Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 2-1 Swansea – Ligacupen leverer igjen

ligacupenDa var det klart for Ligacupens fjerde runde, Swansea kommer til Anfield i kampen om kvartfinalebillett i Ligacupen.

Laget som løp ut på Anfieldmatta var:
Jones, Manquillo, Lovren Toure Johnson, Lucas, Henderson(c) Coutinho, Markovic, Borini Lambert.

Et spennende og for mange veldig riktig laguttak, mange som trenger å bevise både det ene og det andre. Ekstra moro å se Hendo med kapteinsbindet.

Benk: Mignolet, Skrtel, Moreno, Lallana, Can, Rossiter, Balotelli.

 

Første omgang:

Liverpool får den første sjansen i kampen, Borini forserer fint og blir felt av Shelvey på ca. 20-25 meter. Hendo gjør seg klar, men ballen går en meter over mål. Minuttet senere var Lucas frempå, men skuddet ble for svakt og keeper redder enkelt.

I det niende minutt spiller Markovic spiller en hard pasning på Lambert, som vender og slår inn ballen fra dødlinja, ballen er ikke langt unna Borini, men ender opp hos Manquillo, han slår inn og Borini får til en avslutning, men det blir for veikt. Fine tendenser.

Tjue minutter er passert, og Liverpool har hatt en solid start på kampen. Ballen går fortere enn vi har vært vant til i de siste, gode bevegelser, spesielt på høyresiden og gutta har vært frempå med et par sjanser. Cornerstatistikken er også i klar fordel for Liverpool.

Liverpool får en fin sjanse på en god overgang, Coutinho fører med seg ball, triller ballen videre til Hendo, som spiller videre på en-touch, der kommer Markovic i full fart og skyter på direkten, men alt ender opp i et sleivspark og burde blitt ti push-ups som Wikestad kommenterer, skulle fått mer ut av den avslutningen.

Coutinho er ganske livlig i øyeblikket, involverer seg hele tiden og varierer fintereportoaret – bedre på siste delen nå, så sitter enten scoring eller assist.

Borini kommer seg til en ny sjanse, får ballen av Markovic, vender fint to ganger, men avslutningen med venstrefoten er for svak. Samme mann vinner ballen minuttet senere og kommer seg til en god avlutning, keeper er med og redder til en corner. Borini oppildner publikum i samme slengen og virker å være veldig spillesugen.

Liverpool har styrt kampen i 40 minutter, men Swansea er litt mer med de siste fem minuttene. Med to minutter igjen av ordinær tid lager Hendo et unødvendig frispark litt utenfor sekstenmeteren. Shelvey gjør seg klar, skyter veldig bra, Brad Jones er med på notene og redder, returen blir sendt langt. Swansea fortsetter trykket, men klarer ikke å skape noe mer. Dommer blåser av uten tillegg, og det er målløst til pause.

Omgangen har vært mer enn oppløftende for Liverpool sin del, Coutinho og Borini har vært veldig livlige, og spesielt sistnevnte har kommet til et par gode sjanser. Det er fortsatt mye trilling(dog mer konstruktiv trilling enn hva vi har blitt vant til i det siste), så det er litt lite trykk foran mål, mye fordi Swansea presser hardt sentralt, og Manquillo har vært spesielt bevegelig, mange gode løp, hvor han både får ball og ikke. Ser frem til andreomgangen, samme tempo som første 40 i førsteomgangen, så blir dette fort bra til slutt.

Andre omgang:

Liverpool går rett i angrep fra avspark, men litt unøyaktighet sørger for at dette ikke fører med seg noen ting. Friskt forsøk forøvrig, og viser at Liverpool mener alvor denne omgangen.

Det første kvarteret er dog ganske rolig, samme mønster som i første omgang, bare at Swansea er mer med nå. Noen halvsjanser har blitt skapt, men ikke noe nevneverdig.

Så skjer det som ikke skal skje, Swansea får ballen noe heldig ved Shelvey, ballen ender opp hos en annen, som prøver å vinne ballen og har griseflaks og ender med en strøken ball til Emnes som avslutter veldig bra, utagbart for Jones og ledelse til Swansea.

