Hold deg oppdatert
Arkiv
Everton 3-3 Liverpool – Friendly Derby på sitt beste

Sturridge ser på månen med gledeMan blir sulten på fotball etter landslagspausen og det er litt av en kamp vi har ventet på. Everton mot Liverpool er aldri feil, vi vet det som regel inneholder mange mål, høyt tempo, en haug med kort og god stemning på tribunen. De leverte i dag også.

Liverpool gjør noen endringer på laget fra sist og starter med følgende lag: Mignolet, Johnson, Agger, Skrtel, Flanagan. Lucas, Gerrard, Henderson, Allen, Coutinho, Suarez.

Første omgang:

Det tar ikke mange minuttene før kampen eksploderer, Liverpool har en corner, ballen stusses videre til Coutinho som står umarkert, han avslutter og sender Liverpool i ledelsen.

Det tar ikke mange minuttene før Everton svarer, Baines slår inn et frispark, ballen ender i beina på Mirallas som utligner.

Undertegnede opplevde tekniske utfordringer med nettleseren, og ser matchen på sumo, gledelig nok var timingen såpass hyggelig at Suarez stod klar for å ta frispark, det gjorde han godt, og skrudde frisparket rundt målet og sendte Liverpool i ledelsen igjen.

Omgangen fortsatte i et høyt tempo, kampen bølget frem og tilbake og begge lag hadde sine gode muligheter. Kevin Mirallas skulle vært utvist etter en grisetakling på en allerede haltende Suarez, Suarez hadde blodige knottemerker i etterkant, og Mirallas fikk kun gult kort. Svakt av dommer Phil Dowd som stod godt plassert.

Andre omgang:

Gutta på banen ønsket ikke å gjøre andreomgangen noe dårligere enn første, Everton kommer best i gang og talentfulle Deulofeu som erstattet Baines i andre omgang kom alene gjennom med Mignolet som reddet.

I det 60. minutt skulle Liverpool økt ledelsen, Suarez dribler i evertons sekstenmeter, ballen spetter til Allen som er på så godt som blank gåll, utrolig nok klarer han å skyte utenfor, hvor Howard i tillegg er utspilt – en fantastisk bom av Allen der. En god kandidat til årets bom.

Liverpool blir nesten straffet umiddelbart etter bommen, ballen rotes bort etter noen driblinger og Lukaku blir effektivt spilt gjennom og er igjen alene med Mignolet, og igjen vinner Mignolet den belgiske duellen.

Allen må ut noen minutter etter dette, han gjorde flere grove feil etter bommen. Moses erstatter ham.

I det 71. minutt skal utligningen komme, Lukaku gjorde seg klar med et frispark, traff godt, men Mignolet redder fint i hjørnet,  Mignolet rekker ikke returen og Everton spiller fem-seks pasninger i Liverpools sektenmeter og ballen ender tilslutt opp i beina på Lukaku som til slutt får sin scoring og utligner.

Noen minutter senere blir Lucas erstattet av Sturridge, Rodgers ser mulighet for seier.

Når klokka har runda 80 spilte min får Everton corner, den ballen smeller på skallen til Lukaku som sender Everton i ledelsen og Goodison eksploderer. Stemningen i etterkant var magisk.

I det 88. minutt er det Liverpool sin tur å straffe på dødball igjen, Gerrard smeller inn et knallhardt frispark som Sturridge kun trenger å stusse, og ballen ender opp i mål og utligningen er et faktum. Herlig frispark av Gerrard der.

Det blir lagt til fire minutter og det skjer ikke lite, først får Liverpool et nytt frispark, Gerrard legger inn, den blir stusset av Everton-spiller og ballen ender opp i beina på Suarez, som legger inn og treffer Moses på pannebrasket, som header godt over mål. Suarez prøver seg et minutt senere, men Howard var patent.

Kampen ender opp i et rettferdig uavgjortresultat, i en fantastisk  kamp som inneholdt det meste. Hittil årets kuleste match hittil.

Spillerbørs:

Mignolet: 8 – Kunne fått en nier og en tier, men slipper inn tre mål. Ser man bort fra de tre målene, så spiller Mignolet en fantastisk kamp, og holder oss i ledelsen med en rekke gode redninger, spesielt i andre omgang.

Johnson: 5 – Ikke en god kamp av Johnson, det skjer lite på høyresiden i førsteomgang. Hadde et fantastisk raid i andreomgangen.  Hadde ikke elt dagen.

Agger: 7 – Solid match av dansken, holder kommunikasjonen i gang bak og er god i flere viktige dueller. Får seg en del smeller og i modus gjennom hele kampen.

Skrtel: 7 – God kamp også av slovaken, ekstra god på hodet i forhold til Agger og er sterk i duellene.

