Hold deg oppdatert
Arkiv
Man Utd 0-3 Liverpool – Lekestue på Old Trafford

Vi skal være ærlige nok til å innrømme at det har vært veldig mye lekestue på Old Trafford i veldig mange år, men som regel har det vært hjemmelaget som har delt ut smerte. Da smaker det bare ekstra deilig at et meget sterkt Liverpoollag kommer til Manchester og rundspiller de regjerende mesterne så til de grader – fra start til slutt. Det er nesten så man er glad for at det ikke ble flere mål, så Moyes ihvertfall får redde seg til et år til i sjefsstolen.

Dagens kamp handlet kun om de tilreisende fra Merseyside, for dagen kledd i hvitt, som aldri så ut som de engang måtte ta ut det siste giret mot det som riktignok var et Man Utd-lag som så ut som de hadde like stor tro på seg selv som en snøball i helvete.

De staute 11 karene som trådte ut på Old Trafford var: Mignolet, Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan, Gerrard, Allen, Henderson, Sterling, Suarez, Sturridge.

Kortversjon: Liverpool spilte en så perfekt førsteomgang med fotball som det er mulig å gjøre på bortebane mot de regjerende mesterne. Tok ledelsen og slapp ikke motstanderen til i det hele tatt. Meget, meget sterkt.

Midtbanediamanten fungerte helt perfekt for Liverpool, med de hissige arbeidsbiene Allen og Henderson som til enhver tid løp opp og ned ved siden av Gerrard, som hadde full kontroll på midtbanen. Litt lenger opp var den nok en gang strålende Sterling alltid spillbar og smart.

Det var ikke mange sjanser i den første omgangen, men Liverpool var hele tiden de nødvendige hakkene over United, og beleiret til tider halvdelen til motstanderen. Det løsnet først da litt over halvtimen var spilt, og Rafael stoppet ballen med hånden, og Clattenburg ikke hadde annet valg enn å blåse straffe – den første til et bortelag på Old Trafford siden desember 2011. Gerrard var kald og sikker og satte inn 0-1.

Liverpool fortsatte å spille glimrende frem til pause, men fikk et lite hjertestans rett før pause da Rooney tvang Mignolet ut i full strekk med et godt skudd, men det holdt heldigvis til pause.

Liverpool tok sats og hoppet nok en gang ut av startblokkene til annen omgang. Etter mye spill rundt Uniteds boks spilte Henderson en smart chip inn til Allen, som fikk en klar dytt i ryggen fra Jones og gikk i bakken. Clattenburg viste at han har engelsk dommerstands største baller da han dømte Liverpools andre straffe for dagen. Howard Webb i samme situasjon ville sannsynligvis dratt sin signaturmove «peke på forseelsen og riste på hodet». Gerrard var igjen iskald og satte inn 0-2!

Etter dette fikk United sin beste periode i kampen, og etablerte seg på Liverpools halvdel, men det var likevel noe veldig tannløst over alt de foretok seg, og Liverpool hadde sjelden problemer med å rydde unna i forsvar.

Etter 72 minutter gjorde Rodgers et meget smart bytte da han satte inn Coutinho for en god men sliten Sterling. Etter dette fikk Liverpool mer kontroll på kampen og på midtbanen igjen.

Etter 77 minutter satte Sturridge dessverre en liten skamplett på en ellers fantastisk kamp, da han helt klart filmet til seg en straffe i duell med Vidic, som i tillegg fikk sitt andre gule og ble utvist. Unødvendig av Sturridge. Da var det kanskje like greit at Gerrard satte straffen i stanga (lett å si når man vinner naturligvis). Likevel hadde et hattrick av Gerrard på Old Trafford vært verdens største rosin i pølsa.

Etter 83 minutter fikk vi se det som kanskje var kampens to største enkeltprestasjoner. Først Suarez med en utrolig frekk liten chip over hodet til Jones for å komme alene gjennom, og så en av de villeste redningene jeg kan huske å ha sett av De Gea på det knallharde skuddet fra Suarez. Suarez kan ikke gjøre annet enn å smile og ta De Gea i hånda for å gratulere etterpå.

Bare minuttet etterpå skulle kula likevel gå inn for Suarez. Et dårlig skudd fra Sturridge havnet rett i beina på Suarez, som alene gjennom enkelt satte ballen i mål til 0-3, og ydmykelsen var komplett.

De siste minuttene av kampen fikk vi til og med et gledelig gjensyn med Lucas, som erstattet kapteinen. Lucas markerte seg passende nok med å takle to spillere med en takling!

YNWA runget ut på Old Trafford i sluttminuttene i hyllest til en fantastisk lagprestasjon.

Se scoringene her

Spillerbørs

Simon Mignolet 7
Trygg og god sisteskanse i dag. Hadde ikke mye å gjøre, men gjorde en fin redning på Rooneys skudd rett før pause.

Glen Johnson 8
Johnson tilbake der vi ønsker å se ham, som forvandlet fra tidligere i sesongen. God defensivt og meget viktig i pasningsspillet til Liverpool.

Martin Skrtel 7
0 i tabbekolonnen, da er vi fornøyde. God og solid i dag mot et tafatt spisspar.

Daniel Agger 7
Også god og solid. Takknemlig jobb å spille bak den midtbanen i dag.

