Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Hva tenker du nå Brendan?

gjestDa har vi mottatt et nytt gjesteinnlegg – «Hva tenker du nå Brendan?» og det tar for seg sesongstarten samt veien videre.

Vi ønsker en debutant velkommen som gjesteskribent og vi håper vi mottar flere bidrag fra den kanten, take it away Simen Thomassen:

Hva tenker du nå Brendan?

Brendan Rodgers, du førte vårt elskverdige lag til en respektabel andreplass på tabellen sist sesong. Du fikk laget til å prestere over alle forventinger, og løpet hold nesten helt ut.
Det var kun tilfeldigheter som gjorde at vi ikke vant tittelen, du var så nære Brendan. Du var så nære med å skape en magi, vi alle røde supportere av Liverpool ville ønsket å se.

Du fikk Suarez til å bli en av verdens desidert beste spillere, du fikk et kollektivt godt Liverpoolag tilbake til der de hører hjemme, nemlig det gjeveste selvskap, bedre kjent som Champions League.
Du var så nære med å hente tittelen «hjem», og gi Gerrard den ære å løfte pokalen alle drømmer om å løfte. Du har innført et variende offensivt system, tatt til deg fra de beste trenerne som Mourinho og Guardiola, kjøpt spillere du hadde stro tro på, som du ga tillit til og de har vist seg tilliten verdig.
Sturridge og Coutinho er prakteksempler, kjøpte spillere som ikke hadde tillit i deres daværende klubb, lot de føle seg velkomne til klubben og til ditt store prosjekt, å få Liverpool tilbake til toppen, der de hører hjemme.

Forrige sesong var virkelig bare et eventyr, å se Liverpool så gode gjorde livet så mye lettere, det var bare fantastisk. Spillerne bøttet inn mål hver eneste kamp, nesten før det var spilt fem minutter.
Suarez var fenomenal, Sturridge hadde sin beste sesong noensinne, Gerrard og Henderson briljerte på midtbanen, mens unge Raheem Sterling vokste enormt som spiller.
Man fikk bare ikke nok av 5-0 seiere og 4-0 seiere mot Tottenham, og Everton også, 5-1 seier over Arsenal, slo Manchester City og det var bare et eventyr.
Lenge hadde man håpet på å vinne ligaen, når Coutinho’s skudd gikk inn i målet, 3-2 mot selveste Manchester City trodde de fleste det var avgjort. Kampen mot Norwich hadde selvsagt noe å si den også, og det var da «Captain fantastic» Steven Gerrard kom med tidenes «jinx» da han sa: «This will not f*cking slip«.

Akkurat de ordene skulle Steven få inn med teskje, da han ironisk nok skled mot Chelsea på stillingen 0-0 i tredje siste runde, som førte til tap, og da glapp ligatittelen også.
Det var det minste lille håp igjen for oss fans med den røda drakta i hjertet at Manchester City skulle tape en av sine tre siste kamper, men akkurat som et klasselag ville ha gjort det, kontrollerte City inn pokalen, mens Liverpool gikk på nok et «tap» mot Crystal Palace hvor man ledet 3-0 og det endte 3-3.

I sommer skjedde det alle fryktet. At nemlig Luis Suarez skulle forsvinne fra klubben, han ble kjøpt av Barcelona for en svimlende sum av 750 millioner kroner.
Liverpool brukte en god del av disse pengene til å investere i unge spillere, for fremtiden, og noen få rutinerte spillere kom inn. Liverpool har virkelig åpnet svakt denne sesongen, med tap for blant annet Basel, West Ham og Aston Villa, og man måtte virkelig slite for å slå QPR, uavgjort mot Everton, og rundspilt av Real Madrid og Manchester City.

Forrige sesong hadde vi nok slått noen av disse lagene med god margin. Hva er det som har skjedd?
Å selge Suarez var kanskje ikke det beste man kunne gjøre, men Suarez ville vekk, og dette måtte bare skje. Nå som vi har kommet tilbake til Champions League er jeg enig i det Rodgers har gjort ved å skape en større tropp, eller fått mer bredde i troppen.
Men nå, når Sturridge er skadet mangler vi den store stjernespilleren som kan avgjøre kamper for oss. Vi kjøpte Balotelli, men han har kanskje vært den største skuffelsen av nysigneringene så langt. Dejan Lovren ble hentet inn i midtforsvaret for å tette igjen bakover på banen, men foreløbig har forsvaret vært kun et stort kaos.

Kjære Brendan, i år har du prøvd flere formasjoner uten å lykkes, du har prøvd 4-3-3, 4-2-3-1 og 4-4-2 diamant. Med Sturridge som et alternativ har vi lykkes best med 4-4-2 uten tvil, men uten han har ingenting fungert framover.
Vi har tre spisser, og jeg ser ikke på noen av dem som målscorere. Jeg synes også at forsvaret vårt har vært helt katastrofalt i år, har vi ikke lært noen ting av forsvarspillet fra i fjor? I fjor hadde vi et helt elendig forsvar, det var kun angrepet vårt som reddet oss, heldigvis.

Men i år har vi desverre Sturridge skadet og Suarez solgt, som er 50 mål i minus om du sammenligner med laget fra i fjord. Kjære Brendan, jeg ber deg om å hente inn to klassespillere når Januar overgansvinduet åpner, en verdensklassespiss, som kan score mål, og en god midtstopper som kan tette igjen bakover.

Etter å ha sett en så svak innledning på en sesong som skulle være så håpfylt har jeg bare et spørsmål:

Hva tenker du nå Brendan?

Skrevet av: Simen Thomassen

4 Responses to Gjesteinnlegg – Hva tenker du nå Brendan?

 • Tony Holm sier:

  Godt bidrag, Simen – jeg var selv igang med en artikkel med mye av det samme innholdet som du skriver om, så jeg nøyer meg med en (lang) kommentar.

