Hold deg oppdatert
Arkiv
På seiltur uten vind

Balo og BRSesongen har kommet godt i gang, Liverpool som hadde en varierende sesongoppkjøring, følger sporet videre i serien, og etter en ok start, har ikke laget vunnet på tre forsøk, hvor ett poeng er fasiten på de tre kampene. Konsekvensen av dårlige resultater er å miste heng på serietoppen, og foran oss har vi tre kamper, som på mange måter kan definere hva vi kan forvente ut av seriespillet i år.

Før sesongen var vi mest spent på «livet uten Luis Suarez», gode resultater hadde gjort Suarez til en parentes denne sesongen, men når gutta løper i oppoverbakke er det enkelt å spørre seg om vi har nok kapasitet i laget, til at vi supportere kan forvente noe som helst denne sesongen.

Hvordan er livet til en Liverpool-supporter om dagen?

For min del overleverer jeg noen dårlige resultater, det skal spilles 38 kamper i seriespillet, og det er nok av diverse cup-spill til at resultatene kan snus. Utfordringen jeg ser i Liverpool om dagen er at motstanderne har forstått hvordan de skal stoppe Liverpool, mot Everton så vi at det var gjort grep(én-touch løser opp slik de ønsker), men mot Basel i går var det tilbake til gamle takter. Det er noe som skurrer i banespillet, og gutta virker litt desorienterte, og ikke er helt klare over hvordan de skal løse spillet på offensiv banehalvdel. Det hjelper ikke når en spiller som Coutinho spiller langt under hva man kan forvente, som er vår viktigste spiller til å flytte ballen fra egen til motstanders banehalvdel.

Det er ikke krise enda, selv om mange supportere nå står frem med dommedagsprofetier og begynner å tvile på om Rodgers er riktig mann. Den uovervinnelige korttidshukommelsen skal ikke debatteres nå. Krise er det kun hvis du forventet seriegull dette året, men om det ikke er krise nå, så vil tre dårlige prestasjoner(uten resultater) gjøre at ord litt mindre mektigere enn krise, også vil bli brukt i min munn. WBA(H), QPR(B) og Hull(H) skal være ni poeng, om vi i det hele tatt skal beholde forventninger om å holde oss i toppen gjennom hele sesongen(husk: forskjell på å lede og å være med).

Ser vi bort fra kampen mot Tottenham, så har det vært lite å skryte av for Liverpool denne sesongen, med nødskrik slo vi Middlesbrough og Ludogorets, tap mot Aston Villa, Basel og Man City og et uavgjortresultat i Merseyside-derbyet, en kamp vi skulle hatt tre poeng i(og det spillemessig var mye bedre). Er det savnet av Suarez som er 100 % gjeldende, eller savner vi noe annet? I kampen mot Tottenham, spilte både Sturridge og Balotelli, forøvrig den eneste kampen de har spilt sammen på topp.

Er Balotelli svaret på vår utfordring?

Personlig har jeg aldri sett på Balotelli som noen redningsmann, mest fordi han har underprestert de siste årene, men også dårlig moral og mye utenomsportslig på banen, har gjort at mine forventninger ikke har stått i taket. Skal Rodgers tviholde på å spille med én spiss, så bør ikke det være Balotelli. Nå skal det nevnes at han har vanskelige arbeidsforhold alene på topp, men en spiller som bruker så mye energi på å møte ball, og som i det andre bruker lengst tid på å komme seg inn i boks igjen – burde ikke spille alene på topp. Det er fint og flott at han er sterk og teknisk med ballen, men det fungerer ikke, og det burde også Brendan se. Super-Mario har det ikke lett heller, han får kjeft hvis han ikke møter ball, og jeg er ganske sikker på at han får kjeft for ikke å være i boks når vi først er fremme. Skal Balotteli spille, må han ha en makker. Et spisspar jeg kunne tenkt meg å se er Balotelli/Sterling, de kunne på alle måter utfylt hverandre. Jeg skal ikke avskrive nytten til Balotelli på laget, for når han først er god, så er han en fantastisk fotballspiller. Jeg tror fortsatt det kan være lurt å nedjustere forventningene, og heller snu dem mot Sturridge når han er tilbake.

