Hold deg oppdatert
Arkiv
2. plass og 13 flaksepoeng?!

flaksVel, overskriften sier vel bare halve, om så sannheten, men vi er jo så flinke til å se bak resultatene når vi taper ufortjent så da kan vi vel gjøre det samme når det går bra også?

Om man ser bort i fra skandalekampen mot Southampton så har Liverpool startet sesongen meget solid, poengmessig.

Liverpool ligger i skrivende stund på andreplass i serien, med to poeng opp til serieleder Arsenal.
Liverpool har hele 6 poeng ned til Man Utd og hhv 3 og 2 poeng til lag som Man City og Chelsea.

Nå snakker vel ikke så mange akkurat om seriegull og det skal jeg heller ikke gjøre, men drømmen om en 4. plass må vi kunne få lov til og ha synes jeg.

Serieåpningen – Stoke hjemme.
Serieåpning, her kan alltid alt skje, Liverpool hadde ikke vunnet en serieåpning på mange år. Serieåpning + nye spillere som vil vise seg frem og max peppet Anfieldpublikum – Liverpool spiller kanskje den beste kampen hittil i sesongen.
Total dominans, med noen spe Stokeforsøk.

Det hele kunne raknet i det 88. minutt, men Mignolet ble den store store helten med sin strafferedning.

3 poeng, kunne fort vært 1 poeng.

2. serierunde – Aston Villa borte.
Liverpool scorer i førsteomgang. Blir spilt ball i hatt med i hele andreomgang og kun en MEGET solid Mignolet redder alle tre poengene på Villa Park.

3 poeng, fortjente max 1 poeng.

3. serierunde – Man Utd hjemme.
Nok en tidlig scoring og Liverpool «Legger seg litt» etter dette, altså ned på banen og lar Man Utd styre spillet og vi lar oss presse massivt bak på banen av en eller annen merkelig grunn, det samme som mot Aston Villa også blant annet.

3 poeng, fortjente kanskje ikke mer enn 1 poeng.

4. serierunde – Swansea borte.
2-2 og vi scorer mer enn 1 mål for første gang i serien denne sesongen og vi kan vel nesten takke Jonjo Shelvey for de begge to.
Swansea kjører ball i hatt med Liverpool nesten gjennom hele kampen og undertegnede var helt svett da dommeren blåste av kampen.

1. poeng, fortjente 0 poeng.

5. serierunde – Southampton hjemme.
En begredelig fotballkamp gjennom samtlige 90 minutter og ingen av spillerne var «På». I tillegg så har det gått gjetord om at spillerne blir slitne utover andreomgangen i samtlige kamper, er det en myte eller en sannhet?!

0 poeng, fortjente kanskje 1. poeng.

6. serierunde – Sunderland borte.
Liverpool leder noen flatterende 2-0 til pause. Sunderland kommer ut i fem hundre og kunne fort utlignet i tillegg til reduseringen her og Liverpool ble også i denne kampen kjørt ganske greit og igjen legger vi oss bakpå og lar motstander styre hele showet.

3. poeng, kunne fort endt med 1 poeng.

Fasit: 6 kamper – 4-1-1 og 8-4 i målforskjell og 13 poeng. 2. plass på tabellen.

Alle vet jo at det er små marginer i fotball, men vi har vel nesten hatt samtlige marginer med oss denne sesongen, litt i overkant faktisk skal vi være helt ærlige…

Liverpool kunne MEGET fort stått med følgende på sine 6 første kamper: 0-4-2 og 4 poeng….
(Og det verste er, ingen av oss kunne klagd noe spesielt på det med tanke på spillet hittil denne sesongen faktisk..

Forskjellen er altså hele 9 poeng og 16 plasser på tabellen…

Når jeg ser på resultatene denne sesongen og tenker tilbake på seriestarten forrige sesong så ser man endel ting.
(Ja, jeg vet vi hadde vanskeligere seriestart forrige sesong)

Forrige sesong så spilte Liverpool til tider gnistrende fotball i sesongstarten, men fikk ræva betalt.
Denne sesongen så har vi spilt (ganske) ræva fotball i sesongstarten og fått gnistrende betalt. (Vær med på ordspillet da:-)

Forrige sesong startet vi med WBA borte, Man City hjemme, Arsenal hjemme, Sunderland borte, Man Utd hjemme og Norwich borte.

Først i den 6. serierunden fikk vi sesongens første seier (og vi stod med 0-2-3 de fem første kampene og 2 poeng)
Plusser man på seieren mot Norwich så har man da 5 poeng – akkurat der vi MEGET fort kunne ha vært også denne sesongen, uavhengig av motstander om man ser litt bak resultatene/flyten.

