Hold deg oppdatert
Arkiv
QPR 2-3 Liverpool – Ran på høylys dag

Ran på høylys dagTo uker uten Premier League føles ut som langt mer enn 14 dagers pause, selv med oppløftende norske resultater i landslagspausen, så mangler det noe essensielt i helgen, og det er forventningene før en kamp med Liverpool.

I dag møter vi QPR, et lag som hittil i sesongen har vaklet stort defensivt, og i utgangspunktet er Liverpool store favoritter, men et oppgjør mot QPR er ofte jevn, og det forventes mye av det samme i dag, om ikke Liverpool får en tidlig god start med en tidlig scoring.

Følgende elleve er utvalgt, Sturridge er som kjent skadet igjen og er utilgjengelig; Mignolet, Johnson, Skrtel, Lovren, Enrique, Can, Gerrard, Henderson, Lallana, Sterling, Balotelli.

Første omgang:

Den første store sjansen i kampen kommer til QPR og Charlie Austin, får kranglet med seg ballen forbi begge stopperne våre, og kommer alene med Mignolet som redder, Austin får den returen også, men setter sjansen utenfor. QPR sin andre sjanse på ti minutter, Liverpool har ikke skapt noen muligheter enda.

Liverpool tar mer over de neste ti minuttene, men det er ikke mye som skjer foran mål, mye balltrilling, men det stokker seg på siste tredjedel. Hendo hadde et fint løp i bakrom, men ble feilaktig avblåst for offside, selv om han var en meter onside.

Noen minutter før halvtimen er spilt fortsetter trillingen til Liverpool, ballmist på midten, og QPR kjører overgang. Ballen ut på kant, og blir trillet til Fer foran mål som forventes å score det første målet, men han smeller ballen i tverlegger og over. QPR har vært nærmest scoring hittil.

33 minutter passert og det er helt utrolig at QPR ikke tar ledelsen, alt starter på deres høyreside igjen med et innlegg Skrtel klarerer dårlig. Ender opp i ny sjanse som daler over Mignolet og på nytt i tverrleggeren, returen er åpen og Johnson hopper inn uten dødsfrykt, Sandro får stygge merker etter taklingen, men Johnson vinner og Skrtel får til slutt klarert.

Med under fem minutter av ordinær tid lager Emre Can et unødvendig frispark da han prøver å klarere ballen i halvblinde og ender opp med å sparke ballene til Sandro istedet. Zamora skyter frisparket over.

Med ett minutt igjen skaper endelig Liverpool en god sjanse, Balotelli finner Gerrard på løp i boks, han drar av en mann og prøver å plassere ballen i høyre hjørne, ballen går en halvmeter utenfor.

Med ett minutt i tilleggstid skjer det lite, ser vi tilbake på omgangen så kan vi prise oss lykkelig for at det er 0-0, QPR har to i tverrleggeren, og et par gode sjanser til. Liverpool har én god sjanse med Gerrard. Selv om vi har holdt nullen ønsker jeg å slakte forsvaret, hver gang de er involvert er det lukkede øyne og klareringer som stort sett ender opp hos en med stripede drakt. Hvor er roen i gutta som vi er kjent med? Offensivt er det helt nakent, vårt eneste våpen, Sterling, ser tung og sliten ut. Balotelli på banen er som å ha ti mann der ute. Lallana er borte, samme med Stevie G. Nakent bakover. Det går så utrolig tregt med ball i beina, ingen vet hvor de skal løpe virker det som, og Balotelli som oppspiltspunkt er ikke mye å skryte av. Gi meg Coutinho og Lambert inn, ut med Balotelli og Can, Stevie ned og Hendo frem. Håper du hører, Brendan.

Andre omgang:

Det virker som Hendo og Gerrard har byttet plass, Hendo er offensiv, og Gerrard er dyp, skulle vært sånn fra starten av, mister Rodgers.

To minutter spilt og QPR får sin første sjanse for omgangen, Sandro skyter, ballen er godt plassert, men Mignolet er fint med og redder til corner som det ikke blir noe av. Liverpool går rett i kontring, Lallana finner Hendo som skyter over.