Jeg savner Sturridge, ikke fordi han har vært fryktelig god de gangene han har spilt i år, men han gir oss en dimensjon på topp som Balotelli er langt fra å gi oss. Driv, evne til å få med seg ballen og høy bevegelighet gjør at gutta bak han får mer frie rom til å boltre seg. Men også Sturridge er best med en partner på topp, det så vi med Suarez i fjor(de fleste blir gode ved siden av Suarez) og vi så det mot Tottenham. Nå går jeg utfra at han er på vei tilbake, Brendan sa på pressekonferansen før kampen i går at Sturridge ikke er helt klar, det tolkes dithen at han er straks tilbake, kanskje allerede på lørdag, selv om det ligger i kortene at han spares til den kampen, og er tilbake etter landslagspausen.

Hva mener du….

med seiltur uten vind? Det er ikke så ille som det er lett å tenke, resultatene har vært dårlige hittil, men det er ikke så mørkt som det kunne vært; husk at vi har hatt Roy-Woy som manager, og på den tiden – DA var det mørkt. Seilbåten er pakket og klar, det er bare en og annen matros som må ta ansvaret fatt. Og når vinden kommer(forhåpentligvis Sturridge), så er vi igang igjen, på en ny og fantastisk reise mot toppen. Sesongen i fjor kan ha skapt noen urealistiske forventninger til stabilitet, men vi vil nok også denne sesongen se stabilitet igjen. Nå er det bare for Skipper Rodgers å definere utfordringene, og igjen gi trua til gutta om at evnene har de og at det er opp til dem å snu skuta.

Og hva mener du? Er det bare å si opp Premium-kanalene, grave oss ned og vente på neste sesong? Eller er det håp om at resultatene kommer og storparten av Liverpool-supporterne igjen blir fornøyde?

7 svar til På seiltur uten vind

 • Leiv sier:

  Mye ungt og det er positivt. Alle visste vel at vi ville bli et hakk dårligere uten Luis Suarez, han er den beste jeg har sett i PL uten om kanskje Henry som spiss.

  Litt mange kjøp, kan se ut som Rodgers har feilet litt men skader har også ødelagt.Tidlig enda. Vi må ihvertfall begynne å vinne nå, begynne med West Brom. En 4-0 seier ville gjort godt.

  • Leiv sier:

   Visste at Balo ville være et feilkjøp, men håper så inderlig jeg tar feil. Har bare ikke troen på han kan forandre seg.

  • Tony Holm sier:

   Enig i at mye ungt er positivt, ang. de nye kjøpene, så er det som regel alltid nødvendig med innkjøring, det gjaldt også Suarez. Jeg er uenig i at det er for mange kjøp, det var mer enn viktig å bygge bredde i troppen, med tanke på antall flere kamper denne sesongen enn i fjor. Spørsmålet om det er riktig kjøp som er gjort, på lang sikt er det veldig positivt. Men det laget hadde trengt i tillegg er en stor stjerne, og ikke som Balotelli, men stjerne på banen. Det koster også sitt. Noe sier meg at det kommer en storsignering i januar, for laget mangler den store stjerna utpå banen, som stiger frem når laget trenger det mest.

 • Thomas sier:

  Enig med mye i artikkelen her. Synes det dog blir feil slik som alle ekspertene sier at vi sliter med savnet av Suarez, ja vi savner den fantastiske spilleren han er, men synes det er feil å trekke han inne i hvordan vi har prestert i år da han har den straffa han har. Uten salg av Suarez hadde vi fremdeles slitt tror jeg, for som sagt hadde han inne kommet til å spilt på en god stund enda, samt at stallen hadde vært mye tynnere da han frigjorde en god del kapital som er med på å skape bredde i troppen

 • Martin sier:

  Kampen mot Basel var nitrist, men i kampen mot Everton så man tendenser. Landskampspausen gir en god mulighet til å samle seg litt igjen, og med en skadefri tropp tror jeg vi kommer til å komme oss.
  Mignolet
  Moreno, Skrtel, Lovren, Manquillo
  Gerrard
  Henderson Lallana
  Sterling
  Sturridge Balotelli

  ^^ Den startoppstillingen lukter godt.

 • Leiv sier:

  Gleder meg til Flanno er tilbake, håper ikke skaden har ødelagt for mye.

  Balotelli ser jeg svært vanskelig for meg at han kommer til å få det til, han er en ikke en lagspiller og beveger seg ikke som en spiss som vi trenger. Får håpe Rodgers og Peters kan trylle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...