Hold deg oppdatert
Arkiv
West Ham 1-2 Liverpool – Sliteseier.biz #MakeUsDream

premier_league_trofeetCity og Chelsea med seier i går, og presset var på Liverpool før bortemøtet med West Ham på Upton Park. Rodgers skrøt av Downing og Carroll i dagene før kampen, og mange Liverpoolsupportere var nok litt redde for de to før kampen.

Liverpool startet med følgende 11; Mignolet – Johnson, Skrtel, Sakho, Flanno – Gerrard, Henderson, Coutinho – Sterling, Suarez, Sturridge. På benken fant Jones, Toure, Cissokho, Moses, Lucas, Allen og Aspas plass.

Kampen starter med en god, gammeldags stillingskrig, og det skjer lite annet enn dueller, harde taklinger og bytte av ballbesittelse. Liverpool med noe mer initiativ i kampen, men skaper lite tidlig. Den første muligheten i kampen kommer etter 20 minutter når Coutinho kaster til Suarez, som raskt drar av en mann og plasserer ballen mot lengste kryss, men den smeller i tverrliggeren og ned i feltet, og West Ham får ballen unna. 

West Ham prøver som forventet å lempe mye langt mot Carroll, men vi har for det aller meste kontroll på både oppspillene og nedfallsfrukten rundt duellene.

Det skjer veldig lite i førsteomgangen, men på tampen eksploderer det helt.

Først slås en lang, presis ball på Suarez i bakrom, som prøver seg på en av sine signaturmoves når han prøver å vippe opp ballen bak ryggen på forsvarsspiller Tomkins rundt hofta for å dra seg fri på andre sia, men Tomkins er oppe med hånda og bruker den også aktivt til å ta den med seg bort fra Suarez, dommer henger med og straffe er dømt, helt korrekt.

Gerrard skal ta straffa, og er sikkerheten sjøl, og 0-1 til Liverpool rett før pause, og vi er tilbake på ligatoppen.

Så handler det kun om å holde seg konsentrert ut det ene tilleggsminuttet, men vi gir bort en corner rett før det minuttet er ute.

Som vanlig får man lov til å ta corneren selv om tilleggstida går ut, er vel greit nok. Corneren siktes inn på hodet til Carroll, men Mignolet er med og plukker corneren. Men han glipper den og Demel setter den løse kula i det åpne målet. Liverpool vil ha frispark, men dommer dømmer mål og West Ham jubler. Så ser alle at linjemannen står og vinker, dommer tar seg en tur bort og prater med sin assistent, men ender opp med å beholde sin første avgjørelse; mål til West Ham. På reprisen ser man at Carroll hopper inn med armen høyt og klart, rett i ansiktet og armen til Mignolet, soleklart frispark, og gudene vet hvorfor det ikke dømmes. Hva assistentdommeren sier, kan jeg ikke skjønne er noe annet enn at han har sett hånda til Carroll. Noen spekulerer i om han kan ha ment det skulle vært straffe, og at dommer derfor lar målet stå, men den samtalen burde jo vært ca 4 sekunder lang:
Assistent: «Vinka fordi det var en straffe der».
Dommer: «Okey, men da lar vi målet stå da».
Assistent: «Enig, snakkes i pausen».
Dommer: «Yes, gleder meg til en pølse».

Ferdig snakka. Seff dømmer assistenten på frispark til Mignolet, og da virker det utrolig merkelig at dommer ikke gjør om sin avgjørelse om assistenten gir klar beskjed om hva han ser. Veldig rar situasjon synes jeg.

Det står 1-1 til pause etter noen ville sluttminutter på Upton Park.

Hører at det går en del prat på Twitter om at Suarez bevisst vipper opp ballen rundt hofta på spillere for å få straffer, noe som også blir tatt opp i studio. For noe tullprat! Dette er en bevisst taktikk fra Suarez fordi det er en meget effektiv måte å dra av spillere på, utrolig vanskelig å forsvarere seg mot en dragning i hoftehøyde nettopp fordi man ikke har noen naturlig måte å stoppe ballen på, og det er også derfor noen surrer seg inn med henda og handser der.

Førsteomgangen ikke noe spesielt altså, men så ser det jo ut som det skal bli ledelse etter straffa, men en horribel dommeravgjørelse tar fra oss ledelsen på overtid.

I pausen kommer Lucas inn for Coutinho. Et litt overraskende bytte, men Coutinho har ikke fått til noe særlig i førsteomgang.
Det ser etterhvert ut som Liverpool har lagt om til en diamant på midten, med Gerrard dypt, Lucas og Hendo som indreløpere og Sterling øverst i diamanten, Sturridge og Suarez øverst. Mer backer rundt på kantene ble et tydelig mønster utover i omgangen også, når både Johnson og Flanno kom villig.

