Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Skuffelsen

gjestDa har vi igjen mottatt et gjesteinnlegg, denen gangen er det 24 år gamle Martin Nikolaisen fra Bodø som har tatt pennen i bruk og sendt oss sine tanker om ståa i Liverpool om dagen.

Liverpool er hans andre hjem og Martin debuterer med følgende innlegg – take it away Martin;

Skuffelsen har så vidt lagt seg. Resultatene i liga og cup bekymrer meg. Vår eneste seier i Champions League var hjemme mot Ludogorets. Spillet på banen har vært katastrofe sett bort fra 3-0 seieren mot Tottenham og perioder i noen kamper som for eksempel de siste 10-12 minuttene mot Basel. Det er mange grunner til at resultatene og spillet uteblir.

Samspillet har ikke fungert optimalt. Mot Basel fikk vi se en møtende Lambert med pasning i bakrom. Dette er noe av det vi har sett tidligere i sesongen. Feilkommunikasjonen er et symptom på en spillergruppe som ikke kjenner hverandre. Likevel vil det i de fleste tilfeller være dumt å spille i bakrom på Lambert.

Offensive bevegelser er et uttrykk som vårt lag ikke evner å forstå seg på. Spillet stopper derfor opp i den siste tredjedel av angrepet. Det hjelper ikke at det kommer én og én bevegelse. Slikt angrepsspill er noe Ludogorets og Basel enkelt klarer å forsvare seg mot. Det som skjedde mot slutten av kampen mot Basel, er gode momenter. Klarer Rodgers å få med disse momentene til ligaen tror jeg han har jobb ut sesongen.

Skrtel ble sendt på topp. Hans offensive kreativitet var noe overraskende. Likevel var det en av de faktorene som gjorde at spillet fungerte mot slutten. Anfield kokte etter det nydelige frisparkmålet til Gerrard. Moreno var bevegelig. Vi fikk se samtidige bevegelser. Vi fikk se en innsatsvilje jeg har til gode å ha sett i år. Johnson fungerte som midtstopper med tre bak.

Glen Johnson er en av Liverpools mest utskjelte spiller av egne supportere om dagen. Jeg har siden kampen mot Crystal Palace hatt et ekstra øye på han. Det nest største irritasjonsmomentet er hans offensive rolle som han ikke er så veldig god i. Det største derimot, er ved balltap høyt i banen. Du kan se Johnson jogge sakte, men sikkert tilbake. Legg dette sammen med personlige feil på dødball imot, så er det dette som legger grunnlaget for kritikken han mottar.

Spillerkjøpene hittil i år har vist seg å være svake. Lallana er ikke like bevegelig som han har vært i Southampton. Jeg er sikker på at Emre Can er et godt kjøp, men vedkommende sitter for det meste på benken. Det samme gjør Markovic. Jeg tror Markovic er god, han og. Men det røde kortet var rett og slett idiotisk. Media har jo sagt at han var lik Suarez. På flere måter kan det virke som. Moreno er en god og ung spiller. Han gjør for mange personlige feil til å spille fast på førstelaget. Litt rutine så er det slutt på det. Da har vi en meget god venstreback. Er mer spent på hvem som tar høyrebacken når Flanagan er tilbake. Da har vi tre spillere som kan bekle plassen. En Flanagan med hjertet utpå drakta, en Manquillo som er lånt inn for to sesonger og en stadig mer forhatt Johnson. Har en følelse på at Flanagan kommer til å bli valgt.

Spisskrise. Hvor vi før sesongen trodde vi hadde gjort et kjempekjøp i Balotelli, får vi nå gjennomgå mens han er skadet. Hans uheldige instagrambilde har blitt snappet opp av media. Nå møtes Balotelli av rasismeanklager av FA. Til Balotellis forsvar skal det sies at han ikke er den skarpeste kniven i skuffa. Det minner meg smått om Suarez’ sin behandling i media. Videre har vi en skadd Sturridge og en utstøtt Borini. Da sitter vi igjen med Rickie Lambert. En ganske ubevegelig spiss, som har passet fint inn i måten vi har spilt med manglende bevegelser på topp. Å spille med Lambert uten alternativer på benken har vært trist å se.

Januar nærmer seg. Det jeg ønsker meg mest er at Brendan Rodgers ikke får styre spillerkjøpene. Han har bommet utrolig mye. Jeg ville også gitt munnkurv til Rodgers. Han virker desillusjonert i det han sier. «We showed character» etter tap, er noe av det som irriterer meg mest. At han samtidig velger de som ikke presterer kamp etter kamp er jo også et irritasjonsmoment.

