Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Evig elsket, evig hatet.

Da har vi igjen mottatt et gjesteinnlegg og igjen er det en gammel kjenning i Espen Sandengen som leverer. Denne gangen tar han for seg Forholdet Suarez / Robin van Persie – with a twist om du vil og om hvordan mennesker uttaler seg, gjerne uten i det hele tatt og ha sett en kamp, eller sluker alt man «leser og hører»

Minner igjen om at vi ikke nødvendigvis er enige i gjesteinnleggene vi mottar, men her kan vi vel greit stille oss bak.

Take it away Espen:

Evig elsket, evig hatet

En spiller blir felt i straffefeltet. Spilleren får ikke straffe. Spilleren som satt taklingen ber ikke dommeren dømme straffe, selv om han faktisk brøt reglementet.

Kanskje en liten overskrift i en betydningsløs drittavis som ingen leser.

En spiller kommer inn og setter ballen i mål med hjelp av sin edle hånd. Målet blir godkjent. Spilleren som skåret målet sa ikke i fra til dommeren om at målet ble skåret med hjelp av hånden.

Spilleren blir utsatt for en heksejakt, slaktet av den engelske kommentatoren og regelrett offentlig henrettet i flere dager senere, blant annet av formannen til motstanderen.

Dette er forskjellen på en helt vanlig fotballspiller og Luis Suárez. Det begynner å irritere meg noe grenseløst hvor trangsynte enkelte fotballsupportere er. Det begynner å irritere meg noe inn for jævlig hvor mye hat denne spilleren skal høste, selv med «plettfri vandel» denne sesongen.

Godt eksempel jeg selv opplevde i klasserommet tidligere denne uken; der vi dreiv generelt å diskuterte Suárez og van Persie. Vi var helt enige om at Suárez var en eksemplarisk fotballspiller, en enda bedre fotballspiller enn van Persie er, men at avslutningsegenskapene til nederlenderen var mye bedre.

Helt ut av det blå nevner en «at han begynner å like Suárez, men at han må slutte med faktene sine.»

Jeg kontret, i visshet om at han kom til å nevne Mansfield-kampen: «Fakter? Han har skjerpet seg denne sesongen, og har ikke vist noen fakter denne sesongen.»

«HAH? ÅJA, ÅJA, HAHA! SERIØST? SE HVA HAN GJORDE I HELGEN, DA!» fikk jeg slengt tilbake i trynet, og som sagt – i full visshet.

Vi endte opp med en høylydt krangel, der de ikke-fotballinteresserte prøvde å bryte inn og be oss «holde kjeft om den jævla fotballen.» Med to Chelsea-supportere, en United-supportere og meg, Liverpool-supporter, i klassen, pleier det ofte å bli heftige og høylydte krangler om fotball generelt i timene.

Kranglene eskalerer i en så stor skala at jeg nesten føler for å få ut min frustrasjon ved bruk av vold, for enkelte ganger lurer jeg på hvor innsnevra og elendig den generelle fotball- og allmenkunnskapen er blant folk. For jeg har et veldig «objektiv og nyansert syn på fotball, og har som alltid rett.»

Uansett, tilbake til diskusjonen. Jeg kontret med «han? det var vel regelrett dommeren som gjorde en enorm tabbe. Suárez kan vel ikke klandres for at ballen spretter tilbake fra en retur og opp i hånda hans, han har jo tross alt et instinkt om å skåre mål.»

Tror dere de kjøpte den? Nei, det gjorde de ikke, og de fortsatte den kolosale verbale uthengingen av Suárez. Jeg måtte bare spørre: «Har du i det hele tatt sett situasjonen?»

«Nei,» svarte han. Og der forsvant seriøsiteten og det generelle grunnlaget for diskusjon. Det er bare latterlig å høre på.

Stopp heksejakten.

9 Responses to Gjesteinnlegg – Evig elsket, evig hatet.

 • Brynje sier:

  Kjenner meg godt igjen, i tillegg til endel «hobbysupportere» som tror Man U spilte 1-1 i gruppespillet i CL for et «godt utgangspunkt til returkampen» og slike ting, til en Everton(!) supporter og andre «fjols» (fjols som i å sjekke resultater kun på VGLive og deretter slenge med leppa og den slags) på jobben så blir det tungt og diskutere til tider…

  Nevnte f.eks denne familien på TV2 sporten på torsdag til en «Mææænju» supporter (som han selv kaller Manchester United) og da mente han at jeg var lik de – da føler man liksom utgangspunktet for diskusjon ikke engang er der….