Liverpool fortsetter med det håpløse klareringsspillet sitt(selv om det så ut i starten at de har fått klar beskjed om å være roligere), QPR opprettholder presset mot Liverpool, og skaper flere sjanser med potensial til å ende opp i scoring, Liverpool på sin side spiller dårligere enn jeg har sett dem på lenge, det er så og si totalt fraværende med offensive bevegelser, og mann med ball vet sjeldent hva som skal gjøres.

Timen har gått, Liverpool kommer på en meget god overgang og skaper sine største sjanser i kampen, Sterling blir funnet på høyresiden, spiller en fin pasning til Lallana som avslutter alene med keeper, keeper redder og returen ender i beina på Balotelli som har åpent mål å skyte på, det hjelper lite og han smeller ballen ti meter over mål. Makan.

65 minutter spilt og dobbeltbyttet blir bestemt av Brendan; Lallana og Can må ut, Coutinho og Allen inn – noe i nærheten av hva man ønsker i hvertfall.

Og vi får uttelling med en gang, Sterling blir felt på høyrekanten, tar frisparket fort til Johnson, som slår et innlegg bak forsvarerne og Richard Dunne scorer enda et selvmål i karrieren, og Liverpool tar ledelsen, ganske ufortjent kampen sett under ett, men det er et ikke mange Liverpool-supportere som bryr seg om akkurat nå.

Charlie Austin får en ny sjanse, men igjen er Mignolet med på notene, og redder ballen til Enrique som faktisk tar det piano og sørger for at Liverpool beholder ballen. Liverpool skaper en sjanse minuttet senere på en fin overgang, Gerrard finner Balotteli som skyter i en forsvarer og i ingenting.

QPR har et stort press med seks minutter igjen på klokka, vinner flere cornere og vinner en del andreballer. Liverpool kontrer effektivt, og alt ender i Balotelli som igjen skyter, men denne gangen med redning fra keeper.

Så må det skje, QPR opprettholder presset, Enrique med en ny klarering i verdensklasse(ironi), så blir han fintet senere av Vargas, som legger inn i boksen, ballen kommer tilbake til Vargas som header inn utligningen. Velfortjent scoring, det kan ingen ta fra dem.

Med ett minutt igjen holder scoringen til QPR på å gjenta seg på lik måte, innlegg fra høyre, headet tilbake i feltet, men Skrtel fikk akkurat en tå på den og det ble corner, som ender opp i en Liverpool-overgang. Sterling får ballen på midten, fører ballen fremover. Finner Gerrard, som igjen finner Coutinho i feltet. Signaturfinta til Coutinho blir utført(venstre-høyre-sjallala), han legger an og jaggu treffer han for en gangs skyld og ballen går nederst i høyre hjørne og vi tror vi har ranet oss til tre poeng.

Men rettferdigheten kan også vise seg i fotball. QPR vinner en corner, banens beste Fer slår inn, og der er Vargas igjen og utligner når et og et halvt minutt er spilt av overtiden.

Liverpool får enda en sjanse, Gerrard finner Johnson på høyrekanten som legger inn til Balotelli, han prøver å flikke inn scoringen, men avslutningen går utenfor.

Når fire minutter av overtiden går har QPR frispark, Fer slår dårlig inn, Liverpool får en mulighet til en overgang(helt riktig med to scoringer på overtid), Coutinho får ballen, spiller videre til Sterling som alle tror skal avslutte. Han legger inn og igjen blir det selvmål, denne gangen Caulker. Touré erstatter Sterling de siste sekundene.

Dommer blåser av, og av en eller annen sinnsyk grunn så klarer Liverpool å tilrive seg tre poeng, med en første omgang som er noe av det dårligste jeg har sett av Liverpool på lenge, andreomgangen løfter seg for Liverpool sin del, selv om det er langt fra bra.

QPR fortjente tre poeng i dag, det går ikke an å skrive noe annet. At det var 0-0 til pause var et lite ran fra Liverpool, når QPR klarer å utligne to ledelser, så er det få av oss som trodde på tre poeng. På Lofthus Road var det QPR som styrte kampen, og Liverpool satset på overganger, når man ser på QPR sin sesong hittil er dette ikke annet enn flaut.

