Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Tiki Taka i utakt.

Da har vi nok en gang mottatt et gjesteinnlegg og denne gangen er det debut for Espen Yung Svendsen som har noen meninger om Liverpools spillestil.

Espen har tidligere vært sportsjournalist i Rogalands Avis (lokalavisen i Stavanger) i 5 år, jobbet freelance blant annet for Hamar Arbeiderblad og Avisa Nordland.

Han etablerte Liverbirds Stavanger tilbake i 2007, hadde Liverpool legends på besøk i 2008 hvor de fylte 8000 seter på Viking stadion, han reiser ved stadighet over til Liverpool og har gode venner/kontakter som er briter og følger Liverpool tettere enn de aller fleste.
Nå har Espen gått over til noe helt annet hvor han driver musikkfestivaler.

Take it away Espen:

’Rodgersball’ begynner å bli et nytt begrep. Dessverre ikke alltid på den positive måten.

30. mai 2012 er dagen hvor Brendan Rodgers – den godt likte Nord-Iren tok over Liverpool og innførte det morsomme begrepet ’tiki-taka’ i vår fremdeles britiske klubb Liverpool Football Club.

Før jeg starter dette, skal det tas med at det spillermateriale Rodgers tok over er ikke egnet for denne type fotball. Så hva er ’tiki taka’. Vel, høyt press på motstanderen.

Hurtige gjenvinninger. Skape trekanter rundt motstanderen. Spille seg ut av forsvaret. Her er noen av punktene Rodgers sannsynligvis har hatt på blokken den dagen han tok over klubben i våre hjerter. Så hva kan man si så langt?

Først og fremst er hans forsøk frem til nå relativt gode. Det er ingenting vondt å si om hans visjoner bak å bruke denne taktikken. Tidvis fungerer det ypperlig. Tidvis blir det total skivebom. Tidvis ser Liverpool ut som et Barcelona-light – noe som selvsagt er fantastisk.

Dog oppstår de gangene det ikke fungerer i det hele tatt. Og det er der jeg savner og etterlyser en ’plan B’.

Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har lest folk som har skrevet i kommentar- feltet her på Liverpooblogg at Liverpool rundspilte motstanderen, vi fortjente og vinne og nedsablet de andre. Kommentarer hentet etter 2-0 tap mot WBA. Og ja, det er veldig fint at vi vinner ballbesittelsen, sjansestatistikken og cornerstatistikken. Men til syvende sist handler det om å vinne kamper.

Så kan et lag virkelig dominere gjennom en hel sesong med å spille denne type fotball? Svaret er ja. En kan dominere mot motstanderen såpass at det blir en frykt å møte denne type fotball. Men om Liverpool kan det? Nei, selvsagt ikke. Per dags dato har vi langt i fra god nok tropp. Og vi er fremdeles langt fra å ha det. Så hvorfor spiller Rodgers med disse kortene så bastant? Det undrer jeg meg.

I kamper som mot Stoke og WBA hvor vi vet hva vi møter, bør det finnes en plan B. Der tilbake til hvorfor blant annet vi låner ut en spiller som Andy Carroll. En tydelig svært begrenset spiller, men fremdeles verdifull i kamper hvor vi stanger og stanger gjennom samtlige minutter. Så hvorfor låne ham ut når han kan være en ressurs? Han gir et nytt element til en svært ensformig Liverpool-stall.

Under 3-1 kampen mot Zenit Peterburg ser vi igjen en mangel av spillere som kan ta kampene i boksen når ingen andre gjør det. En som kan vinne de duellene som trengs for å holde presset høyt. Faktisk et element som tidvis passer fint inn i ’tiki taka’-fotballen til Rodgers.

Per dags dato kan vi ikke spille ’tiki taka’ 100% som Barcelona. Ja, de har små spillere over hele banen med unntak av et par posisjoner, men de spiller i La Liga som er en mye mindre fysisk turnering og har mye mer tekniske begavede spillere enn oss. Og det skal også huskes på at de har spilt denne fotballen gjennom en årrekke – tilbake til barndommen.

