Hold deg oppdatert
Arkiv
Et knekkebrød i tusen knas

studge_skada-igjenDer kom meldingen; ­ Daniel Sturridge er igjen skadet, kun timer etter at vi fikk meldingen om at han mest sannsynlig starter mot Palace.

Vi gikk vel bare å ventet på det, gjorde vi ikke? Studge går nå inn i sitt tredje skadeavbrekk siden sist han sparket rundt på kula. Om det er dårlig medisinsk oppfølgning, en bekymringsverdig vurdering om at han var treningsklar eller rett og slett et treningsopplegg som ikke passer han, er vanskelig og si.

Det er samtidig ingen tvil om at grep må gjøres, for en Studge i toppform er en skinnende juvel av klasse vi virkelig har et stort behov for, spesielt i disse tider. Dette regner jeg med at Rodgers, samt det medisinske apparatet legger opp til. Hva det måtte innebære, er vanskelig å si. Det viktigste er selvfølgelig at han får tiden han trenger, og eventuelt et meget spesielt treningsopplegg spesielt tilpasset hva kroppen hans kan tåle, og som på sikt holder han på nivå med med­ og motspillere.

Skulle skadeavbrekkene vedvare, må vi begynne å diskutere om det
a) skal satses på Studge og
b) er økonomisk forsvarlig å ha en spiller med langtidskontrakt og såpass stor lønnspose i stallen.

Statistikken viser at Studge siden ligastarten i 2011/12 sesongen og frem til hans foreløpig siste kamp mot Tottenham, har tilsammen 180 dager med skadeavbrekk ­ fra første dag til han var skadet, til dagen han igjen spilte kamp. Nå er denne statistikken på langt over 200 dager, og vi vet enda ikke hva det stopper på.

Han er nå et såpass stort usikkerhetsmoment, at vi må begynne å se oss rundt etter andre alternativer for denne sesongen. Vi kan uansett ikke forvente at Studge er frelseren som kommer tilbake og redder denne sesongen, de største problemene i år er kollektivt.

Rickie Lambert virker ikke å være noe alternativ, til det er han for tung og sliter stort med å tilpasse seg systemet. Balotelli er Balotelli, bortsett fra at han ikke scorer mål. Borini jobber og jobber, men scorer ikke mål. Har vi i januar mulighet til å hente Origi fra låneoppholdet i Lille; kjør på, med mindre kontrakten hindrer dette uansett sum.

En annen mulighet er selvfølgelig å prøve oss på en «United» i januar, et panikkjøp alá Robin van Persie ­ en målgarantist med et kortsiktig perspektiv. Bony? Cavani? Huntelaar? Kun førstnevnte har bevist at han kan score mål i Premier League. Uansett vanskelig å spekulere i hvem som tilpasser seg en av verdens største klubber, systemet til Rodgers og eventuelt England.

Vi får håpe vi klarer å karré oss til en fjerdeplass denne sesongen, for vi er nå litt tilbake på «scratch».

Espen

2 Responses to Et knekkebrød i tusen knas

 • Totto Holm sier:

  Jeg har all respekt for Sturridge, men det ligger allerede i genene hans at han kommer til å være mye skadet. Begge onklene hans måtte avslutte fotballkarrierene tidlig grunnet skader, og når du blir skadet 3 ganger på rad, så må du bare ta deg ferie og oppsøke det som er av leger og spesialister. Leste at det var låret igjen. Han har nå vært ute i 10 uker, og kommer nok til å være ute i 4-5 uker til.

  Skal vi kjøpe en spiss til, så vil jeg ikke anbefale Liverpool å kjøpe Cavani. Vi trenger en «ny» Suárez, en som elsker å løpe mye og score mye mål. Jeg ser at håpet for en ny toppspiss kan bli veldig vanskelig, så er den en spiller jeg vil ha til Liverpool, så er det Alexandre Lacazette 🙂

 • Robin sier:

  Syns at Liverpool på papiret har tatt ganske stor høyde for Sturridge sin skade historikk, vi har tross alt Balotelli, Lambert, Borini og Markovic som alle kan spille spiss, og vi spiller ofte med bare en spiss. Problemet er bare at ingen av de fungerer, så hva gjør man? Fra i fjor ser man at de 5-6 beste lagen scora fra 60 mål og oppover, og spiller man bare med en spiss så kreves det mye mål av den ensomme spissen. Man ser fra i fjor at Liverpool hadde 3 spillere over 10 mål, Suarez, Sturridge og Gerrard. I år er det kun en av de som har spilt noe særlig og da i en mer holdene rolle. Dvs at det må kreves mer av de andre spillerne forran, Couthino og Sterling er fantastiske spillere, men må levere flere mål, kanskje bli litt mer direkte i spillestilen og ikke bare søke assist. Når spillere som Sturridge og Suarez ikke spiller må man kunne kreve at de «etablerte» tar litt tak og leverer mål, vi kan ikke lene oss på nykommere og håpe at de skal slå til. Vi hadde forøvrig bare 5 spiller over 5 mål i pl i fjor, og det syns jeg er dårlig når et lag scorer over 100 ligamål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...