Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 1-2 Manchester U – Smertefullt resultat i en fartsfylt kamp

Liverpool - Manchester UVi har opplevd flere kamper i år som vi har ansett som årets viktigste, men kampen i dag er det vel ingen som kan kalle annet enn det. Liverpool er i god form om dagen og har ikke tapt i serien siden tilsvarende kamp på Old Trafford i desember.

Vi er to poeng bak Man Utd og seier i dag vil føre oss inn i en topp fire plassering, og med tanke på at de viktigste konkurrentene vant i går vil et tap i dag være en mild katastrofe. Følgende elleve startet for Liverpool idag: Mignolet, Sakho, Skrtel, Can. Allen, Hendo, Moreno, Lallana, Sterling, Coutinho og Sturridge.

Første omgang:

Begge lag går ut offensivt, virker som begge lag ønsker å få det første målet og initiativet i kampen. Man Utd er best de første minuttene og tar tak fra starten av, og skaper nesten et par gode muligheter. Sterling er frempå med et fint raid, men De Gea plukker ballen.

Man Utd skal få lønn for strevet i starten, Fellaini finner Herrera, som spiller en fin stikker til Mata, Skrtel opphever offsiden og Mata gjør ingen feil alene med Mignolet. Det var Moreno som mistet ballen, spanjolen har hatt en katastrofal start på kampen.

Jones overfaller Lallana i en hodeduell og slipper unna gult kort, Allen fikk gult kort noen minutter tidligere som ikke så ut som mer enn et frispark.

Liverpool har tatt mer over kampen, midtbanen vinner flere dueller og de offensive er flinkere til å holde i ballen. Det er vanskelig å bryte opp det høye presset til ManU. Liverpool spiller seg til sin største sjanse hittil i kampen da Hendo kommer fri på høyrekanten, han spiller flott bak forsvaret til Sturridge, som legger ballen tilbake til Lallana som ikke treffer godt nok og ballen går en halvmeter utenfor målet til De Gea.

Omgangen roer seg betraktelig det siste kvarteret, Liverpool triller mest ball, men det er noe unøyaktig over det som blir utført mot slutten av omgangen. Første omgang blåses av og ManU har vært hakket best, mest pga god defensiv orientering og bra press på midtbanen. Flere må gå i seg selv, Moreno blir fort byttet ut, han har vært direkte svak. Også Allen, Sterling og Lallana må heve seg betraktelig. Coutinho og gutta bak har vært ok, uten at det har vært nok til å ha kontroll på kampen. Brendan må gjøre grep for å snu dette.

Andre omgang:

Rodgers gjør grep i pausen, han forstår at vi trenger mer ‘presence’ på banen, Captain Fantastic får spille i sin potensielle siste kamp mot Man Utd, han erstatter Adam Lallana. Og sjokkerende nok får Stevie G rødt kort etter 45 sekunder, det er ganske uvisst med en gang hvorfor, men reprisene viser at han tråkker på Herrera etter at Gerrard ble taklet av ham. Herrera fikk gult i samme duell. Enda mer vanskelig utgangspunkt nå.

Henderson vinner ballen fint på midten fra Blind, setter fart og blir klippet ned av Jones. Denne gangen får han gult, der skulle også ManU vært ti mann(som skrevet skulle det vært gult til Jones i første).

Så skal det være straffing på høyt nivå, ManU holder ballen høyt på banen, Mata får ballen på høyresiden, spiller Di Maria som har kommet inn. Argentineren chipper tilbake til Mata som med et halvt brassespark øker ledelsen for Man Utd.

Rodgers ser seg nødt til å gjøre flere grep, Balotelli er på vei inn, han erstatter Moreno, som på sin side høyst sannsynlig har hatt sin svakeste kamp i Liverpool-trøya. Balotelli tar en halv Gerrard og får gult kort før minuttet er spilt for italieneren.

Så skulle håpet komme ut av det blå; Coutinho får føre ballen overraskende lenge på Man Utd sin banehalvdel, det ser ut som det er få å spille til, så klarer Sturridge å løpe seg fri, han får ballen, han skyter med høyrefoten, ballen er så vidt innom Jones og den går i mål. Spenningen er tilbake.

Noe humorfull opplevelse da Smalling presset ballen ut, endte opp i reklameskiltet sammen med Balotelli, som blir holdt igjen av to supportere i det han reagerer.

Det skjer lite de siste ti minuttene av ordinær tid, Liverpool har mest ball, men sliter med å skape noen store sjanser etter en rekke med innlegg. Det blir lagt til fire minutter tillegg, ManU holder ballen bra det første halvannen minuttet av overtiden, så spiller Di Maria Blind fint igjennom. Can kommer på etterskudd, går inn skulder mot skulder, Blind går i gresset og dommer blåser straffe. Mignolet er fint med på straffen fra Rooney og redder den.

