Hold deg oppdatert
Arkiv
Inkognito – på Pub under Real Madrid – Manchester United – Lidenskap

Vel, så satt man der da, ut av døra, bort til nærmeste pub, kanalen hadde jeg jo ikke hjemme så lokalpuben ble stoppestedet, jeg hadde jo lyst til å se kampen åkke som.

I lys grå genser, sort jakke, en pils i hånda og brune sko trappet jeg opp på min gamle lokale kneipe..

Det er fullt, tjokafullt er det, mange mennesker er der og mange mennesker kommer inn døra – klokka er 1945, en time til kampstart.

Nå var aldri «planen min» å se hvordan Man U suporterne oppfører seg under kamp, men i løpet av denne kvelden på denne puben, med sikkert 50 Man U fans (og noen ytterst få Realsupportere og meg) så observerte jeg endel ting jeg ønsker dele med dere lesere.

Jeg er Liverpool og Barcelonasupporter, det vil si – jeg er ikke overvettes glad i noen av lagene som spilte i den spanske hovedstaden denne kvelden.

Uansett så håper man selvsagt ikke på Man U seier uansett (om det ikke gagner Liverpool) så Alonso og Arbeloa ble min samvittighet denne kvelden.

For og få frem mitt poeng så må jeg tilbake til 2005, Liverpool møter Juventus i kvartfinalen i Champions League……

Liverpool var nummer to i gruppen og spilte hjemme mot Juve først – Liverpool vant 2-1 og stedet jeg var på kokte så til de varmegrader at jeg nesten ikke husker hvor jeg var…

Jeg satt på min lokale pub i dag «nøytral» og koste meg med kamp og håpte på Realseier…

«Blir ikke ekstraomganger i dag?»…..

Jeg snur meg og ser inn i ett søtt lite ansikt på kanskje 18 år som stod med sin halvliters flaske med cola og jeg tenker «vet du virkelig ikke dette

Overraskelsen ble ditto stor da det ble en liten «diskusjon» om hvorvidt det skulle bli ekstraomganger eller ei i denne kampen før en slo igjennom og fortalte at dette var «sluttspill» og det var det beste laget over to kamper som avanserte…

Jeg var sjokkert….

Jeg kan godt innrømme at jeg kanskje er litt i overkant «idiot» når det kommer til Liverpool (men for meg er det helt naturlig dog hehe – jeg vet til enhver tid når Liverpools neste kamp er, hvilken kanal den sendes på, hvilket klokkeslett den spilles, hva som er neste hjemmekamp, hvem som er motstander, når cupkampene er (når vi er med i de), hvem det er i mot, hvilke kanaler som har rettighetene til å sende Fa Cup/Ligacup, folk kan spørre meg om hvem som scoret Liverpool mål i tapet hjemme mot ditt og datt lag på Anfield i 2007 osv osv osv (som jeg, i min egen lille verden tror at alle i hele verden også vet)

Kampen er i gang og Man U scorer det første, og sitt livsviktige bortemål…….
Jeg er altså på et sted med kanskje 60 stykker totalt hvorpå 95% av de er Man U fans.

Jeg tuller ikke om jeg sier jeg hører «yes» og noen som klapper på puben (igjen må jeg tilbake til kvartfinalen mot Juve i 2005, da Sami Hyypia scoret Liverpools første mål, stedet jeg var på totalt eksploderte og øl og alt fløy veggemellom og gleden var så enorm at jeg nesten fikk blackout….) og jeg setter meg igjen tilbake i stolen ved bardisken og tenker «er dette glede? Er det nå dere er glade – dere putta for faen«?

Vel, «gleden» varte i cirka 10 minutter før Ronaldo utlignet for Real. Jeg sitter like rolig selv om jeg i mitt stille sinn tenker «YES» og det summer på puben….

«Nesten litt digg at Ronaldo scora da» – jeg faller nesten av stolen da jeg ser det er en Man U supporter med «18 Scholes» på ryggen som ytrer sin mening – jeg klarer nesten ikke holde meg…..

Hadde det ikke vært en relativ høy rygg på barstolen min så hadde den, og meg gått rett i bakken da jeg hører at hans kompiser faktisk er enige, der de stod med hver sin colaflaske…

Jeg kjente jeg nesten gulpet litt i min egen munn og følte i et kvart sekund der at vold var løsningen……

Hva har skjedd med «supportere»???

Så kom jeg fort på at det var Man U kamp…..

Kampen endte med 1-1 og Man U fikk et fantastisk resultat borte mot et av spanias beste lag.

Før puben (vi snakker to tre rolige minutter) ble tømt så hørte jeg utelukkende mishagsytringer om spillet, spillere og manager (feil bytter ol) og alt er bare dritt – de hadde nemlig ikke slått Real Madrid borte……

Jeg tenker tilbake på oss, vi taper 2-0 hjemme mot WBA – Man U spiller borte mot Real Madrid i 8 delsfinale i CL og ler litt for meg selv, tungt og ironisk..

