Hold deg oppdatert
Arkiv
Besiktas – Liverpool: Senket på straffer.

Europa League logoDagens kamp foregår i Istanbul i Tyrkia. Liverpool stakk av med en seier (1-0) på Anfield. Besiktas er ute etter å få noe ut av dagens kamp på hjemmebane etter en skuffende bortekamp for deres del. Liverpool trenger kun 0-0 for å gå videre, men er jo alltid fristende med en overbevisende seier.

På banen: Mignolet – Lovren – Skrtel (Kaptein) – Toure – Moreno – Allen – Can – Ibe – Sterling – Sturridge – Balotelli.

På benken: Ward – Manquillo – Lallana – Brannagan – Williams – Borini – Lambert


Første omgang:

De første minuttene er rolige, begge lag tester hverandre med forsiktig ballspill. Det er innen 3 minutter Balotelli er innblandet i 2 forskjellige situasjoner. Han virker tent i dag. Besiktas fansen er ute etter å vise noe i dag, der de piper konstant når Liverpool har ballbesittelse. Virker også som om Besiktas spiller hard fotball med susende taklinger og fysiske dueller.

Gult kort!: Balotelli 10 min.

Skrtel virker å være på hugget i dag etter en viktig blokkering etter 17 minutter. Begge lag sløser bort mange baller med feilpasninger og tap i enkle dueller. Sterling hadde et kjempeskudd etter 19 minutter av et fint raid av Moreno.

Sterling står alene mot keeper etter en flott pasning av Ibe, men blir usikker med Sturridge rett utenfor 16-meteren, men det ble ikke noe av pasningen fra Sterling. Hadde vært bedre om Sterling tok av skuddet selv.

En ny sjanse etter 27 minutter for Sturridge etter et flott løp selv, men snubler litt i ballen som går til Besiktas sine forsvarsspillere. En rask overgang til Besiktas som setter igang en overgang der Allen og Lovren rydder fint opp.

31 minutter har gått når Sturridge igjen surrer vekk ballen, denne gangen innenfor 16-meteren til Besiktas etter en bra gjennombruddspasning av Balotelli. Sturridge bruker litt for lang tid med fintene sine, og brått har han 5 spillere rundt seg.

43 minutter er spilt og tempoet har gradvis blitt roligere de siste 10 minuttene. Masse feil blir gjort av begge lag og Liverpool ser ikke til å få til noe spesielt der Besiktas er kompakte og fysiske i hver eneste duell.

Ingen minutter blir lagt til og 1. omgang er over.

Oppsummering 1. omgang: Dommeren har vært noe for seg selv, der han har dømt meget spesielt. Virker som han har satt sine ukepenger på Besiktas. Forsvaret til Liverpool har vært stabilt med Skrtel og Lovren som de mest fremtrendende spillerene i de bakre rekker. Mignolet har vært god på de skuddene som har kommet imot, uten at han har hatt for mye å gjøre. Vil legge til at det virker for meg at Besiktas prøver å få Balotelli ut av kampen ved å være lettere ufin mot han. Er det en ting vi ikke trenger, så er det å spille med 10 mann på banen.

Liverpool sin beste spiller 1. omgang: Moreno.
2. omgang:

Pipekonserten fortsetter når Liverpool går ut av garderoben. Ingen bytter ble gjort.

Nå teller jeg ned antall frispark Balotelli lager for Besiktas. Fortsetter han slik, er det ikke lenge til han får et nytt gult… Nytt langskudd av Besiktas etter 50 minutter, enkel for Mignolet. Allen er igjen frempå og gjør alt han kan for å stoppe opp spillet til motstanderlaget, men er ikke alltid like enkelt når midtbanespillerne til Besiktas er rundt 30 cm. høyere enn han.

Besiktas er laget som kommer mer aggressivt i 2. omgang. Corner til Liverpool etter 55 minutter. Headingen av Lovren kom litt langt fra mål, keeper snapper ballen opp. Noen Oscar pokaler burde vært gitt ut til noen visse Besiktas spillere etter noen dramatiske fall. Balotelli ligger nede i gresset etter en merkelig duell etter 59 minutter spilt.

Vil legge til at jeg er veldig imponert over det defensive spillet til Ibe i dag!

Et knallskudd fra 30 meter som gikk rett til side for mål fra Besiktas etter 69 minutter! Vet ikke om Mignolet hadde tatt den om den hadde truffet mål. Nå må Liverpool være veldig forsiktige med å gi Besiktas spillere slike rom på utsiden av 16-meteren.

Har nettopp blitt ferdig med å skrive det før det smalt:

Mål: Besiktas – Arslan. 71 minutter.
Bytte: Ibe ut – Manquillo inn. 75 minutter.

Bytte: Balotelli ut – Lallana inn. 79 minutter.

 

82 minutter har gått av kampen når Liverpool virkelig setter igang ballspillet vi er kjent for. Noen feilpasninger her og der, men vinner fort ballen tilbake. Vi trenger et mål for å unngå ekstraomganger.

