Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 3-2 Tottenham – Vinner på en dårlig dag

Hvor deilig er dette? I en sesong der vi i løpet av første halvdel ble vant til å spille god fotball, gjøre forsvarstabber og ikke få uttelling gjør vi endelig nøyaktig det motsatte, og sørger for at det istedenfor er Spursfansen som sitter med den leie følelsen. Stemte ikke spesielt godt spillemessig på banen i dag, men med litt flaks og mye vilje snudde Liverpool kampen.

Endelig en seier mot en av topplagene som vil gjøre underverker for selvtilliten.

Liverpool startet med følgende 11: Brad Jones, Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Jose Enrique, Lucas Leiva, Steven Gerrard, Phillippe Coutinho, Stewart Downing, Luis Suarez, Daniel Sturridge.

Liverpool i full fart ut av startblokkene i første omgang. Tottenham kjører en høy forsvarslinje i starten og det gir Sturridge, Suarez og Coutinho bakrom å løpe i. En del nestensjanser for Liverpool uten å komme helt gjennom forsvaret til Tottenham. Frisk start av de røde.

Etter 21 minutter kom det uunngåelige Suarez-målet. Og for et mål det var. Fantastisk tatt ned av Coutinho før han flikker ballen videre til Enrique, får den tilbake og spiller Enrique smart gjennom. Etter et litt klønete mottak får Enrique spilt nydelig frem til Suarez som pirker ballen inn under en Lloris som ikke engang fikk summet seg før skuddet kom. 1-0.

Etter målet begynte Tottenham å ta over spillet i kampen. Liverpool senket seg i banen og lot de hvitkledde trille mye ball. Men de store sjansene uteblir stort sett. Helt til Sigurdsson plutselig er helt fri og skyter utenfor etter 37 minutter.

Det så lenge ut til å gå til pause med en flott 1-0-ledelse, men dessverre kom utligningen helt på slutten av omgangen. Gareth Bale doblet sin assiststatistikk til 2(!) med et fint innlegg som Verthongen headet forbi Jones. Sur avslutning på omgangen for Liverpool.

PAUSE

For en annen omgang! Ikke spesielt bra spillemessig fra Liverpool, men det blir mindre viktig.

Tottenham tok kontroll helt fra start og satte inn 1-2 før det var spilt 10 minutter. Igjen var det Verthongen som satte ballen forbi Jones, og det etter meget rotete og slett forsvarsspill. Igjen. Bare få minutter senere er Sigurdsson nære på å sette inn 1-3, men ballen treffer stanga og går ut. Skremmende dårlig start på omgangen av Liverpool

Heldigvis var Walker og Tottenham i det gavmilde hjørnet etter 66 minutter. Walker mistet fullstendig hodet og sendte en lang og høy ball hjemover som Downing klarte å få med seg rett foran nesa på Lloris. Med hele kassa og Verthongen foran seg velger Downing å smelle den gjennom den lille luka mellom beina på forsvareren. 2-2.

Mot slutten av kampen begynner Tottenham å merke torsdagskampen i beina og blir slitne. Liverpool pøser på fremover for å få seiersmålet. Etter 82 minutter skjedde det utrolige. Suarez blir tatt i feltet og mens alle venter på det gule kortet til uruguayaneren peker faktisk dommeren på straffemerket. Gerrard er sikker og setter inn 3-2!

Tottenham prøver å få til en sluttspurt, men klarer ikke å skape noen sjanser. Liverpool er flinke og disiplinerte i forsvar og kontrollerer ut kampen til 3-2! Deilig!

Spillerbørs

Brad Jones 6
Gjør jobben greit. Kan ikke skylde på Jones for noen av målene, selv om han kanskje kunne gått ut på den første og bokset.

Glen Johnson 6
Grei kamp av Johnson, som hadde god kontroll på Sigurdsson på kanten sin. Også bra fremover. Litt svak i duellspillet på første målet som trekket ned.

Jamie Carragher 7
Viser at han fortsatt henger med. Gjør det bra i duellspillet, men surrer veldig sammen med Agger på det andre målet.

Daniel Agger 7
Solid kontroll i midtforsvaret sammen med Carra, stopper stort sett det som kommer gjennom midten.

Jose Enrique 7
Gjør en grei jobb defensiv og en god jobb offensivt. Nydelig assist til Suarez på det første målet. Hans fjerde assist for Suarez for sesongen tror jeg. Radarpar.