Jeg ønsker å se en Rodgers som har en plan B. En plan hvor man kan ofre sin taktikk i sluttminuttene for å snu en kamp. En plan hvor man er ydmyk og innser at det man jobber med på treningsfeltet ikke alltid fungerer. Jeg er lei av å lese positive statistikker som taler i vårt favør på alt annet enn resultat-tavlen.

18 Responses to Gjesteinnlegg – Tiki Taka i utakt.

 • Benjamin sier:

  Vil vi egentlig spille ren 100 prosent Tiki-Taka? Det er fint når det stemmer og det blir sjanser/mål, men det innebærer lange perioder med…..venting, rett og slett, slik en så til tider med Spania i EM….Da føler jeg den ikke helt rendyrkede tiki-takaen vi praktiserer nå om dagen faktisk er mer severdig. Spill langs bakken er ikke automatisk TIki-Taka selv om det er litt «i tiden». Jeg liker at det hentes ut elementer av den, som å holde på ballen og presse høyt, men det kan bli for mye av det gode.

 • Toffers sier:

  Bra innlegg og enig i det meste du sier.
  Syntes jo slutten av forrige sesong visst at Carroll var ein bra spiller, han hadde faktisk vært genial som plan B.
  Bruke tid på treningsfeltet til å terpe på å slå langt på Carroll, hvor suarez og andre starter på løp bak Carroll..
  Men laget trenger å bli skikkelig solide bakover, som du sier at hjelper ikje å ha ballen mest mulig, skape flest sjanser oss når man allikavel taper..
  Benitez skapte et solid forsvar som var utrolige gjerrige bakover, når den tryggheten sitter så kommer ofte den offensive tryggheten av seg selv og de slipper seg mer løs fremover. Unngå alle de forbanna billige målene de slipper inn!!!!!!!

  Uansett hva godt man spiller så er det målene som teller når kampen er ferdig 🙂

  Savner å at Rodgers kunne vært ærlig til tider å si at detta var rett å slett dårlig, ikje være positivt uansett hvordan man spiller!

  Snart ferdig med min 26 sesong som Liverpool supporter, stolt fan uansett hvordan det går:)
  Neste år blir det bedre:)

  Ha ein strålende helg:)

 • Nils Gjelstad sier:

  Helt enig i dette innlegget, når vi møter lag som Stoke etc, så føler jeg at manager med sitt system møter veggen og han mangler i disse tilfeller kynisme. Han er for opphengt sitt mønster og klarer ikke gjøre tiltak som straffer motstanderen. Savner også i enkelte tilfeller at ballen kan går mer i lengderetning og dermed ikke bli så forutsigbart for motstanderen. Er det kritisk i forsvar så må det kunne være lov til slå ball opp på angriper istedenfor på tvers eller inn til keeper hvor vi har gjentatte ganger opplevd kritiske situasjoner som igjen har resultert i mål i vårt eget mål. Savner i blant Carroll som er livsfarlig i felte foran keeper og hvor vi presser mot motstanderens mål vi han binde opp minst to spillere kanskje 3 og det vil igjen resultere i mere plass for lagkamerater. Mye bra i systemet, men
  Rodger er for ensporet i sitt system; dessverre og spillere som han ikke selv har handlet inn har vanskelig for og få sjanser til og vise seg fram og dermed få selvtillit.
  Den største feilen han gjorde i sommervinduet var og slippe Carroll på lån uten og få inn erstatter.

