Hold deg oppdatert
Arkiv
Reaksjoner etter Chelsea-kampen – Hvor skal vi nå, Brendan?
Slik startet det hele

Slik startet det hele

Vi går inn i en landslagspause godt plassert et sted i eller nær kjelleren, ihvertfall om man ser på reaksjonene til forskjellige fans rundt om kring. I de to siste kampene har vi møtt to av verdens beste lag, begge kampene endte med ettmålstap, noe vi resultatmessig kan si oss fornøyd med, selv om man aldri er fornøyd etter et tap, uavhengig av hva motstanderne heter.

Spørsmålet nå er ikke om vi har riktig mann ved roret, selv om mange mener at det er et riktig og viktig spørsmål å stille. Spørsmålet handler om hvordan Brendan kan snu dette, for jobben hans er trygg, det føles ganske sikkert. Svaret jeg har funnet, er langt fra svaret mange andre har..

Kampen mot Chelsea…

var en jevn batalje, om vi ser på skuddstatistikken. Liverpool hadde ballen mest, og traff mest på pasningene(sprøtt å tenke på med alle feilpasningene som kom fra forsvar, spesielt i andre omgang), og kampplanen med å fjerne Fabregas og holde mye i ball lykkes tidvis veldig bra. Men som så mange ganger i år var det tamt på siste tredjedel, og det var vanskelig å finne go’følelsen på seier, selv om Liverpool var med gjennom hele kampen.

Det er noe positivt å ta med seg, spesielt kampen til Emre Can, som høyst sannsynlig hadde sin beste kamp i Liverpool-trøya og kunne notere seg for sin første scoring i Premier League. Coutinho var frisk til tider, men ble byttet ut, noe som i mine øyne var helt greit, for man så hvor sliten han var i beina. Med tjue minutter igjen på klokka, så hjelper det ikke å ha en dødsliten Coutinho utpå, da er det bedre med friskt blod. Henderson sin jobb var å ta ut Fabregas, og han for mye ufortjent pepper for ikke å være involvert i kampen. Det er tydligvis mange der ute som aldri har hatt rollen i å markere en annen spiller, det er ikke så mye rom for å boltre seg med en slik oppgave.

Det ble ikke poeng i går, og det smaker selvsagt surt. Men Liverpool er ikke bedre om dagen, og en kamp mot Chelsea er det ingen som har vunnet i PL i år – og det med god grunn. Det er på tide å slutte å se bakover, og nå se fremover for gutta. De to neste månedene blir avgjørende for denne sesongen. Jeg kommer nærmere til det senere i artikkelen.

Hva skal til?

Vi kan diskutere to spisser, vi kan diskutere defensive dødballer, vi kan diskutere Balotelli og vi kan diskutere om Brendan er riktig mann. Det er mye vi kan diskutere.

Slik jeg ser det nå, så er Brendan ute av form. Smilet sitter langt inne, alvoret har tatt ham og coachingen virker å være direkte svak om dagen. Betyr dette at han bør erstattes? Jeg så en kommentar på Facebook i går; «noen må sparkes» – jeg lurer på hva sparking egentlig er godt for. Det kan ha en kortsiktig effekt for laget ja, men da mister man også opparbeidet arbeid, etter utallige timer på treningsfeltet og alt må påstartes på nytt. Nye tanker betyr ny start, nye rutiner, nye spillsystemer og en ny tankegang. Hvorfor erstatte noe vi har sett fungere? Hvorfor erstatte en spillestil vi i utgangspunktet er glad i, og som er så vakker når det først sitter? Det viktigste argumentet for å beholde manageren er nettopp det at han har innarbeidet et system hos gutta i laget, og det er opp til dem å følge det. Kanskje det kunne vært en idé å sparke hele laget, og starte helt på nytt? (retorisk spørsmål)

Det jeg ser er en mental utfordring, jeg ser en mann som har mistet kontrollen over seg selv, noe som gjør at han mister kontroll over laget. Jeg ser en mann uten noe særlig selvtilitt, og som rett og slett har blitt tatt av alvoret han står i. Hvordan løser man mentale utfordringer? Svaret ligger selvsagt i mental trening.