Lucas Leiva 6
En litt passiv sentral midtbane i dag gjør at Lucas ikke fikk satt noe preg på kampen. Gjør jobben sin helt greit, men ikke mer enn det. Tottenham fikk dominere litt for mye på midten.

Steven Gerrard 7
Innbitt på å stoppe Bale i dag, og er uvanlig disiplinert. Det liker vi. Superkald på straffa!

Phillippe Coutinho 7
Helt fantastisk i starten, med frekke driblinger og veldig god pasningsfot. Dabbet mer og mer av etterhvert.

Stewart Downing 8
Viktig scoring drar Downing opp til 8’eren i dag, men det var på ingen måte det eneste han gjorde. Jobbet ræva av seg både offensivt og defensivt, og var livlig på kanten sin. Samarbeider bra med Johnson. Var også helt nede i forsvar med viktige blokkeringer.

Luis Suarez 8 BB
Han kan ikke stoppes. Skaper farligheter nærmest hvor enn han er og hva enn han gjør. Viser killerinstinktet sitt med en frekk avslutning på scoringen. Sørger også for straffa som vant kampen. Viser ikke like imponerende engelskkunnskaper i intervjuet etter kampen, men han er ihvertfall bedre enn Tevez 🙂

Daniel Sturridge 5
Forferdelig dårlig kamp av Sturridge egentlig. Får ikke til noe som helst. Er likevel farlig for Tottenhamforsvaret bare gjennom at han er på banen, men kan ikke gi noen karakter for det.

Joe Allen 6
Kom inn og gjorde en grei jobb på midtbanen. Bidro til å redusere Tottenhams dominanse på midten.

Hva syns du om kampen? Diskuter under!

YNWA!

12 Responses to Liverpool 3-2 Tottenham – Vinner på en dårlig dag

 • Toffers sier:

  Deilig å vinne slike slite kamper hvor man ikje får til alt for mye.
  Det er det som er forskjell på topp og midt på treet lag at man klarer å få med seg 3 poeng i ein slike kamper
  Syntes Lucas var dårlig idag, bommet på de fleste takling og ein del slurv i pasningsspillet.
  Men det gikk heldigvis bra til slutt:)

  • Henning sier:

   Det beste med seier idag, er at da blir det ihvertfall slutt på «gnålet» fra de teite kommentatorene, som bare må gjenta seg selv til det kjedsommelige, på at Liverpool har ikke vunnet mot noen av lagene foran seg på tabellen. Som om de ikke har noen annet å snakke om, liksom…

 • Henning sier:

  Ble litt overrasket at det var Cautinho som ble byttet ut da Joe Allen kom inn. Var nesten sikker på at BR hadde sett det som jeg så, nemlig alle feilpasningene til Lucas på midten. Vi var heldig som ikke ble straffet, men det styrket midtbanen betraktelig da Joe Allen kom inn. Hvis vi bare klarer å opprettholde denne innsatsen som gutta viste idag, så blir det en knall avslutning på sesongen. Vi blir helt klart svekket uten Carragher neste år, og dersom man ikke får tak i en som er bedre, så håper jeg inderlig at han tar en sesong til… 🙂

 • Stein Tangen sier:

  Yes vinner på en dårlig dag.
  Men ka e de me forsvaret ,blir satt under press og dei misser håve totalt.
  E ikke enig me att Lucas va så dårlig,men desverre så var de Tottenham som kjørte på mitten i de meste av kampen.Men dei 4 bak var under pari denne ettermiddagen.
  Har ingen tru på att vi blir nr 4 i serien men nr 5 eller 6 skal gå.Lagene over vil ikke kolapse slik att vi tar inn 10 poeng på restenav kampene.
  Vi har forsatt langt fram og pr dato ikke spillerkvalitet i alle ledd til og bytte plass med Manchester laga.
  Økomimien vår er for svak til det,og vi taper for mange mill hver kamp .Vi blir akterutseilt når de gjeld spillere på topp har ikke penger til de(får håpa på att ALONSO vil komme billig tilbake).Klarer vi og ta 3 poeng i dei resterande kampene så blir de spennande og telle opp.Ha ein fin kveld YNWA

 • Henning sier:

  AKKURAT NÅ er vi foran Everton på tabellen! Bare det i seg selv er jo en målsetning for en bra sesong! Håper det holder hele veien ut… 🙂

 • Bjørn Eianr sier:

  Tre spillere inn til sommeren. To stoppere og en sentral midtbane med tempo og pasningsfot. Vi blir kjørt kraftig av Tottenham i dag, og har flaxen på vår side. Artig kamp, men i denne kampen slapp vi Tottenham inn og gir dem overtaket.

