Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Problemene må frem i søkelyset

gjestGjesteinlegg etter gjesteinnlegg kommer inn om dagen, det er tydelig mange røde har mye på hjertet.

Denne gangen blir det et gjensyn med Espen Yung Svendsen som i februar 2013 skrev DETTE gjesteinlegget som skapte mye debatt.

Take it away Espen;

Det virker som majoriteten av Liverpool-fansen fremdeles er ruset fra i fjor. Ja, sesongen i fjor var langt over forventningene, og slikt skal man leve på, men skal også bygge på det. Men når klubben er i den posisjonen den er nå, er det på tide å stikke hodet i sanden og innse problemene.

For ja, alt har ikke vært rosenrødt under Brendan Rodgers. Han skal bli hyllet for det han klarte å oppnå i fjor, men så skal det også påpekes at vi i fjor hadde kanskje verdens beste spiller sesongen 2013/14. Alt har heller ikke vært rosenrødt under Fenway Sports Group, selv om de har vært minst et par hakk bedre enn å ha Hicks & Gillett som klubbeiere.

Når klubben derimot kjemper om gull et år hvor man ikke forventer det, skal man i det minste forvente at klubben bygger videre på dette. Ikke bryte det ned. Noe har skurret i klubben vår siden Luis Suarez sin avgang. Og det er nødt til å komme frem å lyset umiddelbart.

FSG har kommet inn med en relativt sunn økonomistyring på klubben og har tenkt riktig i henhold til FFP, ny stadion vs. utbygging av Anfield og visjonene virker på papir veldig flott. Men når det kommer til visjonene, kan jeg ikke tro at visjonene kan følges slavisk uten at det biter oss selv i foten i det lange løp. Det at vi skal handle spillere som kan utvikle seg i klubben, for så å selge de videre for en høyere pris høres kanskje veldig smart ut. Men når halvparten av spillerne kanskje ikke utvikles som forventet og et overgangsmarked er et marked som aldri står stille og utvikles uten pauser, så ser jeg det som et sjansespill vi kommer til å tape på i lengden.

Rodgers har tydelig hatt noen av de samme visjonene som FSG. Problemet er at fotballøkonomien og overgangsmarkedet beveger seg fortere enn visjonene klubben vår besitter. Vi kan ikke handle spillere som kanskje kan utvikle seg til å bli verdensklasse innen noen år, og som kanskje kan ha en prisøkning, når klubben vår ikke har spillere som er i verdensklasse fra før av. Da blir vi en middelmådig klubb med middelmådige spillere. Noe vi har endt opp med nå. I tillegg hjelper det heller ikke når vi handler spillere langt over en akseptabel pris, som er gjennomsnittlig god i mye, men ikke veldig god i noe.

Noen funfacts:

* Mot Chelsea startet Rodgers med Lallana (25 mill pund) på benken og Markovic (20 mill pund) fikk ikke plass i kamptroppen. Altså to spillere til en sum av 45 mill pund fikk ikke spilletid mot Chelsea.
* Han byttet inn Allen (15 mill pund) og Borini (11 mill pund). Altså han byttet inn to spillere han ikke har ment er gode nok til en sum av 26 mill pund).
* Han byttet ut Balotelli (16 mill pund) med Lambert (4,5 mill pund). Altså to spisser til en sum av totalt 20,5 mill pund som fremdeles har til gode å score et eneste mål i Premier League.
* Til sammen var det spillere Rodgers har brukt 109,2 mill pund på som ikke spilte gårsdagens kamp, enten fordi de ikke er i klubben lenger, ikke er gode nok og kun en av spillerne er skadet.
* Flere av de spillerne som ikke lenger er i klubben har vi solgt for mindre enn hva vi har kjøpt de for eller låner de ut hvor vi betaler majoriteten av lønnen for de.

Da jeg gikk gjennom sommerens overgangsvindu visste jeg at dette kom til å bli en lang sesong. Det å bruke en kvart milliard på Adam Lallana kalte jeg galskap. Det å bruke 20 millioner pund på en Markovic som er såpass uprøvd kalte jeg bortimot naivt. Det å handle inn alle de spillerne som er blitt handlet inn kombinert kalte jeg hodeløst. Derimot var jeg veldig positiv til kjøpet av Lovren, men ser ut som jeg må spise mine egne ord her.

At Rodgers har brukt så ufattelig store summer på spillere som er uprøvd eller som kanskje ikke er på et nivå man forventer til en toppklubb i England, må vi få stille spørsmålstegn til om Rodgers, FSG sine visjoner og denne tranferkomiteen er det riktige for klubben vår. Et skrekk-scenario er at eksempelvis Sterling vil forsvinne fra klubben innen halvannet år. Det året vil kanskje Lazar Markovic nå sitt fulle potensiale. Da er vi plutselig på stedet hvil igjen. En spiller utvikles mot toppnivå – en spiller i toppnivå forsvinner.

Fotballen har utviklet seg ufattelig mye bare de fem seneste årene. Vi kan si mye dumt om pengedoping, rike sjeiker, russiske rubler og amerikanske cowboys. Men det faktum at klubben hadde en alle tiders mulighet til å investere tungt og smart når vi havnet i en situasjon når vi måtte ”erstatte” en av verdens beste spillere, og at vi nå ser ut til å rote det til og gå to steg tilbake, er bare frustrerende.

Jeg mener ikke at Rodgers har solgt Suarez med vilje. Ei heller at han skal finne en direkte erstatter. Heller ikke at sesongen i fjor skal kopieres både i spill og resultater. Mener heller ikke at Rodgers skal bli sparket med det første. Men at det er problemer som ligger oppå overflaten av klubben vår, er det liten tvil om. De må frem i søkelyset og vi kan ikke se tilbake på fjorårets sesong som rosenrødt.

Gjør vi det, vil vi ha en manager som alltid kan føle en viss sikkerhet, spillere som blir sett på som bedre enn hva de egentlig er, en eiergruppe som gjør alt riktig og en klubb som higer etter minner og drømmer forblir drømmer. Jeg vil iallfall ikke at klubben skal havne i en komfortsone grunnet en fjorårssesong langt over forventningene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...