 • Jarl sier:

  Hehe, dette var jo som tatt ut av en hvilken som helst nett-debatt også 😉 Men en ting som slår meg veldig ofte, er at det virker som om Liverpool-supportere elsker å elske klubben sin (og alt som følger med det), mens united-supportere elsker å hate Liverpool mer enn de faktisk virker interessert i å elske sitt eget lag.

  Ja, jeg vet at det finnes enkelte ‘troll’ der ute som bare er ute etter å fyre opp. Men sånn generelt sett, har jeg fått denne oppfatningen.

  Litt over til blogg-innlegget, så har jeg en kamerat som er så satt i sin tankegang, at uansett hva Suarez måtte finne på, så er det ‘den jævla cheateren som hele tiden faller, klager og vrir seg i smerte’. Skjønner det jo på en måte, fordi mediene fremstiller han sånn, gang på gang. Og selv nå som det har vært så stille rundt han (med unntak av Mansfield kampen), så har mediene begynt å grave i det han har gjort TIDLIGERE fordi det ikke er noe nye ‘skandaler’ å skrive om (og som de har skrevet om tusen ganger før). Må jo sies at norske medier ikke er fullt like ille som det de engelske er, men det begynner å bli tåpelig å lese og høre på.

  Og håndteringen av scoringen fra Mansfield kampen er jo egentlig i en egen klasse, her tabber jo mediene seg direkte ut, noe som de fleste har fått med seg. JA, Suarez hadde kanskje stilnet noen kritikere dersom han sa ifra at dette ikke skulle vært mål, men som du også nevner, jeg ser ikke forsvarsspillere gå bort til dommeren å si ifra at ‘Sorry, men jeg taklet han, så det skal være straffe’. Ei heller har jeg sett noen spillere si det motsatte når det er snakk om å få en straffe. Jeg ser et man utd. (eller hvilket som helst annet PL lag) som gjerne scorer mål på straffer de ikke skulle hatt (Les: filming/feil idømt) og gleder seg villt over en evt. seier de får pga. dette. Vet kun om Fowler som har gjort dette tidligere (selv om det sikkert er fler).

  Heksejakten av Suarez begynner å bli tåpelig!

 • Godt innlegg, Espen.
  Engelske medier er på Suarez, og siden norske for det meste bare oversetter og har de samme meningene, er norske medier også på han såklart. Jeg leste igår i en av de større norske avisene at saf «gjør webb oppmerksom på Suarez» eller hva slags tull de skrev, når han som vanlig er ute og skal påvirke dommeren før en storkamp. I samme artikkel sto det at Suarez «tok med seg ballen med hånda før han skåret det avgjørende målet forrige helg». Mer feil er det vel ikke mulig å ha. Det blir bare for dumt.

  Hva med Norwichstopperen som etter å ha slått Suarez i nakken OG sparket han ned bakfra, spinner rundt til sommeren og skriker om gult for filming, som ham faktisk fikk. Det var to klare røde kort til stopperen og straffe, Suarez fikk gult, ikke akkurat oppslag om det etter kampen.

  Ellers helt enig i at vi er mest opptatt av å elske våre klubb, vs å hate de andre. En kompis vi gutta på bloggen før jobba med er chelsea, og har uttalt at det er viktigere for han at Liverpool gjør det dårlig, enn at chelsea gjør det bra. Det er sykt det.

  Håper vi vinner i dag, Suarez matchvinner etter at scum har filma seg til straffe.

 • Morten sier:

  Det er det samme hva Suarez gjør, han får møkka over seg, uansett. Hadde han sagt fra at det var «Hands» til dommeren, så hadde han bare vært » en smisker» for å være fair – for alle vet jo at han er enn drittsekk, innerst inne. Mediene har bestemt seg, og da er det sånn. Men det er rart, at det ofte går ut over Liverpool. Det er noe med at alle «andre» supportere liker å mislike Liverpool. Går ut fra at det har mye med Hillsborough å gjøre. I så fall går det kanskje lettere å like oss etterhvert, nå som folk vet hva som virkelig hendte..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...