Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 5-0 Norwich – En perfekt kamp?

Det er så deilig når det løsner! Målforskjell på 12-0 de tre siste kampene på Anfield viser noe annet enn fjorårets begredelige hjemmestatistikk. I dag rant det mål inn fra alle kanter fra de røde og det var en fryd å se på. I tillegg er det fint å melde at alle bekymringer om at Suarez og Sturridge skulle slite med å spille sammen herved er borte. Nydelig lagprestasjon.

Liverpool startet med følgende 11: Brad Jones, Andre Wisdom, Jamie Carragher, Daniel Agger, Glen Johnson, Lucas Leiva, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Stewart Downing, Luis Suarez, Daniel Sturridge.

Kampen startet omtrent som forventet. Liverpool tålmodige med ballen på egen halvdel, og spilte seg fint fri fra det presset Norwich stilte opp med. Likevel var Liverpool nære en skikkelig kalddusj da Norwich svingte et frispark inni feltet og fikk komme til en helt fri heading. Heldigvis gikk den rett på Jones som kunne redde enkelt. Kunne fått en fæl start.

Liverpool dominerte som forventet kampen, men slet også med å spille seg gjennom forsvarmuren til Norwich. Hva er vel bedre da enn et mål ut av ingenting? Suarez dribler og tråkler før ballen blir taklet vekk fra ham og i retning Henderson. Med en nyvunnet selvtillit klinket Henderson ballen helt nydelig i kassa, utagbart for keeper. 1-0 på deiligst mulig vis etter 26 minutter.

10 minutter senere skulle gleden dobles. Sturridge med nydelig forarbeid da han slapp en god pasning fra Lucas gjennom beina, og plutselig var Suarez alene gjennom. Den tidligere ubesluttsomme avslutteren Suarez er død og begravd, og uruguayaneren setter den bestemt i mål med venstre. 2-0.

Norwich skjerper seg litt på slutten av omgangen, og skaper noen farligheter for Liverpoolforsvaret, men det blir ikke det helt store. Kampen går til pause med 2-0 og god kontroll fra de røde. Ca. 71% possession sier også sitt.

En sterk første omgang gikk over til en festforestilling i annen omgang. Liverpool fortsatte sin totale dominans og viste ingen tegn til å løfte foten fra gassen.

En god Sturridge viste at han ikke har til hensikt å spille kamper uten å score i den røde trøya da han satte inn 3-0 etter 59 minutter. Og et flott angrep var det. Henderson spilte en flott pasning ut til Downing, som på hel volley slo et perfekt innlegg til Sturridge foran mål. 3-0. Kan ikke overdrive perfeksjonen i innlegget til Downing der, nydelig.

Kapten Gerrard ville også bidra til festen. Bare minutter senere fikk vi se et sus fra fortiden idet Gerrard ladet skuddfoten fra 25 meter og smalt ballen kontant nede i hjørnet. Captain Fantastic til 4-0.

Noen minutter senere var det supersub Sterling som nesten rett etter han kom inn og skapte det femte målet til Liverpool. Fikk ballen med seg flott forbi forsvareren, og satte et skudd mot lengste. Den ble satt i eget mål av en Norwichspiller, og vil nok telle som selvmål. 5-0.

Norwich hadde gitt opp lenge før det femte, og det ble nesten ikke noe action foran målet til Liverpool i hele omgangen. Liverpool slo av tempoet litt etter det femte målet og kontrollerte inn seieren. DEILIG!

Spillerbørs

Brad Jones 7
Står på rett sted da Norwich fikk sin største sjanse. Har ellers ingenting å gjøre.

Andre Wisdom 7
Solid kamp igjen av Wisdom. Ikke så komfortabel lenger opp i banen ennå.

Jamie Carragher 7
Veldig ålreit kamp for Carra å komme tilbake i. Enkelt å holde unna et svakt Norwich

Daniel Agger 7
Enkel dag på jobben.

Glen Johnson 9
Outstanding! Vil faktisk si at Johnson i dag spilte i to posisjoner, både venstreback og venstreving (og mannen er jo høyreback!). I tillegg gjorde han begge helt nydelig. Høyresiden til Norwich sleit med å hamle opp med EN mann.