 • Leif Nilsen sier:

  11 kamper igjen i PL, det er max 33 poeng å samle opp, og forsatt muligheter å ta igjen 4 plassen!
  Jeg gir ikke opp nå som de fleste andre her, jeg skal ha på Liverpool trøye på i de 11 kampdager! Ennå har jeg ikke gått glipp av en kamp i denne sesongen, jeg har feiret og gråte en skvett, ja,
  jeg er stolt Liverpool fan, er mektig imponert over spillere som forsatt vil være i Liverpool stallen!
  Var også mektig imponert over Anfield magi igår!
  1 september bestiller jeg trøye 7 Suarez, jeg vet jo aldri, men ser at han forsetter neste sesong også…Garantert (!)
  Neste år blir rød Liverpool år! Men først ser vi på de 11 siste kampene i PL, Det blir en knall-rød 4 plass!
  Troen min er knall rød
  YNWA

 • magnesen sier:

  Jeg savner også plan B når det butter i mot. Ikke bare fra start mot enkelte motstander, men også evnen til å endre underveis og overraske motstanderen. I lang tid nå så kan jeg for å sette det på spissen si at om ikke LFC leder med to mål til pause så sliter man med å vinne kampen.

  Med Gerrard og hans langpasninger har laget en dimensjon som kan brukes, men det er ikke mange som egner seg som oppspillspunkt. Carroll kunne ha fungert bra som en murbrekker i en alternativ spillestil, men det er et verktøy som ikke er tilgjengelig nå. Når det er sagt så har jeg mista litt trua på Carroll etter at jeg var veldig positiv da han kom.

  Forsvaret er rufsete. I EL blir det tungt når det slippes inn flere mål både hjemme og borte som følge av tabber i forsvaret. Tabbene kombinert med manglende evne til å omsette overtak i tellende resultat er det som holder oss fra topp 4. Dette kan fort bety at stallen faktisk ikke er god nok. Over tid lyver ikke tabellen, dessverre….

  Men laget er under oppbygging, og det vi har sett av Sturridge så langt er at han virkelig tilfører laget en dimensjon offensivt. BR er en moderne manager og spillestilen er fantastisk når den funker. Jeg har veldig tro på prosjektet over tid, selv om det er lett å bli frustrert på veien. Effekten av Sturridge styrker troen på at LFC er på riktig vei, selv om det tar litt tid. Som nevnt i innlegget så passet ikke stallen BR tok over til å spille slik, men i ansettelsen av ham så må det ligge en vilje til å bruke den tiden det trengs til å bygge riktig stall for spillestilen. Alt annet ville vært idioti og kortsiktig.

  Jeg forventer 2-3 nye fjes inn og like mange ut til sommeren med den effekt at laget styrkes i begge ender. Ser vi på det som har skjedd etter at BR tok over så kan mye tolkes til at laget faktisk er på vei i den retningen.

  Jeg har veldig tro på BR, men ønsker en plan B i tillegg til at spillestilen setter seg 100 %. Jeg tror begge deler mangler nå på grunn av begrensningene i spillerstallen. Dette forventer jeg utvikler seg i riktig retning allerede neste sesong, etter et konstruktivt transfervindu til sommeren. BR skal få tid, men det må være synlig framgang hele veien for at prosjektet skal forsvares. Til tross for skuffelser i år er jeg så generøs at jeg mener det er synlig framgang, jfr viljen til å kjøpe dyrt og riktig i januar og effekten det har hatt. Sturridge er cup tied i Europa, og jeg er helt sikker på at LFC hadde vippet riktig vei med ham tilgjengelig.

  In BR we trust og jeg gleder meg til hver kamp. Jeg føler også at med kursen til BR så kan jeg nå si at det blir bedre neste sesong og samtidig tro på det selv. Fortsetter bygging av stall med gode kjøp, og unggutta får et år til på ræ…unnskyld…pompen så er jeg mer optimistisk nå enn på lenge.