Mange mener at Brendans eneste suksess i Liverpool er grunnet Luis Suarez, det trengs ikke kommentering. Det vi derimot vet om Suarez, er at han hadde stor nytte av en mental trener som tilbragte mye tid på Melwood i fjor(ikke ta opp VM, da hadde mentaltreneren ferie), og vi så det fungerte. Mentaltrening fungerer, spør enhver toppidrettsutøver.

Når jeg ser Brendan så ser jeg en svak utvikling i selvfølelsen, det sier meg at han ikke har noen mentaltrener å spille ball med. Om han har det, så burde han vurdere å finne seg en ny en. Om utfordringene på banen stammer fra spillere eller manager blir en høna eller egget diskusjon, men jeg satser på at det er høna som trenger hjelp først. En leder skal inspirere, en leder skal motivere og en leder skal være klokkeklar på hvor han eller hun vil med sine følgere. En uklar leder vil gi svake beskjeder, og mottakerne vil ikke kjøpe det på lik linje som om de hadde hørt det fra en toppengasjert person.

Jeg tror ikke på managerbytte. Jeg tror at potensialet i spillergruppa er stor nok til å skape bedre resultater enn vi har sett hittil, og at det er små endringer som skal til for at det skal sitter på banen. Og det vil bli gjort kjøp i januar, og forhåpentligvis er Sturridge tilbake etter landslagspausen. Jeg er sikker på at en selvsikker Brendan vil være utslagsgivende for at resultatene skapes på matta. Så det er nevnt, det kan også være lurt å sende noen av spillerne til den samme mentale treneren.

Hva kan vi forvente fremover?

Ser vi bort fra en skade eller to i landslagspausen, så er terminlista til Liverpool veldig spennende de to neste månedene. CP(b), Ludogorets(b), Stoke(h), Basel(h), ManU(b), Bournemouth(b), Arsenal(h), Burnley(b) og Swansea(h). I tillegg er det fire kamper i PL i januar hvor vi kan forvente mange poeng. Februar blir vanskelig. Vi hadde en periode med noen «enkle» kamper hvor det ble levert poeng. Nå kommer det en periode på tre måneder, hvor samtlige kamper er potensielle trepoeng-matcher.

I en situasjon som dette kan vi om vi ser enkelt på det, velge to alternativer, gå til frontalangrep på alt som er galt eller satse på at gutta trengte et par måneder å spille inn et relativt nytt lag, og håpe og tro at resultatene vil endre seg drastisk i månedene som kommer. Selv velger jeg alternativ nummer to, ikke fordi jeg er naiv og ikke ser at det er utfordringer på Melwood, men for min egen velvære. Likt måten vi kan se på tabellen, enten ser vi på det som at vi er fem poeng over nedrykk, eller så kan vi på det at vi er fire poeng bak fjerdeplassen(litt avhengig av kampen som starter straks selvsagt). Jeg velger å se oppover, det er mye av det å være Liverpool-supporter handler om; alltid ha trua, og det trenger vi nå.

Det er mye å klage over om dagen, jeg forstår det. Men hva har klaging egentlig hjulpet et menneske? Det er mørkt, men det er ikke kjørt, ikke om vi tenker over den viktige fjerdeplassen som alt handler om. Se på konkurrentene våre, mange av dem sliter også, ikke glem det. Det er første gang på lenge jeg har satt pris på en landslagspause, nå gjør jeg det, for nå får Brendan en ypperlig mulighet til å ta tak i seg selv, finne effektive løsninger på banen og etter hvert terpe på treningsfeltet så gutta igjen finner trua på det de gjør.

6 svar til Reaksjoner etter Chelsea-kampen – Hvor skal vi nå, Brendan?

 • Stein Tangen sier:

  De som skal til er att vi får inn TO STYKK KLASSESPISSER ,BR sin tid er ikke over men der må tenkes annleis for og holde oss oppe på topp 4.Dei som kommer med innspill om kvem som skal kjøpes kan berre få sparken .Selger ein Suarez ja da bruker ein dei penga på ein spiss som har eit navn,og ikke Ballo og Lamb de er knapt stallfull med tanke på kva vi vil med klubben.Men å bruke preger på trener sparing og nyansettelser er ikke løsningen.Vi spilte bra i siste kamp men mangler den som gjør forskjell der framme.YNWA

 • Totto Holm sier:

