Hold deg oppdatert
Arkiv
Intervju med den norske Milan-presidenten (med videosnacks!)

Adnan MilanMario Balotelli, en mann det sies mye om, for å si det pent. For å få et litt annet syn på mannen som høyst sannsynligvis skal ikle seg den magiske drakt nummer 45 på Anfield de neste sesongene, tok jeg heller en prat med en som høyst sannsynlig har mer peiling på hva Balotelli har drevet med i sine halvannen sesong i AC Milan enn VG, Dagbladet, TV2 og et par engelske medier til sammen. Jeg tok kontakt med Presidenten i Milan Club Norvegia, den offisielle supporterklubben til Milan i Norge, for å få svar på noen spørsmål. Adnan Karalic var ikke vanskelig å be.

De spørsmålene jeg selv satt med, og sikkert mange med meg; hvordan har egentlig Super-Mario oppført seg i Milan, både på og utenfor banen, og hvordan har han spilt, annet enn
å få lista opp statistikker som de fleste sikkert har sett her og der.

Det mange spør seg, er om Mario har roet seg ned etter han kom tilbake til Italia etter oppholdet i City, som varte i 2,5 år. Adnan forteller meg at det er ingen tvil om at Mario har blitt mer voksen og roet seg betraktelig siden han kom til Milan, noe både han og andre også håpet og forventet. Selv om det var noe usikkerhet etter diverse oppslag under hans tid i England, forteller Adnan at det har gått over all forventning, selv om Mario på et tidspunkt var i noe krangel på en nattklubb, men utover dette har det vært lite. Mye av forklaringen kan være at han savnet hjem til Italia, og ønsket å komme seg bort fra England og City, sier Adnan.

Dette må være et godt tegn, og er også noe flere har sagt, bl a landslagskollega på det italienske landslaget Andrea Pirlo. Personlig plager det meg ikke veldig mye om Mario fyrer opp litt fyrverkeri, får noen parkeringsbøter, deler ut noe penger til noen uteliggere, tar med mobbeoffere til rektor for å få slutt på mobbing, eller finner på andre sprell, så lenge han kan konsentrere seg om fotballen og prestere for Liverpool FC. Det er en del av hans personlighet å lage litt liv, og det sies at han er veldig nysgjerrig, og å forandre personligheten til folk, det er sjeldent noen god idè.

Mer viktig er det at han ikke finner på tull på banen, som kan ødelegge for klubben og laget. Adnan kan fortelle meg at som spiller har Mario vært ganske lik som i City; jobber ikke bra nok verken defensivt eller offensivt i hans øyne, og det kan være et problem. Målmessig har han banka inn mye, men det har også vært en del straffer av dette. Det han nesten har unngått i Milan dog, er røde kort, 1 på halvannet år er markant nedgang fra tiden i City, men 19 gule kort er ikke bra, liten tvil om at det kan være et problem.

Her må jeg personlig si at det bekymrer meg litt; både arbeidsinnsats og gule kort, 10-12 gule kort per sesong er i overkant, selv om vi har spillere nok til å kunne klare oss uten under karantener, er det litt vel mye. Jeg tror dog disse to punktene er to av de viktigste når Brendan setter seg ned med Mario, og jeg håper dette kan bedres, ellers er det et klart minus.

I spillestil har Mario vist at han ønsker å være en leder i Milan, noe han aldri fikk vært i City, og Adnan forteller at han har bært mye ansvar. Han startet forykende, og var fantastisk den første halve sesongen, mens han i fjor dalte noe, men dette var godt hjulpet av mange middelmådige spillere rundt seg, sier Adnan. Han innrømmer at han er stor fan av Mario, men at Rodgers håndtering av spissen høyst sannsynlig vil være det avgjørende for om han blir en virkelig hit, men det hadde ikke overrasket Adnan mye om Mario virkelig slo til på det han mener er et meget sterkt Liverpoollag. Mario har begynt å skyte mye de siste åra, men har jo også en voldsom skuddfot, men det hender jo at han bare skyter og skyter, men noen ganger sitter den jo også så til de grader, som i dette fantastiske avgjørende målet mot Bologna som Adnan sendte meg, som bare må deles:

