Hold deg oppdatert
Arkiv
Newcastle 0-6 Liverpool – Coutinho danser samba med Newcastle

Det ble naturligvis gjort et stort poeng ut av at Liverpool kanskje ikke hadde så mange mål i seg uten Suarez på banen. Vi kan kalle dette et greit svar på tiltale. Det smalt ustoppelig fra de røde, og de ga seg ikke før Newcastle hadde plukket ut ballen av målet 6 ganger.

Det var nok mange på tribunen i kveld som nå er litt fortvilet over at Alain Pardieu fortsatt har flere år igjen på kontrakten enn antall mål Liverpool scoret mot Newcastle.

Følgende 11 startet for Liverpool: Pepe Reina, Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Jose Enrique, Lucas Leiva, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Stewart Downing, Daniel Sturridge.

Fantastisk start på kampen for Liverpool. Trykker på skikkelig fra start og presser Newcastle tilbake. Etter to minutter ble en retur fra en corner lempet inn i feltet. Der sto Agger sjokkerende alene og kunne heade ballen over keeper og i mål. Reprisen viste at en katastrofal forsvarslinje ikke var i nærheten av å sette Agger i offside.

Etter ca. kvarteret var det festfotball fra de røde. Et presist oppspill av Reina ble perfekt lagt ned av Sturridge til Coutinho, som dro «blikkfinta» – så til venstre og slo ballen gjennom til høyre. Og for en ball det var. Perfekt til Sturridge, som uselvisk trillet videre til Henderson som kunne sette inn 0-2 mot laget han hater mer enn de fleste.

Etter en halvtime begynte Newcastle å kjempe seg litt inn i kampen igjen, og Liverpool senket seg samtidig og roet det voldsomme presset de hadde vist i starten. Etter 35 minutter burde det stått 1-2 da Perch upresset headet utenfor fra 5 meter. Ansiktsuttrykket til Carra på reprisen er intet annet enn ubetalelig. Han KAN IKKE TRO at Perch bommet på den, i likhet titusener av andre på stadion.

Flere store sjanser ble det ikke, og Liverpool sikret 0-2-ledelsen inn til pause.

PAUSE

Newcastle prøvde å starte den andre omgangen i høyt tempo for å få en tidlig redusering, men istedet var det Liverpool som etter 53 minutter la på til 0-3, igjen mesterlig skapt og signert av Philippe Coutinho. Setter fart mot forsvaret til Newcastle før han smetter en genial gjennombruddsball til Sturridge, som smeller 0-3 i kassa. Og da skal man ikke glemme at Coutinho i utgangspunktet vant ballen på midtbanen med en tøff kroppsduell. Viser frem alt i denne kampen.

Og bare fem minutter senere var det Sturridge igjen som la på til 0-4. Newcastles håpløst høye forsvarslinje straffet seg gang på gang, og Liverpool hadde gode bevegelser. Gerrard sendte Henderson nydelig gjennom, som bare kunne legge den i beina på Sturridge. 0-4.

Etter 72 minutter fikk vi et gjensyn med Fabio Borini da han kom innpå for Gerrard. Hyggelig å se italieneren igjen, men hvorfor i all verden tar man ut Gerrard som er SÅ nære en komplett sesong. Tankene går vel til Merseysidederbyet, men med det labre tempoet på slutten av kampen kunne han jo bare rusla rundt uten å bruke noe mer krefter. Synd.

Borini skal selvfølgelig ikke bebreides, for han gjorde jo jobben strålende. Han viste seg straks frem med smarte bevegelser i boksen, før han på futsalvis tuppet inn en måljegerscoring til 0-5.

Sunderlandgutten Henderson ville ikke gi seg med ett mål, han ville ha mer. Newcastles Debuchy hadde bestemt seg for at han ikke ville jobbe noe mer og bare meide ned Coutinho med en grisetakling. Sitt andre gule kort og rett ut. Hendersons innsvingerfrispark gikk forbi alle og i lengste. 0-6.

Coutinho avsluttet sin kamp med å sende et knallhardt skudd som keeper såvidt fikk vippet opp i tverrliggeren. STOR kamp av brasilianeren.

Stor kamp av Liverpool. Grufullt dårlig kamp av Newcastle.

Spillerbørs

Pepe Reina 7
Ingenting å gjøre egentlig. Som vanlig god på igangsettinger.

Glen Johnson 6
Fikk ikke være så mye med i dag, da det meste av Liverpools spill skjedde på venstre og i midten. Helt grei kamp.

