Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 1-1 Everton – Nakent resultat i en god prestasjon

Kapteinen eller Balo - det er spørsmåletMerseyside Derby, populært kalt The Friendly Derby, kampene inneholder som oftest mange mål og kort, og med et temperament av en annen verden blir det ofte morsomt å se på både for den subjektive, men også den objektive supporter. Vennligheten ligger sjeldent på banen, ihvertfall ikke i de 90 minuttene kampen pågår.

Liverpool er i en liten formdal og ønsker på det sterkeste å rette på det i dag. Everton har scoret mange mål, men også sluppet inn flest mål hittil i år. Lukaku, som erfaringsmessig er glad i å score mot Liverpool, har startet formen sin. Ingen tvil om at det blir spennende i dag. Liverpool starter med et spennende mannskap, og disse elleve startet kampen; Mignolet, Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Henderson, Lallana, Sterling, Markovic, Balotelli.

Første omgang:

Det tar ikke et minutt før den første taklingen som fører til et farlig frispark inntreffer, Gareth Barry er for sent ute mot Adam Lallana, og frisparket skal tas fra ca tjue meter. Balotelli får prøve seg, men skyter rett i muren.

Etter åtte minutter holder Liverpool trykket oppe, alt ender i et skudd fra Sterling som går i hånda på Barry, det ser ut som ballen hadde gått i ansiktet hans, vanskelig situasjon å bedømme selv om hånda var veldig høyt i luften og vi har sett det har blitt blåst straffe på lignende situasjoner mange ganger før. Mange der ute som mener det burde vært straffespark. Barry lager et frispark sekunder senere, hvor Balotelli skyter fra 30 meter. Howard får problemer, og må gi corner. Gerrard prikker Lallana på corneren, men Howard er fint nede og redder.

Det første kvarteret er innholdsrik, Liverpool er klart best og skaper mye med et bra trykk fra begge sider. Sterling har vært et aktivum, og selv Skrtel har vært fremme og prestert som hovmester, gutta har virka pigge hittil. I det andre kvarteret i første omgang roer det seg litt mer, Everton spiller seg mer inn i kampen, men begge lag sliter med å skape store sjanser.

Balotelli kunne blitt kampens første målscorer om han hadde vært litt høyere på et innlegg fra Moreno. Henderson spiller en nydelig stikker til Manquillo minuttet senere, men innlegget blir litt for upresist. Backene er med i kampen med andre ord.

Mot slutten av omgangen stjeler Hendo en pasning fra Barry, han spiller til Sterling som er på løp, men igjen redder Howard til corner som det ikke blir noe av.

Martin Atkinson blåser av til pause, stillingen er 0-0, noe Everton bør være mest fornøyd med, selv om Liverpool sliter med å skape store sjanser man hopper i stolen av. Adam Lallana har vært nærmest med en heading, og Howard har blitt testet ved flere anledninger. Liverpool har vært gode, de har spilt ut ut Everton gjennom hele omgangen, og det er kun det lille ekstra som mangler før det første målet kommer på Anfield. Det har vært mange gode på Liverpool, enklere å finne de som sliter enn å ramse opp de som har vært gode.

Andre omgang:

Det tar litt over et minutt før en ny straffesituasjon oppstår, Balotelli går i bakken, men dommer blåser ikke trass protester fra Liverpool-spillerne. Det første kvarteret i andre omgang er ganske kjedelig, og etter et kvarter kommer Coutinho inn for Markovic for å skape mer trykk fremover.

Og trykk blir det, Coutinho blander seg umiddelbart inn, Liverpool sliter med å spille seg gjennom, men etter hvert blir Balotelli felt rett utenfor sekstenmeteren. Balotelli vil selv ta frisparket, da tar Liverpool-fansen tak og synger etter Steven Gerrard. Da stiger Captain Fantastic selvsagt frem, og skyter frisparket innom fingrene til Howard og i mål. Anfield eksploderer og Liverpool er i ledelsen.

Balotelli får en fantastisk mulighet minuttet etter scoringen, men klarer ikke å omsette innlegget fra Sterling i mål.

Rickie Lambert erstatter Balotelli når det er noen minutter igjen av ordinær tid. Balotelli har jobbet bra i dag, var litt rusten i starten, men ble bedre utover i kampen. De siste tjue minuttene la han i arbeid som satt seg i hjertet på The Kop og mange av oss andre.

3 minutter legges til, Everton har ballen, Lallana holder presset, men Everton beholder ballen. Everton legger inn et par ganger, Lovren klarerer, men Jagielka er på skuddhold og får drømmetreffet og ballen går sikkert i 100 kilometer i timen og utagbar for Mignolet.

Everton vinner ballen igjen når det nærmer seg tredje minutt av ekstratiden, Lukaku vinner et frispark ved hjørneflagget, Moreno får gult og frisparket ender i at Baines prikker Barry som flikker den utenfor.

Kampen ender uavgjort, Everton klarer å tilrive seg et poeng – og det føles ut som et ran når Jagielka scorer på slutten. Gutta fortjener skryt for hvordan de spiller gjennom hele kampen, det eneste som mangler er det lille ekstra på topp, noe som fort kan løse seg når Sturridge er tilbake(bør være ganske nærme nå).

