Hold deg oppdatert
Arkiv
Totalt skivebom fra Brendan Rodgers?

brLa det være sagt med en eneste gang, jeg klager ikke og vil ALDRI finne på å klage på hverken BR eller Liverpool etter den sesongen vi har hatt!

Det er nå cirka et døgn siden sesongens sureste tap, i en kamp hvor vi alle sammen visste hva som ventet oss – et ultra-defensivt Chelsealag som i følge sjefen sjøl ikke bare parkerte én buss, men hele to busser i samtlige 90 minutter.

Alle fotballeksperter i hele verden, supportere og garantert Brendan også visste hva som ville komme på Anfield.
Vår fantastiske fotballstil passer mot alle lag, vi kan kjøre over alle lag, kanskje i hele verden når ting går på skinner, alle utenom ett – Chelsea Football Club….

Spørsmålet er om sjefen sjøl bommet fullstendig med taktikken i går?

Grunnen til denne artikkelen er enkel, Liverpool kunne meget lett levd med uavgjort i går og vi kunne med letthet spilt med to ankre, defensive backer og latt Suarez, Coutinho og Sterling styre og stelle der oppe «alene» evt en flat 4-4-2/4-4-1-1i går.

Det hadde tilslutt tvunget Chelsea(!) opp på banen, etter alle solemerker.

Først da kunne vi for eksempel satt inn en halvskadd Sturridge, evt Asaps (som da hadde fått mye mer rom hele den tiden Chelsea hadde måttet flytte opp laget for seieren) og byttet hadde «sett bedre ut» enn det det gjorde.

Selv om Brendan i går sa at Chelsea gikk for uavgjort på Anfield så er det liten tvil om at kampen i går var Chelseas siste sjanse til å være med i gullkampen, med tap ville de vært ute av det, aller mest sannsynlig med uavgjort også.

Spørsmålet blir da, siden forskjellen på «U» og «B» er så enorm – hvorfor kjørte vi ikke på kynisme i går?

Det er klart det er lett å si samt skrive slikt når kampen er tapt, hadde man vunnet så hadde dette selvsagt ikke vært noe tema, men man har sett Chelsea i viktige bortekamper tidligere, i mange år under José og man vet hva man får, hvorfor ikke utnytte dette da?

Fotballromantikeren Brendan (og oss supportere) vil selvsagt ha festfotball til enhver tid, men med tre(!) kamper igjen, en serieledelse på fem poeng så må man gjøre det man kan for å få resultatet, om det så er – og hadde vært to lag som stod på hver sin sekstenmeter i to ganger femogførr!

Liverpool og Brendan ble i går offer for sin egen romantiske inngang til kampen og selv om Gerrard skled og uflaksen var der så betyr det så utrolig fantastisk mye at man må være kynisk i slike situasjoner.

Som jeg skrev over her, hadde VI hatt noe av den inngangen til kampen så måtte Chelsea til slutt ha kommet opp på banen og dermed etterlatt seg rommene som i går aldri var tilstede (og om han ikke hadde valgt det så hadde vi levd MEGET godt med en «U») – en win win situasjon der altså…..

Som sagt innledningsvis – jeg vil ikke finne på å klage denne sesongen, på hverken lag eller manager, men det overrasker meg at vi valgte samme inngang til denne kampen som vi har gjort denne sesongen, nettopp fordi det var Chelsea, antifotballens øversteherre som stod på motsatt banehalvdel.

Det er dritalett å klage på Chelsea, som drøyde tid fra man rundet hele 25 sekunder(!), men vi VISSTE det jo, visste jo hva som kom, hvorfor ikke forsøke utnytte deres ultradefensive holdning til å hente ett poeng?

Skal man klage på noe(n) så vil jeg sende en svart kamel til gårsdagens like feige som Chelsea var defensive – å gi gult kort for drøying av tid i det 92. minutt er et hån ovenfor spillet vi alle elsker. Han skulle turt legge til seks minutter før pause i går etter og ha «truet med det» hele omgangen, hatt baller nok til å gi gult kort for drøying etter 20 minutter – for vi visste som sagt hva som kom i baggen til José i går.

