Hold deg oppdatert
Arkiv
Norwich 2-3 Liverpool – Sterlingshow og nerveproblemer #MakeUsDream

premier_league_trofeetKlart for enda en cupfinale, denne gangen dagen etter at Chelsea gikk på sitt første ligatap på hjemmebane under Mourinho noensinne, etter 77 kamper ubeseiret. Enda et bidrag til Liverpools sak der altså, igjen fra Sunderland, der Wickham igjen putta mot en av gullkandidatene, og vår kjære Fabio Borini, eid av Liverpool og tidligerer Chelseaspiller, satt det avgjørende målet på straffespark iskaldt midt i mål på brua, poesi!

Bortekamp mot Norwich pleier å bety Suarezshow, men nå var ståa en litt annen en den pleier å være ved disse møtene; Liverpool leder serien og kan bli seriemestere, og Norwich kjemper desperat for overlevelse i Premier League, og begge lag har 4 cupfinaler igjen å spille.

Rodgers måtte gjøre noen omrokkeringer fra seieren mot City, da Sturridge ikke rakk kampen, og Hendo fikk sitt dumme røde kort og fikk 3 kampers karantene, og dermed ikke er tilbake før siste serierunde mot Newcastle på Anfield. Klubben har rapportert at Hendo fortsatt blir med laget også på veien til de siste bortekampene for å være en del av troppen og bidra med det han kan der, sier mye om dette laget og det samholdet man har skapt innad. De utvalgte fra start ble da Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan, Allen, Gerrard, Lucas, Sterling, Suarez og Coutinho. På benken startet Jones, Toure, Agger, Alberto, Aspas, Moses og Cissokho.

Liverpool starter som de ofte har gjort i år; forrykende og med et vilt tempo rett fra første spark. Og det tok ikke mer enn 4 minutter før det blir mål. Sterling drar av en mann på ca 20 meter, skaffer seg en åpning til å skyte, og klinker til. Treffet er klokkeklart, ballen tar litt i en forsvarer på veien og fyker opp i hjørnet, 0-1!

Kampen fortsatte i et forrykende tempo, hvor først Norwich var på sin første visitt, et godt innlegg som Hooper kommer først på, men headingen går over. Rett etter får også Allen en stor sjanse etter pent Liverpoolspill. Coutinho chipper Allen gjennom, som har en god førstetouch og dunker til fra ca 10 meter litt skrått i feltet, men rett på keeper som får blokkert den ut dessverre.

Så kommer nr to. Fint Liverpoolangrep og Sterling blir satt opp en mot en på venstrekanten. Han får opp blikket, og fremfor å gå selv ser han rommet i midten, trer en fantastisk ball bak de to forsvarsspillerne perfekt inn i løpsbanen til Suarez, som bare kan bredside ballen i mål, 0-2 etter 11 minutter spilt!

Etter den elleville starten roer det seg litt ned, men det er noen småsituasjoner begge veier. Snodgrass er som alltid god og farlig for Norwich og involvert i mye begge veier, han drar også med seg et gult kort etter at han er for sent inne mot Allen.

De helt store sjansene blir det dog ikke, største for Hooper og et par andre når Liverpool får blokkert og pirka bort ballen etter litt kaos med en løs ball inne i boksen. For Liverpool er Coutinho nærmest når han drar seg inn i 16-meteren og prøver å sette ballen i lengste kryss, men skruen kommer aldri og den forsvinner en meter utenfor.

Etter målene kjører Norwich i noen perioder, men Liverpool har ganske god kontroll inn mot pause, og triller ball og åpner rom også i store perioder, spesielt spiller man mye i den bakre fireren og spiller av presset til Norwich gang på gang. Holder på å gå galt en gang når Sakho ikke får stokka beina, men Skrtel rydda opp et farlig innlegg. Alt i alt god kontroll til pause etter en forrykende start.

Andre omgang fortsetter i samme sporet; Norwich prøver å sette presset på, og Liverpool er farlige på overganger, noe som skaper den første sjansen etter bare 3-4 minutter. Suarez slår en fantastisk Gerrardpasning over forsvaret til Coutinho på venstre side, som tripper litt og venter inn løpene. Lucas kommer i full fart og drar med seg de første forsvarsspillerne inn i boksen på et skikkelig Hendo-løp og åpner rommet for Sterlings lure løp. Dessverre er avslutninga med venstra for dårlig og kampens store spiller setter avslutninga over mål.