Det er mange som fortjener skryt i dag, og spillerbørsen får prate for seg selv, det var en solid prestasjon, selv om resultatet uteble, var det et stort steg opp etter noen dårlige prestasjoner i de siste kampene. Nå kommer det tre matcher hvor kun ni poeng er akseptabelt, så får vi se hva som bor i gutta.

Spillerbørs:

Mignolet: 6 – Ikke mye å gjøre i dag, da blir det en objektiv karakter. Ikke noe å gjøre på scoringen.

Moreno: 7 – Bra kamp, er ofte med, plasserer seg godt defensivt, men spesielt på overganger er han farlig. Når kjemien blir sterkere kommer det til å bli veldig moro å ha Moreno på banen.

Skrtel: 7 – Var veldig god i førsteomgangen, ble nok litt preget av en overtråkk, men klarte seg veldig bra gjennom hele kampen. God dialog med Lovren.

Lovren: 7 – Solid gjennom kampen, litt anonym i første omgang(forsåvidt positivt), men viktig i jobben i å holde Everton vekk fra Mignolet. Har headingen som ender i beina på Jagielka.

Manquillo: 6 – Også anonym gjennom store deler av kampen, er veldig tilstedeværende når han først er i spill, men har en tendens til å bli borte.

Gerrard: 7 – Var ikke helt med i dag, men kom seg utover kampen. Pasningsfoten var eksemplarisk som alltid. Høydepunktet var frisparket, «kallet fra publikum», en god prestasjon fra kapteinen og sikret et plusspoeng på børsen.

Henderson: 8 BB – Spesielt god i første omgang, bryter spillet ved flere anledninger og er aktiv i det offensive spillet. Blir litt borte i andre halvdel av andreomgangen, men med litt mer nøyaktighet hadde det blitt flere assist på Hendo i dag. Løper som en gud, bruker mye tid på å motivere andre og bruker hodet riktig i de fleste situasjoner.

Sterling: 7 – Er aktiv og gjør seg spillbar til tider, men i dag var han ikke like opptatt av å være spillbar og en sentral del av det offensive spillet. Virket som han trivdes best på kanten, kan være at han er sliten etter et hardt kampprogram i det siste. Kan fortsatt ikke ta fra Sterling at han er en viktig del av det offensive spillet, og gjør helhetlig en god kamp.

Lallana: 8 – Er litt het i hodet i starten av kampen, men kommer seg til et par gode sjanser i første omgang, og legger ned antall kilometer som nærmer seg Hendo sitt nivå. Er overalt på banen og løper stort sett med full fart hele veien. Fortjener kanskje BB-prisen, en scoring hadde sikret det. Det kommer mye fra denne mannen fremover.

Markovic: 5 – Skaffer noen cornere og gjør noen bra involveringer, men imponerte lite den timen han fikk.

Balotelli: 7 – De siste tjue minuttene sikret en god karakter, det var en kamp med utvikling. Ikke nok at han overrasker med å jobbe så mye for laget, men tar en del smeller og kommer til mange avslutninger. Hodet er ikke helt venn med skuddfoten enda.

Hva sier du, om vi er bort fra resultatet, det var mye positivt å se på banen i dag?

5 svar til Liverpool 1-1 Everton – Nakent resultat i en god prestasjon

 • Stein Tangen sier:

  YNWA blir ein lang høst uten noen som kan putte kula i mål for oss.Vi klarer ikke å avgjøre kamper og da kommer dette som skjer i dag til å gjenta seg.

 • Totto Holm sier:

  I dag er nok Tim Howard banens beste. Fikk ikke med meg hvem som offisielt ble det, men lagets beste er i mine øyne Lallana. Har ikke helt hatt troen på han i Liverpool, men i dag viste han meg en side jeg er imponert over. Syntes Henderson var veldig god i dag og.
  Må innrømme at det var godt å se Coutinho ute på banen igjen. Ble skuffet over innsatsen hans før han ble skadet, men kan hende det er Coutinho som skal hjelpe oss med å snu den dårlige trenden de siste kampene. Er overall meget fornøyd med dagens kamp 🙂

 • Leiv sier:

  Fremgang, men alikvel skuffet. Skulle vært 3 poeng igår. Skulle hatt Steve Clarke enda i klubben..

  Likte midtbanen med Henderson, Gerrard, Lallana. Sistenevnte som har imponert meg de to siste kampene, gleder meg til han er i skikkelig kampform.

  Mignolet 7

  Manquillo 5
  Skrtel 7
  Lovren 7
  Moreno 7

  Henderson 8
  Gerrard 7
  Lallana 8

  Markovic 5
  Balotelli 5
  Sterling 6

 • Leiv sier:

  Forøvrig latterlig kritikk av vår kjære legende Carra. Ja, Mignolet har ikke vært like kvass de 6 første kampene i år. Kanskje han trenger konkurranse, men det er helt klart forsvaret som ikke henger sammen. Spesielt når Sakho er med..

  Ingen hadde tatt det skuddet der, klasse mål.

 • MortenH sier:

  Kritikken til Carra er nok basert på alle kampene han har spilt, ikke bare den siste.
  Forøvrig morsomt å se Liverpool spille The Liverpool way igjen, gøy å se når de «fosset» fremover, da er det bare klampen i bånn og fullt trøkk, bare det siste kneppet i siktet som skal skrus inn nå, så kan det bli 4 plass i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...