Swansea kunne økt ledelsen minuttet etter. Noe senere er Glen Johnson frempå med et skudd, rett på mål.

I det 70. minutt kommer Lallana inn, han erstatter Markovic.

Det går veldig tregt utpå der nå, lite futt i bevegelsene og det er mye jogging fremfor sprint, både Coutinho og Borini har vært borte første halvdel av andre omgang. Det tar seg opp andre halvdel, og Liverpool har gode perioder uten at det blir skapt de største farlighetene.

Balotelli kommer inn for Lambert når det er litt over ti min igjen av ordinær tid.

Også skjer det vi alle håper på, Balotelli får en etterlengtet scoring, og det måtte bli en pasning fra Borini. Forøvrig en fantastisk pasning av Borini, og en herlig avslutning av Balo som noterer seg for sin andre scoring i Liverpool-trøya.

Kampen får en ny vending på overtid, Fernandez blir utvist etter en ufin takling på Coutinho, han kommer inn i stor fart, men kommer inn med rista og utvisningen ser ut til å være feil. Gult kort så det ut etter første reprisen. Balotelli prøver seg på frisparket, men smeller ballen godt over mål.

Liverpool vinner en frispark på venstrekanten, Coutinho slår inn, Lovren river seg løs og kommer seg fri på bakerste, han gjør ingen feil med hodet og sender Liverpool i ledelsen. En vill utvikling i kampen .

Coutinho får en sjanse mot slutten, men avslutningen ender i corner, som blir tatt kort og dommer blåser av.

Alt ender, rart å skrive det etter første omgang, noe overraskende med seier før dommer blåser av kampen. Med ti minutter igjen av ordinær tid så det mørkt ut, men etter at Balotelli kom inn ble det andre boller og etter en dramatisk avslutning endte alt i en 2-1 seier. Førsteomgangen var veldig bra, andreomgangen var mer varierende, men akkurat nå er det deiligste å observere kampmoralen hvor Liverpool, trass å ligge under ufortjent, snudde det til sin fordel, og dette basert på knallhard jobbing og trua på at alt kunne snu. Fantastisk!

Spillerbørs:

Jones: 5 – Har ikke alt for mye å gjøre, vanskelig å gi karakter, ikke sjanse på scoringa. Får håpe på mer spill i cupene senere, gjør det greit når han først får sjansen.

Manquillo: 7 – En meget solid førsteomgang, god defensivt og meget bevegelig offensivt. Roer seg litt mer i andreomgangen, men er en av pådriverne på banen, mer av de samme taktene på lørdag, med litt mer presisjon i innleggene blir dette mer enn bra.

Lovren: 7 – Gjør en god jobb, lite involvert i første omgang, får en ekstra plusskarakter for en knallbra scoring og avgjør matchen.

Toure: 5 – Er nok ganske sikkert at han bidrar mer utenfor banen enn på, solid i dueller, men veldig rusten og har en del rare involveringer. Pluss for å gjøre seg spillbar når de offensive stanger.

Johnson: 4 – Syntes Johnson har vært god til seg å være i det siste, men i dag var det ikke så bra. Sliter veldig med å orientere seg, koste seg ikke på venstrebacken i dag.

Lucas: 3 – Ikke Lucas sin dag, hang etter, laget litt for mye frispark og var ikke med før mot slutten. Benk til helgen.

Henderson: 5 – Startet kampen veldig bra, var tent med bindet på armen. Ble mer og mer borte, løp mye som vanlig og brukte mye tid på motivering. Dog en av de svakere kampene fra den kanten denne sesongen.

Markovic: 3 – Involverte seg en del i førsteomgangen, gjorde det tidvis greit, men var litt for uvenn med ballen og slet med å bidra med gode bevegelser. Får ikke brukt farten til sin fordel. Greit å bytte han ut.

