Hold deg oppdatert
Arkiv
Luis Suarez – KONGEN i Liverpool, i skyggen i Barcelona…?

Gutten i hardt værLuis Suarez forsvinner etter alle solemerker i løpet av kort tid – til Barcelona.

Igjen sitter supporterne, med et ganske så ambivalent forhold til det hele vil jeg tro.
Liverpool vil få sinnssykt med kronasjer for Suarez – samtidig så mister vi verdens kanskje beste spiss for øyeblikket.

Jeg tror og føler på at supporterne er delt helt på midten i denne farsen av en case, noen vil selge og har fått nok av hele spilleren og all bagasje som følger med, andre vil absolutt ikke selge for noe som helst i verden.

Hvordan skal Liverpool og klubben «hente seg inn» etter dette salget?

Sanchez virker å velge London fremfor Liverpool (eller kjærringa hans da, så hun får rukt fasadelivet sitt i Londons gater fremfor i Liverpool) så han virker mer og mer tapt for oss uansett.

Dermed ligger det i kortene at vi får £ 75m for Suarez i rene penger – en sum som igjen skal investeres i nye spillere og helst i noen som skal kunne erstatte Luis.
En jobb som er umulig, det sier seg faktisk selv. Når man har verdens beste spiss så får man ikke erstattet han.

Med 31 mål og 12 målgivende på 33 seriekamper denne sesongen så er det dette man mister – da må andre steppe opp samt nye spillere også bidra.

Hvem kan det egentlig?
Ingen er min påstand, vi får bare stole på BR og støtteapparatet strengt talt.

Så til Luis igjen da, som denne artikkelen tross alt handler om.

Jeg klarer ikke helt å forstå at han SÅ skal ønske denne overgangen – EGENTLIG…
Når man i fjor skrev ny kontrakt og var et hårsbredd fra å vinne serien og kom seg til Champions League så vil han altså allikevel forlate oss.

Eller??

Eller er det familien (som også med Sanchez) som styrer og drar i trådene her også?? Jeg tror nesten det og jeg tror at Luis _EGENTLIG_ ikke vil forlate Liverpool, kall med naiv, men jeg tror familiefaren hører på sine nærmeste å setter sine egne «ønsker» i andre rekke (selv om Barcelona ikke akkurat er noe steg ned)

Fotballspillere er dog noen kyniske jævler og velger som regel stedet med mest penger det er det liten tvil om, men i Liverpool er/var Suarez kongen i Barcelona vil han komme i skyggen av blant annet Messi og Barca vil neppe forme sitt spill etter Luis Suarez.

Suarez har et såpass stort ego at han vil være førstevalg og fus i alt-type – det vil han ikke bli i Barcelona.
I Barcelona vil han aldri føle samholdet som han har hatt i Liverpool, han vil aldri bli elsket så høyt i Barca som i Liverpool og han vil aldri få en like høy stjerne i Barca som han har/hadde i Liverpool – utrolig at fotballspillere aldri vil forstå dette før det har forlatt «sitt kjære Liverpool» (Hei, Owen, Torres)

I tillegg så har vi selvsagt biteepisoden som igjen gjør at han etter alle solemerker får 4 mnd utestengelse fra all fotball (selv om jeg tar gift på at Barcelona får den opphevet om han havner i der)

Alt i alt og igjen, Liverpool har havnet i en umulig spot, umulig å si nei til £ 75m for en spiller og samtidig også umulig å si ja egentlig for han er uerstattelig – uansett bagasje og antall bitt i løpet av en sesong.

– Walk on

14 Responses to Luis Suarez – KONGEN i Liverpool, i skyggen i Barcelona…?

 • Ron sier:

  Jeg er i den gruppa som definitivt har fått nok av Suarez! Dritt lei alt styret som følger den guttungen! Jeg har tro på at greier vi å få inn to stk som scorer 15 mål hver og strammer opp Forsvaret så kommer ingen til å savne han i det hele tatt. Det er livsfarlig å være avhengi av en spiller, det ender aldri bra. Vi vil få større bredde i troppen nå så jeg er veldig optimistisk om dagen. Og det skal bli veldig deilig å slippe å forsvare en spiller som garantert kommer til å stjele de store overskriftene flere ganger for usportslig oppførsel! I am a Liverpool supporter and i’m proud off it!! By by Suarez!