  En veldig fin artikkel, Tony. Jeg er helt enig i sparking av Rodgers ikke vil hjelpe. Han har gjort alle spillerne våres bedre, uansett hvordan vi gjør det i PL. Men jeg er i midlertid langt ifra fornøyd med at Brendan ikke klarer å fortelle spillerne hvor skapet skal stå. «Jeg er stolt av innsatsen til laget». «Så lenge vi fortsetter å trene hardt». Vi har en gjeng med målbevisste spillere som faktisk tåler å bli fortalt hvor dårlig de faktisk har spilt. Og løsningen nå er ikke å kjøpe mange flere angrepsspillere i januar. Det vil igjen bare fortsette det dårlige spillet, for da må laget igjen bli vant til nye ansikt og spillertyper. Eventuelt kjøpe en ny midtstopper og en ny ving, så burde det holde. Hvis BR skal bytte til 2 spisser, så burde vi ha en ny spiss.

  #InBrendanWeTrust

  • Tony Holm sier:

   Det jeg glemte jeg å nevne i artikkelen, det slår aldri feil hvor positiv han er etter kamp. Kanskje det er det han trenger, å få blåst ut skikkelig. Skrike i et intervju etter match hvor udugelige gutta er, hvor skuffa han er og og hvor mørkt det ser ut. Et skikkelig raseriutbrudd, også er han plutselig tilbake i godt gammelt slag 😉

 • Bjørn Einar sier:

  Det jeg savner med BR er som noen nevner over her, utblåsingen. I tillegg virker han ikke til å tro på eget system lengre. I fjor var vi udødelige og offensive, både med og uten Suarez på banen. Imidlertid tror jeg Suarez betød mer på treningsfeltet enn hva vi supporterne ser. Noen spillere har en slik aura at selv Lambert hadde fått troen på han kan flytte fjell – en slik spiller tror jeg Suarez er.

  Så har managerteamet bommet grovt på overgansmarkedet, det kan vi bare ta inn over oss allerede nå. Nå tror kanskje mange jeg skal skrive om Mario, men det er ikke der vi har bommet. Det er de tre L`er – Lambert, Lovren og Lallana som har vært mest skuffende. Mario har blitt en bedre utgave av seg selv på et, til nå, elendig Liverpool-lag. Med Sturridge tilbake får vi en spiller rundt Mario som kommer til å skape de rommene han trenger for å score.

  Jeg støtter klubben uansett, men jeg er også realist. Forsvaret vårt blir værre og værre for hver kamp som spilles. I sær er det Johnson og Lovren som har vært svake. Mot Chelsea er dem direkte årsak til begge baklengsmålene. Slik har man ikke råd til, det bør holde med 1-0 på hjemmebane mot chelsea. Men vi gjør personlige feil, og den rulleringen bak er ikke bra for samspillet. Moreno og Manquillo får karakteren ok+ for sin innsats, men fortsatt savner jeg den store lederen bak.

  • Tony sier:

   Du har høyst sannsynlig et stort poeng ang. Suarez på treningsfeltet, det er ingen tvil om at han var et veldig stort tap. Når man ser på bildene fra Melwood så er det mye smil, kanskje for mye smil. Hvem vet. På det nivået de opererer er det viktig å opprettholde seriøsiteten på et høyt nivå. Det mangler ledere der, ingen tvil. Det er Gerrard, og Skrtel. Hendo er på vei.

   Helt enig når det kommer til L’ene du nevner, ihvertfall de to dyreste, Lambert har hatt innvirkning et par kamper og gjør forsåvidt det som forventes av ham. Noen plass i førstelaget er han langt unna. Jeg føler meg fortsatt trygg på at Lallana kommer sterkt tilbake, toppnivået hans er vanvittig høyt, det har han vist i flere sesonger, så vi får nok mye glede av han etter hvert.

   Nå er det forhåpentligvis ikke lenge til Sakho er tilbake, så solid som han har vært tidligere i år, så kan han være den som gir oss den tryggheten som trengs bak, på sitt beste er han bunnsolid. Ellers vet vi at kvalitetene er i laget, håper Sterling faker skade i landslagspausen, så han kan få en ukes pause, Coutinho er igang og med kampprogrammet forstår nok gutta alvoret i tiden som kommer. Sakho og Sturridge tilbake er mine håp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...