Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Liverpool-Crystal Palace

tallEndelig helg, endelig Premier League! Og deilig at vi igjen spiller lørdagskamp synes jeg, kl fire og greier og greier, skikkelig tippekamp for Liverpool! Dagens motstander er Crystal Palace, som vi ikke har møtt siden høsten 2005, da vi røk for dem borte på Selhurst Park i Ligacupens 3. runde med 1-2 tap, en av disse gangene vi har røket ut i den turneringen for et Championship-lag. Med sin utligning i kampen skårte også Steven Gerrard sitt 50. mål for Liverpool.

Jeg har tatt en liten titt på litt statistikk og kuriositeter som knytter de to klubbene sammen, denne gangen er det bl a en del morsomme poenger fra en særdeles målrik kamp.

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 40 ganger, fordelt slik:

26 i seriespill, 15-6-5 (seier-uavgjort-tap):

8 i Premier League, 5-2-1.

18 i gamle 1st Division, 10-4-4.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 57 mål mot Palace, og sluppet inn 17 mål.

Vi har et godt tak på Palace hjemme på Anfield, med 10-2-1, og har altså bare tapt en gang i seriespill, det tapet kom i november 1991 når Glenn Hysèn igjen var frempå med et mål rett før pause, men to mål i andre omgang sørget for at bortelaget dro med seg alle poengene fra Sounness’ mannskap.. Borte har vi et knepent tak på Palace, med 5-4-4

14 oppgjør har kommet i cuper, likt fordelt mellom Ligacupen og FA-cupen, med statistikken 5-4-5.

I begge cupene er det helt likt mellom lagene, med 3-1-3, alle 3 tapene er faktisk 1-2. I Ligacupen har vi slått dem ut i semifinalen 2 ganger, både i 1995 og i 2001, når Liverpool vant sin legendariske trippel-cup med Ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen samme sesong. I 2001 tapte man 1-2 på Selhurst Park, men hjemme på Anfield ordnet man det raskt med 3 kjappe mål på 8 minutter og med 3-0 var oppgjøret nesten dødt allerede etter 20 minutter. I FA-cupen derimot er lagene helt jevne med 2-3-2, der vi har vunnet 2 av omkampene, men ved siste møte i februar 2003 tapte vi 0-2 hjemme på Anfield etter å ha spilt 0-0 først på Selhurst Park. Mr. «alltid sliten i trynet» Henchoz skårte selvmål i omspillskampen.

Så til en kamp med en historie som involverer både Liverpoollegender, en nåværende manager i Premier League og en tidligere meget kjent kommentatorstjerne som ikke har så pent kvinnesyn. I april 1990 tapte man semifinalen i FA-Cupen mot Palace på Villa Park i en spinnvill kamp, og dette var altså i samme sesong som man hadde rundspilt Palace 9-0 på høsten (se under). Ian Rush ga Liverpool ledelsen etter bare snaue kvarteret spilt, og det var også pauseresultatet. Men rett etter pause utligner Palace, og går også opp i ledelse 2-1 i kampen 70. minutt. Men dramaet var langt fra over der. Først utligner Steve McMahon med under 10 minutter igjen på klokka, før John Barnes gir Liverpool ledelsen igjen kun et par minutter etter på straffespark. Det så ut til at de røde skulle dra det i land, men kun 2 minutter før slutt dukket Andy Gray opp og utlignet til 3-3, Palace hadde også en avslutning i tverrliggeren rett etter, men kampen gikk til ekstraomganger. Der dukket nåværende Newcastlemanager Alan Pardew opp på en stuss fra Gray, og 4-3 målet ble det avgjørende. Utrolig nok spilte Oldham og man utd OGSÅ 3-3 i den andre semifinalen senere på kvelden, for en vill kveld med FA-cup!

Liverpools største seier mot Crystal Palace er hele 9-0 fra 1989, der det skjedde flere merkelige ting. Først og fremst er det sterkt å ha hele 8(!) forskjellige målskårere i en kamp, kun Steve Nicol skårte 2, som både åpnet showet etter 7 minutter, og avsluttet det hele på overtid. I tillegg var det spesielle ting på målskårerfronten. Glenn Hysèn skårte sitt første mål for Liverpool, og John Aldridge kom rett inn fra benken og tok straffe med en gang, og satt den i mål. Det må nesten også nevnes at Palace fikk straffe i kampen, men den sjansen brant dem.

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 140 Liverpoolspillere vært med, og 173 Crystal Palace-spillere. John Barnes for Liverpool og Nigel Martyn for Palace har flest oppgjør mellom klubbene, med 14 kamper hver. Ian Rush har flest mål i opgjørene med sine 7, mens de tre Palacespillerne Mark Bright, Gerald Queen og Chris Armstron alle står på 2 mål for Palace. En morsom sak er at nåværende førstelagstrener for Liverpool Mike Marsh sniker seg med på topp 5-lista til Liverpool med sine 3 mål på 5 kamper, likt med Milan Baros som brukte 3 mål på sine 3 mål.

Når det gjelder overganger mellom klubbene, er det lite spennende. Liverpool har aldri kjøpt en spiller fra Crystal Palace, og de 4 som har gått motsatt vei er ikke mye å skrive hjem om.

Tilfeldig statistikk: Selv med kun 40 kamper mellom lagene, har hele 4 nordmenn representert Liverpool mot Palace, ikke galt når det kun er 6 nordmenn som har spilt for klubben, og Kippe kun fikk 2 kamper i Ligacupen. Heggem har heller ikke møtt Palace, men det har Riise, Bjørnebye, Kvarme og Leonhardsen. Leo skårte også 2 av sine 7 Liverpoolmål mot nettopp Palace, på 2 kamper, og det var dermed det laget han skårte flest mål mot i Liverpooltrøya.

Ingen som heter Daniel eller Luis har skårt for Liverpool mot Palace..

Da har vi oversikt over litt statistikk før kampen om noen timer, men som jeg pleier å si, statistikk har ikke noe å si når kampen først skal spilles. Så satser vi på at vi opprettholder vår gode statistikk mot Palace på Anfield i seriespill og ikke går på en smell à la Sounness i 1991..

En ny, god rekke med seiere skal videreføres i dag, og jeg gleder meg stort til å se Sturridge og Suarez fortsette sitt giftige samarbeid fra forrige helg!
COME ON YOU REDS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...