Hold deg oppdatert
Arkiv
Reiseskildring/brev/referat – Boleyn Ground og West Ham away…….

bengtDa har vi mottatt et flott reisebrev signert Bengt Norbakken.

Han og en kompis tok med seg sine bedre halvdeler til London (mistenker vi kombinert fotball/shoppingtur?;-) til kampen mot West Ham på Boleyn Ground.

Take it away Bengt:

Vi er to kompiser, 42 og 43 år, som reiser til Anfield en gang pr år. I år valgte vi å ta med oss konene på langhelg til London og bortekamp i Premier league på Boleyn Ground. Etter en fin fredag og enda bedre lørdag var endelig dagen kommet, nervene var i høyspenn for den antatt vanskeligste av bortekampene som gjenstår.

Alltid litt skummelt med mange ex-pool-spillere på motsatt banehalvdel – de har en tendens til å prestere ekstra mot gamle lagkamerater (feks Shelvey).

Turen opp fra sentrum med T-banen var en interessant sosiologisk studie – for vognene var fulle av supportere i alle slags farger og valører.
Vel framme får vi oss litt mat og drikke før vi inntar stadion. West Ham er ikke en stor klubb, men de har et flott stadion og den er som regel fullsatt.
For oss var det vanskelig å få billetter med plasser blant the travelling Kop, så løsningen ble å kjøpe via klubbens (West Ham) offisielle nettside. Det har sine fordeler, bla pris og sikkerhet med tanke på uekte billetter og svartebørs, men ulempen var at vi havnet sammen med endel hardcore West Ham-supportere.

Det betød at supportereffektene ble gjemt vekk og vi innstilte oss på en rolig og moderat deltagelse i sanger og feiring av alle mål… Godt plassert på tribunen sitter vi på langsiden nokså når bortetribunen, men midt i blant de mest høylytte hjemmesupporterne.

Kampen starter.

Boleyn Ground er rene trykk-kokeren. Fantastisk stemning hvor supporterne kappes i nidingeviser, tilrop til hverandre av mer eller mindre seriøse karakter og en fantastisk dynamikk mellom de to gruppene. Og blant west ham-fansen var det også mange som var ganske rolige. Mer om det senere.

Kampen i seg selv var ganske rolig, med et Liverpoolovertak dog uten de store sjanser. Første store sjanse er etter 20 min når Suarez skrur kula i tverrliggeren, og West Ham skaper lite.
Våre gutter var klart best uten at de hadde tenning på alle sylindre. Et noe overraskende laguttak for oss var Sakho på stopperplass (vi var ikkm helt oppdatert på evt skader de siste dagene) men det var taktisk genitrekk fra Rodgers – han var meget solid i duellspillet og hadde god kontroll sammen med Skrtel.

Omgangen eksploderer like før pause når Liverpool får straffe etter en situasjon som ligner på den første straffen på old trafford, og Gerrard er sikker fra 11-meteren.
Derfra og ut skal ledelsen trygges inn til pause, men West Ham får en corner på overtid som etter noe klabb og babb havner i nota bak Mignolet. Alle – unntatt dommer – ser at Mignolet blir forstyrret – og linjedommer markerer – men målet blir stående.

Reprisene avslører at Carroll er oppe med den ene handa i ansiktet til vår sisteskanse og det er et klart frispark og stor dommerfeil! Men enorm stemning på tribunene når West Ham utligner.

Pausen går til å konsultere venner hjemme i Norge for å diskutere de kontroversielle avgjørelsene.

Andre omgang starter med et kvarters pool-dominans.

West Ham ble veldig defensive, og det gav tydelig solid grep på midten å få inn Lucas på bekostning av Coutinho som virket litt lett i endel situasjoner i første.

På tross av et klart spillemessig overtak ble det ikke mange sjanser i første halvdel av andre omgang. Men etter 70 min får pool straffe nr 2, stor diskusjon om flanagan faller eller blir tatt, er det kompensasjon for den svake innsatsen rett før pause eller ikke?
Kildene der hjemme kunne melde at denne var korrekt. Gerrard er igjen herlig sikker på straffen og vi jubler stille innvendig mens West Hams supportere nesten demonterer sin del av tribunen.

Etter dette har Liverpool et stort overtak rent spillemessig, noen sjanser er resultater av vakkert spill – men vi mangler det lille ekstra offensivt.
Kampbildet preges nå av at West Ham MÅ fremover på banen, men våre gutter mangler den nødvendige skarpheten fremover til å drepe kampen.

Suarez var alene med keeper et par ganger uten at det ble virkelig farlig. Avslutningen er intens og spennende – vi lider i det stille mens West Ham-fansen maner sine til dyst – og kjefter høylytt når de ikke lykkes.
Når dommeren blåser av tør vi ikke juble selv om gleden bobler over – men etter 5 min har hjemmefansen forlatt åstedet og det viser seg at halvparten av tilskuerne på hjemmetribunen var Liverpoolsupportere – som hadde sittet stille under hele kampen – og vi var 40-50 som etterhvert kunne synge sammen med travelling Kop med hemningsløs jubel. (Fantastisk red. anm.)

Klart overtak til Pool på tribunen – fansen er virkelig enestående.

Spillerbørs:

Mignolet – 7 – sikker og trygg, et par utrygge turer i feltet.
Johnson – 7 – grei kamp, god kontroll, litt lite offensive bidrag.
Skrtel – 7 – solid i dag, god kontroll på det som skjer unntatt en duell med Carroll
Sakho – 9 – banens gigant. En utrolig duellstyrke kombinert med mye sikkert ballinnehav defensivt
Flanagan – 5 – blir mye utnyttet som rundingsbøye i første, får litt mer hjelp og kontroll når Lucas kommer inn. Skaffer straffe.
Gerrard – 8 – sikker og trygg, to utsøkte straffemål
Henderson – 7 – litt borte i første, tar ansvar i andre
Sterling – litt samme som Hendo, og litt ukvass i avgjørende situasjoner.
Coutinho – 6 – endel fine finesser offensivt, blir litt lett i duellspillet og byttes ut i pausen
Lucas – 7 – solid andre omgang, stabiliserer midtbanen og trygger bakover
Suarez – 7 – skaffer straffe og treffer tverrligger to ganger, i tillegg er han et konstant uromoment for motstanderne. Men kroppsspråket var noe negativt og han hadde ikke helt dagen i dag. Vi forventer kanskje for mye magi i hver kamp?
Sturridge – 5 – uvanlig svak. Kom til endel avslutninger i brukbare posisjoner – men var sjelden farlig. Ble byttet ut.

Toure – kun kort tid på banen, men han gir oss nestenhjerteinfarkt litt for ofte….

Konklusjon:
Liverpool vinner solid på en svak dag, særlig offensivt kan vi så mye bedre. Gledelig med Sakho og Lucas som trygger oss defensivt og gir stallen litt mer bredde. Positivt at vi vinner, svakt at vi ikke avgjør kampen tidligere.
Og timene etter kampen var en fest, både rundt stadion og i sentrum. Mange nordmenn her, mye Liverpoolsupportere over alle deler av stadion, og på tross av noe undertrykket feiring underveis i kampen var feiringen etter kampen fantastisk.

Og konene være – hva synes de? De vil være med neste gang også!

– Walk on

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...