Norwich får et press med et par cornere på rappen, og i etterspillet etter en av dem får de slått inn igjen, Mignolet går ut i noe som ser veldig ut som en duell, får ikke kontroll på ballen og mister den ned i hodet på Skrtel, den spretter forbi Sakho og rett i beina på Hooper, som enkelt kan trille inn 1-2. Stor feil av Mignolet der, samtidig ser man på reprisen at Norwichspilleren i duellen er opp med noen knotter som treffer vår sisteskanse, men kan nok takke seg selv der, og han tok opp hånda og tok målet på egen kappe med en gang også. 10 minutter spilt av andre omgang, og full kamp igjen!

Etter målet koker det på Carrow Road, hjemmepublikummet melder seg virkelig på og lager et helvetes lydnivå, fantastisk å høre den stemninga! Og laget følger opp og setter et press, men gir Liverpool fortsatt mye rom på overganger.

Men det er Liverpool som er farligst når de kommer, uten tvil. Suarez brenner først en halvsjanse med en dårlig avslutning, før han skaper seg selv en stor en med en fantastisk skuddfinte på 16-meteren. Finter skudd med venstre og sender to Norwichspillere rett i kiosken etter hver sin Sheppards Pai med ekstra stor cola, før han bare skal sende ballen i lengste hjørne, men dessverre blir treffet litt for dårlig, og ballen skrur rett utenfor.

Så var det dagens store spiller Sterling da. Leser en tversoverpasning fint på egen banehalvdel og stormer fremover. Har så stort tempo at han får en to mot tre med Suarez som gjør et godt løp og åpner opp, Sterling drar av en mann og prøver seg med venstra. Får ikke helt trøkk i avslutninga, men ballen treffer forsvarsspiller Johnson og får en vakker bue som går over Ruddy og i mål, 1-3 til Liverpool!

Og jeg trodde jeg kunne lene meg tilbake litt igjen, men neeeeeida!

Så lenge jeg har vært Liverpoolsupporter, siden tidlig på 90-tallet en gang, har Liverpool vunnet en god del cuper, og vi gjør det ALDRI enkelt for oss selv eller for supporterne, det blir alltid spennende, og det har gutta tydeligvis bestemt seg for at det skal bli når vi kan ta vårt første seriemesterskap så lenge jeg har fulgt med også, for uansett hvor god kontroll vi har på en kamp og på spillet, så MÅ det liksom bli spennende.

Norwich med et par farlige skuddforsøk fra Redmond og Snodgrass, og en farlig corner som heades rett utenfor. Og det er på heading det skal skje; Olsson kommer seg til innlegg på kanten, legget er godt og på bakerste stolpe kommer Snodgrass stormende og knuser Flanno totalt i lufta og styrer vakkert inn 2-3 i lengste, utagbart for Mignolet, og det er full kamp IGJEN på Carrow Road.

Jeg er så jævli stressa på dette tidspunktet, men mest av alt er jeg redd for hjertet til Brynje, så jeg tar en tur innom facebook for å være sikker på at det er liv i han så jeg slipper å ringe en ambulanse til mannen. Heldigvis er det liv i han (også sjekket etter kampen, så bare å slappe av, Bea!)

Skrtel og Flanno plukker med seg hvert sitt korrekte gule kort på hver sin side av reduseringsmålet, Moses kommer inn for Coutinho med et kvarter igjen rett før 2-3 og med snaue 10 minutter igjen av ordinær tid kommer Agger også inn for Allen. Jeg tror Agger lå i en slags dyp rolle sammen med Gerrard, men var så sykt stressa på slutten at jeg ikke hadde kjent igjen min egen far utpå der om han plutselig hadde spilt sentral midt for Liverpool..

Hjertet hopper opp i halsen når Redmond slår inn på van Wolfswinkel, hadde jo vært typisk om han hadde skårt sitt første på 3.984 kamper akkurat nå, men headinga er ikke god nok, og Mignolet er rask nede og redder. På reprisen ser man at det er klar offside på Norwichspissen, uten at linjemann vinker av den grunn. Tror han skal være glad det ikke ble mål der, med poengtap for Liverpool der hadde nok ikke han vært noe videre populær i tida fremover.