Ser vi på Liverpool sin prestasjon så var dette langt under pari, offensivt var det nakent, samme begrep kan man bruke om Balotelli, som ser ensom og rådvill ut på topp. Forsvaret var panisk, og ble reddet av Mignolet ved flere anledninger. Brendan brukte for lang tid til å ta grep, disponerer laget feil og bruker kun en spiss, selv om alle kampene hittil i år har vist at dette er feil. Brendan virker også litt ute av form om dagen, og jeg håper han gir gutta huden full etter kamp i dag, med takk til slutt for at de sikret tre poeng. Kamp mot Real Madrid, på Anfield. Jeg merker at jeg både gleder og gruer meg, gleder meg fordi det er deilig å få Real på besøk igjen(betyr mer enn bare å få Real på besøk) og jeg har fortsatt ikke glemt tilsvarende oppgjør forrige gang vi møttes i CL på Anfield. Hvorfor jeg gruer meg.. Det trenger du ikke svar på, du føler nok det samme selv.

Når det er sagt, det ble tre poeng i dag. Spillemessig var det noe av det dårligste jeg har sett på lang tid, både offensivt og defensivt, men det ble tre poeng, og selv med flaks, så er det fantastisk deilig.

Spillerbørs:

Mignolet: 7  – Reddet oss flere ganger i dag, startet kampen litt rotete, men ble avgjørende for at det ikke ble flere scoringer i mot. Kunne ikke gjøre mye med den første scoringen, den andre var langt nærmere, men kom fort. Får en god karakter får å vise god karakterstyrke i dag.

Enrique: 2 – Dette var triste saker, var en fare hver gang han klarerte, hadde en trist første omgang, og kanskje en enda tristere andre omgang. Mister plassen til Moreno på onsdag.

Lovren: 4 – Var også måkekamerat, spesielt i første omgang. Lukker øya og håper på det beste. Tok seg litt mer sammen i andre omgang ang. klareringer, men den gode starten til Lovren har blitt erstattet med rufsete spill og svake involveringer.

Skrtel: 5 – Var anonym store deler av første omgang, er direkte avgjørende i flere dueller i andre omgang. Fortsatt ikke veldig bra, men skiller seg ut bak med sitt oppofrende spill.

Johnson: 5 – Var den eneste bak med OK-karakter i første, er ikke så verst med i andre, selv om han er noe uvenn med ballen og henger etter i flere dueller. Får godkjent for flotte bidrag offensivt(når han ikke skyter), og er også nest sist på en scoring, og det kunne blitt flere. Om han burde benke Manquillo derimot, vil jeg ikke påstå, selv om det offensivt var bedre med Johnson i dag enn spanjolen pleier å bidra med.

Emre Can: 2 – Ingen god retur etter skaden, løper rundt som en forvirret høne, lite konstruktiv i pasningspillet og klarer ikke å bli en del av helheten. Ble knust av Sandro og Fer på midten.

Gerrard: 6 – Ikke særlig god i første i sin offensive rolle, blir flyttet dypere i andre omgang, med stort hell. Styrer spillet mer, selv om laget mister ballen for ofte. Har gode offensive bidrag, utover kampen var det litt som å se gode gamle Gerrard der ute.

Hendo: 7 – Var Liverpool sin beste i første omgang, er den eneste som bidrar med offensive løp før timen er spilt. Blir litt mer borte mot slutten av kampen, men har en vanvittig kapasitet både defensivt og offensivt, og vinner mange baller + aktiv i bevegelsene. God kamp igjen av månedens spiller for september.

Lallana: 3 – Var veldig anonym i dag, bidrar overraskende lite i de offensive bevegelsene, og det er et riktig grep av Rodgers å bytte ham ut. Får en stor sjanse rett før han ble byttet ut, som han brant.

Sterling: 7  LB – Førsteomgangen var ikke noe særlig, var tung og uengasjert. Ikke noen særlig god start på andreomgangen, men etter den første scoringen blir det plutselig fart på gutten. Var tredjesist på de to første scoringene, og nest sist på den avgjørende scoringen og ble igjen vårt viktigste offensive bidrag, selv om det ikke så sånn ut da timen var gått. Blir BB for sine avgjørende involveringer på scoringene.