Både mot Man City, Arsenal og Man Utd hjemme forrige sesong spilte vi fantastisk fotball, endte opp med 1 poeng av 9 mulige på de tre kampene.
Kampen mot WBA var forferdelig og tapet var fortjent nok, selv om resultatet var flatterende. Borte mot Sunderland skulle vi vunnet, i tillegg ble vi snytt for en klar straffe der også, altså, dårlig betalt der også.

Denne sesongen har vi spilt mot Man Utd hjemme, som forrige sesong og Sunderland borte, som forrige sesong.

Fasit 2012/13: 1 poeng – spilte gnistrende fotball til tider.
Fasit 2013/14: 6 poeng – spiller en fotball kun en mor kan elske til tider.

Ser dere poengene her?

Jeg tar selvsagt 6 poeng på to kamper kontra 1, det sier seg selv og det vil ikke falle meg inn og klage når vi endelig har litt flyt bare så det er sagt 😀

Vet ikke om jeg har noen konklusjon med dette innlegget, mest nysgjerrig er jeg på hvordan Brendan Rodgers tanker har utviklet seg rundt dette fra forrige sesong, for store endringer er det liten tvil om at vi ser.

Hva er det Brendan Rodgers har lært fra forrige sesong og frem til denne sesongen?

Kynismen? Eller er det hele bare og utelukkende tilfeldigheter og marginer?

– Walk on

18 Responses to 2. plass og 13 flaksepoeng?!

 • Thomas Bergli sier:

  Det er kanskje her man merker forskjellen fra i fjor. Evnen til å ta seg sammen, og plukke poengene, istedenfor å miste dem i siste stund. Kynismen lenge leve.

   • Thomas Bergli sier:

    Jeg tror det er en god mix av form, kvalitet og flyt.
    «Alle» sa jo at det ikke kan kalles uflaks, men udyktighet når det var som værst.
    Da er det vel dyktighet nå da?

 • Stein Tangen sier:

  Han har fått satt laget,OG SÅ ER DE BLITT STANG INN MOT STANG UT og de e ein stor forsjell.
  Blir spillt bakpå ved mange annledninger,men klarer å stå i mot og holde koken de er bra.Kun ein kamp i år vil eg sei me ikke var med og de va da over og ut i cupen.
  Har tro på ein fin sesong.YNWA

 • Gustav K sier:

  Fantastisk brra skreve, utenom at du mente at Liverpool spelte fantastisk hjemme mot Arsenal. Den kampen var jo begredelig sett fra Liverpools side.

 • Tore Martin sier:

  Veldig bra blogginnlegg. Jeg håper og tror at FLYT er utrolog viktig og utgjør massevis av poeng. Jeg tror jo at Arsenal er i tidlig form og vil få nedtur mens vi som ikke har vært veldig gode enda har mange oppturer i vente.

  • Brynje sier:

   Virker som om det er flere om beinet enn noengang iallefall.
   Med signeringen av Øøøøøøtzil så gikk Arsenal fra og være en topp4 kandidat til en av to tre favoritter til seriegullet synes jeg.

 • Kai Tore Myklebust sier:

  Synest du setter fingeren på rett plass her. Men er litt uenig når det gjeld Manchester United-kampen, faktisk. Sjølvsagt har Manu ballen klart mest, men dei skapte omtrent ikkje målsjansar… Eit par kanskje som KUNNE blitt omsatt til mål men ellers ufarlige synest eg… MEN synest vi la oss tidlig bakpå i den kampen… 🙂

  Gleder meg til vi får til spelet skikkelig til å sitte og kanskje kan avgjere kampane tidlegare med ei eller to scoringar ekstra… Uansett: Vi ligg som nummer to på tabellen og BØR vere meget fornøgde med det etter dei kampane du har analysert… 🙂 YNWA! 😀

 • Jan Terje sier:

  Vi blir spilt lave i lange perioder. Er enig i at vi ikke har imponert spillemessig enda, men med DS og LS (og Coutinho) vil vi alltid være en trussel mot motstanderen. Det er de nødt til å ta hensyn til og jeg tror det kan være noe av forskjellen. Suarez er god, men sammen med Sterling i fjor ble de litt lette. Håper og tror at spillet vil bedre seg utover sesongen og at poengfangsten opprettholdes. Topp 4 kan være mulig med litt flyt over tid. YNWA
  Mvh
  Jan Terje

 • Vegard Leistad sier:

  Viser jo egentlig at det er i ferd med å skje noe med Liverpool. Å ta 3 poeng på dårlige dager er veldig viktig hvis man skal være en toppklubb. Liverpool gjorde et kanonkjøp med Mignolet og han har sikret flere poeng for oss. Alle topp klubber trenger gode spillere i begge ender.