Samtidig så er det også det ultimate komplimentet – Brendan Rodgers har bygget et fort og motstanderne er livende redde for å besøke Anfield!! (men vi må også ta læring av dette)

Etter tapet i går var jeg totalt i «Blackout-modus», men det ga seg faktisk – MEGET overraskende fort, i løpet av to timer kunne jeg, relativt objektivt se tilbake på kampen.

Kan nok være at jeg er «Over the moon» over hvordan sesongen har utviklet seg, ja, jeg vil bli megaskuffet om vi ikke vinner serien, men vinner vi ikke serien så er det fordi et annet lag har sanket flere poeng/scoret flere mål enn oss denne sesongen.

Til slutt så vil jeg si; dette er ikke over selv om det er ute av våre egne hender, Man City må tape et poeng nå som alle vet, da er det tilbake i våre hender igjen – hengekamper skal vinnes, Merseyside må beseires igjen for City. Det vil ikke overraske meg om det dukker opp MANGE Liverpoolsupportere utenfor Goodison lørdag og «tar i mot» Man City.

Poengtap i en av tre og vi vinner om vi selv gjør jobben der altså – Its Not Over!!!!!

#MakeUsDream

24 Responses to Totalt skivebom fra Brendan Rodgers?

 • Svenn Hauge sier:

  Brendan gjør ting helt riktig i mine øyne!
  Vi har rundspilt ALLE topplagene i år, selv om et par resultater ikke viser det 🙂

  Brendan gjør derfor rett i å rendyrke en spillestil som gjør at vi trekker supportere som på 80 tallet!
  Bare en eneste god sesong, og vi holder på å ta igjen ManU – som faktisk mister folk!!!

  Spillestilen vår har GARANTERT oss 3dje plassen – og vi er med for fullt i kampen om både 2nd og selveste tittelen!

  Kan jeg få spørre sånn i all fordragelighet: DERSOM Brendan skulle ha forsøkt å parkere en rød buss – og mislyktes – ville dere da sagt » Nice try old chap» eller «korsfest korsfest»???

  YNWA

  • Brynje sier:

   Ja, som sagt, jeg vil aldri finne på å klage etter en slik sesong, men i fotball så må også kynismen inn i bildet til tider (beviset fikk vi jo i går, drittlaget vant og tok med tre poeng) – her tror jeg Brendan tar lærdom hele veien, vi har jo allerede sett det i endel kamper denne sesongen – Man Utd hjemme, Stoke og West Ham bort for eksempel. Selv om det holdt hardt i endel kamper så holdt det.

   I og med at jeg «landa» relativt fort i går så hadde jeg klart å «sett det» og vi hadde forsøkt en mer edruelig inngang til kampen i og med at uavgjort ville betydd så uendelig mye mer enn tapet..

 • Knut Erik Grødal sier:

  Hvis ikke vi tar gullet i år så håper jeg virkelig City tar det. Unner absolutt ikke Chelsea dette gullet!

 • Odd Stensholt sier:

  Uenig med Brynje om kynisme eller kjøre eget spill! Den første Cheleaskåringa kom etter et regulert uhell, – ikke etter en fotballmessig feilvurdering av spiller. Chelseas andre virkelige sjanse skåra de også på helt mot kampens slutt, – da pøste vi på med folk fremover for å satse «hodeløst» på utlikning. Utover det hadde vi altså en markant ballbesittelse og i hovedsak kontroll på Chelsea som kom til sært få farlige situasjoner mor oss.
  Om vi hadde benyttet samme taktikk som Chelsea, kunne samme type uhell eller flikk-flakkspill i egen sekstenmeter ført til skåring mot oss det også.
  Om vi hadde fått det første målet, noe jeg mener mulighetene var langt større for enn ved at LFC skulle brukt Chelseataktikk (men denne gangen lyktes vi ikke). Med andre ord: vi spiller på det vi er gode på, – da er mulighetene for å lykkes størst (spesielt vil det være vanskelig å skåre mot oss som i denne kampen der Chelsea har ballen i liten grad). Ellers er jeg enig i Brynjes betraktninger om dommer og uthaling av tid samt at Chelsea trolig ikke vil verve mange nye supportere med sin formasjon og spillestil! 🙂 YNWA

  • Brynje sier:

   Ja, klart det er utur med Gerrard-slippen og scoring nummer 2 driter jeg i, da var vi all-in og forsøkte sånn sett..