Flanagan: 8 – Var litt rusten i starten, men for en utvikling gjennom kampen, kommer på en rekke gode offensive løp og er avgjørende i flere dueller defensivt. Herlig comeback av unggutten, må få fornyet sjanse etter denne opptredenen.

Lucas: 7 – Også litt rusten i første halvdel av førsteomgangen, er direkte avgjørende for at Liverpool tar over omgangen. Lager litt mange frispark i dag, og hang litt etter noen ganger, men spiller også veldig godt store deler av kampen. Veldig høyt og lavt, men alt i alt en godt gjennomført kamp av Leiva.

Gerrard: 5 – Mange feilpasninger og treg i beina, sen i flere dueller og mye surr. Har vært i en god periode i det siste, men i dag så han t som han var sliten i beina. Fortsatte med kruttinnleggene på offensive dødballer, men er livsfarlig dårlig i press på defensive dødballer. Ikke beste dagen på jobb for kapteinen vår.

Henderson: 7 – Igjen en solid prestasjon, sliter litt med å bli involvert i førsteomgangen, men jobber hardt og er ganske sikker i pasningspillet.

Allen: 4 – Uff da, var ikke sånn Allen håpet kampen skulle være. Fant ikke sin plass når vi hadde fire sentrale midtbanespillere i midtbanefemmern, løp litt forvirret rundt og den bommen skal ikke være mulig. Snubla enda mer etter bommen og ble fortjent byttet ut. Blir fort benk neste kamp.

Coutinho: 7  – Var god i førsteomgangen, ble litt borte etter hvert i kampen, men gjør en ok jobb, får pluss for scoring.

Suarez: 9 BB – Ja, hva kan man si? Er i en fantastisk form, kommer tilbake fra landslagspause, er litt rusten i starten, men med en assist og en frisparkscoring i første, så er det hyggelig å være Suarez igjen. Fikk flere smeller, og ga noen smeller. Nydelig, mister.

Hva sier du, var 3-3 et fortjent resultat? 

Har du lyst til å reise over å se vårt kjære Liverpool Football Club? Vel, da kan du besøke våre reisepartnere, de kan hjelpe deg med både billetter, hotellopphold og også fly om det er ønskelig. Bortebilletter kan også fremskaffes hos de fleste av våre partnere!

Besøk vår «Reisepartner-side» her!

4 svar til Everton 3-3 Liverpool – Friendly Derby på sitt beste

 • Thomas sier:

  Litt streng karakter til Allen, første starten på leeenge, og han gjør det bra. Er trygg med ballen. Hadde han scoret på den sjansen hadde han fått 7 poeng av meg :):)

 • Karce sier:

  Er litt imponert over guttungen Flanagan. Gjorde seg ikke bort overhodet. Ok så gikk han på et par finter men det har større spillere enn han også gjort. Dagens største skuffelse var jo The Skipper. Ingenting, absolutt ingenting stemte for han i dag. Bortsett da han traff luggen til Sturridge. Godt å se at du gir Lucas en 7er. Han blir jo høvla ned overalt ellers. Gjør den ufattelig viktige usynlige jobben så jævlig bra. Gjorde et par miss men rydda godt opp også. Men vår kjære belgier i mål da. For en keeper! Utrolig kvikk i beina og en guuud i en mot en situasjoner. Han får en 9er av meg i dag

 • Bjørn Einar sier:

  Vi vinner ikke ett poeng i dag, vi taper to. Det er min reaksjon etter denne kampen. Poengtapet kommer av at vi ikke er disiplinerte nok i det defensive arbeidet, ikke av at vi ikke leverer framover. Når man scorer tre på bortebane skal man ha 3 poeng med seg over parken.

  Desverre var Lucas, Gerrard og Allen helt på bærtur i dag. Vi tapte midtbanekrigen og det fører til håpløse mål imot. Det positive er at vi er ustoppelige offensivt og at 1 poeng er bedre enn 0. Men Joe Allen, herre min hatt, den sjansen skal du score på å punktere kampen.

  Men når det er sagt, offensivt og defensivt er vi gode nok. BR har en liten jobb å gjøre i januar, nemlig å styrke den senetrale midtbanen. Greit nok SG8 gjør mye bra, men i dag var han en skygge av seg selv. Vi blir løpt i senk av de blå smurfene på midtbana og her forsvant to poeng som hadde vært kjekke å ha med seg.

 • Roy-Arne Knutsen sier:

  Enig i det meste.Må nok tenke på å få inn en sentral midtbane eller to.Hadde Miralles fått det røde kortet som han skulle hatt hadde vi tatt 3 poeng det plager meg men bortsett fra det var det et fyrverkeri av en kamp.Suarez levere kamp etter kamp drar rundt halve verden og kommer tilbake å dundrer i vei som om han hadde hvilt ei uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...