Coutinho: 8 BB – Fotball blir deilig når Coutinho er god. Ballbehandling av øverste klasse, helt umulig å stjele ballen fra. Har dessverre fortsatt mye å gå på når det kommer til skudd og avgjørende pasning, men som et bindeledd på midtbanen er han fantastisk. Deilig med tre gode opplevelser med Coutinho etter en svak start på sesongen. Fortjente scoring i dag.

Borini: 8 – Har Borini vært skada i det siste? Etter oppvisningen i dag, håper jeg han får sjansen fra start på lørdag. Har den entusiasmen vi trenger på topp, jobber knallhardt og er en viktig bidragsyter i alt han gjør, både offensivt og defensivt. Ble observert flere ganger ved egen dødlinje. FANTASTISK assist, det innlegget er verdensklasse, det kan sees et tresifra antall ganger i reprise.

Lambert: 5 – Har noen gode vendinger og bevegelser i første omgang, sliter til tider, men er også involvert i noe positivt. Tilbake på benken på lørdag.

Balotelli og Lallana: Positive innhopp, snur kampbildet og begge bidrar til snuoperasjonen.

Hva sier du? Skal hver ligacup-kamp være like spennende denne sesongen, kan finalen mot Cardiff bli overgått med glans. Er du like entusiastisk ovenfor Borini som undertegnede etter dagens kamp? Neste kamp er Newcastle borte på lørdag.

21 svar til Liverpool 2-1 Swansea – Ligacupen leverer igjen

 • Brynje sier:

  Fremdeles en helvetes gåte for meg at vi ikke spiller med to spisser.
  Kampene vi har gjort det denne sesongen er vunnet, kampene uten har vi slitt maksimalt/tapt/spilt ræva..

  Det samme forrige sesong også, to spisser….

  Utrolig…

  • Roar Magnussen sier:

   Enig med Marius at Lucas får en for dårlig karakter. Spiller kanskje sin beste kamp i år. Forsvaret derimot spilte meget svakt. Karakteren til Lovren er nok farget av scoringen. Han fortjener maksimalt en femmer. Husk at han er veldig passiv på scoringen til Swansea. Lambert er kanskje lagets dårligste spiller og burde vært byttet ut tidligere. Ved siden av Lovren har han vært den største skuffelsen i år.

   • Tony Holm sier:

    Roar: Jeg setter pris på mennesker som gidder å beskrive hvorfor de er uenige, likt det du gjør her.

    Jeg skriver at han får en plusskarakter pga scoringen, jeg mener at Toure fortjente en femmer, og Lovren var hakket bedre. Derfor ble det syv til slutt. Og du har helt rett, jeg ble farget av scoringen, men der og da er det vanskelig å være objektiv i skriveøyeblikket

 • Vegard sier:

  Enig i det meste på spillerbørsen din Tony, men Lucas 3?? burde vært en 5 eller 6 etter min mening.

  Men det viktige i går var at det ikke ble ekstraomganger.

  Borini var virkelig positiv, håpe han får spilletid til helga, hvis ikke mr.Sturridge blir klar.

  • Tony Holm sier:

   Ja, mange som er uenige i Lucas sin karakter, helt fair. Selv syntes jeg han var alt for lite med, men kan hende jeg for en gangs skyld var litt for negativ da jeg så involveringene hans, spesielt i første omgang. Godt å se en edruelig måte å skrive det på 😀 Helt enig at det viktigste var å unngå ekstraomganger.

   Borini fra start, uavhengig om Sturridge er tilbake eller ei, det fortjener han etter i går. Ikke fordi en kamp skal ha så mye å si, men fordi han har vært helt ute i kulden i flere kamper, og svarer på den måten. Mot alle odds. Elsker det!

   • Vegard sier:

    Borini fortjene ihvertfall mer spilletid, det kan vi lett være enig i.

    litt skummelt med tanke på helga at reservan til newcastle slår city… men kanskje de e bedre enn førstelaget 🙂

 • Martin sier:

  Syns Johnson klarte seg OK i går. 5-6er for meg. Var deilig å se Lovren score, men han må også ta på seg skylden for at vi først havner under, så en 7er syns jeg er snilt når hans makker bare får en 5er. Markovic og Lucas sine treere syns jeg også er streng.