Vi kan godt kalle det vinnerskaller og den slags – men vi vet alle at det er feil, de har aldri i sitt liv opplevd motgang og går det tre kamper uten seier så er det «Fergie Out» i mange av deres hoder…
Man kan vel også kalle dette et bittert innlegg, men det er ABSOLUTT ikke tanken i det hele tatt.

«Bortskjemte drittunger som aldri i sitt liv har opplevd motgang» tenker jeg – hva i all verden vil skje med Man U supporterne om de faktisk noengang opplever motgang???!?!

Nå sier jeg selvsagt ikke at onsdagskveldens opplevelser gjenspeiler samtlige Man U supportere i hele verden, men det VAR mange der, tross alt…

Jeg satt der i mitt stille sinn og håpte nesten noen ville spørre meg om hvilket lag jeg holdt med – i og med at jeg ikke jublet ved noen av scoringene, dessverre skjedde aldri det…

JEG VILLE NEMLIG, SÅ RAK I RYGGEN SOM MULIG SAGT «LIVERPOOL» SÅ HØYT OG TYDELIG SOM JEG KUNNE EVT.

I min Liverpoolverden så håper jeg nesten på at vi aldri vil oppleve samme suksess som disse bortskjemte Man U supporterne, for det jeg opplevde på denne puben denne onsdagen håper jeg at jeg aldri vil oppleve som Liverpoolsupporter, for det hele ble nesten for dumt – likegyldighet nesten.

FORDI – JEG VIL oppleve den fantastiske gleden (og nedturene for den saks skyld) med laget mitt, sammen med mine medsupportere, hoppe, danse, søle øl, kysse folk jeg aldri har sett før, synge som om jeg er Elvis Presley til YNWA, sitte og snakke fotball etter kampen, kose meg med en øl sammen med gode venner og Liverpoolfrender, uansett om det er hjemme mot Stoke, borte mot Real M, hjemme mot Hearts eller hva enn – jeg vil ikke bli en «ta en cola og lure på om det er returoppgjør i CL fan»….

DEN gleden som vi opplever SAMMEN – DEN gleden har mange av Man U supportere tatt forgitt, de har blitt så sykt bortskjemte opp igjennom de siste årene og dermed så mener jeg de har mistet 90% av gleden med fotballen – det er kun finaler og heving av pokal(er) som skal til for at pulsen deres skal passere 60….

Jeg er derimot avhengig av iallefall én ting i fotballen og med mitt kjære Liverpool Fotball Club – LIDENSKAP!

Når man har opplevd motgang smaker medgang og seier ENDA bedre!

– Walk on

21 Responses to Inkognito – på Pub under Real Madrid – Manchester United – Lidenskap

 • Rainer Knutsen sier:

  Oppleve OFTE at United-«supportere» e vel så opptatt av om Liverpool gjør det dårlig. Eg bryr meg om MITT lag først og fremst. Fryd over enkelte andre lags ulykke alltid i andre rekke. YNWA!

 • Andreas sier:

  Hei!

  Først og fremst: Jeg er Unitedsupporter. Det må sies.

  Så: Forferdelig flaut å høre om opplevelsen din her, jeg er skamfull på vegne av mine egne. Likevel, sånn er det når et lag på et tidspunkt spiller med tre nordmenn i en Champions League-finale, og sånn er det når laget vinner PL gang på gang:

  Alle nordmenn som egentlig ikke bryr seg om fotball, om historie, om å stå ved laget sitt i motgang og medgang «finner seg» et lag å holde med, og da blir alternativet fort det med mest suksess.

  Jeg er helt sikker på at det var en del bortskjemte Liverpoolfans fra 1975-90, da dere var Englands beste lag!

  Jeg må igjen beklage på vegne av gjengen med nisser du må ha støtt på denne kvelden, og understreke at jeg kun har opplevelser med søling av øl, skriking med hes stemme på grunn av for mye skriking, gråt, klemming og kyssing av fremmede selv.

  Selv om det selvfølgelig er nedtur på en annen måte enn du beskriver i innlegget ditt må jeg presisere at å miste PL på overtid for City i fjor var så smertefullt at det fortsatt gjør vondt.

  Vi er en stor gjeng som er evig takknemmelige for det vi har og har hatt de siste tiårene.

  Og Fergie? Fredet. For livet. La den mannen dø lykkelig på Old Trafford.

  • Brynje sier:

   Hei sann.

   «Opplevelsen min» ja, var mest observasjoner sånn sett 🙂
   Og jeg poengterte også at dette sannsynligvis ikke gjaldt alle Unitedsupporterne, jeg har selv en bror som er Unitedsupporter og han er rimelig «punch» så 🙂

   Du har selvsagt gode poenger og helt rett i det aller meste du skriver og enhver Unitedsupporter kan bidra her når de vil når det er gode innlegg og voksne, oppegående bidrag.

   Så klart mange ble Liverpoolsupportere i glansdagene, det fine for vår vel er at vi bare har vokst som gruppe sammen med nedturen, som nå har vart en god stund…
   Blir spennende å se om det samme skjer med United om dere noengang får en nedtur 😉

   Takk for bidrag.

