Hold deg oppdatert
Arkiv
Suso – fremtidig stjerne eller evig «fjerdevalg»?

Suso-i-fyr-og-flammeDa har vi mottatt et nytt gjesteinnlegg – denne gangen om Suso.

Tittelen er «Suso – fremtidig stjerne eller evig «fjerdevalg», og tar for seg Susos karriere hittil. 

Igjen er det Totto Holm som har skrevet en artikkel. Ordet er ditt, Totto.

Kort om Suso

Suso (Jesús Fernández Sáez), er født 19. November 1993 (20 år) i Cádiz i sør-vest Spania. Han er 1.76 høy og er venstrebent.

Posisjonen hans på banen er høyreving, men kan brukes som venstreving, offensiv midtbane og høyre midtbanespiller.

Karrieren

 • Han startet karrieren sin på juniorlaget til Cádiz CF i 2004 og spilte der i 6 år. Rafa Benítez så potensialet til Suso, og dermed ble Suso signert.
 • Suso har vært i flere intervjuer og sagt personlig at han egentlig skulle skrive under for Real Madrid og Barcelona, men takket være en samtale fra Rafa, signerte han for Liverpool.
 • Han skrev under en lånekontrakt med Liverpool sommeren 2010, til han var gammel nok til å skrive en profesjonell kontrakt med LFC.
 • Han var kun 17 år da han skrev proffkontrakt!
 • 1. August 2010 spilte han sin første kamp for Liverpool i en treningskamp mot Borussia Mönchengladbach.
 • Han spilte i Jamie Carraghers hedringskamp (Hedring av spiller etter 10 år i en klubb) den. 4 September 2010.

Det ble ikke stort mer 1. lagsspill på han, og han ble satt i reservene etter Roy Hodgson kom inn i klubben sommeren 2010. I 2010-2011 sesongen hadde han 17 kamper med 3 mål.
Han hadde videre en god utvikling og trivdes veldig godt på Merseyside.

2011-2012: Suso hadde en god første sesong, og den skulle bare bli bedre. Han spilte igjen kun 17 kamper, men hadde imponerende 5 mål totalt. Han hadde og 7 kamper i NextGen Series, en turnering for U-19 spillere fra forskjellige Europeiske lag.
1. Juni 2012 kom Brendan Rodgers til Liverpool og ting skulle virkelig skinne Suso sin vei. Brendan tok Suso med til pre-season tour i USA og Canada, kun 2 dager etter han var med Spania og vant U-19 EM. Han spilte i kun èn kamp, innhopp mot Toronto i 2. omgang.
2 måneder etter fikk han sin debut i Europa-ligaen mot Young Boys, der han spilte hele kampen og fikk strålende kommentarer fra Rodgers etter kampen.
Han fikk sin Premier League debut like etter, mot Manchester United. Han erstattet Fabio Borini etter halvtid. Manchester United vant kampen 1-2 på Anfield, men Suso hadde ikke bommet på en eneste pasning, selv om vi var en mann under.
6 dager etterpå spilte han mot WBA i League Cup, spilte i kun 10 minutter, men på den korte tiden han var på, assisterte han Nuri Sahin sitt mål, stillingen ble 2-1 og assisten ble avgjørende. Noen dager etterpå spilte han fra start i PL mot Norwich, der han hadde en assist til et Suárez mål.

19. Oktober 2012: Suso skrev under ny langtidskontrakt med Liverpool, igjen med skryt av Brendan Rodgers over personligheten til unggutten.

18. Desember 2012: Suso fikk en bot på 10,000£ etter en bemerkning han gav til José Enrique på Twitter. FA (Football Assosiation) fant bemerkelsen homofobisk.
José Enrique prøvde å forsvare Suso, og forklarte at det bare var en spøk.

2013 (Første halvår): Suso ble satt i skyggen av nyinnkjøpte Daniel Sturridge og Philippe Coutinho, men spilte for Liverpool U-21.

