Hold deg oppdatert
Arkiv
Arsenal 4-1 Liverpool – 8 skjebnesvangre minutter

Utrolig viktig kamp for begge lag på Emirates, en kamp spesielt Liverpool nesten må ha med seg noe fra, aller helst 3 poeng. De 11 utvalgte fra start var Mignolet, Can, Kolo, Sakho, Markovic, Moreno, Allen, Hendo, Coutinho, Sterling og Sturridge. På benken satt Jones, Johnson, Lovren, Sturridge, Manquillo, Borini og Brannagan.

Arsenal går ut i hundre, og Cazorla kommer til den første muligheten med en avslutning fra skrått hold, men Mignolet henger med og redder godt.

Ramsey er nestemann når Kolo roter bort ballen, en god avslutning, en sterk redning fra Mignolet, og Kolo er såvidt først på returen, Liverpool henger i taua i starten av kampen her. 

Etter 12-13 minutter med nesten utelukkende Arsenalpress, våknet Liverpool. Ruller opp et par fine angrep med gode tendenser, men det siste manglet selv om man fikk flyttet opp mye folk og etablerte seg høyt i banen.

Etter knappe 20 minutter spilt kom så den første store sjansen for Liverpool. Gode bevegelser av Sterling og Markovic åpner opp for sistnevnte og Coutinho trer han gjennom. Helt alene med keeper, men prøver å bare trille ballen til Sterling på blank kasse, men pasningen er for lang og Sterling når den ikke. Riktig valg synes jeg, men må klare å treffe på den pasningen der Markovic.

God mulighet igjen kun minutter etter når Markovic bryter på midten, spiller opp Sterling som drar en luke på Kochelny, men velger å fyre fra 25 meter istedenfor å sette fart, utrolig rart valg da Arsenalforsvaret er veldig på etterskudd, bør utnytte farta si der.

Nesten igjen når Sterling spilles opp til venstre i 16-meterboksen, står og tripper litt, og løfter så ballen vakkert mot bakre til Hendo som kommer på et vakkert løp på bakre, men rekker akkurat ikke ballen.

Etter at Liverpool totalt har tatt over kampen, skjer det som ikke skal skje; Arsenal skårer. Og ikke bare en gang, men tre ganger på de siste 7-8 minuttene av omgangen.

Første målet er et ok angrep fra Arsenal som setter opp høyreback Bellerin, men det som skjer derfra er patetisk fra Liverpools side. Først går han utrolig enkelt forbi Moreno, før Allen ikke engang går i press, bare løper forbi Arsenalspilleren i et halvveis forsøk på å blokk et skudd, og det eneste han klarer er å lage en screen så Mignolet ser enda mindre når skuddet går, curles i lengste hjørne, treffer akkurat ikke Kolo som setter ut beinet for å blokkere, og akkurat ikke Mignolet som strekker seg så lang han er, 1-0 til Arsenal.

2-0 kommer på frispark, riktig dømt når Sakho blir overivrig og går for hardt i ryggen. Frisparket settes i keeperhjørnet, der Mignolet tar et merkelig steg mot det andre hjørnet idet skuddet går, og dermed kommer på etterskudd og klarer ikke å redde det godt plasserte frisparket fra Øzil. Det er i keeperhjørnet dog, så det skal aldri gå inn.

3-0, Sanchez spilles opp på 20 meter, Kolo ruser og legger alle påskeegga sine i en kurv når han prøver å vinne ball, men er for sent ute, ballen spretter fint for Sanchez som klemmer til og dunker inn 3-0 rett før pause.

En utrolig markelig omgang. Arsenal kjører Liverpool knallhardt de første 13-14 minuttene av omgangen, så tar Liverpool over. 2-3 store sjanser for Liverpool og man skulle helt klart tatt ledelsen i den perioden, før elendig forsvarsspill ødelegger og 3 unødvendige mål mer eller mindre avgjør kampen til pause, og omtrent setter spikeren i kista med tanke på Champions League-plass neste sesong..

Sturridge kommer inn for Markovic på starten av andre omgang.

Det tar 10 minutter før det skjer noe etter hvilen, og det er Arsenal som skaper den første muligheten når Giroud knuser Kolo i lufta og får til en god avslutning med hodet, men Mignolet varter opp med en fantastisk reaksjonsredning.

Sturridge og Can kombinerer fint på kanten av 16-meteren og sistnevnte kommer til avslutning, men Ospina er med på notene og slår til corner, har god kontroll egentlig der Arsenalkeeperen.

Liverpool er absolutt på høyde, men sliter med å skape sjanser.

Sterling er nære å få straffe, men faller litt lett, men i runde to er det soleklart. Sterling drar seg gjennom, får balen forbi Bellerin som går all-in, soleklar felling og straffe. At dommer velger å ikke gi Bellerin sitt andre gule og rødt når han feller Sterling på vei gjennom, er helt utrolig!

