Hold deg oppdatert
Arkiv
Favoritter? Utfordrere? Topp 4? – hvor er vi egentlig?

makeusdreamDet har vært et meget innholdsrikt overgangsvindu for Liverpool Football Club denne sommeren – jeg vil faktisk si vi har hatt tidenes overgangsvindu (nei, jeg ville jo ikke miste Luis) – aldri før har vi sett klubben i vårt hjerte handle så flittig.

I tur og orden så har spillere som Lambert, Lallana, Can, Markovic, Origi, Lovren og Manquillo kommet og flere er etter alle solemerker på vei inn – vi tror Moreno og Bony er de to siste brikkene i BR sitt puslespill.

Hvor vil sommerhandlingen, sammen med salget av Luis Saurez plassere oss når det hele soarkes i gang om under en uke?

Denne sesongen så får vi først og fremst – og endelig vil jeg si se Champions League igjen på Anfield og jeg tror hele fotball-Europa ønsker oss hjertelig velkommen tilbake, både bareiere over hele Europa samt ganske så mange klubber ønsker nok å spille på Anfield og oppleve CL igjen sammen med og i mot Liverpool FC.

Vi skal spille både FA-Cup pg Ligacup denne sesongen – vil Liverpool rangere Ligacupen like høyt nå som vi etter alle solemerker vil kjempe i både CL og PL? (FA-Cupen ønsker man alltid å vinne)

Man vil alltid prestere på høyeste nivå uavhengig om det er Ligacup eller CL, men det er klart at CL og PL også står høyere enn Ligacupen så klart.

Her kommer nøkkelordet i denne artikkelen inn for første gang; bredde.

Salget/tapet av Luis var surt, jævlig, tungt, irriterende og bittert, men jeg orker ikke dvele noe mer rundt det, han er borte, det er ingenting vi kan gjøre med det så jeg konsentrerer meg om spillerne som ER i klubben – og det begynner å bli mange og jeg elsker det.
I går lagde jeg denne artikkelen hvor dere kan sette opp laget dere tror starter mot Southampton søndag – jeg fikk «problemer» allerede første serierunde, for stallen og troppen er så stor og bred – igjen, jeg elsker det!

Med Luis ut så har vi fått 7(!) nye fjes inn dørene på Anfield (og vi er heller etter alle solemerker ikke ferdige enda heller)
Med disse 7 inn så har Liverpool brukt cirka £ 10-12m netto-penger denne sommeren, fantastisk utnyttet «Suarez-penger» spør dere meg.

Så kommer spørsmålene på rekke og rad;

* Er de gode nok?
* Styrker de førstelaget?
* Hvor mange scoringer får vi igjen for tapet av Suarez sine 31 forrige sesong?
* Kommer det flere spillere inn?

Lista kan bli mye lengre enn dette, men la oss ta for oss endel av dette først og fremst.

Er det gode nok?

Nå er det selvsagt veldig tidlig og dømme alle sammen og spesielt Markovic og Lallana som begge to er skadet er veldig vanskelig og bedømme. Markovic er et av europas største fotballtalenter og klager man på et slikt kjøp så mener jeg man mangler endel skruer, men meg om det kanskje.
Lallana viste forrige sesong at han behersker Premier League så til de varmegrader at jeg absolutt ikke er bekymret. Når han nå i tillegg får bedre lagkamerater enn han hadde i Southampton ser jeg ikke en «Ny Adam» som endel faktisk har klart å lire av seg på nettet…

Origi er lånt tilbake til Lille, eget fornuftig og det var nok også et kriterie for Lille vil jeg tro. Her har Liverpool handlet MEGET smart og billig i mine øyne og slått knockout på alle andre storklubber ved nettopp å handle NÅ og ikke vente enda en sesong med flere gribber med større lommebøker luskende rundt.

Lovren, her har vi fått forsvarsSJEFEN med stor S virker det som – nok en gang litt for vanskelig og bedømme etter én opptreden, men de som fulgte PL tett så hvordan Lovren styrte forsvaret til Southampton med bravur forrige sesong.

Da jeg så Manquillo i går ble jeg meget overrasket og jeg tror faktisk unggutten starter søndag, solid opptreden og en spiller som, når låneoppholdet er over altså vil koste oss langt under £ 5m – ganske så sykt etter og ha sett gårsdagens kamp.

Can er nok en unggutt som er handlet inn og som har fått mye spilletid i preseason. Et beist av en spiller som egentlig ikke har gjort seg spesielt bemerket, men som nesten bare med sin tilstedeværelse alene tetter rom og gjør jobben sin. Med flere kamper i beina og mer tillit så vil han med tiden være en meget viktig brikke på midtbanen.

