Hold deg oppdatert
Arkiv
Tanker om sesongen

Brendan klar for nytt år i gammelt bildeDa er vi her igjen, VM sørget for at tiden gikk fortere enn vanlig, og nå er det kun noen dager til det igjen smeller. Det har muligens aldri vært så vanskelig å tippe hvordan ligaen ender når vi er i mai 2015. Men likevel skal jeg være så dristig å prøve å tippe.

Vi har mistet Suarez, vi kan ende opp med et tosifret antall nysigneringer og de siste treningskampene viser prov på at gutta er der de skal være både fysisk og teknisk. Artikkelen spår utfall av hva vi kan forvente, og hvilke nysigneringer artikkelforfatter tror vil slå gjennom dennne sesongen.

Treningskampene – har de gitt noen indikasjoner?

Det kan være lurt å ikke dømme treningskamper til å være fasitsvar på hvordan sesongen vil starte, men vi har i år hatt en pre-season basert på en turnering med gode lag, noe som har ført til at Brendan i større grad har brukt en tilnærmet lik førsteellever i store deler av treningskampene.

Det har vært mye positivt å se, litt snublete i starten da det ble brukt mye unggutter, men i International Champions Cup gikk det riktig så bra, om vi ser bort fra andre halvdel av finalen. Det ultimate klimakset var sist mot Dortmund, hvor Liverpool viste seg fra sin beste side, både offensivt og defensivt. Den viktigste bekreftelsen var å holde nullen, spesielt når man møter et såpass godt offensivt lag som Dortmund(som forøvrig slo Bayern 2-0 i går).

Hvem vil være dominante for Liverpool denne sesongen?

Åtte nysigneringer og flere på vei inn – Lallana, Lovren, Lambert, Can, Markovic, Manquillo, Moreno og Stewart, alle gode navn, enten for starten av sesongen, eller sett med langsiktige øyne.

Lovren tilfører oss mer muskler, smartness og engasjement for å spille for klubben. Han passer perfekt inn med navn som Skrtel, Sakho og Agger, sistnevnte kan vi fort miste, men Lovren gir oss håpet om at vi også defensivt kan briljere i årets sesong. Agger er for mye skadet, men har hatt denne rollen før. Duoen Sakho/Skrtel er skremmende, begge er avhengige av å ha en smart stopper som utfyller dem, så de kan være villbasser i midten og skremme de offensive spillerne de møter.

Lallana har bevist over flere år at han er en krutt Premier League-spiller, jeg vet han kommer til å levere, men syntes det var noe dyrt for en spiller som er mye skadet og i utgangspunktet er i andrerekke bak Sterling og Coutinho. Han kommer dog avgjøre mange kamper for oss i år, så ordene vil nok bli spist opp etter hvert.

Markovic er det bare å glede seg til finner seg til rette i klubben, han har dessverre blitt skadet i oppkjøringa, men vil nesten garantert vise seg som en stjernesignering i årene som kommer. Han får nok et innhopp mot Southampton, så lenge han er med i troppen og med de ekstremferdighetene han har i fart og generelt i det offensive spillet – vil han fort bli en favoritt hos mange.

For å svare på spørsmålet avsnittet handler om, så tror jeg de som kommer til å være avgjørende vil være de som var i klubben i fjor(pluss Lovren, evt. andre nysigneringer). Raheem Sterling og Jordan Henderson er fort de som vil skille seg ut i undertegnedes øyne, og det blir veldig spennende å se om Coutinho klarer å ta det siste lille steget vi alle venter på, som omhandler siste tredjedel av banen. Den formen han har vist i sesongoppkjøringen gjør det klart at det bare er å sette seg tilbake og glede seg, han kunne fort vært den som sørget for at gullet ble hos vertslandet i den formen han er i nå.

Debatt: Hvem tror du starter mot Southampton?

Dette er de elleve jeg tror kommer til å starte på søndag:
Mignolet – Enrique, Lovren, Skrtel, Johnson. Gerrard, Hendo, Allen, Coutinho, Sterling og Sturridge.

Hva forventer jeg av sesongen som kommer?