  Veldig enig om Coutinho, en helt fantastisk playmaker. Avslutningene svikter ofte, men man ser tendenser og jeg har troen på at når det først løsner litt for han med skuddene fra kanten av 16, vil han bli en helt vanvittig spiller.

  Alt i alt syns jeg dette var en fortjent seier. Fortsatt mye å gå på, men har troen på at det kommer.

  • Tony Holm sier:

   Nja, Johnson og Markovic var veldig svake i mine øyne i går, kan være litt enig i Lovren, men gir han ekstra fordi han viste vinnervilje igjen, noe jeg har savnet fra den kanten. Var nok i gledesrus for at han avgjorde i går som ga utslaget 😀

   Lucas blir backet opp av fansen, det liker jeg, selv om jeg ikke syntes han fortjener det etter i går, så er nok treern for streng, vi er enige om det. Men om han fortjente noe mer enn fire, maks fem, skal være vanskelig å overbevise.

   Tendensene har vært positive i det siste, så det er med rett at mange av oss har trua på tiden som kommer.

   • Martin sier:

    Forsåvidt noenlunde enig om Lucas, selv om jeg tror jeg ville gitt han en femmer. Fordeler ballen ganske bra, men ser at han lager et par unødvendige frispark og har elendige skuddforsøk. Men alt i alt, femmer i mine øyne 🙂

    Markovic var svak i 2. omgang, ikke mer enn en toer, men i første syns jeg han så ganske frisk ut, spilte til rundt en sekser i første for meg. Menmen, vi er ihvertfall enige om at han kommer til å komme sterkere tilbake 😉 Han har mye å gå på, og litt selvtillit tror jeg kan gjøre underverker for unggutten.

    Ellers – god oppsumering! Stao pao!

    • Martin sier:

     … og der fikk vi Bournemouth i semien! Skal vinnes, men er en kamp som fort kan ende opp som City – NUFC gjorde idag om vi ikke passer oss for å bli for selvsikker.

     • Tony Holm sier:

      Newcastle har gjort det sterkt de to siste kampene, og mot god motstand. Så litt av ligacup-kampen, og det var veldig bra. Så det blir spennende i morgen 🙂

 • Atle johannessen sier:

  Si min mening?

  Begynner med lovren. Latterlig innsats på baklengsmålet, ingen vilje. Karakter 5. Lucas, her tror jeg du bør ser kampen om igjen. Kan ikke huske sist Lucas spilte så bra. Viste vilje,flotte gjennombrudds pasninger (!) og her var det kun coutinho som var bedre. Karakter 6.

 • Robin sier:

  Syns også som en del andre her at du er litt streng med Lucas. Syns han fordeler ballen raskt og bra fra sin holdene midtbane rolle, syns også at han dekker de rommene han skal og skjermer forsvaret bra. At man ikke ser han fremover er naturlig i den rollen. Men enig i at han lager noen unødvendige frispark, noe jeg ville vært veldig forsiktig med sånn som liverpool har slitt bakover på døball imot.
  Men for meg er det 3 ting som er positive med denne kampen, det er Borini som var veldig god, couthino som styrer bra. og kanskje det viktigste for meg, at vi vinner disse drittkampen hvor vi ikke spiller veldig bra. Særlig i ligaen blir det viktig når spillet ellers ikke flyter at vi rasker med oss disse «ufortjente» poengene.

  • Tony Holm sier:

   Robin, godt svar – enig med deg ang. ballbehandlingen, en viktig del av rollen hans, og noe han gjorde bra utover i kampen. Skulle tatt med det i vurderingen, så svakt av meg akkurat det. Den viktigste jobben hans dog, er å dekke rom og vinne taklinger, et område jeg har sett han bedre et godt tosifrede antall ganger før. Er enig med Totto under her dog, maks fire på min favorittspiller.