Lambert er et «smart» kjøp, men som etter alle solemerker ikke vil rundt 20 kamper denne sesongen. Jeg ble mest glad for denne overgangen for hans egen skyld og likte «historien» bak overgangen – ikke var han dyr i kjøp og er heller ikke dyr i drift. BR har en klar plan i sin spillefilosofi, men om alt går på tverke – Heeeeeeeeres Lambert!
I tillegg så vil han nok spille endel Ligacupkamper også vil jeg tro.
Får vi 8-10 seriemål fra Lambert denne sesongen skal vi være fornøyde synes jeg.

Styrker de førstelaget?

Vel, iallefall tre av de i mine øyne; Lallana, Lovren og Can (kanskje til og med Manquillo om debuten forteller noe om hvordan han er)
Med deres inntreden så får også spillere som Henderson og Sterling mer spillerom offensivt og vi vil da også se flere scoringer fra kanskje spesielt disse to denne sesongen.
Legger man også til at man kan forvente endel mål fra spesielt Lallana så har vi «hentet inn» endel scoringer vi har mistet fra vår gamle nummer 7.

Hvor mange scoringer får vi igjen for tapet av Suarez sine 31 forrige sesong?

Var jo litt inne på dette over her, jeg tror spillere som Sterling, Coutinho, Henderson vil score mer denne sesongen.
Om skadefrie så tror jeg vi kan forvente 10-13 seriemål fra Raheem denne sesongen, kanskje det samme fra Lallana, kan vi få 10 seriemål fra den brasilianske magikeren vår? Henderson, som denne sesongen har fått klar beskjed om at skal komme seg mer inn i feltet på sine løp vil også score flere mål, kan vi håpe på 5-8 mål der?

Bak i kulissene lurer Markovic, Allen og selvsagt Sturridge – Englands mest målfarlige fotballspiller(!) -glem ikke det….

Legger vi til at vi har fått Loven inn, spilleren som skal være limet i forsvarsrekka så vil vi etter alle solemerker slippe inn ganske så mange færre mål denne sesongen.

* Kommer det flere spillere inn?

Ja, jeg er overbevist om det, en spiller som Moreno, selv om vi er drittlei hele sagaen med Sevilla nå så tror jeg klubbene har kommet mye lengre enn feks presidenten i Sevilla i dag uttrykte. Slike uttalelser er som regel spill for galleriet og jeg er sikker på at Moreno kommer.

En spiss til har også BR sagt at vi skal ha inn.
Igjen og som sikkert skrevet 1000 ganger (tuller ikke) så er ikke BR nødvendigvis på jakt etter en ny Luis, som man tydelig kan lese/se over her så bygger han tropp, både for denne sesongen og for fremtiden samtidig, det må man bare elske.
Jeg tror vi blir enige med Swansea om Bony så får dere komme med deres Falcaoer, Cavanier (som jeg _egentlig_ ikke tror noen av de engang har vært nære en overgang faktisk), Zlataner, og andre FIFA-spillere og det som verre er – jeg blåser så sykt langt i navnet bak på trøya – får jeg 15-20 seriemål med en Bony (om han kommer da) feks så er jeg sjeleglad.
Så stoler jeg på BR og overgangskomiteen til å bli enige med Swansea, som jeg tror de blir før vi skriver 1 september.

Ta en titt her røde venner:

Rangert rekkefølge i mine øyne per nu – jeg har ikke med spillere som jeg tror Liverpool selger/låner ut på lista.

Keeper: Mignolet, Jones
Høyrebacker: Johnson, Manquillo, (Kelly, Flanagan)
Stoppere: Lovren, Skrtel, Sakho, (Kelly, Coates)
Venstrebacker: Enrique, Johnson, Flanagan, (Moreno?, klart førstevalg i så fall)

Defensiv midtbane: Gerrard, Can, (Henderson)
Midtbane: Henderson, Can, Lallana, Allen
Offensiv midtbane/angrep: Coutinho, Sterling, Lallana, Markovic (Allen)
Spisser: Sturridge, Lambert, Sterling, Coutinho, Markovic (Bony eller annen spiss inn)

I tillegg så har vi spillere som Ibe, Suso og Robinson som alle vil kjempe med nebb og klør for spilletid denne sesongen. Blir en spiller som Suso nå så tror jeg BR bestemmer seg for å satse litt på han og gi han endel kamper denne sesongen. Ibe vil nok også få endel innhopp samt starte endel Ligacupkamper og tidlige FA-Cupkamper. Robinson er jeg mer usikker på, spesielt om Moreno kommer, men jeg har likt det lille jeg har sett i preseason av unggutten. Utlån?

