Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 2-1 Newcastle – Antiklimaks runder av en fantastisk sesong

Antiklimaks var det mildeste ordet jeg klarte å finne for det som skjedde ute på Anfield-matta i dag. La meg bare slå fast med en gang, så det ikke er noen tvil, at det har vært en fantastisk sesong. Over 100 mål, 2.plass, med i gullkampen til siste dag – kun supportere på sterke medikamenter turte å drømme om det før sesongen. Sesongen skal nok oppsummeres og hylles fremover, men la meg fokusere på denne kampen først og fremst.

Det som skjedde på Anfield i dag var på vei til å bli en skikkelig uverdig avslutning på sesongen, men man fikk med nød og neppe reddet æren, selv om ligagullet aldri var i tvil i Manchester, der City må sies å ha avsluttet som verdige mestere.

Stemningen før kampen var elektrisk, supporterne hadde møtt opp i hopetall utenfor Anfield for å ønske spillerne velkommen. Det var pyro og partystemning, med en nerve i lufta. Dessverre møtte ikke spillerne opp til kampen. Fra første spark på ballen var det ingen som viste tro og vilje, og det var litt småflaut å se på at et lag som ikke hadde noe som helst å spille for vise så mye mer vilje enn Liverpool til å kjempe.

Det kan tyde på at spillerne fikk en alvorlig (og forståelig) psykisk knekk etter fiaskoen mot Crystal Palace, og ikke helt klarte å reise seg igjen til denne kampen.

Etter 20 hendelsesløse minutter var det Newcastle som åpnet ballet, godt hjulpet av (litt for) frittscorende Martin Skrtel, som økte målkontoen sin til 11 for sesongen (dessverre 4 feil vei). Heller ikke dette vekket Liverpoolspillerne ut av transen, og de fortsatte å trille ballen frem og tilbake i backfireren uten noen gjennombruddskraft.

Få minutter senere burde det vært 2-0 da Gouffran var frempå igjen, men Mignolet holdt Liverpool mesterlig inne i kampen.

Liverpools eneste sjanse i første omgang fikk Sturridge etter 41 minutter da han headet utenfor fra en god posisjon. Den tafatte forestillingen gikk til pause på 0-1.

Det ble nok en skuffende dag for unge Flanagan. Scouse Cafu var nok ivrig på å vise seg frem for den virkelige legenden Cafu, som for anledningen satt på tribunen, med et spesielt øye til den unge backen. Dessverre fikk ikke Flanagan til noe annet en støttepasninger i første omgang og ble byttet ut med Aly Cissokho i pausen. Føler med Flanagan i dag.

Det så ut som Rodgers hadde klart å løfte Liverpoolhodene en smule, selv om det fortsatt var noe treigt og tungt over laget.

Men som så mange ganger før var det kapteinen vår, Steven Gerrard, som skulle løfte laget etter nakken og dra dem inn i kampen igjen. Med to perfekte og nesten identiske frispark i løpet av to minutter da omtrent en time var spilt hadde Liverpool snudd kampen til 2-1. Det første frisparket ble mesterlig satt i mål på volley av Daniel Agger, som mange mener spilte sin siste kamp for Liverpool i dag. Det andre ble fra nesten nøyaktig samme posisjon satt i mål av Sturridge, som med sitt 22. mål satte punktum for en strålende sesong.

Ved avsparket etter mål nummer 2 klarer Shola Ameobi, i sin siste kamp for Newcastle, utrolig nok å prate på seg to gule kort i løpet av 15 sekunder og fikk en tidlig dusj. Ameobi gikk i garderoben uten protester. Men Newcastle var ikke ferdig der, og fikk på tampen av kampen nok en spiller utvist. Denne gangen var det Dummett som ble sendt av banen for en takling på Suarez. Reprisen viste at det nok så mye verre ut enn det var. Selve taklingen var ikke stygg (det var egentlig ikke en takling), men på en merkelig måte så det ut som om han tok sats inn i en tofotstakling etter at han var forbi Suarez. For dommeren var det nok ikke lett å se at denne komiske taklingen skjedde først etter at han hadde tatt Suarez.