Januar nærmer seg. Jeg vil ha inn en spiss som er bevegelig og kan utfordre Balotelli og Sturridge. Jeg vil også ha en keeper som kan utfordre Mignolet. Da er nok transferbudsjettet borte. Kunne vi solgt Johnson og fått noe penger, ville jeg hentet en ung spiller som kunne utfordret på midtbanen. Da tror jeg vi har et slagdyktig lag, gitt at skader og suspensjoner ikke kommer i veien.

Januar nærmer seg. Jeg var på Boleyn Ground og så tapet mot West-Ham. Jeg overvar kampen på Anfield mot Everton. Dette var to helt forskjellige kamper. Liverpool hadde en stor svikt i starten mot West-Ham, mens konsentrasjonen sviktet mot slutten mot Everton. Balotelli har så langt fått kritikk. Noe av kritikken forstår jeg. Vent med det til vi får sett Sturridge og Balotelli sammen. Jeg har en følelse på at det vil gjøre undrer.

Jeg vil avslutte med å si at jeg er en av kritikerne til Rodgers, fordi han i mine øyne er for sterk i troen på sitt eget system. Han har ikke virket villig til å endre det som ikke fungerer. Et godt eksempel på dette er at vi alltid skal starte med ballen bak i utspill fra mål. Selv om dette har skapt farlige situasjoner, står Rodgers fast på at det må være sånn.

Rodgers står fast ved roret enn så lenge. Tar han med seg det som lyktes de siste 10-12 minuttene mot Basel, tror jeg trenden snur og han sitter trygt. Hvis han enda viser seg å være like blind, så ser vi ingen endringer i kampen mot United. Det kan fort ende med et stygt tap. Et stygt tap mot United vil helt klart legge press på Rodgers. Et press som kommer til å være der i mye større grad enn tidligere.

Jeg ønsker alle en fin oppladning til kampen mot United søndag.

You’ll never walk alone.

4 Responses to Gjesteinnlegg – Skuffelsen

 • Brynje sier:

  Fin debut dette Martin, vi håper vi får høre mer fra deg fremover.

  Dette bildet som Balotelli postet på sin Instagramkonto tror jeg at jeg med hånden på hjerte kan si at jeg ahr sett sikkert 100 ganger før på sosiale medier og aldri, ALDRI har jeg lest noe som helst kommentarer om «rasistisk» eller «antiseministisk» – men når SuperMario gjør det da ender det fa** meg (etter all sannsynlighet) med fem kampers karantene…..

 • Totto Holm sier:

  Det jeg tror Rodgers gjør feil, er å bruke samme formasjon med forskjellige spillere hver eneste kamp, slik at spillerne selv må tilpasse seg hvordan hvert individ beveger seg, hvor de vil ha ballen osv. Bytte til 2 spisser, så er mye gjort. Nå har vi Lambert, Borini og Markovic som kan brukes som spisser, så da kan man ha en spiss på benken, så er ingen krise. Men hva som er krisen:
  – Borini: 2 mål på 28 kamper for Liverpool (HELE karrieren).
  – Lambert: 2 mål på 14 (?) kamper.
  – Markovic: Ingen mål på 6 (?) kamper.

  Jeg mener vi burde kjøpe en toppspiss i januar, selv om vi allerede har mange spisser. Vi må ha spisser som faktisk scorer mål jevnlig. Hent inn Reus, Lacazette eller Carvalho, så har vi en spiss som kan score mål, selv om man ikke kan forvente mål med en gang.
  Jeg er vel en av få som setter pris på Johnson sitt bidrag for Liverpool. Erfaringen hans og arbeidskapasiteten hans er en av kvalitetene vi trenger nå. Jeg stoler ikke nok på Manquillo ennå. Lallana har like mange mål som Balotelli og Lambert. Det vil si dobbelt så mange som Sturridge, og det bare på dobbelt så mange kamper. Lallana har 2 mål og 1 assist, så hvorfor han ikke blir brukt ihjel av Rodgers, forstår jeg ikke. Men, Rodgers må finne på noe snart, om det så blir å bruke alle ungguttene som vil spille, kanskje spille mer enn en del av spillerne vi allerede har på førstelaget. Sakho er frisk igjen, så vi får håpe han snart kommer på banen igjen. Han er kanskje sjefen i forsvaret vi trenger 🙂

 • Kjetil sier:

  Fint bidrag, Martin. Jeg er enig i veldig mye. Savner dog mer debatt rundt det som ikke har fungert over en enda lengre periode enn bare denne sesongen, nemlig midtstopperparet. Skrtel/lovren/sakho. Hvorfor i h$&%& solgte vi agger? Jeg mener at vi også har et stort behov for forsterkninger der.

 • Ron sier:

  Enig i alt du sier om Rodgers, han beviser i kamp etter kamp at han er helt ideløs. Å gi for gudskyld ikke den mannen penger i januar!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...