Besiktas satser nå på å pumpe opp baller til Demba Ba. Skrtel har forøvrig vunnet de fleste hodedueller i 2. omgang.

88 min: Besiktas har innkast i en farlig posisjon og sentrer ball utenfor 16. Can med en lang ball oppover parken, men blir for lang for Sturridge.

3 minutter er lagt til i 2. omgangen. Nå er det bare et spørsmål om Liverpool kan overleve angrepene til Besiktas. Arslan med et flott solo-raid der han lurer 3 Liverpool spillere. Corner til Besiktas der Demba Ba klinker ballen i tverrligger!! Skrtel ble liggende etter ballen ble spilt ut av sonen. Kapteinen kommer seg opp igjen, selvfølgelig.

Dommer blåser av 2. omgang der Besiktas har vært det beste laget.

Oppsummering 2. omgang: Liverpool har ikke sin beste dag i dag, der Besiktas virker sterke. Målet til Arslan var utagelig for Mignolet. Liverpool har blitt dominert i store deler av omgangen. Noen fine tendenser av Sterling, Lovren og Manquillo.

Liverpool sin beste spiller 2. omgang: Skrtel.
Ekstra tid første 15:

Sterling blir dyttet ned utenfor Besiktas 16-meter uten at dommeren blåste. Igjen dominerer Skrtel Ba i luftrommet. Opare er nominert til alle mulige forskjellige film-priser som finnes.

99 min: En håpløs tversoverpasning fra Allen der Lovren og Touré rydder opp. Redning av Mignolet på et skudd av Demba Ba der Skrtel får ballen i ansiktet og sparker ballen ut av 16-meteren! For en spiller!

Can faller etter et løp og ligger nede i noen minutter. Han hinker ut av banen etter 101 minutter. Han kommer på etter et minutt utenfor banen og får gult for filming.

Gult kort: Can. 103 minutter.

1 minutt lagt til i 1 ekstraomgang.

Oppsummering 1 ekstraomgang:
Ingenting funker for Liverpool i dag. Forsvaret har hatt mye å gjøre og har gjort en fin jobb. Allen og Sturridge har vært totalt usynlige i 2. omgang og i første ekstraomgang.

Liverpools beste spiller 1. omgang ekstratid: Skrtel.

Bytte: Lambert inn – Sturridge ut.
Ekstraomgang siste 15:

Lovren viser muskler mot Toré og setter inn en hard takling etter 45 sekunder. Allen får smake på en takling selv etter 2 minutter spilt. Sterling får frispark utenfor 16-meteren etter Opare river han ned etter nakken. Lallana med frisparket. Headet ut av Besiktas. Klareringen går til Sterling og deretter et håpløst innlegg av Lovren som går bak og utenfor mål.

Opare setter fart etter 110 minutter og løper rundt 40 meter, men Manquillo setter inn en god takling og ballen går til utspill for Liverpool. Ny overgang av Besiktas etter 113 minutter der Touré blokker ballen med kroppen.

Can og Allen med 2 pasninger rett til Besiktas sine spillere. Veldig svakt. Besiktas får ball, starter en kontring, Toré blir presset ut av Lovren og tvinger Toré til å skyte, utenfor mål.

Sterling blir igjen taklet, denne gangen av Arslan og dommer blåser frispark for Liverpool. Ballen blir lagt rundt 25 meter fra mål. Innlegg fra Can som faller i føttene til en forsvarspiller for Besiktas og ballen blir pumpet opp på midtbanen nok en gang.

Mannsmarkeringen til Besiktas har virkelig hatt effekt på Liverpool.

Kampen blir igjen avblåst med ingen tilleggsminutter i 2. omgang av ekstraomganger, kampen går dermed til straffer.

Oppsummering: Ingenting gikk noen lags vei med feilpasninger som er temaet til kampen.
Liverpools beste spiller 2. omgang ekstraomganger: Sterling

 

Straffer:

1 (Liverpool): Lambert – Mål!
2 (Liverpool): Lallana – Mål!
3 (Liverpool): Can – Mål!
4 (Liverpool): Allen – Mål!
5 (Liverpool): Lovren – Bom…
6 (Liverpool):

1 (Besiktas): Demba Ba – Mål.
2 (Besiktas): Toré – Mål.
3 (Besiktas): En eller annen med et langt navn – Mål.
4 (Besiktas): Hutchinson – Mål.
5 (Besiktas): Arslan – Mål.
6 (Besiktas):

Besiktas er videre etter seier på straffer.

Oppsummering straffer:
Besiktas gjorde ingen feil på straffer og det gir de seieren i dag. Liverpool gjorde alt bra helt til straffesparket til Lovren som skyter noen cm. over tverrliggeren. Hvorfor Rodgers valgte Lovren over Sterling på straffer er for meg helt utrolig. Jeg vil ikke peke noen finger på Lovren.
Spillerbørs:

Mignolet – 6: Mignolet gjorde det bra i dag. Noen klareringer med beina som var noe svake, men var som vanlig aggressiv i feltet og gjorde det han skulle. Var nærme på å redde 2 straffespark fra Besiktas, men manglet noen centimeter på armene.