 • Frank sier:

  Jeg mener vi skal rendyrke tiki-taka stilen, og jeg vil ikke ha Andy Carroll tilbake til LFC. Jeg vil heller ha £10m ennn han igjen. Se hva £8m kan kjøpe – Coutinho. Det fine med Barcelona er jo at de ikke viker vekk fra stilen sin, … uansett. Mot Celtic scorte de et mål 3 min på overtid og det var helt herlig å se på. Innimellom vil de tape, men det vil du uansett. Det er ikke spillestilen’s skyld. Skal vi plutselig begynne å spille ballen langt opp på Carroll som ikke kan dempe ballen? Skal han sitte på benken hele sessongen utenom mot Stoke og West Ham? Hvis vi begynner med floballen så fører det bare til at vi mister ballen oftere. JA, vi kan score et annerledes mål, vi kan være noe mindre uforutsigbare og ha mer tilstedeværelse, men vi vil miste kontrollen over ballen. Jeg vil heller satse på rendyrking av tiki-taka og fortsette å forbedre en klar slagplan.

  Det er visse svakheter ved stilen vår. Det ER Rodgers skyld, og det faktum at vi ikke ER bedre. Det mangler på det tekniske. Johnson, Shelvey, Carragher, Skrtel, Robinson, etc. mangler alle en gode førstetouch og en del teknisk… Samtidig må Rodgers forsøke å heve presset vårt. Vi følger ikke akkurat den 6 sekunders regelen ofte synes jeg. Ser alt for ofte at motstanderen har dårlig touch og vi ligger å venter, uten å sette inn presset. DET må vi bli bedre på. Det tekniske vil komme og det tar lang tid å trene på. Samtidig som vi kjøper nye spillere, så vil alt dette bedres. En annen svakhet Rodgers har er det defensive. Så mange defensive feil har med trenern å gjøre. Vi kan kanskje nyte godt av at Carragher kommer ut av laget og forhåpentligvis etterhvert inn i trenerapparatet (eller en annen god defensiv trener). Vi blir alt for ofte tatt på kontringer og er ikke gode nok til å omstille oss. Dette skjer også med Barcelona i hver eneste kamp. Selv mot Celta Vigo slapp de Vigo til 2-3 én-mot-én sjanser mot Valdés. Det er det det koster å spille så høyt. Vi kan bare være bedre forberedt, mer konsentrert, men det vil fortsette å skje.

  Fordelen er at vi blir bedre og bedre offensivt. Faen så gode vi kan være i angrep. Midtbanen er herlig å se på. Angrepet er spennende. Vi spiller jo den fineste fotballen i England. Det er etter mindre enn ett år med Rodgers – hvor han har måttet slanke troppen og utgiftene. Samtidig har han brukt mellom £40-50m på spillere da. Men det går jævlig bra fremover. Vi tar to skritt frem og ett tilbake riktignok, men hvis man ikke nyter denne fotballen så får man like Wolves eller noe da. Vi dominerer nesten samtlige kamper. Vi scorer masser med mål. Vi har noen av de morsomste spillertypene i PL (Suarez, Coutinho, Suso, Sterling, Gerrard, Agger, Reina). Det fosser frem masse unge spillere som har fått sjansen. Men la oss for all del utvikle én spillerstil gjennom hele systemet vårt. La oss heledyrke den stilen. Det er hva Barcelona gjør. Selv om de kanskje ryker ut mot Milan er de laget ALLE misunner. Vi kan være litt mer fremoverrettet, men la oss ikke slutte å tro på dette! YNWA!

  • Espen Svendsen sier:

   Frank: Tror du missforstår meg litt. Jeg ønsker ikke Carroll på død og liv, men syns det var unødvendig å leie ham ut for null og niks, når han fremdeles kunne bidratt. At Barca ikke viker bort fra stilen er forståelig. Som nevnt i innlegget mitt; de har spillere med enorme kvaliteter, som har fått inn denne spillestilen med morsmelken. De har brukt tiår på å skape denne stilen gjennom akademiene. Dette er som flere påpeker ikke en endring Rodgers kan gjøre over natta, men da forstår jeg ikke hvor vi ikke har en plan B.