   • Robin sier:

    Skal ikke krangle med deg om karakter, men generelt tror jeg den holdene midtbane rollen(DM) må være en av de mest krevende og utakknemlige rollene som finnes på banen. Som DM har man 360 grader på banen å forholde seg til(en ving f.eks har maks 180, men oftest 90). Man får nesten alltid ballen feilvendt i forhold til veien man ønsker at spillet skal gå, og er nesten alltid under press fra første sekund, Så en DM får ballen under press og må ha oversikten over alt som skjer bak seg samtidig som han skal velge gode og raske løsninger for å stare angrep raskest mulig. Pluss at man sjelden får være med fremover å bidra i den delen av banespille som «synes». Bakover skal de dekke rom foran forsvaret så angripende lag ikke har gode passnings alternativ i den farlige sonen mellom midtbane og forsvar, pluss at man skal støtte og plukke opp de som bryter igjennom på midten og ikke bare sentralt. Nå syns jeg midtbanen til Liverpool er litt svak og dårlig sammensatt, så ikke mye luksus å være DM der.

    • Tony Holm sier:

     Tommel opp for beskrivelsen, og at det er en utakknemlig rolle hersker ingen tvil. Veldig åpent om man gjør mange feil, og det er lett å ikke legge merke til den delen av laget.

     Hvem burde være fast på DM? Enig med BR at Gerrard er det beste valget i dag, selv om en Lucas i toppform hadde vært naturlig i mitt hode. Mange plusser og minuser på midtbanen, at den er svak er jeg ikke enig i, siden de samme gutta gjorde det sterkt i fjor, men formkurven har på ingen måte vært positiv, men det gjelder samtlige ledd på banen. Rare greier at noe som fungerte så godt i fjor, nesten ikke fungerer i år.

     • Robin sier:

      Når jeg sier at midtbanen er litt svak så mener jeg at sammensettingen er litt ubalansert. Det er noe som mangler, både typer og litt kvalitet. Tror at grunnen til at vi ser så stor forskjell fra i fjor er at de ikke får så mye hjelp fra de som ligge foran seg og dermed blir mer direkte utfordret. Jeg syns vi hadde samme «problem» i fjor med midtbanen, men at det ble mer kamuflert. Nå sliter jeg litt med å se hva som gjør at Liverpool ikke «fungerer» bedre enn de gjør nå, om det er forsvar, midtbane eller angrep som svikter, men for meg må midtbanen uansett styrkes og kanskje ligger nøkkelen der?
      For meg er Lucas den beste DM, men nå ser ikke vi de på trening, men en Lucas i topp form er mitt førstevalg. Gerrard kan bli en veldig god spiller der, og er bra, men han er fortsatt bedre lenger frem. Statistikken viser også at han har vesentlig færre ball berøringer i DM rollen, og for Liverpool er ikke det bra.

 • Totto Holm sier:

  Jeg syntes ikke du var urettferdig med karakteren til Lucas. Kunne muligens gått opp til 4, men Lucas lagde 3-4 unødvendige frispark i mot i relativ farlig sone. Hadde noen helt greie pasninger og involveringer, men gir han pluss for skuddforsøk, selv om han traff måker og reklameskilt. Vil og forsvare Markovic, grunnet posisjonen han ikke er komfortabel i. Han hadde noen gode løp, men ble aldri helt venn med ballen som VV. Men rettferdig karakter i og for seg.
  Ellers er jeg enig 🙂 Mener at Jones kanskje kunne rekke ballen om han slang seg, men det blir bare spekulasjoner…

  • Tony Holm sier:

   Som notert over er jeg enig at det er lov å strekke seg til en firer på Lucas, Markovic er jeg ikke med på å diskutere, selv om han tidvis var helt grei, men det var alt. Han kommer sterkere tilbake 🙂

   • Totto Holm sier:

    Uten tvil så var Markovic svak! Vet han kan bedre og har sett han bedre. Litt synd Rodgers bruker han i en posisjon han virkelig ikke var god, men jo mer tid Lazar får som VV, jo bedre vil han bli i den posisjonen. Synd gutten ikke har levert opp til prislappen sin, men han er ennå ung 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...