Hold deg oppdatert
Arkiv
Blackburn 0-1 Liverpool – Deilig avansement!

11007747_10152875442172865_2559919005194744090_nEtter et par triste opplevelser har vi gått fra full jubel til dommedagsstemning, og mye tyder på at FA-cupen nå står igjen som vårt eneste håp om suksess i år.

I dag er det Blackburn på Ewood Park og returoppgjør i kvartfinalen, etter at første oppgjør endte målløst i en kamp hvor Blackburn ble en taktisk vinner. Drømmen om å få Gerrard til finalen lever kun videre med seier i dag, og følgende elleve skulle sørge for det; Mignolet, Johnson, Lovren, Sakho, Lucas, Allen, Henderson, Moreno, Sterling, Coutinho, Sturridge.

Første omgang:

Liverpool skaper kampens første sjanse før fem minutter var spilt, Hendo la inn mot Sturridge som tapte hodeduellen, ballen endte i beina til Allen, som på hel volley ikke skremte så mange med avslutningen sin som endte i utspill fra keeper.

Sakho holder på å kløne det til nesten ti minutter senere, han sover som siste mann med ballen i beina, ballen blir plukket opp, men Sakho takler fint til en corner som det ikke blir noe av.

Liverpool tar over kampen etter det og produserer nesten-sjanser og cornere, men først når Sturridge fyrer av fra tjue meter blir det skapt en god sjanse, ballen gikk ti-tjue cm over mål.

Sakho, som har hatt en ujevn og usikker kamp i dag, må byttes ut pga strekk bak i høyre låret, absolutt det siste Liverpool trengte akkura nå. Kolo Touré kommer inn for ham.

Kampen roer seg igjen, og begge lag triller mye kule uten at det skapes noen store sjanser.

Liverpool vinner en corner, og ballen ender opp hos Coutinho som skyter, men keeper Eastwood redder fint til ny corner som det ikke blir noe av. Liverpool opprettholder trykket med Coutinho i spissen, og brassen prøver på et skudd som flyr langt over mål.

Omgangen fortsetter på Blackburn sin banehalvdel til ordinær tid ble møtt, men et kompakt Blackburn-forsvar gjør det vanskelig for Liverpool. Omgangen avsluttes med et Johnson-skudd uten at det blir scoring. Liverpool har hatt ballen i 70 prosent av omgangen, skapt flest sjanser, og har vært det beste laget, uten at det føles som man skal hoppe i taket av ren glede etter prestasjonen hittil. Kampen minnet mer og mer som første oppgjør på Anfield, og i andre omgang er det kun scoring som gjelder.

Andre omgang:

Blackburn går rett i angrep og Mignolet redder oss fra en katastrofestart på omgangen, først er han frempå med en god redning på et langskudd, og på den påfølgende corneren varter han opp med en redning fra øverste hylle. Ingen tvil om at Blackburn startet omgangen best.

Liverpool tar over kampen igjen etter de fem første minuttene med Blackburn-dominans. Dessverre videreføres mangelen på store målsjanser.

Og etter 70 minutter skal det endelig skje, Liverpool får en corner som Coutinho slår inn, den blir klarert og Coutinho får ballen igjen. Spiller med Hendo, og en vakker bevegelse fra Coutinho, pluss en god pasning fra Hendo gjør at Coutinho kommer til en god sjanse, han skyter mellom beina på Kilgallon og Eastwood er sjanseløs. Liverpool i ledelsen.

Fem minutter senere blir Sturridge spilt flott gjennom av Sterling, men chippen er unøyaktig og går noen centimeter over mål.

Lambert erstatter Sturridge i det 85. minutt og kommer direkte til en sjanse på frispark fra Hendo. Ballen går utenfor.

Det legges til fire minutter av kampen, og i det første overtidsminuttet dribler Allen seg til en god mulighet, han felles av Williamson(skulle hatt et par gule for noen slag i ansiktet tidligere), men dommer Friend velger å blåse hjørnespark.

Alle mann fra Blackburn går frem på et innkast og det er keeper Eastwood som får en god sjanse, men Mignolet er med på notene. Kampen blåses av og Liverpool går videre til semifinale mot Aston Villa.

Liverpool har vært best i dag, men Blackburn skal få sin skryt for innsatsen i dette oppgjøret. De gjorde det igjen vanskelig for de offensive spillerne til Liverpool, men vår lille magiker ble avgjørende for at det ble avansement. Liverpool hadde ok kontroll på kampen etter scoringen, og jobben ble gjort. Det mest imponerende i dag er at vi holder nullen med Johnson, Lovren og Touré i den bakerste rekka, tre av de mest utskjelte i klubben.

Spillerbørs

Mignolet: 8 BB – Har ikke så mye å gjøre i førsteomgangen, får mye å gjøre i starten av andre og gjør det veldig bra de gangene han blir involvert. Får BB-prisen for å være den mest avgjørende på banen.

Johnson: 7 – Får nesten BB i dag, veldig god kamp. Gjør seg spillbar, er med offensivt, god med ballen i beina og skaper et par gode sjanser. Imponerende fra den avskrevne backen.

Lovren: 7 – Vinner alt av hodedueller, god i posisjoneringen og skaper trygghet i de bakre rekker, spesielt når Moreno/Johnson går på løp. Får nesten BB siden han igjen har vært ute i kulden, men igjen gjør det bra når han får sjansen. Veldig god kamp!