 • Morten sier:

  Flaks med 13 poeng eller har vi begynt å få «Vinne-kulturen» vi har manglet i mange år?..Ser ut som Scum har mistet sin så kanskje det er den vi hr fått :p
  Syns vi har bevist at vi har flere matchvinnere og mer selvtillit i år, men virker også som Rodgers har lært litt av noen skivebom i fjor og spiller mer kynisk når vi leder, som mot Scum. Syns egentlig vi fortjente 3 poeng der når vi klarer å stå imot press fra dem i 90 min inkl overtid, for Scum var gode i andre omgang men var minimalt de klarte å produsere av sjanser..
  Gode poeng av Vegard over her, viktig å ta 3 poeng på dårlige dager, og vi har matchvinnere i alle ledd og bedre bredde enn i fjor, hvertfall med tanke på at vi når kun har PL å tenke på til FA-cup 3.januar 🙂

 • Henning sier:

  Bra artikkel, men allikevel litt soft/hvitt. Vi er alle enige om at laget fremdeles ikke er godt nok for å VINNE Premier League, målet har hele tiden vært topp 4. Men det som er kanskje det mest urovekkende er hvor lite stabilt vi presterer! De senere årene så har vi slått flere topplag, og spilt jevnt med de beste. Samtidig har vi i samme sesong tapt 6 poeng mot bunnlag som har rykket ned. HVORDAN ER DET MULIG?!??

  Det eneste som betyr noe er å slå antatt dårlige motstand. Poeng mot topplagene er «bonuspoeng», som vi allikevel ikke hadde regnet med. Skal vi nå topp 4, så er ingenting viktigere enn å slå lag som f.eks. Southampton. Ifjor tapte vi for WBA, Southampton og OLDHAM! Virker ikke som vi tar motstanderne våre seriøst engang! Vi har jo «komplekser» mot lag fra London, og virket handlingslammende når Stoke og Sunderland parkerer bussen foran egen mål. Heldigvis har vi nå en boksåpner i Coutinho, men vi trenger 3-4 slike spillere til.

  Spesielt vår egen Captain Fantastic har vist seg som alt annet enn fantastisk de senere sesongene. Det er selvfølgelig vanskelig å holde motet oppe, når man ikke får inn de forsterkningene som laget sårt trenger. Det gjør noe med motivasjonen. Men at han til de grader kan ha en fandenivolsk innstilling mot United, for å så være en skygge av Tranmere Veteranboys i den neste kampen er for meg en gåte. Brendan Rodgers bør SE dette, og heller la andre få starte! Og DER ser vi en stor forskjell iår fra tidligere år. Nytt blod, og nye spillere har gitt troppen en frisk pust, og nå er det mange som ønsker å vise seg frem. Man kan nesten se at dette også smitter over på Stevie G. Desverre så er midtbanen fremdeles litt for tynn. men TRUA er der. Og TRO kan flytte fjell! Support & Believe, som jeg alltid sier! 🙂

  Når vi har fått et så stabilt lag at vi alltid slår antatt dårligere motstand, også på en dårlig dag, da kommer 4. plassen av seg sjøl. Og med litt flaks og bonuspoeng mot topplagene, så er den gjeveste bøtta faktisk innen rekkevidde. Så… Support & Believe! 🙂

 • Robin sier:

  Liker artikkelen Brynje, syns det er en bra oppsummering av noe vi får håpe har blitt en styrke og forhåpentligvis blir en vane i dagens Liverpool tropp, det å vinne på dårlige dager. For sesongen hittil har vært litt varierende. Det er sikkert litt mer sammensatt men for meg handler det om at vi nå har fått litt flere klasse spillere, og da litt flere match vinnere.Se målet mot Sunderland f.eks hvor Gerrard slår langt opp til Sturridge, klasse hele veien til mål. Hadde det vært andre spillere i en av de situasjonene som førte til målet så hadde det knapt blitt en målsjanse engang. Spillere som Mignolet og Sturridge har gitt oss masse ekstra poeng. Blir spennende å se resten av sesongen, får vi opp det kollektive kan det bli bra, men vi er veldig sårbare for skader fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...