Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 5-1 Arsenal – Knuser serielederen på Anfield

«Klyp meg i armen», sa folk. Nei takk, sier jeg, for hvis dette er en drøm tror jeg at jeg dropper å våkne opp! For en oppvisning av Liverpool på Anfield, som viser at de slår nådeløst tilbake etter en dårlig kamp, uansett motstander.

Og mens vi først siterer folk kan vi jo ta et gullkorn som Sczcesny kanskje vil modifisere bittelitt nå. «Jeg elsker å spille på Anfield», sa mannen som akkurat nå håper han plutselig skal våkne opp dekket i sin egen svette hjemme i London og finne ut at det hele var et mareritt.

Men nok sitater. La oss heller hylle guttene – nei, mannfolka – i rødt som ga Arsenal en leksjon i angrepsfotball de sent vil glemme!

De første 20 minuttene på Anfield var kanskje det sykeste undertegnede har sett av nådeløs angrepsfotball på Anfield noen gang.

Ikke engang et minutt var spilt før vår skallede slovak Skrtel forlenget et nydelig frispark fra Steven Gerrard inn i kassa og sender Anfield til himmels. Men Skrtel ga seg ikke der; hvis den første ble scoret på trøkk og vilje, så ble den andre elegant satt inn med en heading i verdensklasse. Perfekt dupp inn i lengste kryss og 2-0 etter bare 10 minutter.

På tide å roe ned og ta kontroll over kampen, sa du? Nei, det var en ustoppelig rød bølge av angrep som skyllet over et svimeslått Arsenal-forsvar. Megasjanser på rekke og rad ga Sturridge, Suarez og Toure gylne muligheter til å øke til 3-0. Kanskje litt snilt å kalle en halvveis feilvendt volley fra 25 meter en gyllen mulighet, men bare stanga hindret Suarez’ drømmetreff i å ødelegge nettet bak Sczcesny.

Heldigvis skulle det ikke bli de forspilte sjansers kamp. Henderson med herlig gjenvinning på midtbanen spiller ballen ut til Suarez, som med en perfekt pasning finner både Sterling og Sturridge på bakre. Sterling får æren av å sette den inn til 3-0.

Sturridge skulle få sitt bare få minutter etterpå. Denne gangen er det en Coutinho tilbake i kjempeform som er smart og snapper ballen på midten, tar den med seg noen meter og trer det vi egentlig bare får begynne å kalle en Coutinho-pasning gjennom til Sturridge, som bare sekunder senere bryter ut i dans!

20 utrolige minutter på Anfield og 4-0 står det på tavla over den ekstatiske gjengen på The Kop (som for dagen inkluderer Liverpoolblogger Brynje). Først nå valgte de røde å roe ned kampen litt og spilte seg trygt til pause på 4-0.

Arsenal hadde kanskje fortsatt kampen mot Newcastle i minne, da de selv ledet 4-0 til pause og ble opphentet til 4-4, og Wenger brukte nok dette for alt det var verdt i pausen. Da var det like greit at den helt strålende Raheem Sterling knuste ethvert håp da han satte inn 5-0 kort tid etter pause på en flott ball fra Kolo Toure (velger å tro det beste og gi Kolo kred for en nydelig pasning istedenfor en heldig klarering).

Det ene lille skåret i gleden kom etter 69 minutter da en ellers meget god Steven Gerrard ble litt heit i taklinga i feltet og lagde en straffe for Arsenal som Arteta sikkert satte i mål.

Ingen kan vel påstå at målet satt Arsenal i fyr og flamme, og Liverpool fortsatte å kontrollere kampen på en god måte. Laget la seg lavere og lot Arsenal trille ball, men var sjelden ordentlig truet. Liverpool var fortsatt livsfarlige på kontring, og ble ikke noe svekket av at den hurtige og lovende unggutten Jordon Ibe fikk et kvarter på slutten av kampen. Ibe leverte nok et lovende innhopp.

Både Henderson og Sterling hadde meget gode sjanser til å legge på til 6-1, men Liverpool måtte nøye seg med 5-1 (vi skal nok klare oss med det!).

En skikkelig moralbooster av en kamp fra Liverpool, og en real trøkk i trynet på Arsenal. Rodgers meldte Liverpool ut av gullkampen før oppgjøret, men har laget hans meldt seg på igjen? Jeg tør ikke å si ja ennå, men forestillinger som dette viser hvilket ekstremt maksnivå dette laget har.

Spillerbørs

Simon Mignolet 7
Gjør ingen feil i kampen, kanskje med unntak av den litt uheldige boksingen som gikk via Flanagan og skapte litt trøbbel. Sikker og god.

Jon Flanagan 8
Har hatt en enorm oppadgående kurve denne sesongen, og seiler opp som en høyreback i god Premier League-klasse. Full kontroll på backplassen mot topp motstand, og ikke for første gang denne sesongen. Kjærkomment med reell konkurranse for Johnson når han kommer tilbake.

