Hold deg oppdatert
Arkiv
Reaksjoner etter Southampton-kampen

Hyggelig-tone-Da har det skjedd, årets første tap er innkassert, og etter en lang ubeseiret rekke i serie og cup, var det igjen Southampton som ga oss en liten smell. Vi kan ikke vinne hver gang, og nå er det ManU som venter igjen, før Sunderland skal beseires på søndag.

Hva er meningene etter kampen?

Her er reaksjonene fra Brendan, spillere og fans etter kampen:

Brendan Rodgers om kampen

Brendan var naturlig nok skuffet og frustrert etter kampen, og måtte erkjenne ovenfor de offisielle sidene at laget spilte under pari denne lørdagen, og peker på at laget var uvanlig svake på det tekniske mot Southampton.

På spørsmål om hvorfor han valgte fire midtstoppere i de bakre rekker, svarer Rodgers at han følte han ikke hadde noe valg. Med Johnson ute og Kelly et stykke unna kampformen, var det Toure og Sakho som måtte ta jobben. Rodgers skryter veldig av Toure sin jobb, og mente han klarte rollen ypperlig, med tanke på utgangspunktet.

Rodgers ønsker ikke å ta livet av alle drømmer om en god sesong etter et tap, og uthever flere ganger at han er optimistisk med tanke på resten av sesongen, og føler seg sikker på at det kan bli en god sesong.

Touré om kampen

Toure uttaler til de offisielle sidene at han var skuffet over resultatet, og han mener det ikke var enkeltspillere som sviktet, men hele laget i seg selv. Han legger vekt på at laget spiller bra når de spiller som et lag, og lover i intervjuet at laget skal gi alt for å klare en ny seier mot Sunderland om en snau uke. Toure mener Liverpool spiller godt defensivt, også i denne kampen, men at de var svake i forsvar rundt den tiden hvor målet kom imot. Toure ser fremover, og lover 100 % innsats og lagspill i kampene som kommer.

Lucas herja statistikkmessig

Flere la kanskje merke til at Lucas var ganske så god den første halvtimen av kampen? Han hadde også en ganske så god statistikk denne kampen:

– Han traff på 95,6 % av pasningene(45 pasninger) (best på banen)

– Vant et frispark, lagde ingen(kan vel ikke stemme? 😀 )

– Avbrøt fire pasninger(best på banen)

– Hadde fire taklinger, og vant tre av dem

Kilde: opta.com/liverpoolfc.tv

Leserne om kampen

Brynje ønsker å få ut litt steam etter match;

Man er ekstremt lite kritisk når man skriver god førsteomgang spør du meg men…

Mye som var bommert i dag, blant annet fire stoppere selvsagt, litt grunnet skader/halvskader og Southamptons frekke høye press. Men valget av de fire bak ga seg nesten selv i dag faktisk.(…)

(…) 

En midtbane med Jordan «Jeg tør ALDRI utfordre» Henderson, Lucas «Jeg skal ikke være konstruktiv» Leiva og Steven «i dag er virkelig ikke dagen» Gerrard, som i tillegg ligger bakerst av disse tre til tider blir det for lite fantasi fremover.

Sturrdige ikke dagen i tillegg og en Asaps som så ut som han kom rett fra Bend-it cupen på Gjelleråsen i dag – da blir det blytungt…

Tap må komme, men det er måten det tapes på som er skremmende.

Ståle er litt enig, og litt uenig med Brynje;

Brynje har for så vidt et poeng når han underforstått mener at førsteomgangen ikke var god. Men han kommer ikke utenom det faktum at Liverpool presterte langt bedre i første. Med litt tur og bedre dommerprestasjoner hadde vi nok ledet etter første og da har kampen blitt annerledes. For det første lider laget under savnet av Coutinho når det gjelder offensiv kraft og kreativitet. Coutinho har ikke vært sensasjonelt god nå i starten, men han er vel den eneste som kan bekle en sjanseskapende rolle i laget på en god måte. Erstatteren Aspas var på ingen måte i nærheten. Ikke presisjon i avleveringer og virker ikke å ha det gode blikket for medspillernes plassering. Likevel fungerte det bedre med han enn med en Sterling som på ingen måte har noe å gjøre på dette nivået med den formen han er i. De andre innbytterne Enrique og Alberto bidro heller ikke til noe for laget og man kan kanskje si at Rodgers svekket laget med sine bytter. Nå gjelder det å reise seg etter en dårlig prestasjon og med den elskede og hatete Suarez tilbake vil jeg tro man får igjen noe av den gode kraften offensivt igjen. Vi trenger det. 5 mål på 5 ligakamper er ikke akkurat imponerende.

 

Stein Tangen er redd skadeutfordringene til Liverpool kan gjøre alt mye vanskeligere;

Kan plokka kampen i betar men lite innteresant,de som skilte laga j dag var eit lag VILLE vinne mens Liverpool gutta viste lite vinnervilje når spillere får muligheten til og spille seg inn og ikke viser meir iver er for meg latterligt.
Ja e greit og tape men ikke på ein slik måte.
Er redd me har for svak stall når skadene melder seg.

Henning tenker alltid nytt som supporter, har han et poeng om Steven Gerrard her?

