Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg: At the end of a storm there’s a golden sky

gjestDa har vi mottatt et gjesteinnlegg fra Marius Fjermeros som tar for seg Liverpools sesong og om hvordan Liverpools forvandling på meget kort tid nesten er for god til å være sann…

Take it away Marius:

Vi gjorde vår del av jobben med en solid seier mot Newcastle, men kom til kort da West Ham ikke hadde noenting å stille opp med mot et kompakt Manchester City-lag. Selv om vi måtte gi tapt i gullkampen, er det likevel en sesong vi kan være utrolig stolte av.

Før sesongen ble Liverpool avskrevet av så og si alle eksperter, og en plassering som sikret Europa League-spill ble sett på som realistisk, spesielt etter Tottenhams kjøpefest etter Bale-salget. Også fansen begynte å innse at en Champions League-plass ikke var realistisk. Ikke i år. Men du verden som Brendan Rodgers gjorde kritikernes kritikk til skamme med en bunnsolid sesong. Ikke i mine villeste drømmer ville jeg trodd at jeg kom til å sørge over en 2.plass i Premier League, en plassering som virket helt utenkelig før sesongen ble sparket i gang.

Sesongen startet på best tenkelige vis med tre strake 1-0 seiere, og det virket som det var et gjerrig og kynisk Liverpool-lag vi kom til å få se i år, men det var så langt ifra sannheten du kunne komme. Flere ganger iløpet av sesongen fikk vi se Steven Gerrard & co feie over sterke lag. Tottenham ble beseiret 5-0 borte, og 4-0 hjemme, Manchester United 1-0 hjemme og 3-0 borte, Everton 4-0 på Anfield, Arsenal ble utklasset 5-1 på en forestilling fra en annen verden. Du verden for en sesong vi har hatt. 101 mål og kanskje mer urovekkende 50 baklengs ble til slutt fasiten. Det er enorme tall, og også første gang i historien et lag har scoret over 100 mål og ikke blitt seriemestere. Det viser hvor nære vi faktisk var. Kun to poeng skilte opp til Manchester City.

Serien ble avgjort 11.mai. Det gikk ikke vår vei, selv om håpet var tilstede helt til dommeren blåste i fløyta på Etihad. Aldri tidligere har jeg sittet igjen med så mange forskjellige følelser samtidig. Depresjon, sinne, tomhet, men også glede. Til tross for at det ikke ble året hvor Steven Gerrard endelig kunne løfte trofeet over hodet, var jeg likevel utrolig stolt over laget. Enkelte vil kanskje skylde på nettopp Gerrard for at ligagullet røk, da han skled og serverte Demba Ba alene med Simon Mignolet, men det er helt feil å skulle skylde på mannen som ville mest av alle. Hvem som vinner ligaen avgjøres av flere faktorer, ikke bare en enkel hendelse som kunne skjedd hvem som helst.

Det ble til slutt en sesong som jeg knapt turte å drømme om før sesongen startet, og du verden for et privilegium det har vært å få være med på dette eventyret. Jobben Brendan Rodgers har gjort står det enorm respekt av, og selv det ikke gikk helt inn i år var ikke dette slutten, det var starten på noe stort. Mange vil hevde at dette var Captain Fantastic sin siste sjanse til å vinne gullet, men det er jeg helt sikker på at det ikke er. Rodgers har skapt et lag som oser av vinnervilje, samhold og ikke minst kvalitet, og dette laget vil bare utvikle seg videre i årene som kommer. Giganten Liverpool har våknet.

Optimismen og troen på laget er tilbake i byen og blant fansen. Gleden er større enn noen gang, og jeg tror denne sesongen har brakt supporterne enda nærmere hverandre, og båndet til Liverpool enda sterkere. Dette er en sesong vi kan se tilbake på med et eneste stort glis, for vi var det beste laget i England. Til tider også det beste i Europa. Vi fikk servert noen uforglemmelige øyeblikk, og ikke minst så ble sesongen kronet med at vi er tilbake der vi hører hjemme: I Champions League. Og når jeg får satt seg ned og tenkt over det vil jeg mye heller ha en 2.plass med et lag som bygges opp rundt spillere som blør for drakta, og jobber sammen som et lag, ikke rundt feite lønninger og svindyre spillere som i Manchester City. De to ligagullene til City har kostet eieren Sheik Mansour seks milliarder kroner(!). Pengene seiret, fotballen tapte.

Jeg kan ikke få understreket nok hvor ufattelig stolt jeg er over laget, og over hvor stor pris jeg setter på jobben Brendan Rodgers har gjort. Fremgangen vil bare fortsette, og familien Liverpool vil bare bli enda større og sterkere. 24 års ventetid vil snart være over.

At the end of a storm, there’s a golden sky – You’ll never walk alone

3 Responses to Gjesteinnlegg: At the end of a storm there’s a golden sky

 • Ivar sier:

  Bra innlegg!

  For en sesong, Rodgers har gjort en utrolig jobb. Han bruker unge, han har kjøpt mye rett og har en herlig innstilling.

  For håpe på Lallana og Lovren inn kjappest mulig da Agger dessverre bør spille fast og pga hans svake fysikk så må nok han bevege seg til Italia eller Spania. Veldig synd da jeg alltid så får meg at Skrtel skulle være den som reiste, men etter denne sesongen så har har han tatt steget opp. Men han er fremdeles en villmann, bare litt mer kontroll nå.

 • Roy-Arne Knutsen sier:

  Bra skrevet.Det har vært festfotball fra første kamp og med scoringer som er tatt ut av en helt annen verden.Gleder meg til sesongstart.YNWA.

 • Morten sier:

  De som hevder at det var Captain Fantastic`s siste sjanse, har visst ikke forstått hva Brendan driver med. Han driver jo fortsatt og bygger, og er langt fra ferdig. Når dette uferdige prosjektet klarte å ta en 2 plass i verdens hardeste liga, så kan en jo bare fantasere på hva et ferdig prosjekt kan klare. To,tre pokaler pr sesong bør være innen rekkevidde. Vi har blant annet et akademi som produserer talenter på løpende bånd, og BR vet akkurat hvordan de skal matches, verken for mye eller for lite. At Steven Gerrard vil vinne både PL og CL i løpet av de tre neste årene er jeg sikker på, jeg tror nemlig ikke at han gir seg med det første. Ikke nå lenger. Liverpool er snart igjen der vi skal være. En stormakt i Europa. Gi BR en 20 års kontrakt med en gang, mannen er et geni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...