Alt starter med Southampton hjemme, før vi får to vanskelige bortekamper mot Man City og Tottenham. Går det skeis i de tre kampene, så kommer vel hylekoret frem, men med tre poeng i første, og minimum ett poeng i hver av bortekampene, bør vi være fornøyde.

Den store debatten blant Liverpool-fans denne sommeren har vært om alt raser etter salget av Suarez og om det kommer til å være avgjørende for å falle utenfor topp-fire(eller vinne serien for den saks skyld). Å ha Suarez på laget gjør at motstanderlaget må legge opp taktikken rundt å stoppe han, men klarer gutta å opprettholde sitt offensive spill, så tror jeg ikke vi kommer til å savne Suarez så mye som mange av oss har vært redde for hittil. Savnet dere Suarez da dere så Dortmund-kampen? Alt hadde selvsagt vært best om han ble, men når alt er som det er, så får vi bare håpe at gutta klarer å være utholdende gjennom hele sesongen, være någenlunde skadefrie og prioritere riktig når kampene kommer som løv på høsten. Personlig tror jeg hele ligaen vil bli avgjort i hvem av topplagene som er best mot de andre topplagene, og jeg mener at Chelsea, Arsenal, Manchester-klubbene og Liverpool kan vinne serien, og da er det ikke enkelt å tippe topp-fire-lagene engang. Det sier sitt om sesongen som kommer.

Jeg forventer at vi vil være der oppe lenge, og høyst sannsynlig gjennom hele sesongen. Spørsmålet er hvilke lag som blir «uslåelige» og hvilke som avgir mye poeng, det er vanskelig å spå, og mye omhandler god gammeldags flyt. Jeg tror vi igjen vil være seriens mest offensive lag, og at vi igjen runder 100 mål. Gjør vi det blir det topp tre.

Med en Mignolet i toppform, et forsvar med Lovren i spissen, en pasningssikker og bevegelig midtbane og SCS på topp, vil gjøre at laget er med hele veien – skader og hardt kampprogram kan være avgjørende for at sesongen blir en fiasko. Det vet også Brendan, noe som har ført til så mange signeringer denne sommeren, for å bygge bredde i troppen, så gutta er best mulig rustet for å spille +/- 50 kamper.

Er det lov å være optimistiske?

Selvsagt! Sølv i fjor, Brendan har full kontroll, laget spiller som han ønsker, han kjøper spillere som passer inn i filosofien og det er stor entusiasme i spillertroppen. Det kommer til å koke på Anfield i år, og det er ikke mange som vil ta poeng der og dæven hvor stort det blir å oppleve Magic Nights at Anfield igjen.

Premier League topper seg sesong for sesong, de dårlige lagene blir bedre og topplagene blir vanskeligere å skille fra hverandre. Noe sier meg at dette er sesongen i nyere tid hvor motstandersupporterne har mer tro på Liverpool, enn oss selv. Liverpool er fryktet blant motstanderne og det med god grunn. Noe sier meg at det blir spennende å være Liverpool-supporter i mai neste år.

Hva tror du selv, er det det lov å ha trua på gull, ikke bare håpe?

2 Responses to Tanker om sesongen

 • Ivar sier:

  Blir spennende. Tror på topp 4 i år også men kanskje ikke så høyt som 2 plass, Men jeg stoler på Rodgers og at han får inn en ny bra spiss som kan være med Sturridge. Det er veldig viktig.

  Nokså enig med startoppstillingen til Tony Holm. Men håper på Flanagan istedenfor Enrique. Eventuelt Johnson ut på venstre.

 • Totto Holm sier:

  Mignolet
  Johnson – Lovren – Skrtel – Enrique
  Hendo – Gerrard – Can
  Sterling – Coutinho
  Sturridge

  Får Sturridge spille flest mulig kamper, blir det mange mål. Blir vel mange mål fra Henderson, Gerrard, Sterling, Lallana og Coutinho. Lambert og Markovic kommer nok til å putte en del sammen. Jeg har troen på topp 3, minst. Men som Tony sa, når CL og FA Cup kommer bankene på døren, så blir det tungt. Men har troen på at BR gjør smarte og taktiske omrokkeringer i laget, så det burde gå som smurt. Gleder meg til PL start! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...