   Jeg har ikke like stor begeistring for troppen pdd. i henhold til denne stilen. Ja, det kan være noen av disse kan fylle kravene til denne taktikken, men de fleste av spillerne har sine klare begrensninger. Man har sett mye bra i Gerrard denne sesongen, men fremdeles ser vi hvor stort tempoproblem han har i gjenvinningsfasen hver gang han mister ballen på midten, eller får en rettvendt, kjapp spiller mot seg.

   Skal man fylle kravene til tiki taka er man NØDT til å ha en midtbane med stor rekkevidde eller kjappe bein. Jeg regner med Allen er tiltenkt en rolle i dette laget fordi han er kanskje den som minner mest om en tiki taka-spiller på midtbanen vår, men både Lucas og Gerrard skal slite med å være tilpasningsdyktige nok. Syns det er greit å ha visjoner om en spillestil og at man følger den planen så langt man klarer, men til syvende sist tror jeg man må være ydmyk nok å se at greit; vi vant denne kampen 1-0 på en dårlig dag, men fy f*** så deilig det var.

   Det er slikt som skaper ‘vinnerskaller’ – ikke det å lese statistikker.

 • Josh sier:

  «Plan B som involverer Carroll er noe som har slått meg også som en god ide»

  Hva skjer? Hvorfor er dere så gira på hente Carroll tilbake? Rodgers sa selv at en mann verdt 35£ kan ikke sitte på benken, tillegg er ikke Carroll god nok. Ja, vi kan endre spillestil siste 10 minuttene og lempe ballen oppover til han som target, men det å endre plutselig spillestil er no go! Vi må rendyrke denne tiki-taka spillestilen til siste minutt.

  Jeg mener framgangen har verdt enorm, vi spiller vedlig fin fotball. I det lange løp vil det lønne seg, i tillegg vil det bli som Arsenal har fått det til tanke på å kjøpe spillere. Altså hvis Liverpool, Arsenal, Tottenham ++ villa ha en talentfullspiller, pleide han å til Arsenal fordi de spilte god fotball, den fotballen alle liker å se på. Jeg tror ikke Coutinhio hadde kommet til oss hvis hadde spilt en lignende fotball som stoke, som vi gjorde for noen år siden.

  Dessuten får vi 17£ for Carroll, eller det sies at det er planen, jeg regner med hvert fall 15. Putter vi 5£ til har vi 20£ å gå på, altså en klasespiller som erstatter Carroll, henter vi 2 midtstoppere i tillegg.

 • Frank sier:

  Espen, du er inne på mye fornuftig synes jeg, men du ser bort fra det vitale – begynner vi å tvile på at dette er den rette måten å spille fotball på, så vil vi miste troen på det vi driver med. Det vil først føre til noen enkle ballmist, som en spiller alá Carroll vil være med på (ja, en sjelden gang vil det bikke kamper i være favør). Det vil igjen føre til at vi mister kontrollen og initiativet i kamper vi nå dominerer. Etc. Det blir en domino-effekt. Det vil smitte over på de unge. Barcelona har ofret mye og vært veldig tålmodig for å få denne stilen innprintet i skallen på spillerne sine. Nå høster de titlene. Vi må være like tålmodige og tro på det vi driver med.