Jeg har sagt det i en årrekke allerede, vår kjære Captain Fantastic ER fantastisk… mot topp 4 lagene! Mot antatt dårligere motstand har han ikke klart å hverken glede eller begeistre på flere sesonger. Og det smitter over på røkla. Man kunne like gjerne henvise Gerrard sitte på benken i disse kampene, så kanskje han får føle at det er kamp om plassene han også? Vi trenger noen som kan spille spissene gode, og fore dem med assists. Hverken Lucas eller Allen kommer noensinne til å bli den typen spiller, Gerrard -var- det, men det er trist å se en legende forfalle på denne måten. Spillertypen i denne rollen som jeg etterlyser på midtbanen, er Couthinho i et nøtteskall. Av de som vi har i troppen, så er det en frisk Johnsen og Enrique som best passer på midtbanen, offensive terriere som -ønsker- å gå fremover. Så kan heller Jordan «Jeg tør ALDRI utfordre» Henderson, Lucas «Jeg skal ikke være konstruktiv» Leiva spille i forsvaret… Da kan ihvertfall Sturridge og Suarez kanskje kan få de ballene å jobbe med, selv når Gerrard har en dårlig dag på jobben…

Hva sier du kjære leser, har Henning et poeng om at Gerrard burde benkes mot antatt dårligere motstand?
Tør aldri Henderson å utfordre? 😉
Og hvor deilig er det å ha Luis Suarez tilbake når vi ser hvordan vi blør uten Coutinho?

7 Responses to Reaksjoner etter Southampton-kampen

 • Stein Tangen sier:

  Me såg eit lag som blei utkjempa og ikke fikk til noe.Dårlige enkeltspillere ja Captein fantastic va ein av de som var langt unna.
  Nei heila laget må opp der dei var i dei første kampene.
  Innsats-Innsats og innsats slost for drakta stille store spørsmål ved dei som kom inn og
  ikke gadd å slost ein gang.
  Ein kamp er ingen lett joggetur de skal våre blodslit.
  YNWA

  • Tony Holm sier:

   Jeg føler meg ganske sikker på at alle gutta er smertelig klar over dette, og vil gi 100 % både på onsdag og på søndag. De vil ikke leve med å lede serien, for så å kollapse helt i en kamp, det ønsker de ikke å gjenta.

 • Henning sier:

  Det er IKKE meningen å starte noen ny Lucas diskusjon nå, så les hele før dere kommenterer!

  Jeg synes denne «halleluja-statistikken» om Lucas fortjener noen ord. Den samme Opta-statistikken viser at Lucas at 100% uttelling på skudd på mål. Den sier også at det kun er ETT skudd på mål, hvor bra høres 100% egentlig ut da? Så sammenligner vi med ifjor, også 100%, også ETT skudd på mål – for hele sesongen!!!

  Okej, Lucas er flink defensivt og vinner endel dueller, og treffer med 95% av sine pasninger. Dvs nedover, og hjemover til stoppere, becker, keeper, og alt annet som er LETT å treffe. Fremover på banen så har han iløpet av de 5 kampene som er spilt klart å skape TRE sjanser fremover på banen. Hvor (lite) KREATIV er man da, og hvor bra høres 95% ut når det bare er TRE pasninger som faktisk fører til noe? Til sammenligning med hele fjorårsesongen, så var det smått utrolige 16 pasninger (*ironi*) fremover iløpet av alle 26 kampene som han spilte.

  Husk at dette er tall hentet fra den samme Opta-statistikken som det refereres til i artikkelen, det er ikke noe som jeg finner på. Jeg bare velger å lese statistikken litt annerledes.

  Dersom Lucas er vår beste mann på banen, som vinner dueller og spiller hjemover, så sier det seg selv at Liverpool kan ikke vinne kamper. Ballen må fremover, det bør være ganske elementært for oss alle. ELLER?

  Lucas er «vår egen» Mikel, som scoret for første gang for Chelsea på SYV ÅR. En skikkelig arbeidshest, og en viktig brikke i klubben. Men poenget er som følger: Hver gang Lucas blir kåret til banens beste, så betyr det at Liverpool har et seriøst problem med å vinne kamper. For Lucas er definitivt ikke mannen som sørger for at ballen går fremover… All Opta statistikk bekrefter jo nettopp dette!

  • Tony Holm sier:

   Det går ikke an å skrive så mye om Lucas uten at det blir diskusjon, det vet du Henning 😉

   Det er en myte at en så stor andel av pasningene til Lucas er bakover, men han velger alltid et sikkert valg. Men en ting er klart, de fleste pasningene hans er korte, om det er positivt eller ei skal ikke jeg kommentere. Det jeg kan si for sikkert er at jeg ikke mister pusten når Lucas har ballen, noe jeg gjør med andre. Og pasningsspillet hans gjør som Rodgers ønsker.

   Her har du statistikken fra fjorårs-sesongen for Lucas, finn PF% og se statistikken hans på pasningsspillet. 43 % offensive pasninger gjennom hele sesongen, Henning. Det er basert på Opta statistikk.
   http://eplindex.com/30338/lucas-signs-sew-deal-liverpool-201213-passing-stats-game-game.html

   Én ting skal du få 100 % for, og det er at Lucas ikke skal bli BB, han skal helst være usynlig i det offensive spillet og dominant i duellene.

   Godt å puste støv av den gode, gamle Lucas-diskusjonen 🙂

 • MortenH sier:

  Henning har et poeng her. Lucas er en skikkelig «døla-hest» som jobber på jevnt og trutt. Men han er like kreativ som Michael Jackson er for tida, altså next to nothing. Og BR`s filosofi er ettersom jeg har skjønt kreativitet, kreativitet, kreativitet. Jeg er av den oppfatning at når neste års vindu stenger, har Lucas en annen farge på drakta, og vi har fått inn en ung defensiv midbane spiller i stedet.
  Gerrard hadde en dårlig dag, som alle andre. Men det har han lov til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...