Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Liverpool-Southampton i dag

tallDa er det bare timer til neste Liverpoolkamp, og Southampton gjester Anfield kl 16:00 norsk tid, kampen går direkte på TV2 Premium 1.

Jeg har tatt en liten titt på litt statistikk og kuriositeter som knytter de to klubbene sammen, igjen møter vi et lag vi har sluppet en legende til i tidligere dager, les videre for å få en liten oppvekker før kampstart om under 4 timer.

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 95 ganger, fordelt slik:

76 i seriespill, 36-18-22 (seier-uavgjort-tap):

28 i Premier League, 13-7-8.

44 i gamle 1st Division, 22-11-11.

4 i 2nd Division, 1-0-3.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 114 mål, og sluppet inn 89 mål.

Vi har klart taket på Southampton hjemme på Anfield, med 25 seiere, 9 uavgjorte og kun 4 tap, mens Southampton har taket på oss, dog ikke så klart, med 18-9-11, og vi har kun vunnet 1 gang på 5 forsøk, resten tap, på St. Mary’s.

16 oppgjør har kommet i cuper, med statistikken 9-3-4.

I Ligacupen har vi overtaket med 3-1-2, i FA-cupen har vi enda bedre taket på dem med 6-2-2. Det kan også nevnes at etter de to uavgjorte i FA-cupen vant Liverpool omkampen, mens man vant sammenlagt etter uavgjortkampen i Ligacupen også.

I fjor vant vi 1-0 på Anfield i desember etter en skåring av Daniel Agger rett før pause, mens vi tapte 1-3 på St. Mary’s i mars..

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 219 Liverpoolspillere vært med, og 263 Southamptonspillere. Grobbelaar og Rush med 27 kamper har flest oppgjør lagene mellom i Liverpools drakt, mens legenden Matt Le Tissier har flest for Southampton. Det er også Rush som har putta flest mål med 13, Le Tissier med sine 7 har flest for Southampton. En morsom kuriositet er at Trond Egil Soltvedt kommer med på Southamptons topp 5 her på 5. plass, med imponerende 3 mål på 4 kamper mot Liverpool. Han har også 4 kamper mot oss som Coventryspiller, der uten mål dog.

Når det gjelder overganger mellom klubbene, har kun 4 spillere gått fra Southampton til Liverpool, mest kjent for de fleste der er nok Peter Crouch.
Sist mot Swansea var det overraskende mange legender som hadde gjort overgangen til Swansea fra Liverpool, og også nå er en av av de 6 overgangene en virkelig Liverpoollegende, nemlig Bruce Grobbelaar, som tydeligvis likte så godt å spille mot dem at han til slutt gikk til dem i 1994.

Da har vi sett på litt statestikk og overganger mellom klubbene, men når alt kommer til alt, betyr jo dette absolutt ingenting når dagens kamp er i gang på Anfield, så får vi håpe gutta klinker til med gladfotball som når man slo Southampton 7-1 i januar ’99, fremfor en lignende match som det pinlige 1-3 tapet på St. Mary’s i våres.

Jeg gleder meg til kamp om noen timer!

2 Responses to Statistikk før Liverpool-Southampton i dag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...