  Når det gjelder Brendan, så har jeg lagt merke til en stor endring i hans atferd, spesielt om vi sammenligner med i fjor. Han ser medtatt ut, virker som han personlig ikke har det like bra som i fjor, ansiktet hans lyser av alt annet enn den empatiske optimismen vi så i fjor. Hva har forandret seg? Er det trua på seg selv, føler han for stort press etter sesongen i fjor, jobber han for mye, er det noe på privaten? Personlig kan jeg ikke svare på spørsmålene mine, men noe sier meg at det er noe, for gløden til Brendan er i stor grad borte. Ligger det noe i mine antakelser, kan det være en stor grunn til at laget ikke virker like motivert, som de gjorde i fjor.

  Det som skremmer meg mest er at i fjor kunne jeg spå hvilke grep Brendan gjorde, før han gjorde de, og jeg traff oftere enn jeg bommet. I år har det vært mye rart i de taktiske grepene han foretar seg, det virker som han har mistet litt kontroll på seg selv og fremdriften, og det å spå grepene hans føles langt fra enkelt pr. dags dato.

  Det jeg derimot føler meg sikker på, er at det vil gløde av Brendan igjen, og uten en sterk leder blir det vanskelig å prestere for laget. Lederen skaper optimisme og tro, og uten en toppmotivert Brendan, så vil ikke laget prestere optimalt. Det er mulig jeg ser fanden på høylys dag, og er helt på jordet, men den viktigste quick-fixen Liverpool har i dag, slik jeg ser det, er Brendan sitt lederskap og hans indre motivasjon i arbeidet. Få Brendan tilbake i toppslag, så føler jeg meg sikker på at mye løser seg spillemessig, vi så i de første tjue mot Real at det ligger i dem fortsatt – nå er det Brendan sin jobb til å finne nøkkelen for å finne egen glød, så vil dette smitte over på spillerne.

  Og så det er nevnt #InBrendanWeTrust gjelder fortsatt 100 % i min bok – motgangen ville også komme for Brendan, og med tanke på at vi fortsatt henger med i serien og i CL, så er det ikke den verste motgangen vi kunne opplevd.

 • Totto Holm sier:

  Vi vil reise oss igjen! Spillerne trenger nok (Forhåpentligvis) å vinne et par kamper og kjenne på at det er akkurat det de vil, vinne kamper. Når man går på tap og uavgjort, og en ufortjent seier mot QPR, så er det vanskelig å gi 100%. Nå møter vi Hull på hjemmebane, så går reisen videre til Newcastle på bortebane, deretter Chelsea på Anfield. For om vi skal klare å få noe som helst ut av kampen mot Chelsea, så må gutta være på sine fulle fem, ellers så blir det stygt! Seier mot Hull og Newcastle kan gi oss en stor boost. Som Tony sier (Som jeg nettopp innså selv), Rodgers har ikke helt vært seg selv i det siste… Virker litt «tafatt». Jeg tror nesten alle kan si at BR er PL’s mest sympatiske og «down-to-earth» manager, men jeg får på følelsen at det ikke er den beste løsningen for laget akkurat nå. Vi har et veldig ambisiøst lag som tåler å få høre hvor skapet skal stå, og det er der Rodgers må være. Fortelle de på en konstruktiv måte at laget må ta seg sammen!
  Jeg vet at Skrtel og Lovren kan hvis de vil, samt resten av laget. Laget slipper inn mange mål, så er det defensive som må fikses først. Jeg tror det blir enklere å fikse det forvarsmessige før man får fikset Balotelli…!

  Midtbanen er nesten seg selv, bare litt tregere i tempoet på å komme seg opp i banen. Kampen mot Tottenham, så viste laget at de fremdeles har inne.

  Ang. Balotelli, hvor skal jeg starte? Jeg har fremdeles stor tro på Super-Mario, selv om mange (Inkludert meg selv), forventer MYE mer av han. Men han har ikke noe godt inntrykk av England etter City tiden, kan klandres mye på han, men media elsker å finne alt negativt på gutten. Så selv mot både QPR og Real Madrid, så gir Liverpool spillerne han også mye tyn, men det hjelper virkelig ikke. Han må ta seg sammen, men han trenger hjelp til det også. Vi støtter alltid våre egne spillere!

  Brendan trenger å finne seg selv, få fikse forsvaret, deretter Balotelli, så er LFC fort topp 4 igjen!

  #InBrendanWeTrust

 • Leiv sier:

  Er veldig fornøyd med Brendan Rodgers, virker som en utrolig bra mann. Ser ut til å være godt likt av de fleste på Merseyside.Litt treg start i år pga mye unge nye og skade på f.eks Lallana i starten og Suarez borte men tror vi reiser oss. Håper på storseier mot Hull!

  Få inn Carra til å kjefte litt å trene forsvarerne og kanskje allerede nå se etter en ny spiss i januar.

 • Jake sier:

  Synes det er noe utrolig at det ‘allerede’ ropes på nye spillere. 100 millioner pund ble brukt denne sommeren. (100!!!)
  Brendan fikk tak i de spillerne han ønsket seg (lallana, lovren, moreno), og vel så det.

  hadde vi bare hentet hjem alonso. Han herjer i bundesliga for øyeblikket!! Alonso og Sanchez inn og vi hadde vært i en litt annerledes posisjon. Problemet er at Sanchez valgte arsenal og vi kjøpte de vi kjøpte..
  Derfor må Brendan finne et system som passer disse spillerne. Alle roper på 4-4-2, men når vi innehar spillere med de største kvalitetene på midtbanen må vi spille etter styrkene våre, ikke fortiden og savnet etter suarez

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...