Hold deg oppdatert
Arkiv
Newcastle 2-2 Liverpool – Gerrard og Suarez i hundre

Gerrard i hundreVi er godt vant når det kommer til underholdning hver gang Liverpool og Newcastle møtes til dyst og vi ble ikke skuffet denne lørdagen heller.

Det var en jevnspilt kamp, og Steven Gerrard scoret sitt mål nummer 100 i premier league. Luis Suarez på sin side spilte sin kamp nummer 100 for Liverpool.

Brendan Rodgers har et godt utvalg av spillere å velge mellom, disse elleve ble valgt til representere Liverpool: Mignolet, Sakho, Skrtel, Toure, Cissokho, Johnson, Gerrard, Henderson, Moses, Suarez, Sturridge.

Første omgang:

Liverpool starter kampen best, men Newcastle tar over etter hvert. De første tjue minuttene var lite innholdsrike. Liverpool får en corner og ballen ender opp på hodet til Suarez, men ballen blir reddet på streken til ny corner. Den corneren blir det lite av.

Liverpool fortsetter presset, men plutselig skal Newcastle vise klasse. De spiller seg vakkert ut fra presset til Liverpool og ballen ender opp i beina på Cabaye ved midtbanestreken. Han får føre med seg ball, da Moses var helt borte. Ingen går i press før Cabaye er på 30 meter og klinker til. Mignolet er etter den, men er ikke lang nok og ballen går i mål til ledelse for Newcastle.

Kampen bølger frem og tilbake gjennom hele omgangen, hvor Newcastle er hakke vassere i det de utfører. Liverpool skal dog få en utligning før pause; Sturridge spiller en flott bakromspasning til Suarez som kommer seg på riktig side av Mbiwa, som må sin side drar et tak i venstre skulder til Suarez som ser sitt snitt i å falle litt ekstra. Resultatet blir rødt kort til Mbiwa og straffe til Liverpool.

Gerrard må vente litt da Mbiwa brukte god tid på å forlate banen, men da straffen skulle tas ble den plassert i det faste hjørnet og Krul var etter den, men ikke kjapp nok til å redde straffen. Kapteinen utligner for Liverpool.

Med uavgjort til pause og spill 11 mot 10 i en hel omgang er det lett å se lyst på det mulige utfallet av kampen, straffen var snakkisen etter omgangen, og den er litt tvilsom, selv om den er klar. Er Mbiwa som er den urutinerte og skaper unødvendig bry for Newcastle. Omgangen var ganske så jevn, to lag som prøvde å spille fotball, Liverpool hadde smartere oppbyggende spill, men Newcastle sett under ett var hakket bedre.

Andre omgang:

Noen minutter ut i omgangen får Johnson Liverpools første sjansene i andre, han får en fin krosser, utfordrer og skyter på sedvanlig vis, men skuddet er ikke hardt nok til at Krul får problemer.

Det skal ikke ta mange minuttene før Newcastle får en ny scoring, de får et frispark på venstresiden noe inne på Liverpools halvdel. Det blir slått inn og på bakre er innbytter Dummet alene og bredsider Newcastle i ledelsen igjen.

Etter scoringen tar Liverpool totalt over kampen, Newcastle legger seg bakpå og etter 70. minutter får Liverpool endelig uttelling. Suarez blir spilt gjennom og utfordrer fint, legger et flott innlegg på pannebrasken til Sturridge som header inn utligningen for Liverpool.

Noen minutter senere får Suarez en ny mulighet til å score, et fint spill ender opp med en direkte avslutning fra uruguyaneren hvor ballen smeller i tverrleggeren og ut. Liverpool fortsetter presset, Newcastle kjemper heroisk defensivt og samtidig er farlige på kontringer.

Det blir lagt til fire minutter av omgangen, ballen bruker lang tid på å komme i spill igjen fra Newcastle-supporterne og dommer legger til ett minutt ekstra, på det minuttet får Liverpool et frispark fra 17 meter. Suarez gjør seg klar, klokka bikker 96 minutter og han prøver i keepers hjørne, men Krul blir ikke lurt å redder mesterlig. Dommer blåser umiddelbart av kampen, og begge lag får hvert sitt poeng. Sett under ett fortjente Liverpool å vinne, men Newcastle fortjente også ett poeng på grunn av god innsats og gode sjanser i kampen. Det røde kortet var strengt, men riktig og da ble det overganger som ble angrepsvåpenet til Newcastle. Liverpool på sin side hadde et tosifret antall cornere, hvor mange var farlige, men ingen uttelling dessverre. Og Liverpool hadde vunnet om Suarez hadde fått sin scoring.

