Hold deg oppdatert
Arkiv
Mansfield 1-2 Liverpool – Seier mot hypertent underdog

Det ble vel kanskje litt som forventet. Et hjemmelag som utvilsomt spiller sitt livs kamp, med en kollektiv energi og innsats som man bare finner fra smålagene i FA-cupen. Det er der magien ligger, og det kan nok TV2-kommentator Kasper Wikestad skrive under på, som må ha fått minst 4-5 cuporgasmer i løpet av kampen, om man skal dømme etter lydene hans.

Liverpool gjorde likevel jobben, og unngikk bananskallet. Apropos bananskall, så kunne vel gressmatta like godt vært dekket med bananskall uten at det hadde redusert kvaliteten på pottittåker’n som fylte rollen som fotballbane.

Liverpool startet med følgende 11: Brad Jones, Andre Wisom, Sebastian Coates, Jamie Carragher, Jack Robinson, Lucas Leiva, Joe Allen, Jonjo Shelvey, Suso, Stewart Downing, Daniel Sturridge.

Det startet oppskriftsmessig, både for Liverpool og for Daniel Sturridge. Nysigneringen ble strålende spilt gjennom av Shelvey (en kombinasjon vi fikk se mange ganger i løpet av omgangen), og en kald og rolig avslutning fra Sturridge sørget for 0-1.

Da trodde man kanskje at det kunne bli stygge sifre, men Mansfield klarte å kjempe seg tilbake i kampen og det ble absolutt ingen fullstendig overkjøring.

Likevel burde det vært flere mål til Liverpool før pause, med flere gode sjanser. Etter et kvarter ble Sturridge igjen spilt gjennom alene av Shelvey. Han prøvde å finte keeper i bakken, men en meget god Mansfieldkeeper var med på notene og stoppet Sturridge. På tampen av omgangen fikk Sturridge nok en sjanse til å sette sitt andre, nok en gang spilt gjennom av Shelvey. Skuddet ble igjen godt reddet av keeper.

Mansfield skapte ikke stort i den første omgangen, bortsett fra et brukbart langskudd som Jones reddet fint. 0-1 til pause.

Mansfield hadde tydeligvis fått i seg nye Duracellbatterier i pausen, og kom ut i fyr og flamme. Lot ikke Liverpool få fred og lempet ball etter ball mot det røde forsvaret. De første 10-12 minuttene etter pause var det nesten litt utrolig at ikke Mansfield fikk satt en i nota, med både redninger på streken og flere gode inngripner av en god Jones.

Da var det nok ekstra tungt å svelge for Mansfield da Luis Suarez, kun et par minutter etter han kom inn for Sturridge, satte inn 0-2 til Liverpool. Reprisene viste at det var en soleklar hands, da keepers første redning spratt opp i hånda til Suarez. Dommerne fikk det ikke med seg, og scoringen sto. Den forutsigbare Suarezhetsen spredte seg både på stadion og ikke minst på internett. Noen påpekte til og med at han for å håne Mansfieldfansen kysset hånden etter målet, tydeligvis uten å ha fått med seg at han etter hver eneste scoring (og de har det vært mange av denne sesongen) kysser håndleddet sitt til ære for sin kone og datter. For et monster, sier jeg bare!

Mansfield fikk seg en liten knekk, men ga seg ikke. De fikk endelig betalt ca 10 minutter før slutt da Mansfields beste spiller Green klarte å sende ballen forbi Jones og reduserte til 1-2. En del svakt forsvarsspill i forkant av målet fra Liverpool.

Det ble likevel ikke mer enn det, og Liverpool holdt ut til en 1-2-seier uten av Mansfield klarte å skape flere klare målsjanser.

Spillerbørs

Brad Jones 8 BB
Min BB i dag. Var trygg og sikker i alle sine involveringer i feltet i dag, og vartet i tillegg opp med mange viktige og gode redninger. Bedre med beina enn jeg har sett ham før også, litt coaching fra Pepe Reina kanskje?