Lucas Leiva 8
Mye nærmere toppnivået nå enn tidligere, meget viktig i fasen der laget spiller seg ut av forsvar. Slo også til med en målgivende i dag.

Steven Gerrard 8
Klasseopptreden av kapteinen. Strødde nydelige pasninger og dro frem et sjeldent langskudd i kassa.

Jordan Henderson 9 BB
Hendersons endelige gjennombrudd i Liverpooltrøya? Gjør så mye mer enn å sette inn en perlescoring i dag. Er så aggressiv og oppofrende i pressingen sin, og er meget flink og tilgjengelig i pasningsspillet i dag. Er sammen med Suarez hovedansvarlig for at Liverpool klarer å holde tempoet oppe i kampen. For en energi.

Stewart Downing 8
Drar på med en 8’er, nesten bare på grunn av en helt fantastisk målgivende på 3-0. Er også god resten av kampen, og viser mer selvtillit enn vanlig.

Luis Suarez 8
Elsker å spille mot Norwich. Konstant trussel mot Norwichforsvaret.

Daniel Sturridge 8
Er kanskje fortsatt litt rusten i kampformen, men viser stor fotballintelligens når han slipper gjennom Suarez. Viser også skikkelig målteft og er på rett sted når han får sjansen.

Raheem Sterling 7
Viser at han kanskje fortsatt er best som impact sub? Får gjort mye mer skade mot slitne bein. Flott mål/selvmål.

Fikk ikke nok inntrykk av Allen og Borini.

Kanskje litt vel snill med karakterende i dag, men er rett og slett litt i gledesrusen etter en fantastisk forestilling. Sett gjerne opp din egen spillerbørs i kommentarfeltet.

YNWA

15 Responses to Liverpool 5-0 Norwich – En perfekt kamp?

 • Bjørn Eianr sier:

  Enig i det meste, men Lucas var, igjen, Liverpools minst gode mann. Mannen lager ALLTID frispark i farlig posisjon, og skaper trøbbel for forsvaret. Men når det er sagt spilte han ikke en dårlig kamp. Men Henderson, mannen «ALLE» elsker å hate, for en mann. Jeg har sagt det lenge at det ikke er hans feil at han får mye kritikk, men managerns feil. I dag kom han til sin rett, mannen er indreløper. Ferdig med den saken. Done deal. End of discussion….

  Sturridge og Suarez brygger på noe stort. Wisdom god defensivt, men han er jo lam i skuddfoten. Agger spilte som om han var kaptein. Alt i alt, en god gjennomkjøring. Men det skal vi forvente mot slike lag!

  • Josh sier:

   Helt uenig at Lucas var Liverpools dårligste. Lager kanskje 2-3 unødvendige frispark, men vinner baller så utrolig mye, og er så god defensivt at Hendo, Glen osv kan komme med framover uten å tenke på hva de legger bak seg.

   Enig at Hendo er BB i dag, men gerrard fortjente en 9er, og Carragher burde fått en 6er, farlig tilbake spill til Jones mot et meget svakt Norwich.

   • Bjørn Eianr sier:

    Så vi samme kamp ? Denne facinasjon for Lucas sliter jeg med å forstå. Henderson er en mye bedre spiller. Lucas spilte bra i dag ja, men det er mot et dårlig lag. Likevel, den største sjansen vi har mot oss er Lucas som lager frispark, unødvendig, slik at det kommer innlegg i boksen. Det er slik baklengsene ofte kommer på bortebane. Henderson / Gerrard var outstanding. Mye av grunnen skyldes selvsagt motstand, men Henderson ble i dag brukt slik han ble i Sunderland. Har sagt det før, og sier det igjen. I Sunderland skapte han siste sesongen han spilte der 96 målsjanser for lager, desidert mest i PL. I dag fikk han, endelig, spille i favorittrollen. En rolle han viser gang på gang han kan bekle. I tillegg har han nok treng en del styrketrening siden i fjor, noe som har løftet spillemåten hans ett par hakk.

