Hold deg oppdatert
Arkiv
Tottenham 0-3 Liverpool – Back in business

Gutta jubler etter straffescoringenMed de glade minnene fra tilsvarende oppgjør i fjor i bakhodet er forventningene til dagens kamp skyhøye, to lag som liker å angripe og et hjemmelag i form, mot het hevnlystent Liverpool som tapte mot Man City sist.

Et par lag har full pott hittil, så viktigheten av tre poeng er stor for Liverpool sin del.

Liverpool gjør flere endringer fra kampen sist, og følgende elleve gikk ut for Liverpool på White Hart Lane; Mignolet, Moreno, Lovren, Sakho, Manquillo, Gerrard, Hendo, Allen, Sterling, Sturridge og Balotelli.

Første omgang:

Det tar kun et par minutter før Balotelli får sin første store sjanse i Liverpool-trøya, Sturridge legger inn fra venstre og Balotelli er på blank goal, men header utenfor. Der kunne vi fått en drømmestart for italieneren.

I det åttende minutt smeller det, Jordan Henderson viser at han vil herje på WHL igjen, vinner ballen fint på midten, spiller til Sturridge og går på løp. Får ballen fint, og i blinde spiller han en pasning foran til Sterling som setter ballen i mål. En herlig start for Liverpool og 0-1.

Liverpool er best den første halvtimen, det offensive presset er solid, og Tottenham får til lite, selv om de er med i matchen.

Omgangen kan slutte på verst mulig måte, Lovren og Sakho går opp i samme duell og taper, Chadli er alene gjennom, men en dårlig avslutning og en god redning fra Mignolet gjør at det ender opp i corner.

Første omgang er en positiv opplevelse, trykket som vi manglet mot City er tilbake, gutta spilte sammen, presset sammen og beveget seg for hverandre, og flyten i angrepsspillet var bra. Mye positive takter og vi gleder oss stort til andreomgangen.

Andre omgang:

Omgangen starter jevnt, men Liverpool fortsetter det gode presset og Tottenham sliter med å skape gode sjanser. Det skal ta i underkant av et fem minutter før kampen eksploderer, Allen blir frispilt i feltet, rykker forbi Dier, som napper i drakta til Allen. Allen er rutinert og legger seg flat, og dommer Dowd mener han må blåse straffe. Den tas sikkert som vanlig av Captain Fantastic, og 0-2 er et faktum.

Ti minutter senere skal Moreno vise seg frem; Vinner ballen av Townsend som gjør sin første involvering dårlig, løper fra midtstreken og den vanligvis så temposterke Townsend har ingen sjanse til å følge Moreno, som fører ballen til sekstenmeteren. Her mener han det er like så greit å skyte, noe som er mer enn smart, ballen spretter innom stanga og inn til mål. En vanvittig enkeltmannsprestasjon fra Moreno, som viser at vi har fått en venstreback av dimensjoner. Minner mye om målet til Riise mot Everton, vi får fort en ny Riise + i Moreno, som generelt spilte en vanvittig god kamp for Liverpool.

Etter scoringen gjør Liverpool et dobbeltbytte, Can og Markovic erstatter Allen og Balotelli, gode bytter fra Rodgers, og en godkjent start for Balotelli som burde hatt en eller flere scoringer i dag.

Det virker som Tottenham har gitt opp nå, Liverpool ligger dypere og kampen har roet seg mange hakk.

Raheem prøver seg på det eksepsjonelle igjen, dribler tre mann i Tottenham-forsvaret, men avslutningen virket som en liten gave til keeper Lloris.

José Enrique får sin første kamp for året, og erstatter Sterling når det er noen minutter igjen av ordinær tid.

Kampen ender med 3-0 seier til Liverpool, en imponerende kamp hvor Tottenham ble holdt tilbake pga et offensivt og aggressivt press fra Liverpool. Forskjellen fra kampen mot City er at vi nå så et kollektiv, sist var det elleve mann for seg selv. En herlig omvending, en deilig revansje og fantastisk å sette Tottenham på plass etter at de har vært litt høye på seg selv etter seriestarten. Nå er det en liten landslagspause, før det er kamp på Anfield mot Aston Villa neste lørdag

Spillerbørs:

Mignolet: 7 – Meget solid, tilbake til det gamle. Fikk ikke mange skuddene på seg(kun Chadli i første?), hvor han gjorde jobben bra. Ellers trygg og flink til å kommunisere. Kunne likesågreit gitt en tier for det var ingen feil.