Martin Skrtel 9
Hvis Martin Skrtel scorer to mål i en kamp er som regel det første et selvmål og det andre for å gjøre opp for seg. Men her er begge i riktig ende og det ene er et mesterverk av en teknisk perfekt heading. Solid bakover også.

Kolo Toure 8
Nydelig assist til Sterling bikker Kolo opp på en 8’er. Fortsatt ganske utrygg med ballen i beina, men gjør det godt i duellspillet. Horribel miss på returen fra stangskuddet til Suarez.

Aly Cissokho 7
Den mest solide kampen fra Cissokho totalt sett. Gjør seg ikke bort defensivt som han har hatt en tendens til å gjøre i tidligere kamper, og gir ikke bort ballen så mye som vanlig. Ikke stort av offensive bidrag, men er faktisk nære på å sette ballen i mål på overtid.

Steven Gerrard 9
Velger å ikke trekke for mye for den litt håpløse taklingen som ga Arsenal redusering. Uvurderlig med sine dødballer som ga to målgivende i dag. Etter et par virkelig skremmende kamper da han først ble senket ned i ankerrollen har han overraskende nok vokst seg inn i den og hatt et par meget gode kamper der. Målgivende trekket Gerrard såvidt opp på en 9’er.

Jordan Henderson 8
Utrettelig løping og gjenvinning på midtbanen nok en gang fra Henderson. Ikke like toneangivende i pasningsspillet i dag som vi har sett ham denne sesongen, men gjør en kjempejobb i forkant av 3-0-scoringen. Burde også satt inn et mål i 2.omgang.

Philippe Coutinho 9
Kritikken hadde så smått begynt å komme mot Coutinho, som har slitt en del med formen sent i på høsten og i vinter. Men her var brasilianeren tilbake på sitt beste. Energi i press og gjenvinning som jeg ikke har sett fra ham før, og en helt vidunderlig pasning til Sturridge på 4-0. Vil også trekke frem det fantastiske raidet og pasningen til Henderson som burde resultet i 6-1 i 2.omgang. Sendte opptil flere Arsenalspillere i pølsebua.

Raheem Sterling 9 BB
Sterling er min BB i dag. Kan dette virkelig være samme spiller som vi så i høst, som omtrent ikke klarte å ta imot ballen uten å rote den over linja eller rett til en motstander. Et utrolig selvtillitsløft har gjort Sterling til en av våre beste spillere den siste tiden, og var igjen helt enorm i dag. Presset, vant ballen, driblet av motspillere, scoret mål. Begynner å lukte VM-spill for unge Raheem. Har forøvrig en av de rareste målfeiringene i fotball. Kan noen forklare denne?

Luis Suarez 8
De fleste tenkte at det bare var et spørsmål om tid før Suarez skulle melde seg på målfesten, men Luis hadde ikke helt dagen (greit å likevel være så god når man ikke har dagen). Ikke like involvert som vi er vant til, men hadde en nydelig assist på det første målet til Sterling. Kunne fått en av sesongens mål (i sterk konkurranse med sine tidligere fulltreffere), men stanga sto i veien. Også nære på med en skikkelig frekkas på frispark fra langt hold.

Daniel Sturridge 9
Sturridge bare leverer og leverer. Husker jeg tenkte på vårsesongen i fjor og utover høsten at han ikke kunne fortsette sånn. Han kan da ikke fortsette å score i kamp etter kamp. Men slikt bryr ikke Sturridge seg om. Ikke en gang en skade hindret ham fra å komme rett inn og fortsette. Veldig mye involvert i spillet i dag i tillegg til scoringen. En glede å se på.

Gode innhopp av Allen og Ibe i 2.omgang, samt en liten opptreden av Aspas.

Kan ikke gjøre annet enn å hylle Rodgers og laget i dag for en forestilling av de helt sjeldne. Serielederen ble sendt hjem fra Anfield med 5-1 i sekken. Bare sug litt på den karamellen. Og så bare fortsett, for denne karamellen varer en stund.

Hva syns du om kampen?

YNWA

13 Responses to Liverpool 5-1 Arsenal – Knuser serielederen på Anfield

 • Stein Tangen sier:

  Ja spiller vi slikt som dei første 20minuttane resten av sesongen så har me iallefall 4 plassen.
  Men eg svetta når motstandarane spiller seg for nærme og inn i 16meteren.da blir de farligt
  med ein gang.
  Kommer vel med att gutta står opp og slost for drakta etter som vi ble uten nysigneringar i dette vinduet.
  YNWA

  • Tror det er ganske naturlig at laget slipper seg litt bakover når de begynner å bli slitne og leder komfortabelt. Følte egentlig hele tiden at vi hadde brukbar kontroll selv om de fikk mer ball og kom høyere i banen.

 • Espen Larsen sier:

  Første tjue er vel som beskrevet det råeste jeg også har sett noensinne, og som høydepunktene i sesongen sett under ett må det regnes som ett absolutt høydepunkt så langt;-) Blir selvsagt tøft uansett og komme øverst ved sesongslutt, men kampen idag ga ihvertfall meg ett håp om at det er mulig, og ikke noe som er bedre enn det;-) YNWA!