 • Henning sier:

  Det hjelper ikke uansett hvor god man er, når man ikke kan stole på spilleren når det gjelder som mest. Av samme grunn vil jeg derfor ikke ha Balotelli heller. Vi har mer enn nok angrepskraft, vi trenger bare en ny Hyppie. Eller Carra! 🙂

 • Håvard sier:

  Nu skal vi ikke trekke for hastede sluttninger her, der er ingen av oss som har hørt Suarez selv si at han ønsker hverken det ene eller det andre, men det begynner vel å bli nokk styr i hvert overgangsvindu, det tar fokus vekk fra det som skal gjøres i denna tiden, nemlig å gjøre oss klar for en ny sesong. Og erstattera det har vi, Sterling tror jeg tar ett steg til i år og da er han kapabel for 10-15 mål, Sturridge blir å vokse på at ansvaret ligger mer på han. Får vi inn noen forsterkninger bakover og kanske på den offensive midtbanen så blir ikke detta så himla gærnt! YNWA

 • Audun Ottesen sier:

  Vi trenger selvsagt Suarez , men når denne karantenen er sonet, så har han mistet nesten en sesong siden han kom, og da mener jeg det er bedre å hente inn en eller to spillere som kan oppføre seg slik at det er laget det skrives om i media.

 • Farid sier:

  Jeg skal være helt ærlig å innrømme at den dagen Suarez kom til Liverpool så hadde jeg fått med meg hvilket fantastisk begavet fotballspiller han er. Han har vokst til å bli en enda bedre spiller i Liverpool enn han var i Ajax, han har blitt en mye bedre avslutter, teknisk, så vel som klok spiller takket være sine lagkamerat og ikke minst Brendan Rodgers ( litt KK).
  Ja, han kan snu en kamp helt på egen hånd, ja han kan putte fra midtbanen, ja han kan drible 5-6 United spillere innafor 16metern og putte ballen mellom beina på Van de Sar. Han er rett og slett så uforitsigbar og begavet spiller at det er en fryd å se på NÅR han konser om å spille fotball og ikke er villmann på banen.
  Det er nok nå, for min del. Jeg traff Suarez på Liverpool One da jeg var på mitt første besøk på Anfield i 2011, og jeg traff han med Delfina og kona hans i køen på kinoen. Jeg fikk sjokk, jeg mistet det fullstendig, sa navnet hans høyt og tydelig. Fikk tatt bilde av han og var kanskje verdens lykkeligste mann da og i flere mnd fremover.
  Men nå idag…etter episoden med Evra, Ivanovic, flørten med Real Madrid/Arsenal og Chiellini…vet du hva…nok er nok. For meg er du ferdig som Liverpool spiller UANSETT. Den støtten han har fått, ville INGEN supportere gitt etter så mange kontroverser. Nå har han enda en gang pissa på leggen. Kos deg i Barca, der du uansett vil være i skyggen av Messi som faktisk fokuserer på fotball på banen, og du vil aldri bli den stjerna du var i LFC. Se som sagt på Owen og Torres når de la igjen den røde drakten med liverbirden. De ble aldri den samme, og merk mine ord, Suarez blir aldri den samme som han var i Liverpool.
  Dessuten vi har hentet inn Emre Can, Lallana, Lambert, og jeg er sikker på at Markovic og Divock Origi blir LFC spillere innen tirsdag neste uke.
  Dessuten har vi 75 millioner pund til å handle for fra Suarez salget.
  Jeg tipper totalt at klubben har 110 millioner etter Suarez å handle for.

  Vi blir meget sterke kom august mnd. Det blir ingen Suarez magi, men dette er Liverpool og vi er i mine øyne inni den mest spennende overgangsperioden på lang tid. Og det blir CL kvelder.

  Vi klarer oss uten Suarez og hans bann hver eneste sesong! Jeg stoler på Brendan Rodgers og jeg stoler på magefølelsen min. Vi henter inn noen meget spennende og gode signeringer før overgangsvinduet stenger.

  YNWA

 • Morten sier:

  Henry ringte jo opp Brendan dagen etter den siste biteepisoden, og fikk bekreftet det han tenkte: Den mannen må vekk, han skader merkevaren. Det ble satt igang et massivt maskineri for å få han vekk, og Barca siklet jo som bare det. I tillegg hadde vel kona hans så å si flyttet inn i villaen i Barcelona allerede. Og han får spille med spillere som Messi, Neymar & Co.Klart han hadde lyst han også. Det er jo drømmen hans, å få spille i Spania. Men det kan hende det går som det gjorde med Torres. Den kjærligheten som Liverpools supportere viser sine lojale spillere, er vel enestående i verden kanskje. Det er godt mulig at han tar enda et steg, og overgår Messi. Suarez er kapabel til alt.Men han er 27, og jeg troor ikke det er større potensiale å hente ut nå. Nå drar han altså og kan ikke lenger forvente å være et førstevalg. Som spiss er han uerstattelig. Men vi kan vinne serien uten Suarez, for fotball er et lagspill. Jeg trodde vi aldri ville klare noe etter at Tores dro, men så kom Suarez. Nå drar Suarez, men hva om Sturrigde tar et eller to steg i trappa, så er han snart der han og? Det vil ALLTID komme nye spillere opp.