Jon Flanagan 7
God kontroll innledningsvis, men får litt mer problemer med Januszaj etterhvert. Totalt sett godt gjennomført kamp av unggutten.

Steven Gerrard 9 BB
To mål på Old Trafford trekker naturligvis opp en karakter, men spiller også ellers en meget god kamp. Har full kontroll på midtbanen sammen med sine makkere, og sprer gode pasninger. Har virkelig vokst seg inn i sin nye rolle.

Jordan Henderson 9
Jeg blir nesten sliten bare av å se på Hendo, mannen løper som en besatt. Han løper i tillegg smart, snapper ballen flere ganger, og tvinger fram masse feil hos United-spillerne. Dagens «unsung hero», og hadde lett fått BB av meg hadde det ikke vært for Steven Gerrard.

Joe Allen 8
Gjør samme rolle som Hendo, og gjør den også meget godt. Hele tiden i bevegelse, hele tiden tilgjengelig, og hele tiden en plage for motstanderen.

Raheem Sterling 8
Sterling viser at han er så mye mer enn en lynving. Rodgers har sagt at han har gjort enorme fremskritt taktisk og er en meget smart spiller, og det ser vi virkelig kamp for kamp. Smart og god i en offensiv midtbanerolle.

Luis Suarez 8
En litt uvanlig anonym start på kampen, men spilte seg veldig godt opp utover i annen omgang. Kunne scoret en av årets vakreste mål, men ble hindret av en fantomredning.

Daniel Sturridge 7
Var for så vidt god, men må nesten bare trekke ned en karakter for den filmingen. Slikt ønsker vi ikke å se fra våre spillere.

Philippe Coutinho 7
Godt innhopp fra Coutinho, som kom inn og hjalp Liverpool til å ta over initiativet i kampen igjen.

Da er det bare å bryte ut i spontane gledesutbrudd i kommentarfeltet. Eller kanskje sette opp din egen spillerbørs?

Har du lyst til å reise over å se vårt kjære Liverpool Football Club? Vel, da kan du besøke våre reisepartnere, de kan hjelpe deg med både billetter, hotellopphold og også fly om det er ønskelig. Bortebilletter kan også fremskaffes hos de fleste av våre partnere!

Besøk vår «Reisepartner-side» her!

7 Responses to Man Utd 0-3 Liverpool – Lekestue på Old Trafford

 • Morten sier:

  Kort sagt: Jeg har aldri vært mer stolt!!!
  Det eneste som trakk ned var filmingen til Sturridge.
  Jeg håper, og ber om at dette holder hele veien inn, Gerrard FORTJENER å vinne ligaen! Jeg gruer meg til den dagen kommer at han sier takk for seg, den mannen er en levende legende!!!

 • Stein Tangen sier:

  Va de filming av Sturridge eg føle der e kontakt ,men att han dett lett kan eg vera enig i.
  E der nåken som har opptak og kan frysa bilde for bilde og de da viser seg de va filming,skal eg godta det.
  Men att der e så mange suportere som på sosiale medier hiver seg på og kritisera spilleren for filming synest eg er tullette.
  Nei eg er stolt av alle i dagens kamp.
  YNWA

 • Odd Egil S. Ramsvik sier:

  Jeg er uenig i at det er klar filming. Jeg har studert vidioen nøye og stoppet den flere ganger. Vidic kommer helt klart for sent inn i taklingen. Daniel løfter beina og unngår å bli truffet av Vidic. Daniel er nødt til å holde beina unaturlig lenge i lufta for å unngå å bli truffet, eller tråkke på venstrefoten til Vidic. Han kunne forsøkt å sette ned føttene etter å ha passert Vidic. Men hvis man studerer vinkelen på Daniels bein her og ser hvor ballen er ville han i beste fall landet i ubalanse og vært sjanseløs til å nå ballen. I værste fall kunne han tråkket over eller pådratt seg en alvorlig strekkskade. Det er selvfølgelig umulig for andre enn Daniel selv å vite om han forsøkte å filme eller prøvde å unngå skade på seg selv og Vidic. Jeg velger å la denne tvilen komme Daniel tilgode. Det som imidlertid bildene viser helt klart er at taklingsforsøket er hodeløst, Daniel kunne valgt å senke foten litt og dermed blitt truffet av Vidic. Straffesparket ville da vært soleklart.

  • Interessant at Graham Poll i sin faste spalte i Daily Mail mente at det var korrekt straffe til Sturridge fordi Vidic klart var til hindring for Sturridge, og at det ikke var nødvendig med kontakt for at det skulle være straffe.

   Jeg mener fortsatt at det var filming, men får la et lite snev av tvil komme Sturridge til gode.

 • Fellinga av vidic på Sturidge er klar; Vidic berør bakerste bein på Sturidge, en må her også ta med hvilken fart Sturidge har ved at Vidic er på etterskudd og legger inn taklingen på Sturigde som har stor fart så blir det felling. Dette var en klar hindring på en spiller i full fart inn i felte og det resulterer i frispark/traffe. Det gjør at jeg under svak tvil er enig i dommerens avgjørelse. Fellinga av Sturidge like etterpå av Carick var straffe, men hvor dommeren ikke turte og gi straffe nr. 4, men det skulle vært nr. 5 ettersom Suarez ble tatt klart inn i felte av Felliana og deretter av Jones, men hvor det ikke ble gitt straffe.
  Vi var det klart beste laget 🙂 YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...