Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Arsenal-Liverpool

tall

Nedsabling 4-1 av West Brom hjemme på Anfield forrige helg når jeg var på plass med et par kompiser, Suarez med sitt første hattrick på Anfield, opp i ryggen på toppskårerlista på Sturridge som fortsetter å levere, og la inn sin søknad for årets mål med en sinnsyk chip fra 17-18 meter på keeper som står på 2-3 meter, en spinnvill kamp, verken mer eller mindre.

Men om noen timer venter en mye tøffere utfordring. Serieleder Arsenal tar imot gutta på Emirates, det er virkelig toppkamp, det er de to lagene som kanskje har imponert mest i seriestarten på balløya i år, Coutinho er tilbake i troppen, og jeg kjenner jeg gleder meg noe voldsomt til kamp!

Jeg har tatt en liten titt på litt tall og kuriositeter som binder klubbene sammen, så får vi se om jeg har gravd opp noe spennende denne gangen!

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 214 ganger, fordelt slik:

178 i seriespill, 69-47-62 (seier-uavgjort-tap):

42 i Premier League, 15-14-13.

132 i gamle 1st Division, 50-34-49.

4 i gamle 2nd Division, 4-0-0.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 251 mål mot Arsenal, og sluppet inn 228 mål.

Hjemme på Anfield har vi et ganske godt tak på Arsenal med 48-17-24. Borte har vi møtt Arsenal på 3 forskjellige baner; Manor Ground, Highbury og deres nåværende stadion Emirates Stadium, og Arsenal har taket på oss på sin hjemmebane, der står vi med 21-30-38. På Emirates står vi med 1-4-2, og har ikke tapt siden februar 2010. Den ene seieren vi har overvar jeg faktisk, i svingen med bortefansen når vi vant 2-0,  en herlig opplevelse! I fjor tapte vi 0-2 hjemme på Anfield i den tøffe ligastarten til Rodgers som Liverpoolmanager, og spilte 2-2 på Emirates etter vi ledet 2-0, da Arsenal skåret to raske mål halvveis i andre omgang, rett etter at Henderson hadde lagt på til 2-0 etter Suarez’ tidlige mål i første omgang.

Den mest dramatiske ligakampen mellom lagene må være når Michael Thomas stjal gullet helt på tampen av 90/91-sesongen på Anfield, det som kunne vært et ligagull nr 19..

30 oppgjør har kommet i cuper, med statistikken 10-8-12.

I FA-cupen står vi med statistikken 5-4-7 på 16 kamper, og bissart nok ikke har klart å vinne hjemme, dog bare på 3 kamper. Sist man møttes i FA-cupen var i 2007, da tapte vi 1-3 hjemme på Anfield.

I Ligacupen er det helt likt, med 5-4-5. Også har tapte vi forrige oppgjør, 1-2 hjemme på Anfield i 2009, vårt eneste tap for Arsenal i Ligacupen på Anfield.

I tillegg har man møttes en gang i Europa. Kvartfinale i Champions League våren 2008. Først på Emirates, der ble det 1-1 etter mål av Adebayor og Kuyt rett etter hverandre halvveis i første omgang, før det ble en festforestilling på Anfield uka etter, i en spinnvill kamp. Diaby ga Arsenal ledelsen etter snaue kvarteret spilt, før helten Sami Hyppia utligna til 1-1 etter halvtimen spilt, og det sto seg til pause. I andre omgang skulle det ta helt av. Med knappe 20 minutter igjen gir Torres Liverpool ledelsen, og Anfield går helt av hengslene, det koker totalt. Men med kun 5-6 minutter igjen å spille, dukker Adebayor opp og utligner til 2-2, Liverpool er bak på bortemål, og må frem. Det er naturligvis Gerrard som skårer målet, på straffespark kun et par minutter etter kalddusjen, iskald som så ofte før, 3-2 til Liverpool. Arsenal kaster folk fremover på jakt etter en ny utligning, men når innbytter Ryan Babel setter 4-2 går Anfield TOTALT av hengslene, seieren er i boks, You’ll Never Walk Alone runga som på en av de virkelig store europeiske kveldene, en magisk aften på Anfield.

Storseiere har vært mangelvare i lang tid mellom lagene, med de 5 største for begge lag i stor grad spilt før 2. verdenskrig, men en av Liverpools to 5-0 seiere kom også i 1964. Man har forøvrig et ganske episk 1-8 tap fra klubbens spede begynnelse i 1893 også, det største tapet man har i disse oppgjørene.

Lagene har også 4 kamper mellom seg, to rundt århundreskiftet i 1895 og 1907, henholdsvis Arsenalseier og uavgjort, og i ’89 og ’91, også de med henholdsvis Arsenalseier og uavgjort.

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 408 Liverpoolspillere vært med, og 413 Arsenal-spillere. Carra har flest kamper for oss røde med 36, mens David O’Leary står med 44 oppgjør mellom lagene som Arsenal-spiller. Robbie Fowler med 12 mål er mestskårende for de røde i oppgjørene, mens Jon Hulme står med 10 for Arsenal.

4 mann har gått hver vei mellom klubbene, de det er verdt å nevne er Geoff Strong, Ray Kennedy og Michael Thomas. De to siste er blant de mest spesielle overgangene i Liverpools historie. Kennedy ble henta av Bill Shankly, og det viste seg å være det aller siste den legendariske manageren gjorde, for samme dag sa han opp jobben med umiddelbar virkning. Overgangen for Michael Thomas må ha vært en av de mest sjokkerende. Ikke lang tid etter han sikret ligagullet for Arsenal på Anfield, gikk han like så godt til klubben også. Thomas hadde allerede vært i Liverpool som unggutt, og det var en drøm som gikk i oppfyllelse når han kom tilbake, og han skårte 2-0 målet i FA-cupfinalen mot Sunderland i sin første sesong. 

Da har vi oversikt over litt statistikk før kampen om noen timer, men som jeg pleier å si, statistikk har ikke noe å si når kampen først skal spilles. Så satser vi på at vi får vår andre seier i ligaen på Emirates, selv uten meg på tribunen.

I utgangspunktet sier jeg meg fornøyd med poeng på Emirates i dag, men jeg har også trua på at vi kan ta med oss alle 3 poenga. Klarer vi å holde tett bakover, er jeg helt sikker på at gutta fremover ordner et mål eller to!
COME ON YOU REDS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...