Norwich stresser Liverpool som prøver å trille ball og få tida til å gå, men sliter med dette i levenet og under presset fra hissige hjemmespillere. Sakho sklir rett utenfor 16-meteren og meier ned Snodgrass litt uheldig i samme slengen når han skal ta ned en ball, soleklart frispark som dommer ikke ser, utrolig nok.

Moses jobber hardt på slutten, vinner en ball inne på Norwich sin banehalvdel og får spilt den til Suarez, som kjører noen dragninger i boksen og åpner opp og spiller en kort pasning til Lucas på løp fremover, første avslutningen er Ruddy godt ute og stenger vinkelen og får blokkert, den andre sklir av foten til Lucas, burde stått 2-4 der på overtid!

Det siste som skjer er at Sterling får en biiiitteliten hjerneskade plutselig og lager et helt idiotisk frispark midt på vår banehalvdel, Norwich frem med alt inkludert Ruddy, men Liverpool kommer først på ballen og får klarert, og rett etter blåser dommer av kampen.

Ufattelig nok klarer vi å gjøre denne kampen spennende også, en kamp vi ut fra spill, sjanser og situasjoner vi setter oss selv i offensivt burde vunnet 5-1, men vi slipper jo inn mål fra intet som så ofte før i år, og var ikke like effektive som vi kan være, da blir det fort spennende. Men igjen klarer vi å nullstille når vi slipper inn mål og klarer å kjempe og slåss helt inn, og selv om vi ikke setter spiker’n i kista holder vi det helt inn og drar med oss de 3 poenga, som er alt som teller egentlig nå.

Dagens hvite kamel blir i naturtro størrelse og skippes Sterling så han kan ri på den selv! Den svarte kamelen sendes til dagens kommentator som kan gi faen i å snakke om hva slags teori som kan gi City gull, dette vet vi jævli godt, kons på Liverpool når det er Liverpoolkamp, herre min! (En liten svart kamel også til løken på vglive som kalte Suarez’ langpasning til Coutinho tidlig i andre omgang en Beckham-pasning, når Gerrard er på banen, mannen som faktisk fant opp den typen pasning)

Da er det bare å håpe på litt mer surr fra City i morra, det neste for våre gutter er uansett Chelsea hjemme på Anfield om en uke, en utrolig viktig og spennende kamp.

For megapessimisten; Liverpool blir nå dårligst nr 3, og er dermed sikra Champions League neste sesong, direkte inn, ingen kvalifiseringskamper eller noe, deilig!

Liverpool avslutter forøvrig den utrolig følelsesmessige berg- og dalbaneuka med to fantastiske seiere, Hillsboroughmarkeringen og alt, med 6 viktige poeng, og med 96 skårede ligamål, det er poesi!

Neste helg; Liverpool-Chelsea:

We Go Again

6 Responses to Norwich 2-3 Liverpool – Sterlingshow og nerveproblemer #MakeUsDream

 • Bea sier:

  Godt å se at vår ambulerende vaktordning for å få alle med oss gjennom serieinnspurten fungerer, Stig Magnus. Antar det ble en overlapp etter Citykampen, men heller det enn at han er uten tilsyn.

  Forøvrig et godt kampreferat, med en herlig oppsummering på slutten, og akkurat passe med banning..

  • Brynje sier:

   Var tilsyn her mot City, godt med 7-8 stk rundt seg hvorpå minst en eller to kan HLRi tilfelle.
   Alene så blir jeg evt funnet etter fjorten dager og strømmen har gått, men det får så være og det BØR være etter 11 mai i så fall hehe 😀

   På Anfield 11 mai så tør jeg ikke garantere noe, og spesielt om ikke noe er avgjort før den kampen…. *Gud bedre*

 • Stein Tangen sier:

  Non ein dag me fare for hjertetrøbbel,att de forsvaret ikke ska klara å halda 0en.
  Skrekk og gru me tanke på neste kamp som og må vinnast.Trur ikke alt har gått opp for meg enda,ska så lite til for att eventyret er ute.YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...