Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 2-0 Newcastle – KAN må få en mer fortjent seier…?!

lfc_newMEGET viktig kamp i kveld – skulle Liverpool i det hele tatt ha en snøballs sjanse i helvete på en topp 4 plass(ering) så var kun seier godt nok mot Newcastle mandag.

Rapportene sekunder før lagslipp ga oss nok en skadd Daniel Sturridge slik at Jordon Ibe ble kastet rett inn i det hele etter sitt skadeavbrekk.
Så mye for bredde i troppen der altså.

Laget som mønstret på Anfield i kveld var:

Mignolet, Johnson, Can, Lovren, Moreno, Allen, Lucas, Henderson, Ibe, Coutinho, Sterling
Benken: Jones, Toure, Lambert, Manquillo, Borini, Brannagan, Markovic.

Et minutts stillhet til ære for de 96 fra Hillsborough innledet oppgjøret – vakkert, rørende og ja, vakkert!

Newcastle tok avspark på Anfield…

Liverpool med mest ball de første par tre minuttene, men sjansene uteble.

Newcastle fikk kampens første (halv)sjanse etter fire minutter i det de med en meget kjapp kontring fikk til et skudd ved Cabella fra snaut 18 meter, men ballen gikk via Johnson og til corner, den ble det ikke noe av.

9 minutter var spilt da Liverpool tok ledelsen, en fantastisk pasning til Sterling på kant, som la ballen død på første touch, dro av en mann også en mann til før han smalt ballen i lengste hjørnet bak Krul – vakkert, vakkert, vakkert!!

Etter en noe laber start så virket timingen for scoringen perfekt. Ikke mange minuttene etter fikk også Moreno sjansen, men skuddet hans gikk rett på Krul fra skrått hold. Liverpool holdt trykket oppe og Allen kom nesten til en avslutning sekunder senere. Store muligheter.

Etter 15 minutter viste Coutinho at selvtilliten fremdeles var tilstede da har fyrte av et skudd fra nærmere 30 meter, ballen trillet rolig inn til Krul.

Liverpool festet virkelig grepet de neste 10 minuttene etter scoringen og hadde full kontroll på Anfield.

Da vi rundet 22 minutter vartet Coutinho opp med noen vakre finter på kanten av sekstenmeteren og kom seg helt ned til dødlinjen, innlegget var hardt mot Sterling, men han hadde stoppet opp bevegelsen sin og ventet på 45 mens ballen gikk mellom stopper og keeper. Ny stor sjanse til Liverpool der.

Det gikk ikke mye lengre enn et minutt til før den nye sjansen ble skapt, Coutinho igjen hovmester. La ut til Sterling som på første forsøkte finn Ibe, men Krul plukket den enkelt.

Sekunder etter dét igjen fikk Ibe et frispark etter at Newcastle hadde mistet ballen i farlig posisjon. Ibe ble felt og frispark. Henderson kjørte en frekk variant mot Coutinho som løp på siden av muren, Lucas sperret slik at Coutinho fikk avsluttet, Krul reddet. Etter dette kom bølge på bølge med Liverpoolangrep og totalt kjørte over Newcastle, utrolig at det ikke ble 2-0 i denne perioden av kampen.

Newcastle kom noen minutter senere til en halvsjanse i det det ble skutt på volley fra 16 meter, Mignolet hadde dog god kontroll.

Jordon Ibe var livlig men bar også preg av at han hadde vært ute med skade en god stund og var ikke helt venne med ballen hele tiden.

Newcastle kom litt mer med, eller kanskje man kan si at Liverpool slappet av litt på gasspedalen og Newcastle fikk både ha og beholde ballen i noen trekk av gangen, men skapte lite allikevel.

Ørsmå marginer som gjorde at det ikek stod 2-0 i det Sterling fikk ballen og satt fart offensivt. Spilte ballen til Coutinho som dro seg fri, i det han var helt fri i et halvt sekund så valgte han å forsøke spille til Ibe(?) men ballen havnet rett til Anita som klarerte.

Lucas fikk en free header etter 38 minutter på et vakkert slått frispark fra Henderson, men Krul reddet, assistenten hadde uansett vinket for offside.

