Hold deg oppdatert
Arkiv
Takk for de uforglemmelige minnene, Luis!

suarez-feirerDa har vi mottatt et gjesteinnlegg fra Mr Marius Fjermeros – et slags takk for alt innlegg som vi synes er verdt litt oppmerksomhet.

Take it away Marius:

Det har vært viden kjent en stund at Luis Suarez kom til å bli Barcelona-spiller i sommer, og det var derfor ikke et særlig stort sjokk som rammet fotballverden da overgangen ble offentliggjort fredag. Likevel kom den nedstemte følelsen av sorg umiddelbart som Liverpool-supporter.

Luis Alberto Suarez Diaz kom som kjent til Liverpool fra Ajax på tampen av janaurvinduet i 2011. Opprinnelig ment som en partner til Fernando Torres, men tok istede rollen som erstatter, og bidro med utrolig mye mer enn bare det faktum å skulle erstatte den målfarlige spanjolen. Allerede i debuten skjøt uruguyaneren seg inn i Liverpool-supportnernes hjerte med scoring mot Stoke. Siden stoppet aldri Suarez med å skrive seg inn i historien til Liverpool.

Som Liverpool-supporter på min hals har jeg fått oppleve enormt mange gledelige øyeblikk med Suarez. Han har ikke bare bøttet inn mål, han har gjort det med klasse. Scoring fra midtbanen, hattrick etter hattrick, fantastiske volleyer, frispark klistret i krysset og ikke minst noen fantastiske dribleraid. Barcelona har sikret seg en fenomenal spiller, som det ikke finnes maken til i verden, sammen med Neymar og Lionel Messi vil han danne en angrepstrio verden aldri har sett maken til.

En vinnervilje fra en annen verden er kanskje Suarez aller sterkeste egenskap. Kall meg gjerne naiv, men jeg tror faktisk han kjempet og slet for Liverpool sin del. På mange måter bevist ved tårene etter Crystal Palace-kampen, som var utrolig sterkt å se. Man kan si og mene mye rart om 27-åringen, men at han gav 110% for Liverpool i hver eneste kamp er det ingen som helst tvil om. Den vinnermentaliteten kombinert med en ferdighetsnivå fra en annen planet garanter mål – i drøssevis.

Historien til Luis Suarez i Liverpool er langt ifra noe glansbilde, det har jeg aldri lagt skjul på. Suarez kan finne på utrolig mye rart og uvanlig i kampens hete. Mannen har vært utestengt i utrolige 34(!) kamper for Liverpool, det uten å få et eneste rødt kort.
Vi har situasjoner som rasimesaken mot Evra, og jafsene på Ivanovic og Chiellini (Som jeg ikke skal gå nærmere inn på). Det er grunnen til at Barcelona-supporterne mottar Suarez med blandede følelser og skepsis, noe jeg har full forståelse fort.
Med streng oppfølgning er det langt ifra umulig å temme aggresjonsnivået til El Pistolero. Under dr. Steve Pieters leverte 27-åringen en nærmest prikkfri sesong i rødt.

Filmingene er så godt som borte, og under Liverpools vinger var det ikke en eneste kontrovers gjennom en hel sesongen. Det har gav resultater. Luis banket inn vanvittige 31 scoringer på 33 kamper, og kun gudene vet hvor mye det ville blitt hadde det ikke vært for at han mistet de syv første kampene av sesongen. 31 scoringer er rekord for Liverpool i Premier League. Ingen Liverpool-spiller har scoret flere siden Ian Rush i 1986/1987-sesongen. og Liverpool har dyrket utrolig mange gode spisser opp gjennom årene.
Robbie Fowler, Michael Owen, Fernando Torres for å nevne noen få. Det sier litt om hvor viktig denne mannen var for Liverpool.

31 mål var nok til å bli soleklar toppscorer i Premier League. 31 mål + 12 assist (nest best i Premier League) var nok til å sikre Liverpool en 2.plass i Premier League. 31 mål er i tillegg tangering av rekorden til Cristiano Ronaldo og Alan Shearer for flest mål i en Premier League-sesongen. Et snitt på imponerende 0.94, som sikret han prisen som årets spiller i England både av spillerne og journalistene, og det uten noen som helst tvil om hvem som burde vinne.

Uruguayeneren ville også trolig blitt toppscorer i 12/13-sesongen uten utestengelsen fra Ivanovic-bittet. 31 av 101 mål ble scoret av Suarez, og Liverpool har mye å takke han for. Uten han hadde ikke Liverpool blitt nummer to i Englands øverste divisjon og de ville heller ikke spilt i Champions League kommende sesong.
Luis Suarez har en x-faktor som få andre, og kan avgjøre en kamp på egenhånd. Han kan brilijere og trille rundt med en hver forsvarer i Premier League, og få de til å se ut som amatør-spillere.