  Forøvrig ser jeg hva du mener med spillertypene, og jeg er spesielt enig med at Gerrard ikke nødvendigvis har føttene (alltid) til å gjennvinne kjapt. Likevel tar det tid å forandre spillestil og det vil være en tid når noen av spillerne ikke er perfekte for stilen (les Downing, Carragher, Skrtel, Johnson, Shelvey) mens andre er det (Suarez, Sturridge, Suso, Coutinho, Agger, Enrique, Reina). Det vil ta tid å luke vekk/omtrene spillere slik at de passer inn. Men hvordan skal vi forandre stil hvis ikke fortsetter i samme sporet? Hvorfor skal andre spillestiler vinne kampene for oss? Det er ingen grunn til at vi ikke skulle vunnet over WBA, Swansea og Everton på tabellen i år. Det er ikke pga spillestil. Kanskje Everton er forståelig at er foran oss da Moyes har bygget et lag over et tiår, men både Swansea og WBA har nye trenere (selv om Swansea likevel har kontinuitet i idéene). Uansett synes jeg vi tar steg fremover, selv om det er noen tilbake innimellom. Men de som er svake blir straffet av Rodgers. De blir luket vekk. Downing, Henderson og Enrique forbedret seg kraftig (selv om jeg tror Downing må dra). Suso, Sterling, Shelvey og Wisdom har tatt enorme steg i år. Gerrard er i ferd med å finne seg selv og er mye bedre i år enn i fjor. Suarez har vokst enormt. Mange begynner å passe inn. Allen, Shelvey, Lucas, Skrtel og en rekke andre har en del å gå på, men vil forhåpentligvis bli bedre. Bedre og mer stilsikre spillere vil komme inn. Dette går fremover. Andy Carroll typer vil være et steg tilbake. I helgen byttet Barcelona posisjon på Villa (som gikk til spiss fra venstreving) og Messi (som gikk til høyreving) og Tello kom inn når de lå under mot Sevilla. Til slutt vant de 2-1 – Villa og Messi scoret. Tello gav bredde, Villa truet bakrom og Messi bli frigjort. De forandret ikke spillestil, men forandret i formasjonen. Det går an å ha en plan-b som ikke går på å forandre stil.

  • Espen Svendsen sier:

   Frank: Takk for konstruktiv tilbakemelding.

   Jeg mister ikke troen, men har ikke stor tro på at spillestilen til Rodgers skal komme på bekostning av poeng til tider. Er uenig i at man mister mye med å være litt mer kyniske i tilnærmingene når det kommer til spillestil mot lag som liker fysisk fotball. Vi blir fort kjempet ut av kamper mot slike lag og da mener jeg man bør vurdere å slå hardt mot hardt til tider. Et godt eksempel på at å slå hardt mot hardt ofte funker er når vi har spilt mot lag som City. Et lag som elsker å holde på ballen, ha mange trekk i hvert angrep og spille motstanderen ut med ‘ventefotball’ hvor det plutselig eksploderer.

   Håper vi kan unngå å svartmale dette, fordi jeg prøver ikke å si at man radikalt skal gjøre enorme endringer i løpet av en kamp, men det finnes andre utveier hvor jeg tror man kan komme nærmere poengfangst enn å kun være bastant på en spillestil gjennom samtlige 90 minutter. Frem til man har gode nok spillere i hvert eneste ledd, blir man fort ‘tatt på senga’. Et eksempel er Carragher mot Zenit. En svært begrenset spiller med ballen i beina. En spiller jeg er sikker på ville slått den ballen så langt som overhodet mulig på tribunen under 9/10 managere. Det ender fatalt.

   Mitt poeng er veldig enkelt – frem til man ikke har gode nok spillere for å spille denne fotballen, og noen spillere har sine begrensninger og vil sannsynligvis alltid ha en form for begrensning siden det ofte er fysiske begrensninger, så må man kreve også tålmodighet fra managers ståsted; nemlig å ikke forvente at typer som Carragher skal spille ballen rolig tilbake. Det har kostet oss mange poeng eller avansement denne sesongen. Eks. Skrtel mot City er et annet eksempel.

   For å bygge et mesterlag har jeg dessverre ikke tro på å følge en taktikk hele tiden, som sagt – så lenge man ikke har gode nok spillere. Barcelona tillater det fordi de scorer alltid et eller flere mål enn motstanderen. City tillot det i fjor noe av samme grunn + en spillerstall offensivt, kanskje verdens beste. Vi har som jeg har nevnt tidligere en for svak tropp for å tillate det.