Moreno: 9 – For en solid match, gjør alt riktig defensivt, og veldig god offensivt. Har en fart som kanskje kun Sterling og Markovic kan matche på laget, et par fantastiske taklinger og et nydelig mål. Skulle hatt bestemannsprisen, men det skjer mye på høyresiden i første omgang, noe som gjør at en annen får BB-prisen.

Lovren: 8 – Tilbake i slag igjen, etter en noe svak kamp sist. Gjorde et par grove feil i første omgang, men ryddet det stort opp selv, da er det på en måte greit. Bunnsolid i andreomgang, men har til tider litt kommunikasjonsvansker med Sakho.

Sakho: 7 – Skulle kanskje hatt en åtter, for det var bra det her. Litt surrete i starten av kampen, men når varmen bredte seg utover den store kroppen var han tilbake i slag. Såpass god match at Skrtel muligens blir benket til neste kamp.

Manquillo: 6 – Kampen sett under ett var det for mye opp og ned. Går fra å være bunnsolid, til å henge litt etter. Gjør noen grove feil han og, men som Lovren er han flink til å rydde opp selv. Litt het i toppen og får igjen gult, men plassen er ikke truet, det er mye positivt å se fra denne kanten.

Gerrard: 8 – Var sjef i dag, involverte seg hele tiden, strødde pasninger som en helt, motiverte gutta og var knallhard i taklingene. Fus i alt og leverer med dødballsfoten, var sikker på straffen. Herlig match av kapteinen vår.

Hendo: 8 – Første omgang var meget meget bra, fant tilbake til ballvinneren igjen, var avgjørende på første scoring ved å vinne ballen og ha assist, og er solid gjennom hele kampen, selv om han blir mer usynlig i andre.

Allen: 7 – Bedre enn sist i mine øyne, men syntes fortsatt han er for svak i offensivt spill, virker som han har mistet evnen til å plassere seg like godt som han har vist tidligere. Men godkjent +, gjør mye viktig som ikke man ser lett, men det forventes litt mer. Helt riktig at han blir byttet ut, men tror han har plassen mot Villa igjen.

Sterling: 9 BB – Moreno fortjener den fordi han ikke har fått den enda, men skal man se kampen under ett, er Sterling banens beste. Finner rom offensivt, utrolig selvsikker i driblingen og gjør seg selv spillbar til enhver tid for lagkompisene. Når Sterling er god er det virkelig vakkert å se han spille fotball, det er bare å holde det gående, vår viktigste angrepsspiller om dagen.

Balotelli: 6 – Ikke verst dette, ser han mangler touchen, ser ut som han har spilt lite fotball i det siste. Når det er nevnt kommer han til flere sjanser, som han burde satt og får et par smeller som setter han litt ut av kampen. Blir byttet ut sammen med Allen, men det er ingen tvil om at Balotelli kan vise seg å bli en veldig viktig spiller for Liverpool denne sesongen.

Sturridge: 7 – Også et steg opp, får involvert seg mer når han har en makker på topp, er sjanseskaper enn avslutter denne matchen, men det gjør ingenting når man vinner 3-0. God kamp, vi kommer til å se mye mer fra Sturridge nå som han har selskap der oppe.

Hva sier du om dette, kan ikke være annet en fornøyd etter en slik forestilling? 

4 svar til Tottenham 0-3 Liverpool – Back in business

 • MortenH sier:

  Min mening: Sturrigde uroer meg. Han virket skarpere i fjor, en stjerne som var i ferd med å virkelig begynne å gnistre. Nå ser det ut som om siktet er uskarpt, usikker på hva det kommer av, men håper BR kan få styr på det. Sturrigde har jeg forøvrig aldri skjønt helt, han virker mer som en Sturrigde fan enn Liverpool fan, men okke som. Sterling ser ut til virkelig å ta det neste steget, nå mangler det bare erfaring og arroganse, det så ut som om han ble overrasket over sin egen dyktighet i går (klarte jeg virkelig å drible av 3 forsvarere???) og ikke fant ut om han skulle skyte, vippe, finte eller i det hele tatt sentre den bort til Ilori. Han valgte det siste 🙂 Laget i sin helhet ser ut som om det begynner å sette seg litt nå, et par kamper til nå, og vi bør være skikelig i siget. Jeg er skeptisk til CL, at det kan forstyrre rytmen i PL, men det kan også gi en booster…

 • Leiv sier:

  Flott seier! Flott å se Allen fremfor Lucas denne gang, forbedring. Men blir bare mer og mer imponert av Henderson og Sterling. Førstenevnte kan bli en fremtidig sjef på midtbanen til LFC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...