Hold deg oppdatert
Arkiv
Aston Villa 2-1 Liverpool – drømmen brast

Nitrist dagFA-Cupen. Semifinale. Wembley. Med seier setter vi opp finale mot Arsenal på Wembley mot Arsenal, i Gerrards siste kamp, på hans 35-årsdag. Denne kampen betydde alt!

De 11 utvalgte fra start var Mignolet, Lovren, Skrtel, Can, Moreno, Gerrard, Henderson, Allen, Coutinho, Sterling og Markovic. På benken satt Jones, Johnson, Toure, Lambert, Manquillo, Borini og Balotelli.

Fantastisk stemning på Wembley før kampstart, det koker!

Kampen starter jevnt, begge lag tar og føler litt på det og ingen tar helt tak i kampen. Etterhvert er det Villa som har et overtak og har en del etablert spill, men Liverpool skaper den første ok muligheten etter 6-7 minutter. Coutinho drar seg inn i boksen på venstre side og skaper seg litt rom og finner Allen 45 grader ut, men avslutningen sklir av foten og går langt utenfor.

N’Zogbia er nestemann som er frempå, med et skudd fra distanse som Mignolet er på til corner, selv om det vel hadde gått over uansett, greit nok å sikre der uansett.

Det ropes på straffe fra Liverpool etter drøye 20 minutter når Sterling går ned i feltet. Reprisen viser at Delph er litt på foten til Sterling, men det hadde nok vært litt billig om vi hadde fått straffe der.

Kampen bølger, og lagene bytter på å ha initiativet, men Liverpool fester et lite grep rundt halvspilt kamp, og uttellingen skulle også komme.

Liverpool kommer i flere bølger, først stikker Coutinho Hendo gjennom inn i boksen, han prøver å finne medspiller 45 grader ut, men der er det bare Villaspillere. De roter dog og Liverpool vinner ballen igjen, den stikkes til Countinho, som har to magiske raske touch, finner en åpning, og avslutter via kneet på innbytter Okore og i mål, 1-0 til Liverpool! 

Det koker noe voldsomt på Wembley, Liverpoolsiden av stadion synger, danser og jubler vilt etter skåringen.

Så skjer det som ikke skal skje, en rask utligning. Delph drar av to mann og setter fart, et vakkert angrep av Villa rett og slett, som ender opp med Delph gjennom til venstre i boksen, 45 grader ut til Benteke som bredsider den bort i lengste via 3-4 av fingrene til Mignolet, 1-1.

Villa er klart beste på slutten av omgangen, og det er rettferdig at det står 1-1 til pause.

En førsteomgang som bølger voldsomt frem og tilbake, der begge lag bytter på å føre kampen, og begge lag vil angripe, noe som gir en del gode overgangsmuligheter for begge lag.

Balo kommer inn for Markovic i pausen.

Liverpool starter andreomgangen best og etablerer seg mye på Villas banehalvdel, men klarer ikke å skape noe særlig.

Den første muligheten faller til Benteke, som klemmer til fra rett utenfor boksen, mellom beina på Lovren som klarer å blokkere skuddet nok til at det bare triller inn til Mignolet.

Så går Villa opp i ledelsen. Bryter og kommer seg alt for enkelt forbi midtbaneleddet til Liverpool nok en gang, Delph blir satt opp i boksen, drar av Lovren enkelt og setter ballen i mål forbi en sprellende Mignolet, 2-1 til Villa.

Liverpool virker sjokkerte etter målet, og bruker de neste 10 minuttene nesten bare på å forsvare seg og komme tilbake til hektene etter baklengsmålet.

Liverpool presser på i etterspillet etter en corner, men det ender med en stor overgangsmulighet for Villa. Benteke blir forsøkt tredd gjennom, men Moreno jobber seg inn og får ballen unna med en fantastisk takling.

Liverpool rett i angrep og Balo drar seg inn i boksen, ballen inn blir blokkert til corner dog. Given plukker ned corneren, Liverpool har slitt voldsomt med å skape noe på cornerene.

Sterling blir spilt gjennom, og han og Balo er nesten alene gjennom, men Sterling blir blåst av for offside, hårfint korrekt ser det ut som, men veldig, veldig close der. Pasningen fra Sterling inn til Balo ble uansett blokkert ut til evnt corner dog..

Johnson kommer inn for Allen etter 77 minutter.

Gerrard får muligheten på frispark rett utenfor 16-meteren. Prøver å løfte den over muren og i korthjørnet, men Vlaar i muren er på den med hodet, og den faller enkelt i fanget på keeper Given.

Balo skaffer nok en corner med 6-7 minutter igjen. Gerrard leverer rett på hodet til Lovren, men under sterkt press i kroppen kommer han ikke skikkelig over ballen, og headingen fyker noen meter over.

Nok en corner til Liverpool, Coutinho slår, Gerrard er først og header ballen mot lengste kryss. Men der står Richardson og venter, og stanger den ut, returen blåser Liverpool over.

Lang ball i bakrom på Balo, som tar den ned på brystet unna forsvarer og setter den forbi Given. Reprisen viser at det helt feil blåses for offside, skandale av linjemann. Given stopper nok opp litt der, men Balo er helt fri og alene, Liverpool snytt for en enorm mulighet der av linjemann.

Can blåses av for offside rett etterpå, den er rett dog..

Lambert kommer inn 1 min før slutt for Moreno.

Vi slår langt, Can header tilbake til Sterling, som med tidenes ryggsekk avslutter over. God mulighet for Sterling.

Vi ruller opp et nytt, godt angrep som ender med innlegg fra Hendo. Balo først på ball, henger godt, men klarer ikke å få ballen ned med hodet dessverre.

Liverpool har flytta opp alt de har, Villa ligger desperat i egen boks, og Lovren tar avgjørelsen og skyter fra 40 meter, 400 meter over. Gratulerer, fy faen.

Det går åt skogen, Villa vinner, jeg går i hi. God natt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...