Hold deg oppdatert
Arkiv
Heksejakten på Super-Mario

Balo-artikkel-why-always-meDa har vi mottatt et nytt gjesteinnlegg – denne gangen om Mario Balotelli.

Tittelen er «Heksejakten på Super-Mario’ og tittelen i seg selv beskriver artikkelens innhold. Verdt å lese – verdt å diskutere. 

Vi ønsker en debutant velkommen som gjesteskribent, denne gangen er det Totto Holm – velkommen skal du være. Ordet er ditt, Totto.

Da Balotelli signerte for Liverpool 25. august, var følelsene så mangt blant de rødes supportere. Mange mente det var et panikkkjøp av Brendan Rodgers, pga. Luis Suárez avgang til Barcelona, Spania. En del mente vi ikke kunne be om en bedre pris for den Italienske landslagspilleren, og enda fler mener vi burde heller gitt et forsøk til å hente Wilfred Bony, Radamel Falcao, Marco Reus, Edison Cavani, og listen fortsetter å rulle.

Mange engelske rapporter i diverse aviser mener at Rodgers hadde blitt så kritisert ved valg av spillerkjøp. Mange mener vi gav blodpriser for b.la. Markovic, Lovren og Lallana. De samme kontorrottene, som har en utdannelse i journalistikk, prøver å skape overskrifter ved å uttale seg i et tema de har null peiling i, og det er fotball. De har imidlertid stort engasjement i å skrive om fotball, grunnet overskrifter og mye PR. Jo mer PR, jo mer penger i deres lomme, og mer av deres avsnitt og «reportasjer» går i trykk.

Mario Barwuah Balotelli har selv sagt han hadde en veldig god velkomst i Liverpool. Han følte seg hjemme, noe han ikke hadde gjort på lenge. Han har snakket mye om Inter og Milan tiden, der han selv sa i et intervju at han ofte ble mobbet grunnet hudfargen, og det fikk han til å føle seg alene og innesluttet. Så kommer han til Liverpool, og starten har som vi alle vet, ikke gått som forventet, verken av Liverpool, supporterne, eller av Balotelli selv.

Det gikk en del kamper uten mål for Balotelli i den røde drakten, før han nettet et mål mot Ludogoretz i Champions League. Allerede da begynte fotballeksperter og supportere å stille spørsmål ved kjøpet av den 24 år gamle gutten. Var det virkelig et bomkjøp, eller vil han tilpasse seg nr. 11 rollen?

Kampene har gått tett i tett i Premier League, fremdeles ingen veldig gode tegn til at Balotelli er villig til å kjempe for laget, at han er villig til å løpe mye. Faktisk ingen go’vilje til å ville score mål for Liverpool. Men det er flust av mennesker som dømmer spillere, mens de sitter med en god, kald Carlsberg rett fra kjøleskapet med potetgull-bollen tett inntil seg. Jeg anser meg selv som en «troende» når det gjelder Super-Mario, kanskje selv til tider litt naiv når alt kommer til alt. Jeg er en som vil forsvare Balotelli i tykt og tynt! Personlig, jeg kan ikke forsvare alt Balo gjør, det er det ingen som kan. Men alt kjøret han får av selverklærte «fotballeksperter» og det offentlige media er grenseløs. Graeme Souness er en av disse menneskene. Jeg vil først og fremst hedre Graeme Souness som spilte for Liverpool i 1978 til 1984, takk for alt du gjorde! Men å sitte på sidelinjen og kritisere en spiller på den måten han har gjort med Balotelli, er ikke greit av en tidligere legende i Liverpool.

Et booking selskap i England stod utenfor Anfield før møte vårt med Hull og ville gladelig gi Liverpool fans bytte av drakt. Hvis noen hadde en LFC skjorte med navnet Balotelli på ryggen, så kunne de bytte sin drakt, til en ny drakt med enten Fowler eller Rush på ryggen. Og et meget interessant bilde på artikkelen til Dailystar, der det står 4 Liverpool supportere som tar av drakten for å kunne få bytte vekk Balotelli versjonen. Dette er et skittent markesføringsstunt, men enda mer forkastelig når LFC supportere snur ryggen sin til en spiller i klubben. Hvor i svingen forsvant verdens beste ordtak: ‘You’ll Never Walk Alone’?

Vi snudde ikke ryggen til Luis Suárez og han BET Ivanovic. Kun fordi han scoret mål for oss, dermed er det verre med Balotelli som ikke gjør noe galt, men sliter for tiden med å score mål?

