Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 0-0 Blackburn – Nesten river ingen mann av hesten

facupDet er duket for kvartfinale i FA-cupen og på motsatt side er Blackburn, dessverre uten Joshua King. Begge lag vant i midtuken, men de fleste av oss forventet at det igjen skulle bli en solid kamp og seier til Liverpool. Slik ble det ikke, og det ble en ny omkamp.

Det gjøres to endringer etter kampen mot Burnley, følgende elleve starter for Liverpool: Mignolet, Lovren, Skrtel, Johnson. Hendo, Can, Lallana, Markovic, Sterling, Coutinho. Sturridge.

Første omgang:

Etter et par minutter spilt går det en støkk gjennom alle med Liverpool-øyne, Skrtel går opp i en hodeduell, får en liten dytt på brystet, noe som gjør at han lander på ryggen. Han blir liggende uten å bevege seg for mye, og det er lett å tro det verste. Hjelpmannskapet bruker åtte minutter på å få slovaken på båre, og han beroliger oss med to tomler opp i det han blir båret ut. Kolo Touré erstatter ham.

Liverpool tar over presset i det kampen settes igang igjen, og opprettholder det i tjue minutter, uten å skape de største sjansene. Det er veldig mye nesten, et par stikkere til Sturridge kom nesten frem, og Sturridge prøvde seg på en stikker, som nesten kom frem til Sterling.

Lallana kan ha blitt snytt for straffe i det en tvilsom takling ender i corner, etter å ha sett en rekke repriser, så klarer jeg fortsatt ikke bestemme meg, godt å ikke være dommer og må ha ta avgjørelse på det. Så med en gang ut som en god takling, men reprisen gjør en usikker.

Blackburn er ikke helt ute av det, og klarer også å skape et par sjanser i løpet av den første halvtimen.

Touré får en scoring avblåst korrekt for offside i det 33. minutt, etter et frispark.

Resten av omgangen er stort sett styrt av Liverpool, men Blackburn står veldig kompakt og det skapes ikke så alt for mange store sjanser, noen skuddmuligheter og noen nesten-selvmål. Det ble hakket opp med mange feilpasninger det siste kvarteret, så det var variende kvalitet i spillet, vanskelig å se at man kan skylde på en svak gressmatte, Blackburn skal få ære for å spille oppofrende i forsvar. Det ble lagt til åtte minutter etter skaden til Skrtel, og det ble skapt et par sjanser, uten at det ble scoring.

Andre omgang:

Noen minutter ut i omgangen er Blackburn nærme å ta ledelsen, Can henger ikke med på en corner, og Baptiste får gå alene opp, og kun en god redning fra Mignolet reddet Liverpool der.

I det 58. minutt erstatter Balotelli Markovic.

Minuttet senere får Liverpool et frispark, Coutinho slår vakkert inn i boksen, Touré vinner duellen og header ballen i stolpe ut, nesten så han igjen kunne sendt Liverpool i ledelsen.

Lite som blir skapt av store sjanser, i etablert spill er det stort sett Blackburn som ligger veldig kompakt på egen banehalvdel og Liverpool klarer kun å skape sjanser på dødballer. Det blir en del cornere og frispark, men det mangler noe på sluttproduktet.

Coutinho herjer tidvis, men i dag var det litt gamletakter av avslutningene til brassen. Sterling er også tidvis livlig.

Henderson får kampens siste sjanse, og det sier sitt når den er i det 83. minutt. Lallana tok en corner, ballen endte hos Hendo som skjøt dårlig.

Andreomgangen ble ikke det vi håpet på, tempoet ble satt opp til tider, men ikke nok til å sette det kompakte forsvaret til Blackburn ut av spill. Det var på dødballer sjansene ble skapt, og gjennom hele kampen var det nesten, nesten og nesten. Begge lag hadde sjanser til å ta dette hjem, selv om det ikke ble produsert så mange skudd på mål. Liverpool hadde et ballinnehav på 70 prosent, og skapte klart flest sjanser, men de fleste ble blåst i alle kanter utenfor stengene. Kudos til Blackburn som satset på defensivt fokus, og satse på kontringer og dødballer, de ønsket minimum et uavgjortresultat, og det fikk de. Kampen var ikke mye å skryte av sett under ett, men sånn blir det for når det ene laget går for det defensive, og lykkes. Kjedelig med enda et returoppgjør, Liverpool skulle klart å avgjøre i dag.