   Som jeg akkurat skrev et annet sted, jeg mener ikke nødvendigvis at vi skulle parkert bussen, men kanskje kjørt en litt mer «Edruelig» lagoppstilling..

   Om man feks hadde kjørt en 4-2-3-2 med Sterling og Suarez på topp, en kontrollert midtbane med Lucas, Allen og Coutinho med Gerrard bak som anker så hadde vi kunne spille mer på det livsviktige resultatet uten og ha blitt «avslørt»..

 • Odd Stensholt sier:

  Først: Beklager at innlegg ble sendt to ganger, – en glipp:-)
  Er fremdeles uenig der, Brynje. Er det noe LFC ikke fikser, så er det å ligge kontrollert eller dypt. Vår resept er å angripe, ekstrem ballgjenvinning og balansere høyt på banen 🙂 YNWA

  • Brynje sier:

   Vi har jo gjort dette med helle i flere kamper denne sesongen allerede, (hjemme mot United, borte mot Stoke, West Ham og Sunderland blant annet) men jeg er enig i at angrep er det beste forsvar, men AKKURAT i denne kampen, med 3 kamper igjen å spille så mener jeg fremdeles man kunne brukt mer defensiv smartness.

  • Brynje sier:

   Hehe, ja, greit lov å være uenig ja 🙂

   Slike artikler har jo kun livets rett når ting ikke har gått veien så klart også hehe.
   Hadde vi vunnet 5-0 i går så 😉

 • henning sier:

  Lett å være etterpåklok, men psykologi er endel av spillet. Når CFC kommer for å frustrere, så er det lett å bli nettopp det. Spørsmålet er hva har vi lært til neste sesong? Blir spennende å se hvilken taktikk BR velger.

  Jeg håper dypt og inderlig at Chelsea får smake egen medisin mot Athletico. Håper de får en tidlig mål, og parkerer bussen! Walk on! 🙂

 • Ole-Johan sier:

  Er ikke helt enig. BR og LFC har rendyrket en stil gjennom hele året, selv om det har vært variasjoner mtp diamant eller flat midtbane ol. Tidligere har jeg sett lag og managere som har forsøkt å gjøre som du foreslår, stort sett med begrenset suksess. Om LFC mot Chelsea skulle lagt om til en mer defensiv stil ville rytme og timing blitt en helt annen enn tidligere i sesongen, og det er heller ikke bare-bare å legge om strukturen fra en kamp til en annen.
  Gjennom sesongen har jeg følt at BR bygger på mange av de samme ideene som Nils Arne Eggen og Rosenborg brukte gjennom 90-tallet. Han henter spillere som passer inn i lag og spill, og dyrker de enkelte spilleres kvaliteter. Eggen kjørte også kompromissløst på sitt spill og 4-3-3 uavhengig av motstand, fordi det var dette de kunne.

  Ser man bort fra Gerrards tabbe var strengt tatt aldri Chelsea i nærheten, men jeg tror at å legge opp til en defensiv stil ville medført langt flere feil og skapt flere muligheter for Chelsea. Da ville LFC-spillerne måtte begynne å tenke før de slår pasningene, og det igjen ville medført at spillet blir stykket opp, løpene stemmer ikke og muligheten for feilpasninger eller usikre valg øker.