    Gerrard var bra, men startet litt rustent. Sturridge / Suarez blir nok et giftig par, og det er gledelig å se at det funker fra dag 1. Sturridge er en spiller som fort kan score 15-20 mål i løpet av en sesong, og Suarez det samme. Om da Henderson og Gerrard setter 6-10 hver kan vi fort ha 50-60 mål bare på disse. Da gjenstår det å tette bakover. Og det er der jeg Mener Lucas er for dårlig. Han klarer ikke bevege seg fort nok uten at han lager noen unødvendige frispark slik at vi får sjanser imot. Det er ikke fordi Lucas er krisedårlig at jeg sier det, men han har ikke det steget eksempelvis Cleverly har.

    • Robin sier:

     Kanskje litt ufint å linke til en annen side, men les denne artikkelen så skjønner du hva Lucas betyr. Det holder med å se på statistikken med og uten han på laget. Henderson var bra idag, men ikke min BB, ble borte for store deler av kampen til BB hos meg. Men Lucas er ekstremt viktig, det er veldig mange som ikke skjønner rollen han har i laget, og er en spiller som lett blir oversett. Kan også nevne 20 landskamper for Brasil, tidenes yngste spiller i Brasil som ble årests spiller.

     For de som ikke gidder følge lenken så er statsen 50% vin med Lucas, 28,6% uten. Så noe betydning har han. (fra april 2012)

     http://www.eplindex.com/13934/the-importance-of-being-lucas-opta-stats-analysis.html

     • Brynje sier:

      Interessant artikkel dette Robin, men Lucashaters vil nok forbli det uansett hva de får servert av dokumentasjon/fakta/statistikk.

      Tror også det er et poeng for Liverpool og BR nå å _ikke_ spille med både Lucas OG Allen samtidig, til det blir det litt for lite konstruktivt på midtbanen.
      Vi så det samme da vi hadde Masch/Lucas og Poulsen/Lucas på banen også.

      Om så er og blir tilfelle så er det meget bra for Liverpool, det vil gi hard kamp mellom spillerne som gjør at de må heve seg betraktelig og når man i tillegg da har en Henderson på «vei opp og fram» så _kan_ dette blir virkelig bli bra i fremtiden.

      • Bjørn Eianr sier:

       Jeg sier ikke jeg er en Lucashater slik mange her inne her. Man hater ikke noen spillere på laget sitt Og jeg ser den statistikken, men så skal det sies at Lucas har vært god når Liverpool har vært på sitt dårligste. Det gjør han ikke automatisk til en god spiller. Statistikk er en ting, fakta er en annen.

       Når Alonso var i klubben hadde han bedre statistikk enn Gerrard. Det gjør ikke Alonso til en bedre spiller enn Gerrard sånn helt uten videre. Fotball handler om følelser, og det er desverre slik at Lucas ikke får dette fram i meg i like stor grad som det Henderson gjør.

       Årsak: Henderson har et bedre toppnivå enn Lucas. Det samme synes jeg Shelvey også har.Derfor håper jeg at Shelvey får sjansen som anker. Han er en helt annen type enn Lucas, men potensialet hans er stort. Det handler om å rendyrke spillere i posisjoner, noe rednose har vært flink til.

       I en 4-3-3 formasjon handler det ofte om å ha to løpssterke indreløpere. De klareste spillerene i disse rollene er i dagens tropp Gerrard og Henderson. I tillegg er det det såkalte ankeret, det vil si den sentrale midtbanespilleren. Her handler det om løpskraft og duellstyrke, i tillegg til å være den som vinner andrealler og forsvarer rommet foran stopprene. MEN, i tillegg trenger denne spillertypen også offensive kvaliteter i form av pasninger.