Hvem vil du sette som Liverpools beste? Og var det straffe for Lallana(evt. Sturridge i andre?)? 

8 Responses to Liverpool 0-0 Blackburn – Nesten river ingen mann av hesten

 • Ron sier:

  Og det var klar straffe til Lallana. Merkelig hvordan noen dommere så til de grader skal markere at de hvertfall ikke er hjemmedommere…

 • Svenn Hauge sier:

  Et par straffespark burde, kunne og skulle endret kampbildet!

  Sendes nok «konfekt» til Marriner fra både den ene og andre klubben som er med i kampen om 4de plassen!

  Liverpool sliter fremdeles med defensivt orienterte lag, og mangler en spillertype som kan endre slike kamper. En spiller med ekstreme kvaliteter, som f.eks et fyrtårn som er god på hodet!

  For oss supportere betyr dagens resultat at vi får enda en kamp i vår, la oss håpe det blir en skikkelig karamell å suge på etter Ewood 🙂

 • Odd Egil S. Ramsvik sier:

  Straffesituasjonen med Lallana er vanskelig å se. Men etter flere repetisjoner fra ulike vinkler er det ikke tvil om at det skulle vært straffe. Han får to strake armer i ryggen samtidig som han blir tråkket på utsiden av vristen, uten at motstanderen er borti ballen. Men som sakt måtte det mange repetisjoner til for å bli sikker, så en kan forstå at dommeren ikke blåser straffe her.

  Når det gjelder situasjonen med Surridge er den soleklar, og lett og se. Han blir holdt igjen i armen og får en unaturlig rotasjon av kroppen som er umulig å simulere i denne farten. Han blir klart hindret og det er svakt at ikke dommer i samarbeid med assistentdommerene får med seg dette.

  I tillegg har vi en situasjon hvor de nesten river trøya av Balotelli som i mine øyne også er soleklar straffe.

  Det kan virke som om alt av holding og dytting var tillat i denne kampen.

 • Leiv sier:

  Kjedelig kamp synes jeg og 0-0 var et rettferdig resultat. Fikk nesten hjerte i halsen av å se Skrtel ligge nede uten å bevege seg for han er garantert den tøffeste vi har. Godt han er klar til neste kamp.

  Liverpool`s beste står for meg mellom Mignolet eller Toure .

 • Totto Holm sier:

  Skulle vel vært rundt 3-4 straffer denne kampen. Hands av Sterling (Tvilsom), Lallana blir pløyet ned bakfra, hands fra Gestede (Igjen tvilsom), Balotelli får seg en drakt som er x2 større og blir dratt ned i bakken, og den med Sturridge er og tvilsom, etter det ser ut som spissen faller veldig lett ved berøring. Sterling får min stemme som BB. Løper mye i dag og er veldig offensiv i tankegangen. Henderson er også veldig god i dag der han jobber bra innen egen halvdel og strør rundt seg med nydelige langpasninger til vingene. Skjønner ikke hvordan Gestede ikke fikk rødt denne kampen. Hadde vel rundt 5 forseelser mot seg, men dette igjen gjenspeiler dommerne denne sesongen. Men Liverpool skulle ha punktert denne kampen, uten spørsmål.

  • Leiv sier:

   Enig, Gestede var ufyselig hele kampen og har nå gått ut å kritisert Skrtel får hvordan han gikk inn i duellen på «ulovlig» vis. Noe bildene absolutt ikke viser, men det de viser er at Gestede bruker armen rundt hodet hans på vei ned.

   Likte godt hvor hard Lovren var mot han resten av kampen.

 • Odd-Arne Olsen sier:

  Like dårlig og skylde på dommern,men sammenlign forskjeelsen der Can får gult kort for nedrivingen,(håndpålegging) og Sturridge direkte nedriving i staffefeltet.håpløst. To like forskjeelser som dømmes totalt forskjellig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...