Hold deg oppdatert
Arkiv
Wimbledon 1-2 Liverpool – Gerrards kveld!

steviegKlart for FA-cupkamp, mot den gamle storheten Wimbledon, eller rettere sagt; AFC Wimbledon som ble startet opp når Røkke og Gjeldsten var borte og rota det til med å kjøpe og flytte klubb på 90-tallet..

Liverpool stilte et sterkt lag, og de 11 utvalgte fra start var Mignolet, Manquillo, Can, Skrtel, Sakho, Markovic, Lucas, Henderson, Gerrard, Coutinho og Lambert. På benken satt Ward, Enrique, Toure, Moreno, Balotelli, Williams og Borini.

Wimbledon har den første sjansen i kampen etter en dobbelt stuss sender Rigg gjennom, men vinkelen blir spiss, og avslutningen sniker seg utenfor Mignolets lengste stolpe.

Så skjer det som jo MÅTTE skje denne kampen. Første kamp etter beskjeden om at han forlater klubben etter sesongen, er Captain Fantastic på plass etter 11 minutter. Spiller først ballen ut til Manquillo, før han starter på et nydelig løp i boks, innlegget er presist, og kapteinen stanger Liverpool i ledelsen, pen skåring!

Etter skåringen er det hjemmelaget som er farligst, med to kjempesjanser. Først på corner blir det klabb og babb og noen blokkerte sjanser, den største får Rigg igjen når han får ballen på gullfat, men Mignolet er med på notene, får opp en arm og en nydelig reaksjonsredning til corner. Neste sjanse går til Tubbs, som prøver å lobbe Mignolet etter at Liverpool taper flere dueller i boksen, men avslutningen går utenfor.

Så måtte det skje, og hvem andre enn den mest omtalte mannen; monsteret, The Beast, Akinfenwa, som til alt overmål også er en stor Liverpool- og Gerrardsupporter. Først er han oppe med armene i duell med Mignolet på corner, som helt klart skal ha frispark, men den overser dommer, ballen treffer armen til Sakho i en duell, blir heada videre i tverra der Lucas og Skrtel hopper opp under tverra, og returen detter i beina på Akinfenwa, som er på den før Mignolet, og 1-1. Strengt talt en fortjent utligning.

Til pause var resultatet greit nok. Liverpool best i starten av omgangen, men Wimbledon jobber seg inn og skaper noen store sjanser før de får utligningen sin. Som vanlig er det litt skralt forsvarsspille, spesielt skal det klareres unna før store sjanser oppstår, og på utligningen skal Mignolet ha frispark, men men..

Wimbledon skaper første farlighet i andre omgang, også den på corner når de vinner duellen midt i en diger klynge i boksen, men Gerrard står på streken ved stanga og rydder unna.

Det bølger mye frem og tilbake det første kvarteret av andreomgangen, men det er ikke mange farligheter. Det mest dramatiske er en ganske merkelig situasjon; et innlegg på vei mot Gerrard, forsvarsspilleren som dekker han prøver å rygge inn i Gerrard, som ikke er der lenger, mister balansen, veiver med armene, og innlegget treffer ene armen. Dommer gidder ikke å dømme straffe dog, og Bambi får ballen unna.

Coutinho grisetakles på hjørnet av 16-meteren, soleklart frispark, kortet er orange, men lander på gult. 
Gerrard melder seg igjen, bøyer frisparket fantastisk over muren og i nettet, et herlig frispark og 2-1 til Liverpool!

Wimbledon går rett i angrep og får en god mulighet, men Bulman dunker den over.

Wimbledon ser slitne ut, og Lambert får en god sjanse på en overgang, men keeper varter opp med en god beinparade.

Enrique inn for Manquillo etter 70 minutter. Coutinho med et uheldig gult kort få minutter etter når han sklir i en duell. Balotelli kommer inn for Lambert etter 80 minutter.

