Hold deg oppdatert
Arkiv
Aston Villa 1-2 Liverpool – Påskens oppstandelse

Finnes det en mer passende høytid enn påsken for å gjenoppstå fra de døde? For etter en horribel første omgang var Liverpool nettopp det – døde. Ledet an av en fantastisk Gerrard og en energisk Henderson dro de røde seg opp av gjørma og kjempet til seg seieren mot et hardtkjempende Aston Villa.

Følgende 11 startet for Liverpool: Pepe Reina, Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Jose Enrique, Lucas Leiva, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Stewart Downing, Luis Suarez.

Har nesten ikke lyst til å skrive noe som helst om den første omgangen, så dårlige og tafatte var Liverpool mot heltente Villaspillere. Suarez var så sørgelig alene på topp, med kun Coutinho som var i nærheten av å hjelpe ham. Likevel klarte de røde på merkelig vis å se ut som om de var i undertall både på midtbanen og i forsvar.

Villa skapte flere store sjanser, og etter 17 minutter var det bare takket være at Reina sto på riktig sted at det ikke ble baklengs. Villa styrte fullstendig i denne perioden, men likevel klarte Suarez som alltid å komme til sjanser, hjulpet av Coutinho og i stor grad seg selv. Men det ble bare nesten.

Etter halvtimen kom den fortjente 1-0-scoringen til Villa, og hvem andre enn Benteke? Lang ball opp, lagt ned, volley i kassa, så direkte og så dødelig.

Liverpool våknet bittelitt til liv etter målet, og var nære på et par ganger. Men det var uansett med en tordentale i vente at de røde lusket inn i garderoben til pause.

PAUSE

For å melke metaforen ytterligere må man si at det var et gjenoppstått Liverpoollag som kom ut på banen igjen. Viljen, aggressiviteten og tempoet var på plass. BALLENE var på plass rett og slett (på tide å lære seg å ikke glemme ballene i garderoben før første omgang fra nå av, gutter?).

For en start det var, og nesten en kandidat til årets mål i mine øyne. Liverpool bryter i forsvar, og der mange andre bare ville klarere sender Gerrard en millimeterperfekt pasning i rom foran Coutinho, som ikke ville være noe dårligere. Han stopper opp, løfter blikket, og trer en perle av en pasning gjennom til Henderson. Men var det egentlig Henderson? Fordi denne mannen glimter til med en avslutning som sender tankene til en viss Hernan Crespo mot Liverpool i Istanbul en kveld i mai 2005. PERFEKSJON! 1-1

Løftet av utligningen fortsatte Liverpool å trykke Villa bakover. Coutinho-Suarez begynner å bli en høyst dødelig kombinasjon. Etter 55 minutter var det Suarez som tredde Coutinho gjennom med en perfekt timet gjennombruddspasning, men dessverre satte brasilianeren ballen like utenfor. Bare noen minutter etter var det Johnson som nesten var heldig da han fyrte av et skudd via en forsvarer i stanga bak en utspilt Guzan.

Liverpoolfansen måtte likevel bare vente et par minutter til med å slippe jubelen løs. Suarez ble spilt gjennom nede ved dødlinjen inne i boksen (det som fra nå av egentlig bare kan kalles Suarezposisjonen). Hele verden bortsett fra en litt uerfaren Villaforsvarer vet med 100% sikkerhet at Luis Suarez skal sette en tunnell og skjære inn, men Baker valgte likevel å ruse inn i en sklitakling og feie Suarez i bakken. Soleklar straffe som Gerrard sikkert satte i mål. 1-2

Det uunngåelige Villarushet kom rett etter ledermålet til Gerrard, og etter 65 minutter var det Captain Fantastic selv som sørget for å ta futten ut av det. Benteke vant sin ørtende hodeduell i kampen og sendte en ball med adresse nettmaskene. Bare manglende en stor rød S på brystet stupte Gerrard frem på streken og headet ballen ut på heroisk vis.

Etter dette var ikke Villa det samme laget, og Liverpool var meget dyktige til å roe ned tempoet og beholde ballen. Man skapte også en og annen sjanse, blant annet da Suarez tråklet seg gjennom halve forsvaret og bare skulle runde keeper. Dessverre fikk Guzan en finger på den og sjansen forsvant.

Et hjertet-i-halsen-øyeblikk må man jo alltid ha, og dette kom to minutter på overtid, da Benteke plutselig fikk ballen på 5 meter og smalt den i kassa. Heldigvis var det soleklar offside på belgieren. Like etter blåste dommer av til en meget velsmakende Liverpoolseier.

Spillerbørs

Pepe Reina 7
Noen klasseredninger fra Pepe, og hadde ingen sjanse på målet. God kamp.

Glen Johnson 6
Har gjort en del suspekt defensivt i det siste, og er igjen for svak på baklengsmålet. Har en svakhet når det kommer til å følge mann. Grei kamp offensivt.

Jamie Carragher 7
Den nye våren fortsetter for Carra, som var solid kampen gjennom.

Daniel Agger 6
Helt grei kamp av Agger, men ikke like sterk i duellene som vanlig

Jose Enrique 7
Kombinerer fint med Coutinho og Suarez nedover venstrekanten, og er sterk i duellene som vanlig.

Lucas Leiva 6
Første omgang er nesten det dårligste jeg har sett Lucas, en skikkelig «stinker» som man kaller det. Løftet seg voldsomt i annen omgang og redder inn en 6’er.

Steven Gerrard 9 BB
Var virkelig overalt i dag. Forsvar, angrep, pasninger, skudd. En fantastisk pasning på utligningen, kald straffe, og en redning på streken som så umulig ut. Dette var Steven Gerrards kamp. Elsker forøvrig å spille mot Villa, som er laget han har scoret flest ligamål mot.

Jordan Henderson 8
Nydelig kamp av Henderson også, som uforståelig nok ikke har vært med de siste kampene. Uerstattelig energi på midten og en klassescoring.

Philippe Coutinho 8
Har en gudebenådet pasningsfot som finner åpninger der ingen andre ser dem. Fikk vist det igjen i denne kampen, med flere fine gjennomspill, inkludert en fantastisk assist.

Stewart Downing 6
Ville mye mot gamleklubben, men det ble dessverre så altfor lite sluttprodukt.

Luis Suarez 7
Litt tilbake i gamle synder foran mål i dag. Mange gyldne sjanser, men enten for ubesluttsomt eller for upresist i avslutningene. Er uansett uforlignelig når det kommer til å skape sjanser. Selv på en dårlig dag er han ganske god.

YNWA

3 Responses to Aston Villa 1-2 Liverpool – Påskens oppstandelse

 • Fredrik sier:

  Hvordan kan Carra være uten feil gjennom kampen? Han er i mine øyne skyld i det første målet. Slipper øyne fra ballen og ser på Abonglahor, kunne lett headet unna den ballen. Ellers veldig enig 🙂

 • Ståle sier:

  Gerrard. Hvem slår bedre gjennombrudds- og langpasninger, hvem legger bedre innlegg, hvem skyter bedre. Uerstattelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...