Bak kulissene jobber Balotelli hardt i treninger, om ikke hardere enn de fleste, og har ved flere anledninger stått igjen på Melwood når treningen er ferdig, og øver på ballteknikk og skudd. Den nye hårsveisen Balo har, er en blanding av The Liverpool Bird og klesmerket «The Warrior». Og Balotellis Instagram er fylt med kjærlighet til Liverpool.

Midtbanelegenden Andrea Pirlo om Balotelli:

«The difference between other players and Mario is that every action he takes is going to be scrutinised.
The media is interested in him, and things he does are going to be highlighted—where perhaps with other players they would not get such a reaction—or maybe even no reaction at all.

There is no question over his talent—I have played with him and I know how good he is and how good he can be. It is the job of the Liverpool coach to manage him in the right way.
He needs to be loved, he needs direction, but most importantly he needs to know that the coach believes in him. If he spends time with Mario—I know he can still go on and be a great player for Liverpool. »
Andrea Pirlo til Daily Mail

Måtte smile for meg selv når Balotelli kom innpå mot Swansea. Kampen var død for Liverpool i 2. omgang. Lambert ut, Balotelli inn. Jeg mener nesten at Balotelli, Coutinho, Borini og Lovren var ene og alene, de som snudde kampen. Endelig scoret Balotelli!
Jeg håper at Mario Fantastico fortsetter å løpe etter forsvarere, løpe ned mot midtbanen for å hente ballen, fortsetter å holde posisjonen som toppspiss. Forhåpentligvis fortsetter den gode historien om Balotelli, gutten som scoret 26 mål på 44 kamper hos Milan.

Alt jeg vil med dette, er at dere godtfolk står bak spillerne i solskinn og regnvær, uansett hvem det måtte være. Men jeg kan ikke unngå det faktum at han tjener mer enn det han for øyeblikket har gitt tilbake. Vi får håpe på at ting ser lysere ut this time around.

Hva syntes du, har det vært en heksejakt på Balotelli, eller han har fortjent den pepperen han har fått? 

Daniel Sturridge har 56 mål og 14 assist på 140 kamper i karrieren. Mario Balotelli har 69 mål og 16 assist på 174 kamper. Man må vel syntes det er veldig likt mellom de. Sturridge er flinkere til å sentre nøkkelpasninger, men når Balotelli finner målformen, så vil de være et farlig angrepsteam. Eller vil de to forskjellige spillestilene bare bli kaos?

7 Responses to Heksejakten på Super-Mario

 • Vegard sier:

  Fabelaktig artikkel, som jeg sku sagt det sjæl, JA det er heksejakt på Balotelli. Hvis jeg hadde visst at det 100 % sikkert ikke hadde innvirkning på Balotelli, Rodgers, eller laget, så hadde jeg ikke brydd meg om heksejakten. Men man vet jo aldri. Jeg vil jo ikke at media skal bidra til å gjøre han dårligere.

  Synes jeg hørte buing da han kom på mot Swansea og, det kan jo hende det har positiv effekt da hvem vet.

  • Totto Holm sier:

   Som du, jeg og omtrent alle fotball entusiaster vet at Balotelli har gjort mye rart i sin tid i England, det kan man ikke benekte. Men Mario har vokst en del siden har spilte for City, og jeg føler litt på at media elsker å skrive om han, selv om han ikke hittil ikke har gjort mye dumt etter ankomsten til Liverpool. Media klarte til og med få dratt frem diskusjonen Swanseas Jonjo Shelvey og Balotelli hadde sammen etter ligacup kampen. Og da mener jeg selv at han var fabelaktig. Det tærer nok på han, slik det ville gjort på enhver.
   Jeg vil legge vekt på at Balotelli og må jobbe for å gi aviser mindre drama
   å skrive om. Er ikke like gøy å skrive om de som gjør jobben sin i ro og mak.

   Jeg personlig hørte ikke buing i kampen ved noen bytter, kun jubel for innsatsen til Lambert når han ble byttet ut 😉

 • Tony Holm sier:

  Gode spørsmål du stiller her, bra artikkel som får en til å tenke. Det er lov å gi beskjed om dårlige prestasjoner på banen, men det stuntet du nevner er forkastelig, og viser at det fins forbedringspotensial i lojaliteten der ute.