  Savnet også Reina i mål, det var ingen som dirigerte bak. Jones er ikke førstekeeper. Midtbanen og backene hadde en usedvanlig svak dag mot kjappe tottehanspillere.

 • Tony Holm sier:

  Ikke verst å vinne på en dag hvor det så rimelig mørkt ut en stund ute i andre omgang. Misset en del av første tjue, men sett under ett skal Gerrard få sin bestemannspris av meg. Var den eneste på midtbanen som viste klasse matchen gjennom, og viste igjen at han er i storform. Byttet Coutinho-Allen virket någet rart, men var genialt i det hele. Allens jobb var å ta ut Dembelé, og det klarte han etter hvert. Belgiern var i utgangspunktet kampens gigant og den store forskjellen mellom lagene.

  Agger og Gerrard var mine lyspunkter i denne matchen, ellers var Tottenham det klart beste laget. Må si jeg savnet Skrtel i dag, var litt mørkt i samspillet mellom Johnson og Carra. Viktig med en trepoenger i dag, nå møter vi en rekke lag som er antatt dårligere, nå er det vinn eller forsvinn for drømmene om resultater i serien.

 • Frank sier:

  Vi startet OK. Tok kontroll. Plutselig tok Spurs over og spilte possession fotball og ikke kontringer slik man kunne forvente. De er veldig gode til å spille seg ut av trange situasjoner. Dembele er knall god. Det samme er Verthongen.
  Likevel scorer vi da. Coutinho, Enrique og Suarez varter opp med knallteknikk, styrke, gode løp og effektivitet. Det er faktisk Dembele som slipper Enrique gjennom og Walker som ikke klarer Suarez etterpå. Knallgodt mål. Det er sånne mål vi ikke klarte å score i starten av året. Coutinho hadde ingen god kamp, men han løper mye og har så sykt god teknikk at han skaper ting ut av intet. Enrique har jo også spilt mye god fotball i år. Han har hevet seg kraftig.
  Vi holdt Spurs godt unna i forsvar synes jeg. I spillet så var Agger, Carra og Enrique veldig gode bakover. Synes ikke Lucas var så god. Men vi fikk Bale på feil fot hele tiden. Noen fikse kombinasjoner med Sigurdsson så vi, men jeg er glad vi har Coutinho istedet for Sigurdsson altså. Bale hadde frispark skuddet og på tampen slipper vi markeringen på dødball. Det samme skjer etter pause. Gode dødballer. Johnson slipper ved begge anledninger. Det er ikke første gang det skjer.
  Rodgers skal ha kreditt for at han satt på Allen for Coutinho. Kunne fort slaktet det! Men vi spilte vekk ballen hele tiden og hadde alt for få trekk. Vi ble skikkelig utålmodig. Allen spilte ikke så bra, men det ble raskere gjennvinnger (noe Coutinho ikke fikk til) og vi holdt i ballen en stund før vi gikk frem. Spurs ble løpende etter mer og mer. Suarez ble flyttet på litt og fikk mer kontakt med Sturridge faktisk, selv om sistnevnte hadde en dårlig kamp. Kjemien stemte ikke med Suarez i det hele. Jeg var egentlig også irritert over at Downing ikke ble tatt ut i stedet. Ironisk nok stemte alt for Rodgers i dag da. Downing kjempet seg opp i kampen og jobbet bra, men ble bedre. Jeg trodde han ikke kom til å skape noe men så er det plutselig snappis og mål! Han har scoret noen mål i år nå… Kan faktisk argumentere for at han bør beholdes (eller selges dyrere).
  Straffemålet er vi litt heldig med, men det er straffe. Stevie G settern! Veldig godt og vi ble bare bedre og bedre altså. Veldig morsomt å se på! Etter det ble vi aldri truet. Spesielt ikke når Hendo kom på og gav oss enda mer sikring.

 • Morten sier:

  Synes kampen i det hele var bra, og jeg var forbauset over at Spurs var så lite bevegelig som de var, men jeg tror en del av det skyldes Stevie, som hadde bra kontroll på det meste. Dette bærer bud om det jeg har trodd, at BR kommer til å lede oss inn i en æra av gull og pokaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...