Liverpool får mye kontringsplass i andre omgang, og Coutinho får en feit sjanse når Gerrard uselvisk helsparker ballen videre til playmakeren, dessverre er avslutningen for svak og keeper får reddet, igjen med en god beinparade. Ny kontring og 4 mot 2 for Liverpool, dårlig utnyttet og ballen havner hos Markovic, som med en slapp avslutning ikke punkterer, dårlige bevegelser og pasninger der, skulle vært avgjort.

På tampen kommer Toure inn for Markovic for å ha litt mer hodestyrke i boksen på tampen. Akkurat der svikter Kolo nesten med en håpløs involvering, ballen lander nesten i beina på en totalt umarkert Azeez på 5 meter, men Mignolet er våken og er ute med beina og får ballen til corner.

Det siste som skjer er en ny megasjanse til Liverpool, først Balotelli som får for liten plass, så Gerrard på returen som får den forbi keeper, men ballen blir reddet på streken. Hadde flere muligheter til å få hattricket sitt kapteinen, men det ville seg ikke. Etter siste sjansen triller Liverpool litt ball og kampen blåses av.

Alt i alt ingen stor forestilling, en jevn førsteomgang der Wimbledon faktisk har de største sjansene, så en andreomgang der hjemmelaget blir slitne utover og Liverpool skaper sjanser nok til å punktere kampen flere ganger, men så lenge det kun er ett måls ledelse er det spennende, og et par store sjanser har Wimbledon til å utligne. Til slutt er det Captain Fantastic som er dagens mann med sine 2 mål, og Bolton og Heskey venter i 4. runde av FA-Cupen for Rodgers’ menn.

Dagens hvite kameler går til Gerrard som leverer når det trengs, og i første kamp etter beskjeden om at han drar til sommeren, stort av en av de største legendene. Jeg gir ut en til til Mignolet, som var solid i dag. Skal ha frispark på målet, og varter opp med noen virkelige store redninger, får håpe han kan bygge litt på dette.

Dagens svarte kamel går til Trevor M. i TV2-studioet, som presterer kommentaren «Welcome to the Football League» når det diskuteres om Mignolet skulle hatt frispark på 1-1 målet, for en løk-kommentar!

4. runde, jobben gjort, Gerrard med 2 kasser, god kveld!

2 Responses to Wimbledon 1-2 Liverpool – Gerrards kveld!

 • Henning sier:

  Mye oppgulp fra TV2 studio som vanlig, men det er ikke til å stikke under en stol at Liverpool sliter mot lag som er veldig fysiske av seg. Innsats og fysikk, der taper våre gutter hver eneste duell, desverre. Derfor ser jeg veldig gjerne at vi signerer Milner, hvis mulig. En skikkelig «Billy Betong», som tåler alt og er aldri skadet! «Pingler» som f.eks. Joe Allen blir mørbanket hver eneste gang, og det er bare i England det er mulig med DRAP på banen og slippe unna med tilsnakk…. Satt litt på spissen, selvfølgelig, men dere skjønner sikkert hvor jeg vil hen.

  Liverpool er det snilleste laget på fotballøya (hvis man trekker fra alle frisparkene laget av Lucas). Skal man vinne noe over there, trenger man litt «mord-i-blikket» i hver eneste duell. Vinner man en duell, vinner man slaget, og tilslutt hele serien.

  Hvorfor ikke se nedover i Championship i januar? Det er mange «knokkelspillere» som er villige til å «ofre alt», og nærmest gratis, bare for å få sjansen til å spille på Anfield.

  Når det er sagt, så skal det bli morsomt med gjensyn med Heskey. I en alder av 36 år, så er han sannsynligvis bedre enn hele beckrekka til Liverpool, så jeg tviler sterkt på om vi klarer å holde nullen. Men Gerrard redder oss sikkert enda engang, og redder på strek. Enda en gang.

 • Brynje sier:

  De virket helt blendet av av AFC Wimbledon socret og ga en lett faen i at det var et soleklart angrep på Mignolet fra bulldozeren i forkant.
  Når det er sagt så kjempet AFC oss i senk i førsteomgang synes jeg og synes 1-1 til pause var fortjent, totalt sett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...