   • Andreas sier:

    Både utrolig inspirerende og flott å se at det går an å snakke ordentlig sammen selv om man holder med hvert sitt lag.

    Krysser selvfølgelig fingrene for at nedturen aldri kommer, (skjelver av tanken på annen manager enn Fergie) men håper vi står sammen slik dere gjør det om det skulle skje!

    • Brynje sier:

     Ja 🙂 Har faktisk aldri hatt noen som helst problemer og hverken snakke med eller diskutere med Unitedsupportere, noen gang.

     Man må bare finne foraer og gjøre det på og ikke lese en artikkel på Nettavisen og tro man kan diskutere i kommentarfeltene der hehe.

     Blir utrolig spennende når Sir Alex går av (han KAN jo ikke bli 200 år heller) 🙂 og må jo abdisere en eller annen gang.

     Nå sitter nok mye allerede i veggene deres, men det blir uansett meget spennende å se når den tid kommer.

   • Henning sier:

    «en bror som er Unitedsupporter»??? Det visste jeg ikke!
    Stakkars, jeg håper det er en adoptert fosterbror eller noe lignende da?
    Halvbror i det minste? Isåfall heter faren hans sikkert GIGGS! 🙂

 • Espen Svendsen sier:

  Sorry Brynje,

  Latterlig innlegg og langt i fra sannheten. La meg fortelle deg at United-fans har vært fans like lenge som oss. Og United-fans blir like skuffet over tap som oss. United-fans blir like glad for seier som oss. Forskjellen er den at vi opplever kun motgang den dag i dag – det gjør ikke United-fansen. Hva tror vi egentlig vi er? Har Liverpool-fansen mistet helt fotfeste? Det å skrive: «Vi kan godt kalle det vinnerskaller og den slags – men vi vet alle at det er feil, de har aldri i sitt liv opplevd motgang og går det tre kamper uten seier så er det “Fergie Out” i mange av deres hoder…».

  Nå har jeg både venner og slekt som har vært United-fans siden 60 og 70-tallet og har da overhode ikke opplevd suksess før 90-tallet. Og folk sier her i kommentarfeltet at United-fans ikke fokuserer på annet enn Liverpool-tap. Hva faen er dette da? Jeg satt ringside på Anfield da Liverpool tapte 1-0 hjemme mot Barcelona i kvarten i 2007 om jeg ikke husker feil. Selv om vi gikk videre etter bortemål av Bellamy og Riise, så var fremdeles det tapet en dårlig følelse. Vi jublet ikke på samme måte som med en seier. Det gjorde heller ikke samtlige 44,000 andre på Anfield.

  At tenåringer bruker Ronaldo som runkemiddel får være opp til dem, men dette er noe av det bitreste jeg noensinne har lest i min ganske lange karriere både som journalist og Liverpool-supporter. Det skremmer meg at noen kan sette – som jeg har påpekt selv – en hel supportergruppering i ‘bås’. At vi ikke skal ønske samme suksess som United er bullshit. Da har du enten ikke levd på 70-tallet eller så har du rett og slett en så bitter smak på tungen. SELVFØLGELIG ønsker vi å vinne det som er!

  Forøvrig kan jeg nevne at jeg så kampen med flere United-fans som før kampen sa at uavgjort og bortemål er prioriteringen her, og de var sannelig fornøyd da kampen ble blåst av … det verste med dette innlegget er at det ble publisert på Facebook kun timer etter vi tapte 2-0 borte mot Zenit.

  • Håvard sier:

   Hei Espen!

   Veldig godt skrevet og jeg er helt enig med deg. Det tar seg svært dårlig ut å sette en hel gruppe mennesker (i dette tilfellet United-supportere) i bås på denne måten og for meg vitner det i stor grad om uvitenhet. Jeg er forøvrig svoren LFC-supporter selv og har vært det i flere tiår.

 • Henning sier:

  Har opplevd tilsvarende selv, og ikke bare én gang. Til-og-med TO Spurs fans er mere høylytte enn et rom med 50 United supportere. Arsenal, Everton Leeds, Ipswitch, og Nottingham fans er bare noen av de jeg har i vennekretsen. Og den generelle holdningen er klar: ALLE er både mere vennlige og hyggelige enn den såkalte gjennomsnittlige unitedsupporteren. Jeg har sagt det lenge, men folk tror meg bare ikke når jeg sier: Jeg hater ikke laget United, jeg hater bare supporterene deres!

  I 23 år hang det et banner på Old Trafford, som disset Man City fordi man ikke hadde vunnet en cup engang i England. Og de har fått gjennomgå i 44 år uten et seriegull i England. For ikke å snakke om hvem de elsker å disse når det gjelder hvilken klubb som ikke har vunnet Premier League. Ingen respekt, bare en gjeng med arrogante j*vler. Det har de vist gang på gang, når de sitter og synger om Hillsboro tragedien. Som sagt: jeg har ingen problemer med laget, bare med supporterene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...