Hold deg oppdatert
Arkiv
Arsenal 2-0 Liverpool – spiller man halvveis mot serielederen, taper man..

Suarez-skuffaStorkamp på Emirates Stadium i London. Førsteplassen mot andreplassen i Premier League etter at Chelsea tapte og dermed datt bak Liverpool på målforskjell før kampen. Med Arsenalseier ville de fått luke på toppen av tabellen, med Liverpoolseier ville Liverpool ta over ligatoppen. De to lagene som har imponert mest hittil i PL skulle møtes, og forventningene var store før kampen!

Brendan Rodgers 11 utvalgte fra start var Mignolet – Cissokho, Sakho, Skrtel, Toure, Flanagan – Lucas, Gerrard, Henderson – Suarez og Sturridge. På benken var Coutinho tilbake og hadde også med seg Jones, Moses, Kelly, Allen, Agger og Sterling.

De første 10 minuttene bølger det frem og tilbake, og de beste mulighetene kommer til Rosiscky og Henderson. Førstnevnte får en mulighet fra veldig skrått hold etter litt rot i Liverpoolforsvaret, og det ender med en avslutning fra veldig spiss vinkel som Mignolet tar for sikkerhets skyld og slår til corner. Da var sjansen for Henderson bedre, han fosset frem i en overgang, og ingen Arsenalspillere støtte oppi, så det åpner seg og han kan fosse frem helt inn i 16-meteren, men med mann i kroppen får han ikke noe trøkk i avslutninga med venstrebeinet, og det blir ikke skikkelig farlig.

Etter 18 minutter satt Arsenal fart, og Liverpool henger ikke med. Ballen blir spilt ut på høyresida til Sagna, som løper seg enkelt fri fra Cissokho. Innlegget er bra, Cazorla kommer løpende inn i boks totalt uten press, header først i stanga, men ingen er med på returen heller, og den setter spanjolen sikkert i nettet med høyrefoten, også på returen totalt uten press på seg. 1-0 til Arsenal, Liverpool ikke med på notene i det hele tatt.

Halvveis i omgangen, og Liverpool på overgang når Suarez er en mot en med Gibbs, men Sagna kommer løpende bakfra og drar ned Suarez. Suarez hopper opp, tar frisparket raskt til Sturridge på kanten, som spiller inn Henderson, tror jeg, på blank i boksen. Men dommer er ikke fornøyd, og blåser og holder på, Liverpool får ikke ta frisparket raskt, og Sagna skal ha det soleklare gule kortet. Håpløs dømming i min bok, Arsenal får dobbel fordel av å lage et kynisk frispark, selv om jeg er usikker på hva reglene sier. Her er det Liverpool som har frispark, og bør ha valget til å ta det raskt når Sagna drar ned Suarez og lager et kynisk frispark, da hadde det stått 1-1.

Kun minutter etter er Ramsey på farten og kommer til en god avslutning, men Mignolet er med på notene. Rett etterpå er Cissokho på etterskudd igjen, feller Sagna og får gult kort.

Rundt halvtimen spilt begynner Sturridge og Suarez å våkne til, med et par småfarlige situasjoner og fine dragninger, det lå liksom noe i lufta.

Det skjer ikke mye mer i første omganng, og Arsenal foran til pause. Liverpool sliter med å få til spillet, og Arsenal var mye farligere og giftigere når de kom fremover, samtidig skaper de ikke veldig mye. En omdiskutert situasjon var når Suarez ble dratt ned og tok frisparket raskt. Reglene sier vel at dommer da skal holde frisparket fordi han skal gi gult kort, men om dette er tilfellet, er det jo en svakhet i reglene. Her ønsker naturligvis heller Liverpool å ta frisparket raskt, så bør dommer ha mulighet til å gi det gule ved neste stopp i spillet.

I pausen kom den lille magikeren Coutinho inn for Cissokho, som var elendig i første omgang.

Liverpool klart friskest start av andre omgang, og i løpet av 5 minutter skjer det vel mer enn i hele første. Først kommer Suarez seg fri på høyrekanten, men forsøket med utsiden av foten bommer helt og ballen forsvinner til helvete bare. Rett etter kommer vi gjennom på venstresiden, innlegget lander hos Hendo på bakre, som tar ned ballen, og banker den rett over på andre touch.

Kolo glemmer et lite øyeblikk at han har dratt fra Arsenal, og spiller ballen til Giroud, som tar den med seg forbi en rushende Skrtel, og prøver å chippe Mignolet, men ballen havner heldigvis i nettveggen.

I den midtre perioden av omgangen bølger kampen voldsomt frem og tilbake, helt til Liverpool melder seg helt ut.