   Et mesterlag bygges opp på en vinnermentalitet. Jeg har ikke tro på at Liverpool noensinne kan bli et ‘nytt Barcelona’, og derfor blir på en måte sammenligningen litt borte for min del. Jeg har tro på at en vinnermentalitet kommer utifra en selvtillit innad i et lag både av fotballen en spiller, men også av poengene en sanker. United er et godt eksempel på dette. De kan vinne på en ræv dag hvor de egentlig i henhold til sjansestatistikken burde tapt. Men for å være ærlig tror jeg fansen kunne ønsket seg en mer komfortabel kamp, men driter regelrett i det ford 3 poeng er innkassert.

   Dog gode poeng du trekker frem i Barcelona-analysen, og selvsagt håper jeg at jeg tar feil.

 • Morten sier:

  Jeg er uenig i at man i dag skal ha en plan B. Dagens fotball er på et nivå som ville fått mitt hode til å spinne. Ballen går så mye raskere enn i mine ball dager på 90 tallet, at du må være mer en top-notch for å kunne følge med. Desverre har ikke døgnet mer en 24 timer, og man bør ikke trene i mer enn 4-5 av disse. Skal du rendyrke en stil som tiki taka, som Liverpool ikke har vært allverdens kjent for før, så må man trene på det. Man blir god på det man trener på. Lapskaus trening blir – vel, da blir man litt god på litt av hvert. Tiki taka fotball egner seg egentlig kun til èn ting, og de er høyt press, beholde ballen osv osv. En plan B fordrer at man også trener på en annen måte å spille fotball på, og dermed vil en ikke optimalisere tiki taka. Som forøvrig trenger to -tre års inntrening og spillersalg/kjøp. Vi må fortsatt selge spillere som ikke passer inn, og kjøpe inn spillere som kan brukes til denne type spill. Jeg har vente i mange år på sølvtøy. Jeg klarer fint å vente 4-5 år til – noe som må til i alle store klubber som vil oppover. Manager kontinuitet er nøkkelordet. Om noen år når vi får et høyt nivå på tiki taka`n, så er det det samme om motstanderen heter Manu eller Stoke. Tror ikke Barca hadde hatt en plan B mot stoke eller WBA?

 • Amundsen sier:

  Veldig enig. MEN Carrol er jo ikke interessert i å sitte på benken i flertall av kamper for å evt spille/komme inn for å være target når det trengs. Jeg så absolutt enig at hadde vi hatt carrol så hadde vi kanskje vunnet mot WBA og slike kamper. Da vi må go to basic å krige for poengene. Men filosofien til Rogders er tidkrevende og trengs utskiftninger, og BR er nok en prinsippfast mann at spillet skal øves å spilles til enhver tid for at det skal gi resultater på sikt. Men Carrol er absolutt en vi kunne trengt, spørsmålet er om han hele tatt er interessert i å være en reserve å bare bli brukt i de riktige anledningene, eller om han da foretrekker fast spill i en klubb som West Ham. Kjøpet av Sturridge derimot er en drøm i oppfyllelse. En som jager mål, hurtig og ofte på rett plass. Har startet veldig bra hvertfall 🙂

 • Trond.syversen sier:

  Tror vell ikke at der var bare BR som ville ha han vekk,tipper eierne dro veldig i tråden.
  Han var omtrent vår beste spiller siste mnd forrige sesong,men siden BR ble «lovet» Dempsey inn,var det greit nok.
  Nå ble det jo ikke slik,men mener også helt klart at vi kunne beholdt han,Andy ville jo ingen steder. Sp.målet om han ikke fikk spille og vi kan ikke ha 35£ på benken,tror dere ikke han hadde beholdt Carroll og hentet Dempesy hvis han fikk lov????

  • Espen Svendsen sier:

   Det vet vi ingenting om, siden vi ikke satt ringside da forhandlingen holdt på. MEN uansett syns jeg vurderingen av utlånet med Carroll var hinsides. Dersom Dempsey hadde ankommet hadde vi fremdeles hatt en for tynn tropp i mine øyne, og jeg mener et kjøp av Dempsey var en feilvurdering på høyde med eks. Carroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...