Hold deg oppdatert
Arkiv
Swansea 0-1 Liverpool – a game of two halves!

Hendo CaptainRetur til gamleklubben for Brendan Rodgers, Joe Allen og kanskje ikke så kjent; assistentmanager Colin Pascoe, som spilte for Swansea i to perioder på 80- og 90-tallet. Særdeles viktig kamp, som alle kamper vil være herfra og ut sesongen, i den ekstremt jevne kampen om de gjeve CL-plassene som deles ut til topp 4. City snubla borte mot Burnley i helga, mens Arsenal og man utd gjorde jobben, og Southampton tok poeng med uavgjort mot Chelsea. Med seier i kveld klatrer Liverpool opp til bare henholdsvis 4, 3 og 2 poeng bak 2., 3. og 4. plassen på tabellen, og åpner en liten luke på 4 poeng ned til Southampton og Spurs som jager etter.

Laget som startet i kveld var Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Allen, Henderson, Lallana, Moreno, Coutinho, Sterling og Sturridge. På benken satt Jones, Johnson, Toure, Lovren, Gerrard, Lambert og Markovic. 

Det skjedde lite første 15-20 minuttene på Liberty Stadium, men Swansea var nærmest å skape skikkelige sjanser. Gomis var frisk og var nære å komme helt gjennom et par ganger, men Liverpool var med på notene, Skrtel fikk klarert unna et par ganger, og Allen hadde et nydelig returløp der han sikret Can når han ble dratt av av nevnte Gomis på en overgang. Hendo plukka også opp et gult kort tidlig i kampen når han var alt for sent ute med en takling.

Swansea var veldig nære å skape kampens virkelig store sjanse når de spiller oss ut når vi presser halvhjertet høyt. Det endte i en 3 vs 2 situasjon Swansea utnyttet veldig dårlig, men i bølge to var de nære å få satt opp Sigurdsson alene inne i boksen, men Mignolet var med på notene og avskar ballen og fikk slått den unna.

Sterling også for sent ute når han etter 25 minutter plukket opp et gult kort, ganske unødvendig.

Liverpool fikk nesten ikke til noenting første 30 minuttene, og med drøye halvtimen spilt var det Gomis som kom til hittil største sjansen. Swansea fikk igjen spilt seg ganske enkelt høyt opp i banen, kombinerte seg gjennom, og Gomis velger å skyte tidlig fra 17-18 meter, et hardt og godt skudd ned mot hjørnet, men Mignolet var igjen med på notene og reddet godt, Sakho banka bort returen.

Swansea var alt i alt klart best i førsteomgangen, og skapte 3 gode sjanser til før lagene gikk til pause. Først dro venstreback Taylor lett av en rusende Can og spilte til Sigurdsson som vendte vakkert opp, men blåste ballen over. Sigurdsson fikk også den neste muligheten, når Lallana først blokkerte Gomis’ skudd og andreballen falt til islendingen. Skuddet var godt helt ute ved stanga, men i keeperhøyde var Mignolet igjen redningen for Liverpool, og slo ballen til corner. På den påfølgende corneren kjørte Swansea et innøvd trekk der Shelvey startet bak i boksen, løper forbi Williams som blokkerte bort oppasser Sturridge så Shelvey kom først på corneren som ble slått hardt langs bakken. Avslutningen var igjen god, men et Liverpoolhode får blokkert den til en ny corner.

Til pause satt jeg ikke med noen god følelse. Swansea hadde vært klart best i første omgang, dominert banespillet, vært nærmest mål og skapt de klart største sjansene i kampen. En god Mignolet var den største grunnen til at hjemmelaget ikke ledet til pause, uten tvil. Balltempo fra Liverpool var svakt, bevegelsene dårlig, og de få gode angrepene rotet man bort med upresist pasningsspill.

Andreomgangen startet med en artig situasjon når Liverpool satte igang før Gomis var tilbake på banen. Spissen var ivrig på å komme innpå, men ble holdt igjen av fjerdedommer og bedt om å vente på første stopp i spillet.

Andreomgangen startet utrolig mye bedre av de røde fra Merseyside. Vi fikk tatt skikkelig tak på midtbanen, begynte å styre kampen, og fikk ofte etablert angrep mot et Swansealag som måtte falle lenger og lenger tilbake på banen. Sjansene skulle også komme.

Den første etter fint spill mellom Coutinho og Sterling. Den brasilianske magikeren stakk først Sterling gjennom på høyrekanten, og unggutten skar inn og serverte ballen tilbake 45 grader til det gode løpet fra nr 10. Avslutningen satt godt nede i hjørnet ved første stolpe, men Fabianski vartet opp med en god redning til corner. Kun minutter etter var Liverpool farlig frempå igjen, men kom ikke til avslutning inne i en tettpakket Swanseaboks.

64 minutter spilt når Moreno gikk ut for Gerrard, som endelig var tilbake på banen.

Par minutter etter byttet spilte Allen Lallana ut til venstre i boksen en mot en. Litt tripping og noen små finter, så satte han litt fart og slo ballen 45 grader tilbake mot Allen, som var først på ballen og prøvde å styre den mot lengste, men fikk ikke nok trøkk i avslutningen og Fabianski reddet ganske greit.

Kun et par minutter senere spilles Sturridge opp feilvendt, en fantastisk flikk mellom beina på en forsvarer og rett i løpet til Hendo. Hendo var dog ikke først på ballen, men forsvareren får ikke gjort annet enn å sende taklingen/klaringsforsøket rett i foten på Hendo som er strukket ut klar til avslutning, og ballen får en vakker bue over Fabianski i Swanseamålet, og vips, 0-1 til Liverpool!

Sturridge var en skygge av seg selv i første omgang, men våknet mer til liv i andre. Først assisten på målet til Hendo som er vakker, og med et snaut kvarter igjen viste han frem en ny, frekk detalj når han chippet Sterling gjennom inn i 16-meteren, men dessverre for Sterling er Fabianski ute og kutter av vinkel og tid, og avslutningen fra Sterling føyk et godt stykke over mål.

Mot slutten trillet Liverpool for det meste ball, og Swansea slet voldsomt med å få til noe som helst. De sendte alt opp mot slutten, og da fikk Coutinho og Sturridge en god overgangsmuliget, som endte i en stor sjanse for Sturridge. Han trippet foran forsvareren, så en liten åpning mot lengste og avsluttet frekt med høyra, men dessverre i stanga!

Det var det siste som skjedde, og Liverpool tok med seg alle 3 poengene etter en kamp som, heldigvis, forandrer totalt karakter etter pausen. Etter første omgang var vi utrolig heldige som ikke lå under, og dagens hvite kamel går til Mignolet, som holder oss inne i første omgang, og er tryggheten selv bakerst der om dagen, det er utrolig deilig å se! Dagens svarte kamel er vanskelig å dele ut, men jeg gir den til Can, synes han leverte langt under hva han er god for i dag, og ruser og gjør en del unødvendige feil defensivt, må opp et lite nivå igjen, som jeg tror han også klarer.

3 deilige og viktige poeng, neste match er besøk av scum hjemme på Anfield på søndag!

One Response to Swansea 0-1 Liverpool – a game of two halves!

 • Leiv sier:

  Mignolet og Allen storspilte den kampen, For meg så er Mignolet banens beste da han klarte å holde målet rent med mange bra redninger. Trenger en Sturridge i form til søndag, han har kommet til mange sjanser i det siste som ville vært mål før skaden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...