Sakho: 2 – Ikke så veldig bra før han ble skadet, men fryktelig trist at han måtte gå ut. La oss krysse fingre og tær for at han er tilbake til helgen, selv om en strekk sjeldent leger seg på noen dager.

Touré: 7 – Herlig innhopp, dommedagsprofetene var ute da han ble byttet inn, og de ble gjort til skamme. Fortjener nesten BB-prisen han også, kun pga enkelte fanatisk negative supportere som velger å plukke ut enkeltspille til hat.

Moreno: 7 – Starter kampen veldig bra, og er aktivt med i det meste Liverpool foretar seg på venstresiden. Tenkte en gang i løpet av kampen at han er litt av en pingle, men viste ved et par tilfeller at han kan takle når han først vil.

Lucas: 5 – Gjør ingen særlige feil, men sliter med å gjøre seg merkbar i kampen. God til å bevege seg i banespillet, men gjør lite ut av seg. En kamp på det jevne.

Allen: 5 – Veldig opp og ned, sliter veldig spesielt når han er på høyresiden, men har også et par veldig gode involveringer.

Hendo: 6 – Har et par svake involveringer hvor han holder i ballen for lenge og har noen feilpasninger. Men ellers er det veldig solid, involverer seg gjennom hele kampen og har en fin assist.

Coutinho: 7 – Er veldig anonym i starten av begge omgangene, men når han er med er han god. Skaper det meste av offensiv kraft i første omgangen. Scoringen er veldig bra.

Sterling: 5 – Skaper en del cornere, og er tidvis aktiv, men virker helt umotivert og gjør mye på egenhånd, på grensa til å være ego. Syntes han i alt for stor grad kommer unna kritikk fra supportere om dagen, har vært svak lenge.

Sturridge: 5 – Mottakene sitter ikke om dagen, er ikke helt venn med ballen og virker å ikke være helt oppdatert på hva som skjer rundt seg. Kommer til en del gode skuddforsøk, men er ikke nøyaktig nok i skuddøyeblikket.

Deilig med avansement, deilig med en opptur igjen etter et par kjedelige uker.
Hvem er din banens beste for dagen?

3 Responses to Blackburn 0-1 Liverpool – Deilig avansement!

 • Totto Holm sier:

  Enig med forsvarsrekka! En fantastisk prestasjon der svært lite (Av det svært lille som kom) det offensive spillet til Blackburn gikk deres vei, grunnet forsvaret. Jeg mener Johnson burde spille mer, og jeg er sjelden nervøs når Touré spiller. Lovren har og vært god i de siste kampene sine.

  Jeg mener ikke Sterling var så dårlig i dag. Løp mye med ball offensivt, hadde smarte pasninger og løp i rom mellom motspillere. Alltids rom for forbedring, må jeg tilføye. Jeg har hetset Sterling de siste 5 kampene hans, for han har vært egoistisk og lite til en lagspiller. Jeg vet ikke om jeg vil starte med Sturridge engang! Jeg vet han kan score mål, men mener Borini burde spille over han (Tro det eller ei).

  Min banens beste: Kolo Touré 🙂

  • Tony sier:

   Ikke uenig i at Johnson fortjener å spille mer, jeg syntes han har klart seg bra de gangene han har fått sjansen de siste månedene, også i innhoppene sine. Er litt mer snert i karen enn det var for ett år siden. Deler dog ikke mangel på nervøsitet når det kommer til Touré, selv om han tidvis spiller imponerende(i hvert fall i forhold til forventningene).

   Sterling var bedre i går enn han har vært i flere av de tidligere kampene, men det er fortsatt noe i han om dagen som gjør at det blir ubesluttsomt og tidvis egoistisk. Jeg tipper Sturridge kommer til å dunke inn noen scoringer på tampen av sesongen, så klarer ikke å være enig i å benke han, for alternativene kommer nok ikke til å overgå han uansett. Men utviklingen hans de siste kampene er langt fra hva jeg forventet.

   • Totto Holm sier:

    Det ser virkelig ut som Johnson utnytter kampene han får spille. Jeg liker Touré, veldig lite tullball med han, sett bortifra at han alltid en gang i kampen gir supportere og medspillere hjerteinfarkt med en sleivpasning osv. Sett bort ifra det, så mener jeg han er en god spiller i stallen.

    Sterling var en av mine bedre mot Blackburn, men jeg har vært veldig kritisk til han de siste månedene. Liker at han prøver å komme offensivt, men det stagnerer på sluttproduktet ofte.
    Jeg får meg ikke til å støtte Sturridge for tiden. Jeg skjønner selv at solo rollen oppe ikke er noe sliter med, men den fintingen og fiksfakseriet han hele tiden skal prøve innenfor 16, er utrolig frustrerende! Jeg tipper han scorer maks 3-4 mål til resten av sesongen, om han er så heldig. Det KAN hende at Balotelli / Borini /Lambert putter mål i slutten av sesongen, betyr ikke at jeg vil ha noen av de på banen. De jeg helst vil se over Studge, er enten Borini eller Balotelli, om de så er innbyttere… Bare ikke etter 85 minutter 😛

    Da er vi ihvertfall enig om at han ikke har levd opp etter forventningene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...