Andre omgang starter mye på samme måte som den første, med veldig mye nesten fra begge lag, Liverpool fortsatt med mye ball, men det skjer ikke helt det store.

West Ham skaper den første store sjansen i andreomgangen, når Diamè får lagt inn til Carroll, som er livsfarlig når han får tatt fart og gått i en hodeduell, som alltid. Han regelrett knuser Johnson på bakre stolpe, men den knallharde headingen dundrer i tverrliggeren, og Gerrard får returen unna. Veldig, veldig nære at vi lander under der.

Sturridge fortsetter å bomme på avslutningene, som han har gjort i hele dag, og brenner en del gode muligheter i andreomgangen også.

Lucas trer gjennom til Flanno på venstrekanten, og keeper Adrian kommer ut, og det dømmes straffe. Det ser billig ut først, men på reprisene ser man at Flanno er først på ball, så er keeper på ballen, men Flanno får den med seg forbi og har fortsatt mulighet til å avslutte, men beina hans blir tatt av keeper, og straffa er absolutt grei i mine øyne.

Det er Gerrard igjen som tar ansvar, setter den hardt og utagbart utenfor Adrians rekkevidde, og Liverpool er tilbake i ledelsen, 1-2!

Et par minutter etter målet kombinerer Lucas og Sturridge vakkert gjennom West Ham-forsvaret, Lucas spiller Sturridge gjennom, hælsparker den tilbake til Lucas, som spiller Suarez 45 grader i nydelig posisjon inne i boksen, men Suarez bommer helt på avslutningen, kunne og burde stått 1-3 der!

Sterling med en nydelig langpasning til Sturridge gir goalgetteren igjen muligheten, prøver nå å skyte i steget, men timingen og tilslaget sitter ikke for han i dag, og avslutningen blir for enkel og rett på keeper.

Det er nok av muligheter på overganger for Liverpool, og med rom for å angripe og avgjøre kampen, men timingen sitter ikke helt, og man får ikke utnyttet det til det maksimale. Nærmest av alle er Suarez, når han på pasning fra Sterling prøver seg med en ufattelig frekk avslutning. Med utsiden prøver han å chippe den i lengste kryss, men igjen treffer den tverrliggeren.

De siste 5 min av ordinær tid kommer Kolo inn for Sturridge, 3 stoppere og ekstra hodestyrke.

West Ham får inn Cole også på slutten, og prøver å banke langt og skape situasjoner i boksen, noe de egentlig ikke får til noe særlig, men det er alltid nervøst når man leder med 1 mål i en så viktig kamp. De innleggene West Ham kommer til, får vi unna, Kolos ekstra luftstyrke heller ikke feil å ha på tampen. Den siste store sjansen er det dog vi som får, når Sterling drar seg fint inn og fyrer et knallhardt skudd mot hjørnet, men Adrian redder til corner.

De 4 tilleggsminuttene renner ut i sanden, og Liverpool får med seg 3 uhyre viktige poeng hjem fra London. Neste helg er det City som kommer på besøk til Anfield på søndagen, en utrolig viktig kamp i tittelracet!

Dagens svarte kamel går til dommeren pga West Hams mål, som jeg synes helt uforståelig ikke blir annulert etter at han prater med sin assistent. Dagens hvite kamel går dog OGSÅ til dommeren, som gjør to meget tøffe, men helt riktige avgjørelser på Liverpools to straffer. Begge to er vanskelige å se og bedømme, og det er tøft gjort å blåse for begge, for bortelaget og i en så viktig kamp.

Dagens hvite BLÅHVAL (måtte finne på noe ekstra bare) går til Captain Fantastic og hans sinnsyke ro på straffene. Er så deilig at han svarer på spørsmål i postmatchintervjuet om at keeper Adrian pekte i hjørnet og ba han putte den der på den andre straffa, og Gerrard avslutter tørt; «Yes, so I’ve done exactly what he asked me to do.» Legende! 😀

#MakeUsDream

2 Responses to West Ham 1-2 Liverpool – Sliteseier.biz #MakeUsDream

 • Stein Tangen sier:

  Eg trur g e på jorå,men e søren ikke sikker.1-2-3-4-5,kampar atte å kor står me då.Att me står der me gjære e takka være eit system som noen har fått eit lag eit mannskap te å tru på.
  I Klubben i våre hjerte e nå alt muligt.
  Fantastisk å sjå korleis ein rista av seg skuffelsen under motgang og retta blikke opp og fram.
  Møkje kunne vore satt minus fortein med i dag og men nå ser me ikke på de me ser på neste kamp-City og tre nye poeng.YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...