Liverpool MEGET heldige etter 38 minutter i det Lovren regelrett sparket ned Perez inne i feltet, Newcastle snytt for straffe der etter alle solemerker. Kanskje dommer Mason ikke blåste fordi Perez virket og falle litt lett?!

Liverpool tok igjen tak og skapte halvsjanser etter dette, Jordon Ibe nærmest i det han fyrte et skudd et stykke utenfor fra skrått hold. 19 åringen virket ivrig etter å vise seg frem i kveld.

Da klokken bikket 45 minutter fikk Newcastle sin første sjanse, og hvilken sjanse det var. En vakker heading fra 12-13 meter, men Mignolet vartet opp med en fantastisk redningog slo ballen til corner, som det ikke ble noe av. Sekunder senere kom en ny Newcastlesjanse, men ballen føk like over.

Det neste som skjedde var at dommeren blåste av til pause.

Pauserapport:
Liverpool ledet MEGET fortjent 1-0 til pause om man så omgangen under ett. Newcastle kunne med litt flaks ha utlignet rett før pause, men Liverpool slapp med skrekken. Liverpool, med trekløveret Sterling, Ibe og spesielt Coutinho herjet til tider med Newcastle alene og 1-0 til pause var flatterende.
Newcastle kanskje snytt for straffe da Lovren felte Perez, men dommer Mason blåste ikke.
Newcastle kom mer med de siste ti minuttene og vi kunne med maks uflaks ha ligget under, mirakuløst nok til pause.
Viktig med fokus fra starten av andreomgangen nå slik at Newcastle ikke får noe håp.

Liverpool sparket i gang andreomgangen, Kop End.

Liverpool uten endringer til den andre omgangen.

Dejan Lovren var meget uheldig i det han landet på foten til Emre Can etter en duell, Emre Can ble liggende å vri seg i smerte, men han kom seg etterhvert på bena igjen. Brendan sendte allikevel Toure i oppvarming.

Newcastle startet helt klart best de første 7,8 minuttene i andreomgang, akkurat det som helst ikke skulle skje – altså gi de håp……

55 minutter var spilt i det en helt absurd situasjon oppstod, Henderson og Ibe kombinerte fint på kanten. Henderson slo inn mot Sterling. Der skulle en Newcastleforsvarer enkelt klarere men bommet rett og slett på ballen. Da endte den hos Sterling som HELT alene på fem meter satt ballen utenfor.
En helt insane sjanse til å øke til 2-0 der.

Jordon Ibe forlot banen etter en time Fabio Borini kom inn.

Timen passert i det Coutinho fikk igjen ballen på kant etter en corner, gjorde en liten kroppsfinte før har fyrte av, men Krul reddet skuddet fra magikeren fra Brasil.

Skulle vi allikevel, etter den fantastisk åpningen få en av disse nervøse oppgjørene med nerve helt inn altså…..??

Gutierez kom inn for Newcastle, hele Anfield ønsket mannen som hadde overlevd kreften med stående applaus. Vakkert og strålende igjen av Anfield-publikumet.

70 minutter skulle gå før Liverpool fikk sitt andre mål for kvelden. Timingen kunne igjen, ikke vært bedre. Newcastle klarerte en corner, den ble spilt rett inn igjen til Can igjen som på første la inn, Joe Allen, av alle var i hodeduell som endte uavgjort. Ballen havnet rett i bena til Allen igjen som var raskt frempå og hamret ballen inn til 2-0 ledelse. Fantastisk viktig scoring.

2 minutter senere var Dejan Lovren høyest på en corner og headet ballen like over. Ny stor sjanse til Liverpool der.

Dommer Mason ville vise seg frem også i kveld og viste Johnson og Sissoko det gule kortet hver seg etter en litt opphetet «diskusjon» – totalt unødvendig av dommeren der da det hele roet seg av seg selv.

I det 79. minutt spilte Liverpool vakkert kombinasjons og en-touchspill av klasse men den siste pasningen mot Coutinho var noe upresis og keeper Krul plukket opp ballen.

Store sjanser til Liverpool i det 80. minutt. Liverpool skapte store problemer fra Newcastle på cornere(!) – tilslutt blåser dommer Mason av for angrep på keeper, korrekt nok.