12. Juli 2013: UD Almeira som spiller i La Liga fikk godkjent lånetilbudet på Suso ut sesongen 2013-2014.
Han spilte sin første kamp 19. August mot Villareal der han assisterte Rodri til et mål, men de tapte kampen 2-3. 21. September scoret han sitt første mål, mot Levante som endte 2-2

1. Juli 2014: Retur til yndlingsklubben hans, og får sin første kamp for sesongen i Champions Cup, siste kamp i gruppespillet. Suso scorer mål nr. to for Liverpool i det. 89. minutt mot Roma i en 2-0 seier. I en ligacup-kamp mot Middlesbrough på Anfield. Suso erstatter Lazar Marković i 98. minutt og scorer sitt første mål på seniornivå 11 minutter etter byttet(han gikk deretter til å score 2 mål i straffekonkurransen som satte en rekord for lengst straffekonkurranse i Ligacupen noensinne). 2. Oktober pådrar Suso på seg en lyskeskade og er ute i to måneder. Forhåpentligvis leger han bra og er klar enda tidligere enn antatt.

Statistikk:

2012-2013 (Liverpool): 20 kamper – 0 mål.
2013-2014 (Almeira): 35 kamper – 3 mål.
2014-2015 (Liverpool): 1 kamp – 1 mål.

Internasjonale statistikker:

Spania U-17: 7 kamper – 5 mål.
Spania U-18: 5 kamper – 0 mål.
Spania U-19: 9 kamper – 1 mål.
Spania U-20: 9 kamper – 1 mål.
Spania U-21: 5 kamper – 0 mål.

Susos styrker:
– Dribling.
– Pasninger.
– Tempo.
– Langskudd.
– Frispark.
– Smidighet.

Susos svakheter:
– Styrke.
– Headinger.
– Dueller.

Lojalitet og kjærlighet til Liverpool

Suso har i flere intervjuer erklært sin kjærlighet til Liverpool. Han har selv sagt han ikke vil forlate Liverpool og sagthan er ekstremt fornøyd med å jobbe under Brendan Rodgers.

I et intervju har Suso fått spørsmålet om hvem som i hans øyne er den beste manageren han har jobbet med. Valgene ble mellom Rafa Bentítez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers.

– Svaret ble: «Brendan Rodgers. He is the best.».
Grunnen var BRs vilje til å gi ungguttene en sjanse hvis de viser seg fram på trening.

«Brendan Rodgers is a coach that if you prove to him that you can perform, if you work hard, has no problem in putting young players in the team.
I have started three times and things are going well. It’s a gift for me. I’m very happy here, very comfortable.»

Vet det kan være vanskelig å bedømme en spiller av så få kamper fra Liverpool, men burde han få en plass på laget når han blir frisk?

Kan være godt for Lallana, Sterling, Marković og Coutinho å få mer konkurranse?

Suso har hatt kamper for Spania på U-21 nivå, så bare det tilsier at han er verdt å satse på. Sett Suso sammen med Sterling og Sturridge og/eller Balotelli, så kan jeg nesten love at det blir mål.

Min personlige mening er at Suso er den mest lovende 20 åringen vi har, og syntes i aller høyeste grad at han fortjener å spille mer, han sa tross alt nei til Real Madrid og Barcelona for å komme til vår elskede klubb 😉

Hva mener du, burde Suso få flere sjanser når han kommer tilbake fra skade? 

2 Responses to Suso – fremtidig stjerne eller evig «fjerdevalg»?

 • Brynje sier:

  Godt innlegg og jeg fikk en «faen heller, gi mannen et run på laget da om skadefri» etter og ha lest artikkelen.

  Samtidig; så tenker jeg også, det ER jo en grunn til at han blir utleid/ikke spiller mange kamper.

  Men IGJEN, skal sjansen dukke opp så er det jo unektelig nå, med (nye) spillere som underpresterer og som i tillegg trenger konkurranse så ingen kjenner seg trygge men hele tiden har folk som puster dem i ryggen.

  Nå står vel det å bli skadefri først i rekken, men når han er dt så ser jeg ingen grunn til at han ikke kan få noen kamper fra start, om ikke BR får brikkene til å falle på plass i mellomtiden her.

  • Totto Holm sier:

   Takk, Brynje 🙂

   Verdt et forsøk. Det kan vel ikke bli så mye verre enn det er, tenker jeg. Suso har noe å bidra med på førstelaget, men om det vil bli noen fast plass på han med en gang, ser jeg som lite sannsynlig. Han er ennå ung og trenger erfaring. Men vi trenger en som Suso i mine øyne. En som løper mye, en som skyter fra langt hold og tester keeper litt, og en som kommer med gode gjennombruddspasninger. Men har min tvil på at han får spille. Virker som Rodgers gir noen spillere klippekort på laget….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...