Balotelli: 3 – Føler jeg er snill med karakteren, det var en klokkeklar ener da to tredjedeler av kampen var spilt. Får et par plusskarakterer for siste del av kampen, hvor han kommer til flere sjanser og faktisk er i boks når vi er i angrep. På begge selvmålene kunne det blitt scoring til Balotelli. Bommen på åpent mål er beskrivende for hvor i karrieren Balotelli er akkurat nå. Føles gjennom hele kampen at vi spiller med ti mann og uten spiss, og han burde dyrkes som supersub når det trengs.

Coutinho: Får ikke karakter, men får et tusen tusen takk for innhoppet. De fleste av oss ville ha han inn, og ble direkte avgjørende for at Liverpool plutselig fikk pondus på siste tredjedel av banen. Scorer det andre målet og spiller en fantastisk gjennombruddspasning til Sterling på den siste scoringen. Takk.

Allen: Nja, ok innhopp, gir oss en dimensjon i det oppbyggende spillet vi savnet før innhoppet hans. Burde erstatte Can på onsdag/evt spille med Gerrard/Hendo dypt, går alt for tregt og uritinert til at han burde være vår mann mot James/Ronaldo.

Hva føler du, var det årets ran?

8 svar til QPR 2-3 Liverpool – Ran på høylys dag

 • Stein Tangen sier:

  Takk til QPA for att dei var så hissige på grøten noe som gav oss 3poeng.Men hvis der ikke skjer eit under snart blir de ein bedrøvelig sesong.Der e neppe mange lag som gir oss slike gavepakker.Nå har forsvars settinga på dødball vært eit mareritt sesong etter sesong,kva tid skal dei få skikk på dette?Kjem til å ende med hjerteinfarkt hvis dette ikke fikses.Ellers er der mange som må gå i seg sjølv og spør om dei gir tilbake nok i forhold til lønna.

 • Henning sier:

  Bli nok en sjokkopplevelse mot Real. Regner tosidig tap, så alle kan se hvor mye vi trenger å investere i januar.

 • jørgen sellevold sier:

  Enig i bortimot alt, bortsett fra at Lovren startet sesongen med godt spill. Han har vært en enorm skuffelse fra dag 1 av spør du meg. Hopper inn i alt som er av situasjoner, og virker å mangle hode for spill. totalt annerledes enn hva jeg synes han gjorde for soton i fjor. Dette laget har alt å bli bedre på akkurat nå. merker jeg gruer meg til onsdag.

 • Eirik sier:

  Var dette jeg var redd for, det ble ikke hentet inn 1-2 klassespillere etter salget av Suarez. Ingen kan erstatte ham, men kunne fint brukt litt mer på en annen spiss en Balotelli.

  Skrtel og Lovren vil fungere etterhvert tror jeg sammen med Mignolet.

  • Eirik sier:

   Kanskje prøve Balotelli sammen med Borini på topp neste kamp. Han må tydeligvis ha en bevegelig spiller rundt seg for å fungere. Håper på ny spiss i januar.

 • Totto Holm sier:

  Er ikke enig i karakteren til Hendo. Jeg mener at han er en veldig god spiller og er vital for Liverpool, men du kan ikke gi han bedre karakterer pga. forkjærlighet. Men er enig i mesteparten av karakterene. Ville satt BB til Coutinho med 1 mål og mange presise pasninger.

  Om Balotelli… Er enig med Eirik, burde kjøre 2 spisser (Må begynne å si meg enig med Brynje, selv om jeg har sagt det har funket lenge med en spiss). Super-Mario har alltid dratt seg selv til å være venstreving/offensiv midtbane, men det kan han ikke i Liverpool. Enten Borini ved siden som en spissmakker, eller bytte ut Balotelli og sette inn Suso/Borini helt til Studge er frisk igjen.

  Har stor respekt for Mario, men ser nå hvor mye vi tapte på ikke å hente Falcao eller Reus (Selv om Reus er VV). Rodgers må snart revurdere formasjon, ellers blir dette en meget stygg første halvdel på sesongen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...