Fra Gerrard og oppover på banen så har Brendan nå så mange alternative løsninger att jeg blir helt svimmel og jeg tror vi vil se Sturridge, Coutinho og Sterling som de tre faste offensivt muligens, umulig å si dette også om en spiss til kommer inn og – vi kan fort legge om til 3-1-4-2 om vi får inn en spiss til å spille med vingbacker og Gerrard bakerst i «1» posisjonen med Henderson og Lallana som ankere på midten og med Moreno (ja, om han kommmer da, fremdeles;-) og Johnson/Manquillo opp og ned banen i 90 min + tillegg.

Det er så mange alternativer, varianter, variasjoner og formasjoner som kan spilles med de spillerne som vi har fått inn at jeg kan ikke annet enn å nesten glede meg i hjel til sesongstarten.

Med alle skadefrie og med de som ER i klubben i dag så anser jeg dette som vårt sterkeste lag:

_________________________Mignolet______________________
Johnson_____________Skrtel_________Lovren_________Enrique
_________________________Gerrard_______________________
_______Henderson________________________Lallana_________
___________________Coutinho_____Sterling_________________
_________________________Sturridge_______________________

Som vi vet så bytter vi både på posisjoner og formasjoner i løpet av en kamp, men dette er de 11 beste i klubben per dags dato i mine øyne så «formasjonen» her er ikke nødvendigvis sånn vi spiller da men dere ser tegninga regner jeg med.
Dette laget står ikke tilbake for noen i Premier League er min påstand.

I tillegg så må man klare å se litt forbi dette evige maset «om et stort navn» og heller forsøke se det hele i et litt større bilde – og hvem pokker er vi til å stille spørsmålstegn til BR egentlig etter de miraklene han har gjort med Liverpool FC på så kort tid?

Så; til tema da – hvor er vi?

Favoritter? Utfordrere? Topp 4 materiale? Og ikke minst, hva er man fornøyd med denne sesongen?

For min egen del (og det er helt sant) så vil jeg være meget fornøyd om vi havner topp 4 denne sesongen. Med så mange flere kamper og med så mange nye spillere så skal systemer innarbeides hos de nye (ikke at jeg tror BR vil ha problemer med dette hele den tiden han «Intervjuer» spillerne før han signerer de), de skal klare tempoet i PL og laget skal tåle skader og en lang sesong.

Klarer vi topp 4 så er vi med i CL også neste sesong og spillerne har hatt sin første sesong i ny klubb og de vil etter alle solemerker bli og være enda bedre foran neste sesong igjen. I tillegg får vi også Origi tilbake etter kjøpet nå i sommer.

Og hey, kanskje vi tar en «2005» i CL også denne sesongen hvem vet 😉

Hva tror du om sesongen? Vinner vi? Topp 4? Bedre? Verre?

Jeg tror vi vinner serien sesongen 2015/16 – med «nye Anfield» som bakteppe 😀

Bli med og diskutér her inne da vel?

#WeGoAgain

8 Responses to Favoritter? Utfordrere? Topp 4? – hvor er vi egentlig?

 • Jonas tallulah stenehjem sier:

  Litt tanker rundt kommende sesong!

  Jeg vi i år, som i fjor, ikke ha for store forventninger.
  Vi har mange nye spillere, der flere er veldig ung ( selv om det ikke betyr mye, se på coun10nho)
  Men uansett, de er ung! For de aller fleste av kjøpene blir epl et helt annet nivå og spille måte de må til vennes.
  Jeg tror for noen det blir enkelt, men noen må få litt tid.

  Litt redd er jeg, da 2 av nøkkelsigneringene har vært en del ute med skader allerede. Dette kan være småskader, og at de ikke vil ta sjangsen i «ubetydelige» pre-season kamper!

  Så er det «tapet» av suarez! Ja, det er et tap! Og jeg vil si vi trenger en erstatter! BR vil ikke kalle det en erstatter, men det vil jeg!
  Han scorte 31 mål! Visst vi ikke finner en «erstatter» blir det en tung sesong for sturridge! Med en spiss til inn, en som vi kan forventer 20 mål av, så føler jeg det bedre allerede!

  Spillere som har overrasket meg ekstra i pre-season er sterling og coutinho! De har vært helt magisk! Om de prestrerer like bra i serie og cl som i pre-season, så blir det bra!