Etter 2-1 viste ikke Liverpool mye vilje til å angripe, og trillet stort sett ball kampen ut, i visshet om at ligagullet var tapt og at de i det minste hadde gjenopprettet æren mot Newcastle. Følelsen av antiklimaks var umiskjennelig idet Dowd blåste av kampen, og det vil nok ta noen dager før sesongen kan bli ordentlig fordøyd og oppsummert.

Kort sagt: En fantastisk sesong med underholdning fra aller øverste hylle, og resultater som de færreste hadde turt å drømme om før sesongen. Heldigvis var ikke denne kampen representativ for en forrykende, spennende og morsom sesong.

Champions League nights at Anfield er tilbake – som vi har savnet det. Og Champions League har nok savnet Liverpool bittelitt også 🙂

YNWA

7 Responses to Liverpool 2-1 Newcastle – Antiklimaks runder av en fantastisk sesong

 • Stein Tangen sier:

  Så var de slutt for denne gang,ein sesong som har ført oss tilbake i de gode selskap.
  Men skal er rette noen tanker om fremtiden så må vi styrke forsvaret,forsvarspillet vårt har i mange av kampene vore så dårligt som de går ann,viser til dei to siste kampene.
  Skal man slå litt malurt i gledes begeret så må vi få slutt på alle desse baklengsmåla,når spissene setter 3 eller mer skal kampen vinnes.
  Håper vi får beholde spillerne som pr dato har gledet oss med måla og seierne.
  Håper vi får inn 2 engelskmenn til og kansje ein utledning og to
  Ein familie eit lag YNWA in Liverpool

 • Leiv sier:

  Dere skulle fått en ryktebørs;) For min del så håper jeg på Lallana eller Shaqiri hvis første nevnte glipper. Kan ikke la det det skje hele tiden. Hadde også elsket å snappet opp Shaw foran Man Utd og inn med en smart stopper med fysikk.

  • Henning sier:

   Enig med ryktebørs! 🙂 Angående Lallana, som tror jeg han kommer, spesielt fordi han VIL til Liverpool. Men er enig at klubben ikke skal betale koste-hva-det-koste-vil, så det er alltid viktig med en «plan-B». Men det viktigste er kanskje å ha noen «decoys», som Spurs og Chelsea kaster sg over i 12te time. Det vil alltid være klubber med mere penger der ute, men hvis vi plukker om de spillerne som virkelig VIL til Liverpool, så vil de være der leeeenge… Loyalty above all! 🙂

 • Leiv sier:

  Lovren hadde heller ikke vært feil, signering av begge hadde vist styrke. Men da må en ut, han må bestemme seg om Agger, han må være fast eller så må han selges. Synd han er mye skadet og det er hovedgrunnen men vi trenger et fast stopper par.

 • Morten sier:

  Kan nok hende vi må inn med et par, tre DIGRE navn. Er Lallana «diger» nok til CL? I konkuranse med de beste, må man selv han noen av de beste. Tourè for eksempel hadde vært et bedre valg. Bale, osv osv.

 • Leiv sier:

  Vi er ikke det storlaget som vi var engang. Vi har historien og vi er på vei opp men det er ikke nok til å få de største navnene mener jeg. Vi må vinne. Lallana vil styrke laget, Lucas må ut og en erstatter må inn der også som anker. Men ser poenget ditt, helt klart. Men LFC er ikke en klubb i toppen i verden lengre. 🙁

  • Leiv sier:

   Vi har Suarez og Gerrard som er helt der oppe. Forsetter Sturridge som han har gjort i en og en halv sesong så har vi tre klassespillere. Noen til inn nå og mer bredde så skal vi være nærmere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...