Skrtel – 8 (BB): Kapteinen viste i dag at han er i fin form. Var kanskje Liverpools beste spiller mot Southampton og han viste i dag hvor viktig han er for Liverpool. Etter det jeg så, vant han godt over 90% av hodeduellene sine i dag. En flott oppvisning i dag av slovaken.

Touré – 5: Var noe usynlig i dag. Ibe tok seg av de fleste duellene fra sin posisjon i dag, så Touré hadde ikke mye å gjøre i dag. Har sett han bedre, men er kanskje den mest aggressive forsvarsspilleren i dag, noe vi virkelig trengte i store deler av kampen.

Lovren – 7: Jeg gir han ikke minuspoeng for bommen på straffemerket. Han var veldig god i dag. Er fysisk mot et fysisk lag, og er beinhard i alle taklinger. Godt å se at han kommer seg.

Ibe – 5: Er veldig god defensiv i 1. omgang, men får til veldig lite til offensivt med markeringen og de tøffe duellene til Besiktas. Har sett han mye bedre.

Moreno – 6: Var førsteomgangens beste spiller for Liverpool med gode offensive løp og krigervilje med og uten ball. Tar ikke imot noe tull fra Besiktas, men blir mer borte i 2. omgang.

Can – 5: Lurer på hvor det ble av tyrkeren vår… Var virkelig ikke Can sin dag i dag, selv om han prøvde så godt han kunne. Kanskje uvant for han å spille på midtbanen igjen.

Allen – 5: Allen var relativt god i første omgang ved å bryte opp spillet til Besiktas. Virket som om Besiktas fant ut spillestilen hans, for han ble overkjørt utover i kampen.

Sterling – 6: Var helt borte i 1. omgang. Prøvde på masse rart, men fikk det ikke til. Stod alene med keeper en gang i første, men valgte heller å prøve å sentre ballen til Sturridge som hadde 3 Besiktas spillere rundt seg. Kom mer frem i 2. omgang og kom med gode løp. Var best i ekstraomgangene der det virket som om han virkelig ville avgjøre kampen.

Balotelli – 7: Balotelli var den beste angriperen for Liverpool i dag. Gjorde alt for å få og beholde ballen i laget i dag, kanskje litt for mye til tider… Fikk mye juling av Besiktas, og virket veldig påvirket av det før han ble byttet ut.

Sturridge – 4: Hvor var Sturridge i dag? Kunne like så greit spilt med 10 mann. Hadde noen løp mot mål og fintet vekk ballen fra seg selv. Imponerte meg mot West Ham, men har kun vært en skygge av seg selv etter det. Burde ikke starte neste kamp.

Gir ingen karakter på de som ble byttet inn i kampen.

 

Min mening: Besiktas var det beste laget i dag, selv om begge lag gjorde nok av feil gjennom hele kampen. Forsvaret var det beste leddet i Liverpool i dag. Midtbanen ble litt svak i form av to relativt defensive spillertyper i form av Can og Allen. Mangelen på Coutinho og Henderson kom tydelig frem i dag. Angrepsrekken til Liverpool var langt under akseptabelt nivå i dag med en Sterling som blir dyttet rundt av store motspillere, en Balotelli som konstant blir hakket på og som selv mister hodet ved enkelte dueller, og en Sturridge som vil gjøre alt selv, men ikke klarer det. Jeg håper dette kun er et engangstilfelle, for kampen i dag var på grensen til elendig. Gratulerer til Besiktas etter 2 tøffe kamper, de fortjener å gå videre 🙂
Om du ikke er enig i spillerbørsen min, gjerne skriv din mening eller din egen spillerbørs i kommentarfeltet.

3 Responses to Besiktas – Liverpool: Senket på straffer.

 • Leiv sier:

  Veldig enig i spillerbørsen din i en svært kjedelig kamp.
  Synd det ble ekstra omganger, akkurat det de ikke trengte med tanke på søndagens kamp.
  Jeg bare visste at Lovren skulle bomme, forsvarspillere med lange ben pleier bare ikke å score.

  • Totto Holm sier:

   Takk for god tilbakemelding 🙂
   Ekstraomganger og straffer var virkelig ikke noe vi trengte foran søndagens kamp mot City, så der er jeg enig med deg. Vi trenger all energien vi kan få mot Man City, så vi får håpe Henderson og Coutinho er friske og raske til i morgen.
   Fikk en dårlig magefølelse selv. Skjønner ikke hvorfor Lovren ble plukket ut av Rodgers til å ta straffe før Sterling… Men, vi får prøve å se fremover og håpe på gode resultater i PL og i liga cupen 😉

   • Leiv sier:

    Nå er det heldigvis bekreftet at Coutinho er klar, så får vi håpe Henderson også blir det:)

    Tredje eller fjerdeplass samt seier i cupen så blir jeg ekstremt fornøyd, spesielt etter den svake starten på sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...