       Ta eksempelvis de gyllne årgangene til Rosenborg. Det er to spillere som utmerket seg i denne rollen, Skammelsrud og Ørjan Berg. To spillere som i utgangspunktet er svært ulike, men som i den Eggenske storhetstid spilte samme rolle. I tillegg kunne dem spille sammen. Begge hadde styrken at dem kunne vinne andreballen og sette indreløpere og vingene hurtig i gang. I sær Skammelsrud bekledde den typiske ankerrollen med glans. En følsom fot som kunne variere mellom hurtig klikk-klakk, og også lange pasninger i rommet mellom stopper og back.

       Om man ser på tyske lag (Bayern, Dortmund og der Nationalmanchaft) spiller alle disse med en typisk libro. (de tyske lag spiller ofte en form for 4-3-3 / 4-5-1) Lothar Mattheus var en slik spiller. Det er ikke fordi Lucas er dårlig jeg skriver dette, men han har ikke de ekstremkvalitetene i denne rollen. Til det er han litt for treg i steget og litt for forutsigbar i og med at han ikke har pasningsfot til å slå gode baller i lengderetning / vinklet ut mot vingene.

       Uten sammenligning forøvrig, så har et visst lag tre kvarters kjøring fra Anfield klart å rendyrke midtbanerollene i større grad. Mange sier det er RvP som gjør united gode. Ja jøss, han scorer masse mål. Men han får pasnignen fra en plass. Nemlig hurtig spill gjennom midtbanen opp mot en hengende spiss, så en pasning ut på ving der backene fyller opp og skaper overtallssituasjoner på kanten. Deretter fyller indreløperne og spissene opp boksen og skaper rom for en RvP som er klok og hurtigere enn de fleste stopperne de 4 første stegene.

       Det er ikek uten grunn jeg har vært en av de ivrigste Riise-tilhengerne her inne på diskusjonsforumene. Rett og slett fordi jeg savner en back som gjør som Johnson gjorde i går på begge sidene. Mot dårligere lag skal backene løpe det dem er kar for framover, mens mot gode lag på bortebane skal dem konsentrere seg om å demme opp og skape trygghet. Wisdom er uten tvil et av de størst back-talentene vi har hatt, men han er ofte litt for urutinert i angrep. Dersom man ser på F***A som spiller venstreback på det nevnte laget litt unna anfield, så har han hatt sin beste sesong på lenge, rett og slett fordi Cleverly / Carrick har løpskapasiteten for å kunne tillate seg å slippe han fram og skape overtallssituasjoner på kanten.

       Det er fotballfaglige grunner til at jeg mener Lucas ikke er god nok for laget og systemet til BR og at han bør satse på Henderson/Shelvey/Gerrard/ Allen. Dessuten hadde det vært spennende å sett Suarez i Iniestarollen på venstreflanken. Men det betinger at vi har løpskraft i ankerrollen og en venstreback som kan bekle hele siden. (For dere som ikke vet hvilken rolle Iniesta har på Barca eller landslag, se litt kamper og bli litt imponert. Nå spiller Barca riktignok en falsk 4-4-2)

      • Robin sier:

       Lucas er på mange måter vår Makelele, stor verdi, lite verdsatt. Allen og Lucas trenger kanskje litt tid, men det ser ut som at de kan bli litt vel like. Men Lucas har jo masse offensive kvaliteter også, han ble som du vet omskolert i Liverpool(uvist av hvilken grunn) og det var som offensiv spiller han vant årets spiller i Brasil så han har nok en side vi ikke har sett nok av. Problemet er at Lucas er klubbens beste anker og dermed ender han ofte litt langt bak på banen, mens Allen som kanskje ikke er så kreativ ligger litt lenger frem. Blir spennende å se åssen BR løser det.

       Bjørn Eian: At statistikk og fakta er to forskjellige ting kan vel diskuteres… Men jeg skjønner hva du mener, i 2012 var f.eks Spearing cover for Lucas og det uten stort hell, så statistikk må sees som det er. Statistikk juger aldri, men kan tolkes på flere måte, f.eks kunne man tolke dette slik at spearing nok aldri blir en stor PL spiller i stede for at Lucas er en veldig god spiller. Nå er det mye statistikk der ellers som også tyder på at Lucas er veldig god/viktig.