   • Morten sier:

    Jo, jeg vet 🙂 Nei, ingen som virkelig vet det, men hvor kommer så fall den nyheten fra? Det er som regel ingen røyk uten ild, og jeg som har stått last og brast med Luis, ble lamslått selv da jeg så reprisen, og den samme tanken slo ned i meg – «hva tenker folk om oss (Liverpool ) NÅ?
    Hadde jeg vært Henry, eller BR, så hadde jeg garantert tenkt at uansett lovnader…dette går ikke. Han må gå. Ingen er større enn klubben.
    Men mindre det var den siste setningen du reagerte på? For det er jo kun et faktum. Det vil ALLTID komme noen bedre spillere på verdensbasis. Kanskje ikke til Liverpool, men så lenge de finnes, vil det være en mulighet for å få tak i dem, så lenge vi vokser til å bli det beste laget i verden igjen.

 • Ivar sier:

  Jeg er en av dem som skulle ønsket at Suarez ble i klubben. Vært en av de beste spissene i to år nå og skaper så og si alt for LFC.

  Et stort tap, en spiller som ikke kan erstattes og ved å prøve det vil LFC feile stort.

  her må det bygges på nytt, rundt en annen spiller.

  • Morten sier:

   Jeg tror ikke BR gjør den feilen å bygge et spill rundt èn spiller. Ved å spille offensivt,ved å bruke hele laget som èn maskin, vil vi kunne få 5-6 spillere som hele tiden kan komme seg i posisjon til å avslutte. Sterling, Sturrigde, Gerrard, Lallana, Coutinho, Lambert, Markovitch, Can…i stedet for å være avhengig av èn spiller. Spillere kan skades, eller selges, men stilen kan gjøres uavhengig av spillere, men vi må ha den riktige spillertypen.

 • Totto Holm sier:

  Hvis Suarez er smart, så blir han i Liverpool. Suarez kommer aldri til å klare å jobbe seg forbi stjernestatusen til Messi og Neymar. Luis Enrique slet med å sette sammen laget 100% etter Neymar kom inn, grunnet at Neymar liker seg best som spiss. Hvis Suarez da kommer inn i Barcelona, hvor skal da Suarez spille, som ving?

  Jeg er en av de få 40% Liverpool supportere som fremdeles vil ha Suarez i Liverpool. Men kun med en betingelse: Ikke en eneste biteepisode til! Ikke en eneste negativ ting til som vil skape mer dårlig rykte rundt vår kjære klubb som han har satt til. Suarez trenger støtte i klubben sin nå mer enn det han har trengt tidligere. Vi sier «You’ll Never Walk Alone», så la oss ikke vende ryggen til nå.

  • Morten sier:

   Hvis han er smart ja. Noe du ikke kan klandre ham for å være akkurat. Tre kjente bitt, og muligens 5-6 mindre kjente nede i moderklubben. Du kan jo aldri stole på fyren mer, når han har fått behandling av psykolog og så går hen og gjøre det samme etter et sånt år. Etter sigende var han helt i ubalanse fordi han fikk høre at Barca hadde bydd på ham, og Liverpool ikke hadde underrettet ham om det. Såpass i ubalanse at han måtte trene utenfor troppen…
   Jeg tror ærlig talt ikke han får lov til å være der lenger. Det skader merkevaren Liverpool. Barca har ikke samme merke å beskytte.
   Han snur gladelig ryggen til Liverøool, bare han får lov til å spille i spania, det har alltid vært hans mål. Og konas mål, ikke minst.

   • Totto Holm sier:

    Jeg er ganske enig med deg, Morten! Det eneste jeg er bekymret for ved å selge Suarez, er erstatteren hans. Jeg mener fremdeles vi skal prøve å beholde han, men er han ikke enig i å endre på kontrakten sin, ang. biting og andre stygge skavanker, så er det bare å kvitte seg med han. Vet han har gått i media og har sagt at det aldri skal skje igjen, men det er nesten så skaden allerede har skjedd såpass alvorlig at det blir vanskelig å ta hans ord på det…
    Hvis vi ikke selger han nå, sett en lavere sum som Barcelona eller Real Madrid kan kjøpe han for (Med nye klausuler i kontrakten hans), så får han selv bevise hvor sterkt han ønsker å være i Liverpool. Jeg har litt problemer å si noe som helst om hva Suarez vil, med tanke på at han selv ikke har vært ute i media selv og sagt han vil vekk eller om han vil bli i LFC.

 • Hans Eiler Hammer sier:

  Hva jeg mener og ikke mener har i grunnen ingen betydning. Hvis det er riktig at eierskapet og BR tok avgjørelsen om å selge ham kun minutter etter den nye biteepisoden, så er det det vi må forholde oss til og som ekte supporter velger jeg å støtte dem på det!

  Rent generelt vil jeg si, at hvis et lag er resultatsmessig avhengig av en enkelt spiller, så er det LAGET som har et problem og ikke den enkelte spiller som eventuelt velger å danse rundt gullkalven et annet sted!

  WALK ON

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...