Jamie Carragher 7
Viste styrke mot Cisse og hadde god kontroll på det lille de kom med.

Daniel Agger 7
God kontroll sammen med Carra, og selvfølgelig pluss for å score det viktige første målet.

Jose Enrique 7
Litt surrete et par ganger i første omgang, men er igjen knallsterk i duellene.

Lucas Leiva 8
Suverent flest taklinger og dueller av Liverpoolspillerne, og vant nesten alle. 9 av 11 taklinger og 13 av 15 dueller. Sjefet midtbanen.

Steven Gerrard 8
Lenge siden jeg har sett kapteinen vår så aggressiv og god i det defensive arbeidet, og var som vanlig strålende med pasningsfoten.

Jordan Henderson 9
Smaker nok ekstra godt for Hendo å knuse hatklubben sin Newcastle. Scorer to mål, jobber utrettelig og var Liverpools mest pasningssikre spiller med 95%.

Philippe Coutinho 9 BB
Gir Coutinho BB-prisen i dag, selv med to 2-målsscorere ved siden av ham. Lekte seg totalt ute på banen og viste en enorm kreativitet som åpnet Newcastle forsvaret. Liverpool hadde i snitt litt over 1 vellykket gjennombruddsball per kamp før Coutinho ble signert. Nå er snittet over 2. I denne kampen hadde Coutinho 5 forsøk og 3 vellykkede. Slikt blir det sjanser og mål av.

Stewart Downing 7
Litt det samme som Johnson, kom ikke så mye med fordi spillet skjedde mye på venstre og i midten. Men skapte faktisk en del sjanser, og hadde også målgivende til Borini.

Daniel Sturridge 8
Elsker at han motbeviser egoiststempelet på 0-2 målet, og gjør akkurat det han skal gjøre på de to scoringene. Får litt for mye tunnellsyn etter at han fikk to mål, og SKULLE ha hat-trick. Kastet derfor bort noen sjanser der medspillere var bedre plassert. Dette trekker ned til en 8’er.

Fabio Borini 7
Fabio skal få en 7’er for gållen, skikkelig instinkt der. Gjør ikke så mye annet.

Nydelig start på lørdagskvelden, med andre ord.

YNWA

5 Responses to Newcastle 0-6 Liverpool – Coutinho danser samba med Newcastle

  • Ja, den hadde jeg faktisk glemt. Var kanskje litt streng med Downing på spillerbørsen, men står på at han var litt lite involvert i spillet generelt. Og den første assisten var jo mer en håpefull høy ball inn i feltet etter en corner enn en pasning til Agger..

 • svenn sier:

  Det er bare så utrolig at vi faktisk spiller oss til færre sjanser i kveld enn mot flere motstandere vi har tapt poeng mot i år!

  Carra viser igjen at han har mye fotball igjen i kroppen. Håper han tar en sesong til, i øyeblikket mye bedre enn alternativene.
  Cou10nho og Sturridge var dynamitt i dag, skulle likt å se Suarez spille så u-ego,

  Går nesten ikke an å finne noe å kritisere i dag, men Glen Johnson risikerte litt mye i en duell hvor han holdt nok til at Liverpoolhaterne i svart kunne ødelagt litt av kvelden.

  Uansett, en kjemperespons av laget på denne ukens begredeligheter.
  YNWA

 • Bjørn Einar sier:

  Greit den lille store nr 10 gjør jobben, men i dag var det en mann som fortjente BB, Henderson. Greit jeg har vært en som har vært svak for Hendo lenge, men i dag ser man grunnen til at KK henta han. Det bor så mye i den spilleren, og det er utrolig at det i det hele tatt kunne oppstå rykter om at BR vurderte å la han være med byttehandelen mot Dempsey, evt selge han.

  Hendo er veldig lik Gerrard, og det er så godt å se at at han kritikerne han her på bjerget endelig får den i retur. Jeg er faktisk villig til å sette penger på at Hendo er landslagskaptein etter vm i 2018.

 • Josh sier:

  Største forskjellen i dag er at Liverpool er langt mere direkte i spillestilen. Suarez liker å møte og legge igjen, i tillegg å kjenne på ballen. Sturridge derimot, ligger ofte i offside grensa der lfc kan spille han direkte i farlige situasjoner med engang forhold til suarez. Da blir også downing og couthinio farligere pga de får mere rom på kantene, midtstopperne til newcastle må passe på sturridge, mens det oppstår flere en mot en situasjoner for downing, cout og hendo, dermed blir lfc langt mere farligere. Hendo, down og cout var ofte umarkerte i kampen pga dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...