  Alt i alt håper jeg best på noe sølvtøy! Enten fa, epl eller cl!
  Men forvente topp 4! Og jeg forventer at vi går videre fra gruppespillet i cl! Alt etter det, ser jeg på som bonus!!

  Om liverpool greier å holde en noe lunde likt tempo og kampmønster som mot BVB! Da, da blir det noe! Da har jeg troen på både 2 og 3 gull!!

  Jeg må si, jeg elsker liverpool av hele mitt hjerte! Bare høre Youll never walk alone på tv, gir meg tårer i øynene!! De er så fantastisk!
  Frem til forrige seson har det vært en del nedtur, der vi rykker ut av cuper mot smålag fra lavere divisjoner, tap mot rivalene og ingen cl spill!
  DET har snudd nå!! Vi er tilbake til stortiden!! Vi er best i verden, vi er tidenes beste klubb! Og nå skal vi vise de!! Vi er og fortsetter å bli bygget opp!! Og opp er hvor vi skal!!

  YNWA!!

  • Brynje sier:

   Velkommen – godt bidrag 🙂

   Enig der at en ny spiss må inn som skrevet også, og får vi en som kan sette 15-20 så «er vi der» tror jeg. Da får også Sturridge, som er litt skadeplaget litt avlastning også i endel kamper.

   Som du også skriver, mange nye, unge spillere hvor PL blir en helt ny verden, blir spennende å se.

   Coutinho og Sterling har vært magiske i preseason, holder de seg skadefrie så har vi kanskje årets unge og årets spiller i PL denne sesongen – faktisk.

   Søndag kan ikke komme fort nok nå kjenner jeg….

 • Jeg vil først bare takke dere for en utrolig flott blogg, som jeg har fulgt i flere år nå.
  Var også med på bloggturen dere arrangerte til Ligacupfinalen 2012 😉
  Håper dere får til en tur igjen snart, for det var gøy =)

  Synes dere ofte har meget fine artikler og masse gode meninger, som jeg ofte kjenner meg igjen i, og er enig i deres synspunkter.

  Jeg tror vi har fått inn en meget god bredde i stallen i år, og er klare for å kjempe om sølvtøy på minst 3 plattformer, tror Ligacupen blir kun for juniorene og de som har fått lite spilletid i PL.
  Jeg tørr og tro og drømme om ligagullet denne sesongen, og det er 2 grunner til at jeg gjør det. Vi var 2 poeng bak i fjor, og selv uten Suarez, har vi ett bedre lag i år, hvor vi vil være mer ett LAG enn enkeltspillere. Og det andre er at Gerrard skal kun konsentrere seg om Liverpool fremover etter at han takket for seg på landslaget, og det tror jeg vi vil få mye positivitet ut av 😉
  Så mitt tips er at vi vinner gullet 4 poeng forran Chelsea 😉
  Når det gjelder FA og CL, så tror jeg vi kommer til finalen på Wembley, og ryker mot Bayern i Kvartfinalen i CL, så får vi se hvordan det har gått når vi snakker mai 2015 😉

 • Olav sier:

  Forsvar:
  Lovren er bankers. Har en ro, spillerforståelse og oversikt som kan sammenlignes med det Agger tilfører laget.Strør i tillegg pasninger med største selfølgelighet med begge bein. Fantastisk kjøp! Vil da tro dansken ikke blir savnet av den grunn dersom han forsvinner. Selvom det ved evt. salg blir vemodig og ta farvel med mannen som har tattovert YNWA på knoklene.

  Ellers i forsvar er Manquillo kommet inn og gi Johnson konkuranse. Vil strekke meg så langt at høyrebacken med Johnson de siste årene uten særs konkuranse har vært den svakeste posisjonen på laget. Manquillo virker spennende og jeg håper dette hever nivået til Johnson, evt. Manquillo er så god som jeg tror og håper at han tar plassen allerede tidlig. Johnson er og uten kontrakt etter sesongen, ikke noe fremtid der. Som partner til Lovren blir det spennende å se hvem BR går for.Med en klar sjef/leder i Lovren som manglet fjor i Carraghers skikkelse kan dettte bli et veldig bra uansett hvem BR velger av Skrtel eller Sakho. Omtaler forøvrig ikke Moreno, da han ikke er klar. Kjenner heller ikke til spilleren. Men får vi Enrique på sitt beste nivå er dette foreløpig bra nok.