Dommer blåser av kampen minuttet senere, og det blir 1-2 i en kamp som inneholdt det meste. Gudene vet hvordan man objektivt skal forklare denne kampen sett med Liverpool-øyne, første omgang var svak fra Liverpool sin side, ManU traff veldig godt på kampplanen og lå veldig godt organisert kampen gjennom. Andreomgangen startet katastrofalt, Stevie G slo en flott langpasning, hadde en knallgod takling og får rødt kort på under ett minutt, i samme perioden hadde ikke ManU ballen. Helt forferdelig å stemple Herrera, ihvertfall når han hadde fått frisparket i samme situasjon. Hodeløst av Stevie G. Scoringene fra Mata var klasse, det ble spenning i kampen etter scoringen til Sturridge, men det ble med det, ManU lå for godt defensivt, og spesielt Smalling ble igjen for god for Liverpool, som han var i finalen i Champions Cup. Liverpool var best med ti mann i dag, men det sier mest om førsteomgangen. Tungt resultat etter en fotballkamp som inneholdt det meste. Nå er det Arsenal borte i neste kamp, en kamp undertegnede har lite tro skal bli en stor opplevelse sett med røde øyne, vi får krysse fingre, tær og alle kroppsdeler på at Liverpool hever seg betraktelig, ellers ser det mørkt ut med tanke på den viktige topp fire plasseringen.

Spillerbørs:

Mignolet: 5 – Kan ikke gjøre noe med scoringene, og har noen gode involveringer. Var mye rart han gjorde med ballen i beina, selv om det gikk bra til slutt. Varierende i dag.

Sakho: 8 LB – Knallgod kamp av Sakho, overlegen i duellspillet og er helt rå med ballen i beina. Spiller på veldig høye marginer, kunne blitt straffet, men kom seirende ut av det i nesten hver duell.

Skrtel: 7 – Gjør en god kamp, helt sjef i hodeduellene og er god til å posisjonere seg.

Can: 5 – Ikke hans beste kamp i dag, men gjør det greit. Spiller også på noe høye marginer til tider, ikke like suksessfullt som Sakho.

Moreno: 2 – Dette var dårlige saker, helt katastrofe de første tjue minuttene, mister ballen ofte. Får en plusskarakter for et par gode innlegg og at gjør det middels dårlig offensivt.

Allen: 3 – Har noen knallgode taklinger, men mister ballen for ofte og surrer fælt. Den svakeste opptredenen siden han kom tilbake.

Hendo: 6 – Er med positivt offensivt og vinner en del ball, er ikke verst i første omgang. Blir borte i store deler av andreomgangen etter at han blir plassert på høyresiden.

Sterling: 4 – Gjør enkelte saker veldig bra, men er alt for varierende og svikter i pasningsspillet. Er i dårlig form om dagen, er alt for variende og i dag var det svakt.

Coutinho: 7 – Er vår beste offensivt, og det blir farligere de gangene han har ballen. Når Coutinho får rom så blir det stort sett alltid farlig, har også en assist i dag.

Lallana: 3 – Treffer ikke som førsteforsvarer i dag, som har vært hans største styrke hittil i Liverpool-trøya. Har et par positive involveringer, men det blir ikke noe særlig ut av det han foretar seg. Greit å bytte ham ut.

Sturridge: 6 – Var ikke like svakt som sist, mer involvert og viser tidvis at han har mye å komme med, selv om han har mer igjen for å finne toppformen. En plusskarakter for scoringen.

Hva har du å si etter denne opplevelsen? Hvem var Liverpools beste i dine øyne?

3 Responses to Liverpool 1-2 Manchester U – Smertefullt resultat i en fartsfylt kamp

 • Stein Tangen sier:

  Så kom beviset på att vi mangler den lille opp i spillerstall som er forskjell topp 5–6/eller 4.Skal man være blant dei beste er de eit nødvendig onde å slå dei beste og spesielt på hjemme bane.Disse viktige kampene har vår kjære kaptein ein lei tendens til å føre i negativ retning.(teningsnivået er skyhøyt i hatkamper).Men att vi kommer bakpå vise att der e lagdele som fortsatt ikke er heilt på topp.vi har eit ungt lag med potensial,hvis vi har dette laget etter sommeren da.Jeg ønsker å håpe men føler meg ikke trygg .De einaste eg veit er att vi er ukuelige opptemister og berre vent til neste gang runger i gangene.YNWA

 • Leiv sier:

  Veldig skuffende. Hadde en god følelse før kamp. Urutinert av Gerrard, men herregud så elendig Moreno var. verre en Dossena perioden. Itillegg så skulle vel også P.Jones også hatt et rødt kort.

 • Craig Johnston sier:

  Ser på arse-Liverpool nå. Vi ligger under 2-0. Skuffende at vi ikke lenger har noen spisser vi kan stole på. Får håpe vi setter innpå Sturridge fra start i andre omgang. Sterling som spiss er bare latterlig….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...