 • Odd-arne olseen sier:

  Blei nok for lite bevegelse rundt ballfører,spesielt når beckene førte opp,da sto som regel 4 mann inne i chelsea forsvarett . da skulle vi hatt en bevegelse rundt beckene mot dølinja for og komme rundt bak forsvaret ,en såkalt overlapp.men beckene slo heller inn ballen ,der midtstopperene – keeper vant de fleste dueller i luftrommet.Det var vel det vi burde gjort annerledes i en vanskelig men bra (god) kamp. Bare og se framover til neste kamp. YNWA

  • Odd-arne olseen sier:

   PS Mourinho laget til sykdom for og flytte fokus samtid true med juniorlag.va nok ikkje mye syk ,kanskje bare i » haue».der de viktiskte va og få klokka og gå, samt frustrere våre spillere,men der hold vi hodet kaldt,fikkk ingen gule kort. vits noen av kortene chelsea fikk på slutten ,skulle kommet etter 20 min,da dommeren flere ganger viser tegn til tillegg av tid, uten annen straff for usportslig opptreden,første uthaling etter 1,30 minutt av keeper. skjedde også resten av kampen

 • Stein Tangen sier:

  Meina der blei bomma på taktikk,mot slik motstand bør ein være meir kynisk enn de vi var i denne kampen.Resultatet ble jo seier til kynismen like eller ikke.
  Der bør alltid ta hensyn til kva ein forventa og møte.
  Tror forsatt på hjelp fra oven(Everton) slik att vi går seirende ut
  YNWA

  • Brynje sier:

   Enig her. INGEN vil spille slik fotball (frivillig) og hadde dette vært tredje serierunde så hadde det vært et surt tap «bare»..

   Men med 3 serierunder igjen så mener jeg fremdeles vi, for min del kunne stått å spilt five a´ side i 90 min på egen sekstenmeter – forskjellen mellom «U» og «B» som skrevet er så enorm som den kan få blitt…

 • Ron sier:

  BR skal ha for at han ikke viker en mm fra sin måte å spille fotball på. Her skal det spilles offensivt uansett hvem vi spiller mot! Igjen var det personlig feil som felte oss, ikke BR’s lagutak eller strategi. Chelsea hadde ikke scora hvis Gerrard hadde holdt seg på beina! Det hadde endt 0-0 og vi hadde kunnet se tilbake på en fantastisk kamp mot ligaens gjerrigste lag. Vi fillerista dem i nesten 100 min men var unøyaktige og veike de siste 16 meterne. Jeg personlig liker veldig godt at vi har blitt så tøffe i trynet at vi går på banen UANSETT for å angripe og vinne kamper! WALK ON sier jeg!

 • Kjell sier:

  Om situasjonen skulle være slik at City taper for Everton (eller Aston Villa) og vi kun trenger 1 poeng for å vinne ligaen på bedre målforskjell enn Chelsea. Sånn helt hypotetisk; er det da helt greit at Liverpool parkerer to busser i forsvar for å hente det siste poenget og pokalen mot Newcastle?
  (Ikke at jeg tror det et alternativ egentlig) 😉

  • Brynje sier:

   Man kan umulig sammenligne et Chelsealag på ligagulljakt på Anfield og et Newcastlelag med ingenting å spille for en siste serierunde for evt ligagull til Liverpool…

   Da ville jeg forøvrig ha hamret løs fra start slik vi har gjort hele sesongen…

   • Kjell sier:

    Tenker nok at det er planen til BR og gutta uansett også. 😉
    Men vi får jo et poeng og pokal om vi hamrer ballen opp og vekk i 90 minutter.
    Men satser på at vi får festfotball og en real feiring i stedet! 🙂

 • Svenn Hauge sier:

  Når jeg nå har fått kampen enda mer på avstand må jeg bare si at jeg er enda mer uenig med deg i dette!
  Laget vårt har funnet en spillestil og behersker den.
  Å forvente at ungguttene skal beherske en ny spillestil i enkeltkamper er noe drøyt tatt i betraktning at vi har mange unggutter.

  Det var lov å drømme, og det var lov å bli skuffet.

  Vi kan fremdeles drømme, og vi kan bli overlykkelig….

  YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...