Akkurat dette med skuddfoten ser jeg på som veldig positivt. Ikke at han skal fyre så mye som i Milan synes jeg, men det er et våpen til mot lag som ligger lavt og parkerer bussen; både til å kunne skåre fra distanse, og være en trussel slik at lag må gjøre noe med det, og det kan skape rom til mer av det vanlige spillet vårt. Frisparkfoten til Mario er noe jeg også ser veldig frem til, han har så mye ferdigheter her at det er skummelt, han kan både skyte knallhardt i krysset med strak vrist, bøye den over i korthjørnet eller i langhjørnet, mye forskjellige våpen her altså. Her er en video også av alle hans seriemål for Milan i fjor, en del fantastiske der, bl a et par vakre frispark:

Til slutt måtte jeg jo spørre Adnan om hva han og andre Milansupportere tenker om salget, og ikke minst prisen. Han forteller at det er blandede følelser blant Milansupporterne, mange mener det er greit, men mange mener også man gjerne kunne sett han minst en sesong til og sett hva han hadde fått til. Mye avhenger av om det hentes inn en god erstatter, og Adnan, og mange med han, er redd for at det ikke kommer inn en toppspiss. Da burde man klart ikke kjøpt, i hvert fall ikke for den prisen mener han, for en spiller som har potensiale til å være helt der oppe.

Min konklusjon når det gjelder Mario, er at han er bra når han er motivert og trives. Han fylte nylig 24 år, og jeg tror han kan være i riktig alder til å finne roen og slå seg enda mer til ro. I Liverpool tror jeg han kan få en del av typene rundt seg som hjelper han med akkurat det, og finner han tonen med et par av de andre gutta, tror jeg dette kan bli veldig bra. En vill fysikk, stort reportoar i avslutninger, sikker på straffer og skårer mye på frispark, det er ikke lett å forsvare seg mot han om han er motivert og gidder, så jeg har trua, om ikke nødvendigvis toppskårer, så tror jeg han kan bidra med et sted mellom 10 og 25 mål over en sesong, og da kan det bli virkelig bra. I tillegg er jo summen latterlig bra for oss, og lønna det ryktes om også absolutt overlevbar, med en del avhengig av å levere og oppføre seg, smarte trekk igjen fra vår kjære klubb.

Adnan avslutter med en fin hilsen, og vi ønsker han og Milan også lykke til i sesongen og håpe de får en oppsving, så får vi se om han kanskje får rett i mai: «Takk for intervjuet, og gratulerer med Super-Mario Balotelli. Ønsker dere Liverpoolsupportere masse lykke til i Premier League. Kanskje Balotelli skyter dere til gull.»

En ting er sikkert; uansett om Super-Mario skyter oss til gull, om han slår til eller ikke, så kommer det neppe til å bli kjedelig. Og som supporter må jeg si at det også er ganske morsomt, en artig skrue er han jo, og jeg tror vi kommer til å ha det mye moro med han, håper bare det både blir sportslig og ellers!

Velkommen til Liverpool, Super-Mario!

One Response to Intervju med den norske Milan-presidenten (med videosnacks!)

 • Morten sier:

  Den nye Shankley, eller BR, har psykologiske ferdigheter nok til å få en mann utav Mario. Kanskje han kan hjelpe ham til å finne noen skikkelig «sopper», så Mario blir – og forblir – en Super Mario. «Soppene» kan være at her er han del av et kollektiv som gir 100 % for hverandre og for drakta, fra vaskedama til BR. Henry lovet BR penger til å bygge et lag som kan hanke i gull, og det løftet har han holdt, det er mer enn hva vi kan som om cowboyene fra Texas. Vi har hanket inn mange gode spillere. Aberet er vel at de kan trenge èn sesong på å venne seg til både stil, kampprogram og lagkamerater for å kunne gjøre den store forskjellen. Det er mange nye, og de skal venne seg til alt, og lagkamerater. Så om vi bare havner på 4 plass i år, så tror jeg BR er i stand til å få Mario til å skjønne dette, sånn at vi neste år har en spiss som «nesten» er en ny Suarez, og et spisspar i Sturrigde og Mario som ingen matcher. Bak dem ligger det to ekstreme hurtigtog, og en brasiliansk magiker.Bare forsvaret sitter, så ser jeg ikke mange lag som IKKE vil få problemer med Liverpool etterhvert. Det er vel ikke løse ord, når man ser egenskapene til spillerne, og de er SÅ UNGE. Hva Sterling kan gjøre om 2-3 år, eller Coutinho, Origi, Can, det er bare å fortsette….Mario kan bli den «voksne» faktoren i angrepet, som driver dem mot mål..who knows.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...