83 minutter spilt da Sissoko stemplet Lucas stygt. Sissoko hadde allerede fått, det unødvendige gule kortet fra Mason i stad og Sissoko snudde seg med en gang og gikk med en gang mot benken, han visste at han ville få sitt andre gule. Kunne med fordel vært direkte rødt også uavhengig av det gule han fikk minuttene før. Dermed avsluttet Newcastle kampen med 10 mann.

Det hele ebber ut med rolig gange fra begge lag, Newcastle hadde gitt opp – Liverpool visste de skulle vinner.

Dommer Mason blåste tilslutt av kampen og Liverpool vant denne meget viktige kampen 2-0 etter scoringer av Sterling og Allen.

Spillerbørs:

Mignolet: 8
Holder oss, ironisk nok inne i kampen de siste fem minuttene i førsteomgangen i en omgang Liverpool totaslaktet Newcastle. Holder nullen igjen. Selvtilliten er tilbake, ingen tvil om det.

Johnson: 5
Mye slurvefeil fra Johnson i dag og viste vel greit og tydelig i kveld hvorfor han ikke får ny kontrakt.

Can: 7
Solid kamp, denne gangen med stoppermakker og ikke i en treer bak. Solid, autoritær og ballsikker. Den som holdt hode mest kaldt da Newcastle presset hardt i starten av andreomgangen.

Lovren: 8
Samme som Can, meget solid i dag, virker og ha fått selvtilliten tilbake. Bra!!

Moreno: 6
Har nok ikke selvtilliten helt inne og virker litt «redd» til tider. Spiller dog bedre i en firer bak enn som vingback om ikke annet.

Henderson: 7
Går litt foran i dag og det liker jeg å se. Løper mye som vanlig og er mannen man ser til når det «står på».

Lucas: 8
Meget solid av Lucas i dag og i dag så vi også en ny side av Lucas, gjennomspill, innspill og innlegg. Solid defensivt, men vi takker hver eneste gang han ikke blir satt på prøve med fart 😉

Allen: 7
Bra match og solid innsats og virker og virkelig være inne i varmen om dagen. Nydelig scoring (han scorer jo ett mål per sesong han;-)

Coutinho: 9 BB
Hva skal man si?? Magikeren fra Brasil er Liverpools hovedpulsåre offensivt. Løp, driblinger, finesser, finter og gjennomspill. Måtte vi få beholde denne juvelen, ja, for alltid. Soleklar BB i kveld.

Ibe: 6
Fikk en time i kveld og virket veldig ivrig etter å vise seg frem men kom alltid akkurat litt til kort, men man ser hvor mye det bor i gutten, la oss håpe han får en lang og skadefri periode nå.

Sterling: 8
Jobber og en førsteforsvarer (spiss) skal gjøre, her har Sturridge mye å lære Scorer et meget vakkert mål i tillegg i dag og er i nærheten av banens bestemann, men med Coutinho i slikt lekent humør så var det aldri tvil.

4 Responses to Liverpool 2-0 Newcastle – KAN må få en mer fortjent seier…?!

  • Brynje sier:

   Joa, alltid likt han, faktisk, da han var bra.

   En moderne og offensiv back i sin tid men også solid defensivt, nå er han ingen av delene dessverre.
   Blir perfekt tilvekst til type West Ham eller lignende om han ikke drar til Roma eller en annen klubb utenlands.

   • Totto Holm sier:

    Jeg liker han. Han gjør veldig mye rart i løpet av en kamp, men når han gjør ting bra, så gjør han det som oftest veldig bra. Defensivt er han litt…hvilket ord skal jeg bruke…tafatt (?), men jeg mener han er veldig god offensivt. Men, kan hende jeg har på «Johnson-brillene» mine litt. Har sett han bedre enn det han var i dag denne sesongen, det må jeg tilføye.

    Jeg lurer på en ting, hva syntes du om Alves? Om Johnson ikke blir tilbudt ny kontrakt?

 • Leiv sier:

  Godt med seier igjen, og de hadde kontroll i hele 90 minutter.

  Mignolet 8

  Johnson 6
  Can 7
  Lovren 6
  Moreno 6

  Henderson 8
  Lucas 7
  Allen 7
  Coutinho 9
  Ibe 6

  Sterling 7

  Banens beste: Coutinho! Men Mignolet var også fantastisk idag synes jeg, nok engang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...