Hele Liverpoolforsvaret står og ser på i flere trekk, ingen presser ballfører, står bare et par meter foran mann, ikke i press, og tar ikke ut dybde. Ramsey blir spilt opp litt vrient med sprett i ballen på 20-25 meter, midt foran mål. Men det er ikke noe problem mot dagens Liverpoolforsvar, for han får rolig ta ned ballen, Toure og Sakho står begge to meter unna og ser på, ikke presser dem, og ikke følger de løpet til Giroud bak ballen. Begge to står og ser på at Ramsey tar ned ballen, lar den presse, se opp, lade skuddfoten, og dunke til. Guttungen med den villeste flytsonen jeg kanskje har sett over lang tid treffer naturligvis perfekt, og ballen sniker seg inn i krysset mellom hånda til Mignolet og tverrliggeren, vill skåring, patetisk forsvarsspill.

Liverpool er mye bedre med enn i første omgang om ikke, men det skjer ikke fryktelig mye. Suarez får en god mulighet med knappe 20 min igjen, Sturridge tar ned ballen på bakre, men den faller til Suarez, som avslutter med utsiden av høyrefoten mot lengste, men den går i stanga og ut, muligens via Gibbs. Kort tid etter spankulerer Arsenal gjennom med Øzil, som avslutter i korthjørnet fra kort hold, men Mignolet er heldigvis med på notene.

10 minutter igjen på klokka, og Liverpool starter sluttspurten. Først får Sturridge en brukbar sjanse, men kommer litt skrått og keeper er ute og avverger. Rett etter header man seg faktisk gjennom på et sykt vis og Coutinho får sjansen, men igjen er keeper tidlig ute og det blir avverget til corner.

Med kun minutter igjen kommer det to raske kjempesjanser til Liverpool. Først holder Arsenalkeeper på å forære Sturridge et mål når han prøver å drille han, men er heldig og får ballen igjen i fanget. Starter så slurvete og Suarez blir spilt alene gjennom, men avslutter svakt utenfor. Sturridge mener han burde hatt ball der, men jeg synes skudd er riktig, det var egentlig ikke plass til å spille der, og Suarez er helt alene, skal skåre der.

Mignolet redder oss på tampen når Øzil blir tredd gjennom, en til i sekken der hadde rett og slett vært flaut.

Det ebber ut i 2-0, og Arsenal vinner fortjent. Liverpool er rett og slett ikke med i store deler av kampen i dag, vi følger ikke løp, førsteforsvareren står stille en meter foran Arsenalspilleren og er ikke skikkelig oppi presset, veldig tydelig f eks på det andre målet. Mye skuffende defensivt, og det lugger i store perioder også offensivt, dårlige bevegelser, få bevegelser, og vi spiller veldig mye på førstebevegelsen fremfor å se etter flere bevegelser, kanskje også ofte fordi det ikke er flere bevegelser..

Dagens svarte kamel går til Cissokho, en helt forferdelig førsteomgang, og blir korrekt tatt av i pausen. Dagens hvite kamel er ikke akkurat enkel å gi ut, jeg synes Flanagan gjør en helt ok jobb når han blir kasta inn i en slik match, og Mignolet gjør noen store redninger, kunne ikke gjort noe med målene, så Mignolet får dagens hvite kamel.

Utrolig skuffa over dagens prestasjon fra Liverpool, må være vår svakeste kamp i år sett bort fra Southamptonkampen, og det er utrolig skuffende når man møter serielederen.

Har du lyst til å reise over å se vårt kjære Liverpool Football Club? Vel, da kan du besøke våre reisepartnere, de kan hjelpe deg med både billetter, hotellopphold og også fly om det er ønskelig. Bortebilletter kan også fremskaffes hos de fleste av våre partnere!

Besøk vår «Reisepartner-side» her!

2 Responses to Arsenal 2-0 Liverpool – spiller man halvveis mot serielederen, taper man..

 • Affa sier:

  Midtbanen vår blir dessverre avslørt når vi møter de beste. Tempo, presisjon, samhandling – ingenting fungerer bra nok dessverre. Er redd Gerrard er langt over toppen, Lucas likeså. Med Brendans feige lagguttak så har vi tapt på forhånd. Da jeg så lagoppstillingen sa jeg bare: «nei!!!» Hvorfor flanagan og cissokho? Ingen av disse er i stand til å gi offensiv støtte til SAS. Men vi møtte nok rett og slett et bedre lag i dag, og har dessverre ikke en tropp bred nok til å matche topp seks. Dere vet hvem jeg mener…

 • Lars Ossawy sier:

  Syntes dette er en god oppsummering. Jeg er skuffet, men strengt talt ville jeg elstremt godt fornøyd med ett poeng og nærmest ekstatisk over tre poeng. Denne kampen viser litt av Liverpool sine mangler. Arsenal har mye mer definerte løpsmønstre og det er en mening bak hber passning. Svært mye skjer med maks to touch noe som tilsier at bevegelse blir destod større. Jeg føler at Liverpool i dag var mer definert av enkeltmannsprestasjoner og samholdet er dårlig. Midtbanekrigen taper man og er ikke i nærheten av å ligge tett nok. Løp blir dårlig fulgt, noe som er svært synlig på første goal og dårlig press på andre goal. Slakter ingen, fordi vi møter et veldig godt lag, sannsynligvis Englands beste pr dags dato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...