Spillerbørs:

Mignolet: 6 – Trygg og god med ballen i beina, kunne kanskje vært mer patent på skuddet til Cabaye som ble scoring, selv om fikk sin revansje noe senere i kampen. Ikke hans beste kamp i Liverpool-trøya, men heller ikke noe å være nervøs for.

Sakho; 6 – Varierer i prestasjonene, er et beist som smeller til noen ganger, mens andre ganger er det heseblesende spill, spesielt kan han gå inn i dueller noe blindt og uten mening. Får ok dog, selv om venstreback-rollen er litt uvanlig for ham.

Skrtel: 8 BB – Det hadde vært moro å få høre hvor mange dueller Skrtel vant og hvor mange klareringer han hadde denne kampen. Sjef i luftrommet og ofte fremme og bryter pasninger. Hadde et returløp og takling av en annen verden i andre omgang da Remy var gjennom.

Toure: 6 – Grei kamp, knallgod i dueller og er overraskende flink med ballen i beina. Jeg føler meg ikke alltid helt trygg, men er en berikelse i laget for det.

Johnson: 8 – Syntes det var en meget overbevisende comeback for Johnson etter skaden han har slitt med siste måneden. Var veldig god offensivt og skapte og avsluttet mange sjanser. Herlig å se han tilbake.

Cissokho: 6 – Også en varierende kamp, har skuffet litt i forhold til egne forventninger, og tipper mange som bannet mye pga Cissokho i dag. Viser fortsatt en del positivt og dette var også hans første start i PL, så greit å ha det i bakhodet før han dømmes.

Gerrard: 8 – Fantastisk kamp av kapteinen som kroner en fantastisk uke hvor han først sender England til VM før han scorer sitt hundrede mål i Premier League for Liverpool. Er tryggheten selv i pasningsspillet og gjør seg spillbar til enhver tid. En viktig motor på midtbanen gjennom hele kampen.

Henderson: 7 – Var bra det her, blir litt vel usynlig til tider og gjør det enkelt med ball. Har et par krossere av en annen verden, for en pasningsfot han har.

Moses: 7 – Vanskelig å bli klok på Moses, selv mener jeg han burde være super-sub, men glimter til med noen prestasjoner som er veldig bra, men tar ofte rare avgjørelser og virker ikke å forstå helt hva han skal gjøre der ute på banen. Får fortsatt en grei karakter for en variert, men god kamp.

Suarez: 8 – En assist og lager en straffe. Kun målet mangler for å bli Liverpools store helt og matchvinner. Er en konstant fare for mostanders forsvar, medtaket han tar på den ene corneren er det ikke mange fotballspillere som klarer etter ham. Magiker.

Sturridge: 7 – Veldig usynlig første halvdel av kampen, men begynner å involvere seg mer, og gjør det ikke så verst. Pluss for scoring, og er flink i samspillet med Suarez. Syntes dog det virker som han er litt ute av form, selv om han er en konstant måltrussel.

Hva mener du, uenig i spillerbørsen eller var det riktig? Litt vel snill? Hvem fortjente tre poeng i dag? 

Har du lyst til å reise over å se vårt kjære Liverpool Football Club? Vel, da kan du besøke våre reisepartnere, de kan hjelpe deg med både billetter, hotellopphold og også fly om det er ønskelig. Bortebilletter kan også fremskaffes hos de fleste av våre partnere!

Besøk vår «Reisepartner-side» her!

2 Responses to Newcastle 2-2 Liverpool – Gerrard og Suarez i hundre

 • Bjørn Einar sier:

  Cissokho var svak i dag, han var sløv på begge baklengsmålene. Katastrofe å ikke følge mannen på andremålet. Ikke helt enig i en 8 til Gerrard. BB er Skrtl uten tvil, tett etterfulgt av Saurez og Hendo. Henderson viser kvalitetene som forventes av han, og han er ikke ulik en ung Gerrard. Suarez med finesser få andre, om noen, i verden gjør etter han.

  Litt skuffende med bare 1 poeng i dag, men Newcastle spilte klokt etter utvisningen og vi spiller for lite på bredden/kanten. Sterling får et innhopp, og vi alle lurer på hvorfor han går det. Positivt av Alberto, litt urutinert, men han gjør seg ikke bort. Etter utvisningen hadde det vært artig om Alberto kom inn i 10er-rollen og moses på venstre back/flanke. Synd BR ikke gamler mer på 1-1.

 • Stein Tangen sier:

  Fy søren att de kan glippe slik i markeringene på døball,ikke berre ein gang men til de kjedsomelige så skjer de kamp etter kamp.Føler de må opp med konsentrasjonen på døball.
  Vi kan ikke være bekjent av slikt forsvarspill.
  framme på banen leverer de varene.
  på midtbanen mangle kreativiteten noe som var tydeligt i dag.
  Vi er med og berre de er vært en 10 på børsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...