  Selv har jeg hatt lite forventninger til Balotelli, men håpet på litt morsomheter og god stemning. Litt synd at det har blitt lynsjestemning fra enkelte, men det er forskjell på kritikk og halvveis utfrysing, og Balotelli merker det nok på kroppen, så får vi se om han blir sterkere av det. Forrige opplevelse bar prov på at noe kan skje, selv om forhåpningene ikke står i taket.

  • Totto Holm sier:

   Helt klart. Balotelli får en heftig ukeslønn, og han SKAL jobbe for pengene. Hittil har han ikke gjort det, så stiller spørsmål til profesjonaliteten hans. Jeg vet han har det som trengs til å være en god spiller for Liverpool, men jeg retter deretter et spørsmål til Rodgers, om han bruker Balotelli feil. Brendan vil ha han til å være en mer lignende spiller som Sturridge/Borini, men det kommer til å ta veldig lang tid, spesielt så sta Mario er. Vil 2 måneder være nok til å forandre spillestilen hans? En stil han har spilt med i 7 år? Jeg vet ikke, men Balotelli burde snart begynne å score mål, ellers burde han bli benket. Uansett hvor stor tro jeg har på Balotelli, så velger jeg lagets beste fremfor hans ønske.

   Problemet er at all moroa ligger kun i treninger. Håpet Balo skulle være en driblefant i Liverpool også, men virker ikke som det ligger i kortene. Vi får bare håpe det snart kommer seg 🙂

 • Leiv sier:

  Synes ikke det har vært noen spesiell heksejakt på Balotelli. Hele LFC har vært dårlige sammen med Brendan Rodgers. Balotelli har nok vært dårligst av de dårligste etter min mening.

  • Totto Holm sier:

   Det er ditt synspunkt og det respekterer jeg fullt ut 🙂 Jeg våger nesten ikke å lese i engelske nettaviser lengre, kun fordi media virker til å være meget interessert i å bruke Balotelli som en scapegoat (Syndebukk) for hva enn som er feil med Liverpool, og spillere (Noen pensjonerte) som Owen, Pirlo og Barton har kommentert på hvor mye kritikk Mario får.
   Steve Bruce sa etter Hull kampen at Balotelli var den beste spilleren på Liverpool i 0-0 kampen mot de. Og mot Swansea, så setter jeg Borini eller Balotelli som banens beste.

   Men en ting skal jeg være helt enig med deg i: Liverpool har virkelig prestert under pari denne sesongen. Håper virkelig ting endrer seg når Sturridge kommer tilbake. Blir vanskelig for han å bære hele laget, men han er en notorisk målscorer, og hvis vi får noen seiere på rad, så burde det forhåpentligvis løsne litt.
   Setter nok dårligst på Toure eller Lambert, selv om det er litt urettferdig å dømme de etter så få kamper.

 • magnesen sier:

  Balotelli har perioder hvor han er slått av. Et eksempel er kampen mot QPR, på frisparket som ender med det første selvmålet ser han like overrasket ut som QPR-forsvaret over at frisparket blir slått fort. Bevegelsene hans er heller ikke spesielt skapende, noe som kan skyldes at han enten er feil spiller for systemet, eller at systemet ikke er tilpasset hans styrker. Jeg syntes Balotelli var en spennede signering, men en gambling. Jeg tror at han hadde passet bedre med Sturridge i et spisspar på topp, der den mer bevegelige Sturridge kan få mer rom rundt Balotelli, som fort binder opp flere forsvarere om han truer boksen. Sturridge ser vi kanskje ikke mye til i år, så da sitter vi igjen med Borini som en mer bevegelig makker. Jeg synes Balotelli har vært svak, og har kanskje ikke store forventninger lenger, men i en annen rolle i et litt annet spillesystem kan styrkene hans kanskje komme bedre til sin rett. Selvsagt er det flere som sliter; Coutinho og andre har heller ikke vært i form, og de mange nye har ikke slått til. Henderson er et godt eksempel på spillere som trenger tid, og i Tottenham så har en av de kritiserte kjøpene til AVB, Lamela, vært veldig mye bedre i år enn i fjor. Det er derfor urettferdig å slakte Can, Lallana, Markovic, Balotelli og de andre allerede, men det er naturlig at nye kjøp vurderes fra dag en, og selv har jeg som før nevnt ikke store forventninger til at Balotelli skal utrette stort. Ingenting er bedre enn at jeg tar feil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...