       Jeg syns personlig alikevell at du tar feil i henhold til Lucas. Han er i mine øyne en veldig veldig bra og viktig spiller, syns også hans potensiale/topp nivå går langt utenpå Henderson sitt(uten at det betyr at Henderson er dårlig). Men det er mange som er uenig med meg i det. Syns også Alonso er en bedre spiller enn Gerrard i sin rolle…

 • Stein Tangen sier:

  Kjekt og ekstra kjekt når me ser at Lucas begynner og komme til bake til den han var før skaden.
  Gleder meg til forsettelsen.Er enda eit stykke til vi er på høyde med Manchester laga men e nå på vei opp der vi skal være.De hjelpe på når Suarez har fått hjelp på topp,gutten smiler og koser seg mer.Eit par signeringar til kansje litt erfaring så har vi eit topp lag.De er berre og håpe vi får beholle disse som vi vil beholde.Takk til laget YNWA

 • Josh sier:

  Håper på en god signering av en midtstopper, for vi kan ikke ha Carragher som 3 valget. Håper på at Ince kommer i neste uke, jeg vet at han kommer til å bli veldig god, i tillegg er han et Liverpool produkt, og han vil til LFC.

  Inn: Ince eller Sneijder/Coutinho + midtstopper

  • Brynje sier:

   Synes det er rart og klage på Carragher etter kampen i går, men selvsagt helt enig, ikke en mann for fremtiden akkurat 😉

   Med Wilson sendt ut på lån (kan gjerne selge i mine øyne, tror ikke han vil slå igjennom hos oss) og Coates som ser ut til og også være på vei på lån (virker ikke ha noe som helst tillit på Melwood) så trenger vi en stopper ja.

 • Josh sier:

  Lfc ser etter en offensiv midtbanespiller og en midtstopper for øyeblikket. Skal vi plutselig hente en erstatter for Lucas i tillegg? Nei, det har vi ikke råd til og det trenger vi ikke.

  ALLE defensive midtbanespillere lager unødvendige frispark, men 95% av gange vinner de baller rent. Lucas er fantastisk, hvis BR skulle transfer listed han, ville Lucas garantert blitt snappet opp av Barca, Real osv.

  Cleverly er en annen type spiller, lik Hendo i spillestilen sin.

  • Bjørn Eianr sier:

   Tviler Real eller Barca ville hatt han. Kanskje Rafa ville bydd, men han er et rent Rafa-produkt og passer bra i i en 4-4-2 med en offensiv sentral spiller. Hadde mer enn gjerne sett Real kom å ville bytte Xabi Alonso mot Lucas =)

 • Bjørn Einar sier:

  Er lov å være uenig, selvsagt. Det er vel strengt tatt noen av det vi supportere bør være! Lucas ble fort indreløper under rafa, og det gjorde han særs dårlig i en 4-4-1-1. Dessuten ble han alt for lik dem vi hadde sentralt da. Husk Gerrard var hengende spiss/ falsk høyre flanke!

  Lucas er en ok spiller, og nevnte spearing er ganske mange hakk under Lucas igjen. Men fremdeles mener jeg Shelvey i rollen der kunne blitt bedre! Husk, gerrard er på sitt beste når han kan være bindeledd mellom forsvar/midtbane og spissen(e) det er derfor jeg tror Shelvey kan heve laget! Sier ikke at Lucas er dårlig, bare at vi har bedre alternativ.

  Jeg er veldig fan av system og rollene, men samtidig må spillere kunne få tilpasse rollen slik at det er til det bedre for laget og klubben! Lucas kan være en god mann å ha, men ikke gitt han er det foretrukne valget mot de beste lagene! J.Allen er mer teknisk enn Lucas og kommer til å bli gull verd for klubben bare han finner sin rolle!

  Men når det er sagt, jeg har veldig troa på BR. Han kommer til å løfte klubben. Og det skjer mye spennende! Husk at før 95 hadde rednose en tilsvarende spillerstall. Ser dere hvor jeg vil? Og dere som maser om spillere som Sneijder, couthino Etc. Hvem ville dere valgt av sturridge og dempsey?? Tror BR har det som trengs!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...