Andre Wisdom 6
Hadde litt problemer med Mansfields livlige kantspiller Meikle, men klarte seg stort sett greit gjennom kampen. Måtte ut med krampe.

Sebastian Coates 6
Syns midtforsvaret ble litt for passive mot Mansfields angripere i dag, noe som ga dem unødvendig mye tid og rom med ballen.

Jamie Carragher 6
Samme som med Coates. En kamp på det jevne.

Jack Robinson 6
Også en helt grei kamp av Robinson.

Lucas Leiva 7
Kontrollerte midtbanen ypperlig for Liverpool i første omgang. Ble litt sliten utover i den andre.

Joe Allen 6
Litt svak kamp av Allen syns jeg, slet litt med det aggressive presset til Mansfield, særlig i 2.omgang.

Jonjo Shelvey 7
Meget bra i første omgang med flere fine gjennomspill til Sturridge. Liverpools beste i 1.omgang, men totalt fraværende i den andre, nesten så det virket som om han ikke kom ut på banen.

Suso 6
Må tenke meg litt om for å komme på noe Suso gjorde i løpet av kampen. Det er vanskelig. Veldig anonym.

Stewart Downing 6
Hadde en god periode i første omgang, men bortsett fra det var det dårlige greier fra Stewart. Veldig dårlig 2.omgang.

Daniel Sturridge 7
Bra debut av en rusten Sturridge. Viser avslutningsegenskaper og ro på scoringen, og kunne lagt på til 2-0 flere ganger.

Luis Suarez 7
Kommer inn og setter inn det viktige 2-0-målet. Er også med på å skape flere sjanser i løpet av omgangen.

Jordan Henderson 6
Kommer inn og gjør en helt grei innsats, verken mer eller mindre.

Hva syns du om kampen? Skriv det her!

YNWA

6 Responses to Mansfield 1-2 Liverpool – Seier mot hypertent underdog

 • Brynje sier:

  Synes du er way to nice med både Allen og Lucas i dag. Enig i at Lucas hadde en ok første omgang, men synes begge to blei lilleputter i andreomgang og spesielt Allen var helt ute av det synes jeg.

  Ville nok ikke gitt over 6 til noen i dag, annet en Brad Jones som var soleklar BB ja, enig der.

 • Miguel sier:

  Hvordan kan du si han kontrollerte omgangen ypperlig, han var hele tiden på etterskudd og vi har flaks at lucas ikke blir utvist for to gule.. han var en vandrende katastrofe, og Allen var ikke noe bedre.. de to sammen = svada..

  og i tillegg er du to hakk opp på skalaen for de fleste.. enig med bb

 • Hans M sier:

  Hva er grunnlaget for poengene? Hvorfor får Suso 6p sammen med den kommentaren som følger med? Hvordan kan det gis 6p til midtstopperne? Går skala fra 1-10? Ingen, med unntak av Jones (keeper mot et nivå 5 lag…..) fortjener mer enn 6p. Jones viser at det er 2 gode keepere i klubben. Carra og Coates viser at de er utrolig langt fra Agger/Skrtel. Lucas må få litt tid til å komme tilbake, Allen må fremover. Jaja, får satse på borteseier i neste kamp 🙂

 • Lars ossawy sier:

  Syntes Shelvey er god i første, men elendig i andre. Allan gjør en svak opptreden med veldig mange balltap. Lucas gjør også etter min mening en svak kamp. Meget positiv debut for Sturridge selv om han strengt talt burde ha hattrick. Suso var blek. Liverpool med dette mannskapet bør slå dette laget uten store vansker.

 • Josh sier:

  Veldig snill spillerbørs idag!! Enig i BB, Sturridge er den eneste som får godkjent av meg idag.

  Noen som vet hvorfor ikke Sahin var ikke med i troppen? Forventet at han skulle starte idag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...