I min levetid er Luis Suarez den beste spilleren jeg noen gang har sett i den røde drakta. En så unik og fantastisk spiller finner man ingen andre steder, og det er umulig å finne en ren erstatter i dagens marked. Det er da Liverpool må bruke de 750 millionene med kløkt og omhu og styrke laget som en helhet for å fortsatt kunne henge med i gullkampen.

Savnet av El Pistolero vil bli stort og sårt, det tror jeg Brendan Rodgers kommer til å få merke. Man gjorde alt man kunne for å få han til å bli, men når den katalanske gigantklubben Barcelona slang vanvittige 750 millioner kroner på bordet var det nesten umulig å si nei. Derfor skilles nå Liverpool og Luis Suarez veier, som de trofaste supporterne av de røde har støttet gjennom tykt og tynt.

Selv var undertegnede en av de som aldri vendte han ryggen, og aldri helt ga han opp. Det gikk bare ikke. Og det angrer jeg heller ikke på. Luis Suarez har så absolutt betalt oss tilbake i form av prestasjoner som gav oss håpet tilbake, en sesong som fikk oss nærmere hverandre og en sesong som fikk oss til å drømme. Vi var nære gullet, men det ble med enn 2.plass som gjorde at vi nå skal spille i Europas gjeveste turnering neste sesong, noe vi knapt turte å drømme om før sesongen. Det kan vi i stor grad takke vår magiske nummer 7 for, og for det er jeg han evig takknemlig. 750 millioner kroner i klubbkassa har han også sikret oss, og uansett hvor i verden Luis Suarez er, vil han alltid ha min støtte.

Nå er det på tide å vinke farvel til vår yndling. Vår nummer 7. Vår aller største stjerne.

Jeg gir slipp på verdens tredje beste fotballspiller med tungt hjerte, men uten et snev av bitterhet. Jeg unner han muligheten til å få spille i en av verdens største klubber og å fortsette fremgangen som fotballspiller i Spania mer enn noe annet.

Hans bidrag til Liverpool Football Club har vært enormt, som gir et gedigent tomrom å fylle. Han har tilbakebetalt støtten vår med renter, og han har fått oss til å drømme.
Vi skal fortsette å drømme, uten Suarez, og vi skal fortsette å kjempe. Enkeltspillere kommer og går, men klubben består.

Vi som supportere og Liverpool som klubb har imidlertid utrolig mye å takke uruguayaneren for. Skulle han en dag returnere til Anfield, vil han fra min side være like velkommen som første gangen han tredde på seg den røde trøya. Takk for noen fantastiske år og uforglemmelige øyeblikk Luis!

– You’ll Never Walk Alone

6 Responses to Takk for de uforglemmelige minnene, Luis!

 • Leiv sier:

  For et fotballspiller han er, helt vanvittig. Noe Maradona over han.
  Men igjen så var han ikke lojal mot klubben og folk må ikke glemme sytingen hans sist sommer.

  Håper bare det dukker opp andre spiss navn enn Bony og Remy, må ha sikte litt høyere.

  • Brynje sier:

   Bony mener jeg fast bestemt vil være et meget godt kjøp, er ikke alltid man på død og liv MÅ handle en spiller for £ 50m liksom – Bony scorer fort 20 seriemål han….

   • Tony Holm sier:

    Helt klart, Bony blir et bra kjøp om det går gjennom, så god og effektiv som han var andre halvdel av sesongen for Swansea ifjor, er det ganske sikkert at han kan levere det samme for Liverpool med enda bedre spillere bak seg.

   • Leiv sier:

    Han kan bli bra, men har vel bare en sesong bak seg som er bra. Personlig håper jeg på en med større navn, og så kanskje Jay på Southampton inn samtidig hvis Borini blir solgt.

    Må satses nå som en verdensklasse spiller forlater oss.

 • Tony Holm sier:

  Takk til Marius(og Brynje) som ser det positive i overgangen til Suarez og ser tilbake på alt han har gitt oss. Mange har «enten er du med oss eller mot oss»- tankegangen, og både Marius og Brynje har vist oss hvorfor vi skal se tilbake på Suarez sin tid i klubben som noe stort. Han er uerstattelig som fotballspiller(den spilleren han er), og for noen minner han gitt oss.

  Takk for alt, Suarez, du og familien ønskes all lykke i Barcelona.

  Og Marius, fortsett å skrive, det er en ren glede å lese bidragene dine 🙂

  • Marius sier:

   Tusen takk! Utrolig hyggelig å høre 🙂 Ville nok vært en helt annen holdning hadde det blitt Arsenal forrige sesong, men etter alt det Luis har gitt oss denne sesongen er det ingen grunn til å hate eller mislike. Suarez har gitt oss både CL og uforglemmelige øyeblikk i den røde drakta, og da er det ingen grunn til å se det negative. Jeg er evig takknemlig for det han gjorde for oss, og har ingen problemer med å se han gå til en større klubb og følge drømmene sine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...