 • Jørn Stangnes sier:

  Hei
  Sterlings handfeirings tegn, e et symbol som West coast bruker. Hvis du googler det får du svar.
  Det kommer fra USA rapper og det hårde miljø der over.

 • Vegard sier:

  Jeg liker at Gerrard har spilt så bra i det siste. Han går ut på banen og fighter og står fram som en ekte kaptein.

 • Håkon sier:

  Solid kamp av hele laget i dag! Eneste jeg ville forandret, om jeg kan si det sånn, bortsett fra straffen da selvfølgelig, er vel at Cissokho hadde sendt ballen videre til en godt plassert Aspas. Ser jo at han prøver selv der, kan ikke klandre noen for det akkurat, men det hadde vert godt for selvtilliten til Aspas å sette ett mål, uansett hvor enkelt. Hadde jo vært gøy med en spiss som funket å komme inn og avlaste de andre to litt og, selv tror jeg ikke det blir Aspas.

 • Henning sier:

  Ordtaket at «mål preger kamper» var veldig tydelig mot Arsenal. En litt heldig sjokkåpning, og en nesten utrolig dødelig effektivitet gjør at Arsenal blir stående lamslåtte. Men som det ble sagt fra studio: det handler om å vinne andreomgangen, som endte 1-1. Det ER et tankekors at hvis vi ikke vinner førsteomgangen, så er sjansene store for at vi ikke vinner kampen. Hvorfor scorer Liverpool nesten aldri mål i andreomgang? Ja, de første 20 minuttene var magisk, men laget er langt fra friskmeldte.

  Det virker helt utrolig at dette er det samme laget som bare klarte 1-1 mot WBA i forrige runde. Men samtidig så er forklaringen enkel. Vi har teknisk brilliante spillere, som er både hurtige og kontringsvillige. Men mot lag som WBA løper vi rett inn i «brystkassa» på motstanderen, istedet for å sette opp en trekant og spille vegg imellom. Når man spiller mot forsvarspillere som «ihvertfall skal TA Suarez», så blir Suarez sur, og begynner å vinke på dommeren istedet for å fokusere på sitt eget spill. Jeg kan godt tenke meg at kampbildet mot Chelsea blir akkurat likt. Fysisk sterke forsvarere legger enkelt ned alle våre teknisk brilliante spillere i bakken, uten at noen dommere blåser i fløyta. Det er da vi trenger å spille «pass and move», istedet for å løpe rett inn i «blokka» og risikere å bli sparket ned. Det var slik Eden Hazard alene vant kampen for Chelsea igår. Vi har enda flere «boksåpnere» enn alle de andre lagene tilsammen, derfor har jeg trua på noe stort. Support & Believe! 🙂

 • Leiv sier:

  Utrolig kamp! Skrtel var en klippe foran Mignolet 😀 Nå må bare Sakho komme tilbake å spille ved siden av slovakeren. Samt Johnson inn for Cissokho. Flanagan må bare forsette å satses på, han kan bli noe.

  Kanskje på tide på kvitte seg med Agger( dessverre:( ) og kanskje Lucas for å så erstatte dem med bedre spiller HVIS det er mulig om det bler CL.

  Suarez og Sturridge må være blant det beste spissparet per dags dato verden over,, endelig har LFC to som putter. Og Gerrard forsetter å levere som vanlig, kan brukes overalt og er forsatt klasse.

 • Leiv sier:

  Og Henderson da! Han bare vokser og vokser som spiller og kan bli en viktig spiller mange år fremover for LFC, Kanskje en fremtidig kaptein også om enn 5 års tid? Hvem vet..

  Han sammen med Flanagan og Sterling imponerer virkelig for å være så unge og britiske, det er virkelig lovende, Og Sturridge da! For en spiss, em type LFC har manglet siden Fowler.

 • Roy-Arne Knutsen sier:

  Tror vi tar 4 plassen.Vi er bedre en Everton og Tottenham og Man u.Gjør gutta jobben resten av sesongen frykter jeg ingen av motstanderne.

 • Torgeir sier:

  Hei folkens!
  Fantastisk kamp! Noe av det bedre jeg har sett på Anfield 🙂
  Dette her minner meg om sesongen vi nesten tok gullet fra united. Der vi spilte ok i mange kamper, så kom en fantastisk kamp mot Real Madrid i CL på Anfield. Etter den kampen fortsatte vi i samme spor resten av sesongen. Dette håper jeg vil skje nå også. Gutta må jo være fulle av selvtillit nå. Nå skal de gå til Craven Cottage med samme innstilling og vinne der. I mine øyne, skal united være ute av kampen om 4. plassen. Everton og Tottenham er de vi skal frykte. Men vi har for øyeblikket god kontroll på 4. plassen, men vi har ikke tid til å drite oss ut mot antatt dårligere motstand. Stå på gutta, dette skal vi klare!!

  YNWA!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...