  Midtbane/Angrep:
  Captain Fantastic er selvskreven i de fleste kamper så fremt helsen holder. Det samme med Hendo, som dog tåler flere kamper, uansett hvilken formasjon/oppstilling BR har til de forskjellige kampene

  Sterling, og Coutinho dersom han holder form er nærmest også selvskrevne på laget med mindre de gjør seg bort over tid. Og med Sturridge som bankers på topp er det bare 1 ledig plass til på laget, det toppete laget.
  Her ser jeg for meg at Markovic, Can og Lallana bytter endel på dette, og så klart blir det mer forandring i lagoppstillingene i år enn i fjor pga flere kamper. Men ser for meg følgende lagoppstilling vi kommer til å se oftest i de største kampene dog med noen taktiske tilnærmelser til enkelte motstandere vi møter:

  Mignolet
  Manquillo-Lovren-Skrtel-Enrique

  Gerrard

  Hendo Lallana

  Coutinho Sturridge Sterling

  Så til kjøp av siste angriper. For ja det trengs en til av høy klasse der fremst. Hvem kan vi få? Mange har vært nevnt. Cavani, Reus, Falcao, Bony er vel de som har vært linket sterkest med unntak av Remy-dealen som krasjet.

  Remy hadde i mine øyne vært perfekt. Hadde ikke trengt å spille hele tiden, og vært en ganske lik spiller som Sturro. I en Bony har vi en spillertype med fart, kraft, og til dels godt overblikk men veldig fastlåst som spiss.

  Vil heller tro og håpe at BR går for Cavani. Løper hele kampen og og ned siden sin. Kan da få spille forholdsvis regelmessig og holde formen ved like og steppe inn som spiss. Enten som ensom spiss eller i tospann med Sturro.

  Jeg tror LFC hadde fått mye igjen for pengene ved et Cavani kjøp. Men for all del, blir nok mye penger. Tror og håper BR har en liknende spillertype i kikkerten.

  Viss ikke blir det en Bony inn før vinduet stenger. Griner ikke for det heller. Spennende transfer sommer, og bare tiden vil vise om savnet av Luis ble for stort. Eller om det var det som skulle til for å få laget som helhet bedre og ikke så avhengige av at han uteble fra laget i tide og utide pga usportslige opptredener.

  Tror personlig dette året blir en liten nedtur. Men håper på topp 4 og en grei figur i de 3 cupene.

  Så tror jeg noen av de yngre som Sterling, Coutinho, og Can bare blir bedre gjennom sesongen og starter neste år ytterligere forsterket i tilleg til Origi tilbake.

  Tror det kan bli vårt år. Selvom det er langt fram i tid.

  YNWA

 • Gunther Theiss sier:

  Jeg tror Pool blir bedre enn i fjor. Grunnen til dette er veldig enkel: Brendan Rodgers. Dette er en mann som bygger et LAG. Stein for stein. Når det er et lag man bygger, ikke en samling enkeltspillere, så vil ikke tapet av verdens beste spiss merkes så sterkt som det ville andre steder. Og hvorfor skal ikke den utviklingen Rodgers bygget inn i laget sitt forrige sesong fortsette? Rodgers selv utvikler seg også. Høster erfaring (litt mindre defensiv naivitet for eksempel, Palace-Pool anyone?). Det store spørsmålet var om han ville få styrke bredden i stallen denne sesongen. Det har han til de grader gjort. Av disse grunner tror jeg vi får et bedre Pool denne sesongen.

  MEN: jeg vet ikke om det betyr sølvtøy. Jeg har fulgt for lite med rivalenes sommershopping til å kunne mene så mye om det. Og mange av dem underpresterte grovt forrige sesong, det var en viktig grunn til at Pool var helt i toppen. Av denne grunn prøver jeg meg ikke på å tippe hvor Pool havner i ligaen. Og, VIKTIG poeng: ligaen er det aller aller viktigste. Den er vår bread and butter, det er den vi har ventet alt for lenge på. Jeg taper gjerne alle gruppespill-kampene i CL i bytte mot et ligagull. Selv om det selvsagt skal bli utrolig stas med CL-spill igjen.

  Uansett, dette blir en utrolig stas sesong:-) Walk on!

 • Magnus D sier:

  Om Borini mener jeg det er greit med en ny spiss.
  Men i utgangspunktet mener jeg en klasseving som Sanchez hadde vært bedre.
  Etter den siste treningskampen tror jeg liverpools hovedformasjon
  kanskje blir 4-2-3-1

  Mignolet
  Jhonson-Lovren-Skrtl-Moreno
  Grerrard-Henderson
  Lallana-Coutinho-Sterling
  Strurrige

  Hvor Markovic,Can, Sakho og Enriqe er alle realistiske utfordrere til denne startoppstillingen hvis vi ser bort ifra skader..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...