Hendo tar straffa, hardt og lavt ut mot venstresida, Ospina er på ballen, men slår den bare i nettveggen. 3-1 og et ørlite håp for Liverpool med kvarteret igjen å spille.

Liverpool klarer ikke å sette noe press etter målet på tross av den lille muligheten man har fått.

Can klipper ned Welbeck bakfra og dommer er på vei over for å gi andre gule og det røde, men Can mener han sklir, noe Hendo også prøver å forklare dommer. Men han hører ikke, og det røde kommer. På reprisen ser vi at venstrebeinet til Can forsvinner under han når knottene ikke får feste, og han sklir inn i Welbeck. Forståelse for dommer der som ikke kan se at han sklir, men jeg håper inderlig at dette kan gjøres om i ettertid når man ser bildene og ser at Can sklir og ikke takler Welbeck. For en gangs skyld kan vel FA gjøre en fornuftig vurdering så Can slipper karantene.

Lekkert, klassisk Arsenalangrep etter 89 minutter som ender med Cazorla i stanga.

Arsenal får en overgang på overtid, Giroud jogger bare forbi en rusende Kolo som viser at han har sett sine beste dager, og legger ballen pent opp i hjørnet, 4-1 til Arsenal.

Det er avgjørende situasjoner i kampen som velter Liverpool igjen. Man starter utrolig svakt og er heldige som ikke ligger under tidlig, men så tar man totalt over og skal ta ledelsen, men setter ikke sjansene sine. Arsenal takker og bukker når Liverpool varter opp med patetisk forsvarsspill i 7-8 minutter på slutten av første omgang, og det avgjør kampen. Med reduseringa på straffe kunne det blitt spenning, kanskje spesielt om dommer hadde vist ut Bellerin som han naturligvis skulle gjort, men den gang ei, og vi klarer ikke å få noe press i det hele tatt på slutten.

Svart kamel til forsvaret i dag, spesielt i de 8 skjebnesvangre minuttene. I forsvar i fotball er det viktigste å ikke slippe inn mål, det er alltid pri 1; hindre skåring. SÅ kommer vinne ball, det er det noen som må fortelle våre forsvarsspillere etter dagens kamp..

Dagens hvite kamel går til Sturridge, som jeg synes er en av få som får godkjent karakter i dag med et greit innhopp. Håper vi ser formen hans stiger utover, trenger han i slag for å vinne FA-cupen og sørge for at vi i hvert fall tar Europaliga-plass, og er i posisjon om noen av lagene i topp 4 skulle få total formsvikt (aka mirakel..).

Så sklir jo Can på slutten også og blir utvist, greit av dommer, jeg håper som sagt at FA kan være smarte i etterkant her og sørge for at Can slipper å stå over, i tillegg til at Skrtel er ute i to kamper. At det sitter 3 voksne mennesker i TV2-studio og ikke klarer å se at Cans venstre ben sklir og blir borte under han, er helt utrolig!

Konklusjonen er at det skal et lite mirakel til om Liverpool skal til Champions League neste år, men vi har muligheten i FA-Cupen til å skaffe Rodgers første trofè, det er da noe..

2 Responses to Arsenal 4-1 Liverpool – 8 skjebnesvangre minutter

 • Odd-Arne Olsen sier:

  Meget svak kamp,der mange hadde glemt og skru på hovedbrytern. Syntes spesielt Sterling var svak i 1. Omgang. Vanvittig dårlig press på ballfører på 1-0. Keeper tabbe på 2-0. Kunne vel gjort noe på 3-0,ganske midt på. Sjanseløs på 4-1,men der igjenn dårlig press. Kanskje våre spillere ikke er gode nok i avgjørende situasjoner foran motstanderns mål,der vi blir hardt straffet. Ser ellers 2 situasjoner som ikke harmonerer med tidligere avgjørelser,da mot oss. Flamini stempler Henderson med det samme han blir byttet inn,ser ingen forskjell på denne og Gerrard -Skritl sine,ikke en gang gult kort, kun frispark.Heller ikke gult kort til Bellirin på fellingen av Sterling. Her er det store marginer. Ser Wenger fyrer seg kraftig opp da Lucas blir felt og mener det ikke er frispark,men der blei foten tatt. Tror kanskje Brendan må bli noe mer engasjert – sint på linja. Fortsatt god Påske. Ses te onsdag,nye lodder og nye sjanser. YNWA

 • Totto Holm sier:

  Mener ikke at Sturridge burde få noen kamel i det hele tatt. Sett bort ifra samspillet med Can, har han ingenting å by opp med. At Rodgers velger en småskadet Sturridge over Borini er veldig, veldig spesielt. Når man ligger 2-0 / 3-0 under, så burde man kjøre to spisser, om det så er Sturridge – Sterling, så burde det gjøres. Rodgers gjorde ingenting taktisk for å pynte på resultatet. Og at han bytter ut Markovic som faktisk hadde et bra lagspill med både Coutinho og Sterling, er også veldig rart. Men, Arsenal ble for sterke for oss, sånn er det nå en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...